« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 mjeseci i 12 dana
MA DA?

Čudan, ali učinkovit način uklanjanja stresa

Ova tehnika stimulira rad vagusa, dva ekspanzivna živca u tijelu od kojih se svaki proteže s jedne strane tijela, krećući od moždanog tkiva prema vratu te se nastavlja u prsa i abdomen

Čudesno jednostavno i učinkovito
Čudesno jednostavno i učinkovito (Arhiva)
Više o

palac

,

puhanje u palac

,

stres

Stres vas ubija i ne možete ga se riješiti? Ništa čudno, daleko od toga da ste sami, a ako vam niti jedna tehnika uklanjanja stresa nije pretjerano bliska i zanimljiva, predlažemo jednu prilično čudno, no izuzetno učinkovitu - puhanje u palac.

Vjerovali ili ne, ova tehnika stimulira rad vagusa, dva ekspanzivna živca u tijelu od kojih se svaki proteže s jedne strane tijela, krećući od moždanog tkiva prema vratu te se nastavlja u prsa i abdomen. Stimuliranje živaca vagusa usporava rada srca što pak smanjuje osjećaj stresa i smiruje vas.

Palci nisu nigdje blizu ta dva važna živca, no uz pravilnu tehniku mogu pomoću u njihovu stimuliranju. Što morate napraviti? Stavite palac u usta (kao beba kada siše palac), okružite ga što jače usnicama kako biste stvorili vakum te jako puhnite pokušavajući da nimalo zraka ne prođe van.

Ova tehnika puhanja u palac stvara pojačani pritisak unutar abdomena i prsišta što stimulira živac vagus koji na taj način usporava otkucaje srca, a to se događa zato jer pokušavate izdahnuti kroz blokirani dišni put.

Stoga, kad vam sljedeći put cijeli svijet ide na živce i mislite da ćete puknuti - puhnite u palac i riješite se stresa!

16.07.2017. 13:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh