« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec
STVARNO?

Čarobni sastojak za uklanjanje celulita

Vjerojatno ste ga se probali riješiti pilingom šećera i kave, suhim četkanjem, detoksikacijom, nova je ideja da ga se možete riješiti unosom samo jednog jednostavnog sastojka

Kako se riješiti celulita
Kako se riješiti celulita (Shutterstock)
Više o

lecitin

,

kolin

,

celulit

Celulit je problem koji mnoge žene dovodi do ludila, a razloga za njegov nastanak ima prilično - od genetika i hormona preko neravnoteže masti u tijelu do nezdrave prehrane.

Vjerojatno ste ga se probali riješiti pilingom šećera i kave, suhim četkanjem, detoksikacijom, ali nutricionistica Marilyn Glenville vjeruje da ga se možete riješiti unosom samo jednog jednostavnog sastojka - lecitina.

Lecitin je najbolji izvor kolina, važnog u pospješivanju pamćenja i dobra je 'hrana' za mozak.  Uz to, pomaže regeneraciji stanica tkiva i sprječava da se masti odlažu na površini kože.

"Hrana bogata lecitinom su jaja, jabuke, kikiriki, kupus, cvjetača, brokula, špinat... Možete ga uizimati i kao dodatak prehrani, u obliku granula. Može se uzimati dulje vrijeme i, osim što povoljno djeluje na kožu, može pomoći i u kontroli kolesterola", rekla je Glenville za Daily Express.

Ukazala je i na važnost unosa esencijalnih masnih kiselina, koje poboljšavaju hidrataciju tkiva i smanjuju pojavu celulita. Obično se nalaze u sjemenkama lana, oraha, masnoj ribi.

No, nemojte očekivati da će celulit samo nestati. Ne postoji čarobni štapić. Uz prehrambena ograničenja, jedan od najboljih načina za borbu jest vježbanje. 

Pazite i na svoj unos alkoholnih pića, a ako još niste prestali pušiti sad je vrijeme. Pušenje stvara slobodne radikale koji mogu uzrokovati oštećenje kože.

19.04.2017. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh