« Muškarci
objavljeno prije 11 mjeseci i 28 dana
EH, DA ...

Brak uništava muški - struk, a ne ego

Utvrđeno je da su oženjeni muškarci u prosjeku kilogram i pol teži od neženja i da imaju veći indeks tjelesne mase

Trbuh i brak idu ruku pod ruku
Trbuh i brak idu ruku pod ruku (Shutterstock)
Više o

brak

,

muškarci

,

debljanje

Ako mislite da je priča o muškarcima koji se nakon ženidbe opuste i započnu "puštati trbuh" samo mit, jer poznajete neke koji to nisu napravili - u krivu ste, radi se o znanstveno dokazanom fenomenu.

Naime, stručnjaci s britanskog sveučilišta Bath analizirali su podatke 8.729 heteroseksualnih bračnih parova u razdoblju od 14 godina. Svake dvije godine parovi su morali izvijestiti o svom bračnom statusu, tjelesnoj masi i roditeljstvu. 

Utvrđeno je da su oženjeni muškarci u prosjeku kilogram i pol teži od neženja i da imaju veći indeks tjelesne mase (BMI).

Dodatno, muškarci dobivaju na težini i u prvim godinama očinstva. Međutim, neposredno prije i nakon razvoda indeks tjelesne mase im pada. Suprotno, brak i majčinstvo ne utječe na BMI udanih žena, utvrdili su znanstvenici. 

Ranije studije su pokazale da samci u potrazi za vezom više paze na svoju fizičku spremu od oženjenih muškaraca. Britanski znanstvenici vjeruju da njihovi rezultati potvrđuju tu hipotezu. 'Važno je da ljudi znaju koji socijalni faktori mogu utjecati na debljanje, posebno ovi uobičajeni poput braka i roditeljstva, kako bi mogli donijeti pravilne odluke o svojem zdravlju', rekla je autorica studije Joanna Syrda.

Zaključak je jednostavan - s lovom koju ste dobili na svadbi odmah uplatite godinu dana teretane unaprijed...

27.06.2017. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh