« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 2 mjeseca i 1 dan
MLJAC

Jeste li isprobali peći na kokosovoj masti?

Kokosova mast izuzetno je otporna na visoke temperature pri čemu ne gubi na svojim blagotvornim svojstvima zbog čega će brojnim ljubiteljima dobih okusa vrlo brzo postati omiljena namirnica za prženje i pečenje

Kokosova mast je odlična za pečenje
Kokosova mast je odlična za pečenje (Arhiva)
Više o

kokosova mast

,

kokosovo ulje

,

priprema hrane

,

recepti

U tropskim zemljama kokosova je mast već tisućama godina prava kulinarska zvijezda zbog savršenog omjera masnih kiselina, pri čemu oko dvije trećine njena sastava čine trigliceridi srednje lančanih masnih kiselina koje imaju blagotvorni utjecaj na probavni sustav.

Kokosova mast sadrži visoki udio lauronske i kaprilne kiseline koje idu izravno u jetru te služe kao brzi izvor energije, blagotvorno djeluju na srce i krvne žile i ubrzavaju metabolizam, a pogodno djeluju i na kosu i na kožu.

Odličan je izbor i za sve osobe koje imaju problema s viškom kilograma jer je prava riznica energije, a organizmu istovremeno omogućava da dulje vrijeme održi osjećaj sitosti.

- Veseli nas što svojim potrošačima još jednom možemo predstaviti moderan proizvod. Kokosova mast u Zvijezdi je nastala kao odgovor na njihove potrebe pa vjerujemo da će vrlo brzo postati omiljeni proizvod za prženje, pečenje i isprobavanje tradicionalnih recepata na novi način, izjavila je Marina Knežević, direktorica marketinga i razvoja u Zvijezdi.

Kokosovu mast pronaći ćete u modernoj ambalaži u pakiranju od 250 grama u hladnjaku svoje omiljene trgovine, a preporučuje se i da je kod kuće čuvate na hladnom jer se namirnica nalazi u krutom obliku, a pri temperaturama iznad 25 stupnjeva Celzijevih nakon određenog će vremena prijeći u tekuće stanje.

Kako se koristi? Jednostavnije ne može. Kokosova mast odmah je spremna za korištenje, a ako recept zahtjeva uporabu u tekućem stanju, dovoljno je samo zagrijati kokosovu mast u maloj tavi te je upotrijebiti kao što to inače činite.

Kokosova mast izuzetno je otporna na visoke temperature pri čemu ne gubi na svojim blagotvornim svojstvima zbog čega će brojnim ljubiteljima dobih okusa vrlo brzo postati omiljena namirnica za prženje i pečenje.  

12.10.2017. 15:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh