« Biznis
objavljeno prije 1 godinu i 2 mjeseca
OPASNO?

Juncker upozorava na opasnost trgovinskog rata SAD - EU

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker upozorio je u razgovoru za njemački tjednik Bild am Sonntag da bi trgovinski rat između Sjedinjenih Država i Europe bio štetan za obje strane

Upozorenje na vrijeme...
Upozorenje na vrijeme... (Arhiva)
Više o

trgovinski rat

,

SAD

,

EU

Jean-Claude Juncker rekao je ono što drugi šapuću - upitan bi li Europa mogla izdržati trgovinski rat sa SAD-om, Juncker je odgovorio kako trgovinski rat ne bi bio ni u europskom, ni u američkom interesu.

Naglasio je kako je potrebno ozbiljno shvatiti protekcionističke komentare Donalda Trumpa i biti pripremljen.

Američki ministar financija Steve Mnuchin je rekao da Trumpova administracija nema želju ulaziti u trgovinske ratove, no kako određene gospodarske odnose treba ponovno analizirati i učiniti ih pravednijima.

Juncker je istaknuo kako je zadovoljan što će se u utorak sastati s japanskim premijerom Shinzom Abeom jer kasnije ove godine žele zaključiti sporazum o slobodnoj trgovini između Europske unije i Japana.

Trump je Japan optužio da iskorištava slabi jen da bi svojem izvozu dao nepravednu trgovinsku prednost. Trumpov glavni trgovinski savjetnik Peter Navarro je u sličnoj izjavi optužio Njemačku da koristi pretjerano potcijenjen euro kao konkurentsku prednost.

19.03.2017. 15:46:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh