« Kultura
objavljeno prije 2 godine i 1 mjesec
IZLOŽBE

Izložba Bog i Hrvati u galeriji Greta

Izložba Bog i Hrvati rezultat je fotografske vježbe 3. godine snimanja na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu pod nazivom Imaginarni pejzaži

Hrvati na planetu dr. Franje Tuđmana ... iliti Marsu
Hrvati na planetu dr. Franje Tuđmana ... iliti Marsu (Arhiva)
Više o

Bog i Hrvati

,

Maša Barišić

,

Jurica Marković

,

galerija Greta

,

izložba

U ponedjeljak, 9. svibnja u zagrebačkoj galeriji Greta otvara se izložba fotografija pod nazivom Bog i Hrvati kojom autori Maša Barišić i Jurica Marković ironično ilustriraju današnju društveno-političku situaciju.

Autori radovima ironiziraju i do granice apsurda ismijavaju situaciju u društvu u kojem živimo, imaginarno prikazujući hrvatski narod u emigraciji na Marsu i Mjesecu. Izložene fotografije donose maketama isceniranu priču u čijem su središtu Bog i Hrvati: nezadovoljan načinom vođenja hrvatske države, Bog u svojoj ljutnji kažnjava Hrvate olujom koja izaziva novo ledeno doba te uzrokuje iseljenje svih Hrvata iz Lijepe naše na Mjesec i Mars. Hrvati u emigraciji na Mjesecu otvaraju novo masovno turističko svetište, a na Marsu, koji se po novom zove Planet dr. Franje Tuđmana, podižu spomenik Tuđmanu.

Izložba Bog i Hrvati rezultat je fotografske vježbe 3. godine snimanja na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu pod nazivom Imaginarni pejzaži, a sastoji se od tri fotografije velikog formata 2,30m x 1,50m. Makete za projekt izradila je akademska slikarica Maša Barišić, dok fotografije potpisuje Jurica Marković. 

Otvorenje izložbe je u 20 sati, a ulaz je slobodan. Izložba će biti otvorena do petka, 13. svibnja (svakim danom od 9 do 20 h).

06.05.2016. 15:43:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh