« Hi-tech
objavljeno prije 4 dana
NOVOSTI

Doogee Mix 4 ima zaslon gotovo na čitavoj prednjoj strani

Moguće je da bi Doogee mogao ponuditi softver koji omogućuje automatsko pokretanje nakon što se otvore određene aplikacije

Doogee Mix 4
Doogee Mix 4 (Screenshot YouTube)
Više o

Doogee Mix 4

,

Doogee

,

specifikacije

YouTuber Mrwhosetheboss, dobio je na ruke prototip Doogee Mix 4 pametnog telefona sa zaslonom koji pokriva 97 posto prednjice i bez trendovskog ureza, za mnoge jedna od najružnijih odluka o dizajnu, ikad. Kako je to postignuto? Zahvaljujući jednom zanimljivom rješenju koje spaja prošlost, i možda budućnost dizajna mobilne tehnologije.

Doogee Mix 4 ima 5,99 inčni AMOLED zaslon u kome se nalazi čitač otisaka prstiju. Gotovo je bez okvira oko vrha, dna ili bokova. To je postignuto skrivanjem prednja kamere, senzore i slušalice za razgovore u kliznoj strukturi. Vidjeli smo mobitele s kliznim dijelovima u prošlosti, ali obično je ideja bila sakriti tipkovnicu kad nije u upotrebi.

Ovo je prvi put da je klizno rješenje korišteno za skrivanje navedenih komponenti. Kako bi se one otkrile zaslon se gurne prema dolje, a mehanički klizač omogućava da fotoaparat okrenut prema prednjoj strani bude uredno postavljen iza zaslona kada nije u upotrebi.

Moguće je da bi Doogee mogao ponuditi softver koji omogućuje automatsko pokretanje nakon što se otvore određene aplikacije.    

Doogee Mix 4 - ostale karakteristike

Što se tiče ostalih karakteristika, Doogee Mix 4 je debljine oko 11 mm. Mogli bi slobodno reći kako je pomalo debeljuškast prema modernim standardima. Na stražnjoj strani nalaze se dvostruke kamere dok su bočnu tipke za podešavanje glasnoće i uključivanje/isključivanje rada. U video prilogu koji možete pogledati na kraju članka, YouTuber (Arun Maini) kaže kako bi model trebao imati cijenu oko 300 dolara. To upućuje da specifikacije i SoC su srednjeg ranga. Uostalom, Doogee je poznat po proizvodnji jeftinih uređaja.

Lansiranje Doogee Mix 4 očekuje se do kraja ove godine, ali isto tako je moguće da nikada neće biti pokrenuta proizvodnja. Obje opcije su otvorene.

Piše: Sanja Ledinek
16.04.2018. 09:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh