« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 1 godinu
SAVJETI

5 boja za sve prostorije u stanu

Ukoliko i u vašem kućanstvu svako ima svoju ideju kako bi zidovi trebali biti obojani, evo nekoliko sugestija stručnjaka koje bi vas mogle spasiti

Odaberite pravu boju
Odaberite pravu boju (Shutterstock)
Više o

boje

,

spavaća soba

,

radna soba

,

crvena

,

ružičasta

,

dnevni boravak

Ddabir boja za zidove u stanu nikad nije jednostavan zadatak, jer svatko od nas ima neke svoje želje i ukus koji se ne mora baš uvijek poklapati s onim partnera, što nerijetko može dovesti čak i do svađa.

Ukoliko i u vašem kućanstvu svako ima svoju ideju kako bi zidovi trebali biti obojani, evo nekoliko sugestija stručnjaka koje bi vas mogle spasiti.

Dnevni boravak - izbjegavajte tamnije i intenzivnije nijanse jer se radi o najaktivnijoj prostoriji gdje boravi najviše ljudi, a dobar su odabir tople i neutralne nijanse kao što je, primjerice, boja pijeska ili obična bijela ako soba nije baš velika.

Kuhinja - crvena ili kobalt plava najbolji je odabir za kuhinju, čak i njihova kombinacija, iako prva potiče apetit, no zato ga druga suzbija pa napravite neki sretan miks s kojim ćete biti zadovoljni.

Kupaonica - birajte nježno ružičastu, jer dokazano najbolje pristaje uz svaku boju tena - doima se kao da mu daje toplinu. Pritom zaboravite na ružičasti Barbie svijet. Decentnu pastelnu nijansu najlakše ćete kombinirati.

Radna soba - boja kadulje može biti sjajan odabir, jer zelena potiče na razmišljanje, a mozak će najbolje raditi okružen zelenim tonovima. Razlog tomu je što podsjeća na prirodu u kojoj je uvijek najlakše razbistriti misli. Kao što je i slučaj s plavom, birajte manje intenzivne nijanse - kadulja je idealan izbor.

Spavaća soba - plava boja povezuje se s mirom i odmorom, vjerojatno iz evolucijskih asocijacija na nijansu neba ili vode. Studije su naime i dokazale kako će se ljudi bolje odmoriti u plavim sobama. Za najbolji učinak birajte prigušene i ne previše tamne nijanse, a ljubičastu izbjegavajte u širokom luku. 

14.05.2017. 17:16:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh