« Zagreb
objavljeno prije 1 godinu i 3 mjeseca
BRAVO!

Djeca s poteškoćama u razvoju dobila svoje igralište na Jarunu

Igralište je dio trećeg izdanja McDonald'sovog društveno odgovornog projekta „Za naš ljepši kvart“ koji se provodi u suradnji s lokalnim vlastima i na temelju glasova stanovnika

Igralo za djecu s posebnim potrebama
Igralo za djecu s posebnim potrebama (Arhiva)
Više o

mcdonald's

,

Za naš ljepši kvart

,

igralište

Na obalama jezera Jarun ovoga utorka vladala je vesela atmosfera. Naime, na Otoku Trešnjevka poznatog zagrebačkog jezera otvoreno je igralište za djecu s poteškoćama u razvoju. Igralište je otvorio direktor McDonald'sa Hrvatska Pavel Pavliček, a otvorenje su svojim dolaskom podržali i predstavnici lokalnih udruga i njihovi štićenici te predstavnik Hrvatskog olimpijskog odbora, Damir Martin, veslački olimpijac, osvajač zlatne i srebrne olimpijske medalje i aktualni dopredsjednik HOO-a.

Nove sprave na igralištu omogućio je McDonald's Hrvatska u sklopu trećeg izdanja projekta „Za naš ljepši kvart", koji se provodi u suradnji s lokalnim vlastima u sveukupno 11 hrvatskih gradova.

U sklopu posljednjeg izdanja projekta „Za naš ljepši kvart" građani Zagreba su tijekom prošle godine glasovanjem u McDonald'sovim restoranima od tri ponuđena projekta odabrali uređenje igrališta za djecu s poteškoćama u razvoju na Otoku Trešnjevka na Jarunu.

Posebnost projekta je upravo što realizirane sadržaje u lokalnim zajednicama odabiru sami građani budući da oni najbolje znaju što je važno za podizanje kvalitete života u njihovom gradu. Tako je igralište na Jarunu sada opremljeno igralom s prilaznim rampama za lakši i sigurniji prilaz korisnika, a sve sprave dizajnirane su tako da omogućavaju sigurnu interakciju uz pomaganje razvoja motoričkih sposobnosti.

„McDonald's posluje u hrvatskim lokalnim zajednicama već preko 20 godina te smo nakon svog tog vremena postali dijelom života i uspomena naših gostiju, a oni dijelom naše povijesti. Projekt „Za naš ljepši kvart" zapravo je iskaz McDonald'sove zahvalnosti za dugogodišnje prijateljstvo sa stanovnicima lokalnih zajednica. Tijekom protekle tri godine njima smo prepustili odabir projekta jer vjerujemo da posjeduju najbolji mogući uvid u sadržaje koji su važni postojećim i budućim generacijama. U pronalasku potencijalnih sadržaja za koje su građani glasovali puno nam znači potpora lokalne zajednice te bih se ovom prilikom htio zahvaliti Gradu Zagrebu na suradnji prilikom realizacije ovoga igrališta. Zahvalio bih se i predstavnicima lokalnih udruga te njihovim štićenicima koji su nam se danas pridružili i kojima je ovo igralište i namijenjeno. Vjerujem da ćete ovo prekrasno okruženje jezera Jarun ispuniti igrom i veseljem.", rekao je član Uprave tvrtke Globalna hrana d.o.o. i direktor McDonald'sa Hrvatska Pavel Pavliček povodom otvorenja igrališta na Jarunu.

14.03.2017. 16:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh