« Ekosfera
objavljeno prije 11 mjeseci i 18 dana
DOĐITE

Greenpeaceov brod Rainbow Warrior u Rijeci

Građani će imati priliku uz organizirano vođenje razgledati cijeli brod, saznati više o kampanji te potpisati peticiju da se zaustavi najezda plastike za jednokratnu upotrebu

Rainbow Warrior III u Rijeci
Rainbow Warrior III u Rijeci (Greenpeace)
Više o

Rainbow Warrior III

,

Greenpeace

,

Rijeka

U sklopu europske turneje „Više Mediterana, manje plastike", čuveni Greenpeaceov brod Rainbow Warrior III posjetit će ovaj tjedan hrvatsku obalu.

Prije otvaranja za javnost, pozivamo medije na Gat Karoline Riječke gdje će se na brodu u utorak 11.7. s početkom u 11h održati tiskovna konferencija na kojoj će predstavnici kampanje upozoriti na alarmantno stanje i posljedice onečišćenja plastikom u Jadranu i na Mediteranu. Tom prigodom mediji će moći upoznati legendarnog kapetana Petera Willcoxa te porazgovarati sa sudionicima konferencije koji će biti dostupni za izjave.

Nakon toga će Rainbow Warrior  biti otvoren za posjete, a građani će imati priliku uz organizirano vođenje razgledati cijeli brod, saznati više o kampanji te potpisati peticiju da se zaustavi najezda plastike za jednokratnu upotrebu.

Rainbow Warrior je prije Hrvatske posjetio Španjolsku i Italiju, gdje je Greenpeace sa znanstvenicima provodio istraživanje mora, a iz Jadrana odlazi za Grčku i Bugarsku.

RASPORED DOGAĐANJA

Ponedjeljak 10.7.

oko 18 h - uplovljavanje broda na Gat Karoline Riječke na samu obljetnicu miniranja i potapanja prvog Rainbow Warriora 1985. godine na Novom Zelandu. Brodom je i tada zapovijedao sadašnji kapetan i dugogodišnji aktivist Peter Willcox.

Utorak 11.7.

11:00 - 12:00 konferencija za novinare, izjave i druženje na brodu

16:00 - 19:00 razgledavanje broda uz organizirano vođenje


Srijeda 12.7.

10:00 - 13:00 razgledavanje broda uz organizirano vođenje

16:00 - 18:00 razgledavanje broda uz organizirano vođenje

10.07.2017. 10:47:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh