« Film
objavljeno prije 1 godinu i 4 mjeseca
PRIJAVITE SE

Dobrotvorna KOZa: Kviz općeg znanja za životinje

Nek’ se glas čuje, nek’ se Avenija Dubrovnik trese – dođite na KOZu za mace i pese!

KOZa za mačkice i peseke
KOZa za mačkice i peseke (Arhiva)
Više o

kviz KOZa

,

klub Metropolis

Otkako je u lipnju 2015. godine krenuo naš kviz općeg znanja, održali smo više od trideset izdanja u Zagrebu i šire, upoznali puno super ljudi, dobro se zabavili i uspjeli zaraditi za gablec i benzin radeći ono u čemu guštamo. Palo nam je na pamet da je došlo vrijeme da dio toga gušta vratimo zajednici. U nedjelju, 26. veljače, u klubu Metropolis održat ćemo posljednju KOZu ovaj mjesec i sav prihod od ulaznica donirat ćemo samoborskoj Udruzi za zaštitu i zbrinjavanje životinja Rea.

Sami smo se uvjerili u kvalitetan rad volontera ove udruge u dosta teškim i financijski ograničenim uvjetima. Otkako je udruga pokrenuta prije četiri godine, Rea je uspjela više od tri stotine uličnih pasa i mačaka smjestiti u sretne domove. Cilj ovih entuzijasta velika srca briga je za napuštene životinje, ali i podizanje svijesti građana o teškim uvjetima u kojima bespomoćne životinje žive zbog nezainteresiranosti te slučajnog ili namjernog zanemarivanja društva. U ovom trenutku u toploj zaštiti udruge uživa sedam pasa (Jack, Hooch, Neron, Pale, Stribor, Moki i Borko) i šest mačaka (Miyu, Kunti, Buffy, Janica, Woody i Shanti). [Pretpostavljamo da Neron polako gubi razum, Woody non-stop mjauče o svojim problemima, a Janica počinje pokazivati interes za upravljanjem udrugom.]

Osim što štite ovu ekipu i opskrbljavaju ih hranom, opremom i nužnim lijekovima, volonteri za druge životinje plaćaju i smještaj. Ova naša mala financijska injekcija, vjerujemo, pomoći će udruzi da u nešto lakšim uvjetima dočeka ljeto. Isto tako, sve KOZoljupce koji žele doći na našu dobrotvornu KOZu molimo da, ako su voljni, doniraju hranu za pse ili mačke, ogrlice, lajne, pijesak, košare, krevetiće, igračke, stare deke, sve vrste transportera, i što god još smatrate da vama ne treba, a ovim bi simpatičnim ljudima i njihovim štićenicima moglo itekako pomoći. U Metropolisu ćemo pripremiti velike kutije i svu opremu transportirati do Samobora.

Što se samoga kviza tiče, vrijedi istaknuti da cijena ulaznice neće biti ništa viša no inače, samo što će svaka kuna biti preusmjerena udruzi. Dakle, kotizacija se naplaćuje 20 kuna po članu ekipe, a svaki tim može imati minimalno dva i maksimalno četiri igrača. Kviz će se sastojati od standardnih kategorija, ali smo im nazive malo prilagodili ovoj posebnoj prigodi.

Životinjska farma tako donosi 25 pitanja iz svih mogućih područja općeg znanja, Zov divljine predstavlja 8 kategorija od kojih će sretnici među natjecateljima odabrati 4 koje će se igrati, Ples s vukovima od natjecatelja će zahtijevati da paralelno analiziraju sliku, zvuk i tekst na videozapisima, Tko je smjestio zeki Rogeru igra je asocijacija u kojoj će se tražiti identitet dviju tajanstvenih osoba, a Kralj lavova brzopotezna je finalna igra u kojoj će moždane snage odmjeriti dvije najuspješnije ekipe.

Glavni sponzor KOZe za mace i pese je Zoo Hobby, koji je odlučio podržati našu inicijativu i udruzi Rea donirati vrijednu hranu, a ono što bi ljudske natjecatelje moglo također razveseliti čitav je niz kvalitetnih sponzora za najbolje i najsretnije: Schwarzkopf Professional, Room Escape by Fox in a Box, Zmajska pivovara, Paintball FLEKA, Maraska, Miss Donut, Muzej prekinutih veza, Muzej iluzija, Tehnički muzej Nikola Tesla, Tortureum - Muzej torture, klub Metropolis i naša malenkost iz KOZe, kviza općeg znanja.

Zbog ograničenog broja mjesta molimo vas da svoje ekipe što prije prijavite na bilo koji od sljedećih načina:

1) slanjem mejla na koza@fak.hr ("prijava za dobrotvornu KOZu" u naslov, ime ekipe i broj članova u sadržaj poruke)

2) slanjem SMS-a na 091 1179 329 ("prijava za dobrotvornu KOZu", ime ekipe, broj članova)

3) slanjem privatne poruke našoj službenoj Facebook stranici

4) ispunjavanjem ovog onlajn obrasca

Vidimo se u nedjelju, 26. veljače, na prvoj dobrotvornoj KOZi!

21.02.2017. 14:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh