« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec
ZAPAMTITE :)

Modni hir, trend i klasika – što je što?

Pogađate, ovo je - hir
Pogađate, ovo je - hir (Arhiva)
Više o

modni hir

,

trend

,

klasika

,

moda

Danas u svijetu mode, kad ste stilovi i trendovi mijenjanju iz sezone u sezonu doista je teško ostati u nekoj bezvremenskoj klasici, jer upravo trendovi su ti koji se usude dirati u klasiku, modificirati je i stvarati nove prolazne stilove. Fadovi pak čak ni ne diraju klasiku, ne diraju ni trendove, već su prolazni hirovi koji ponekad traje svega mjesec dana..

Džentlmen mora znati razliku i mora znati kad je nešto prilazni modni hir odnosno fad, kaj je nešto modificirana klasika koje će se održati u trendu godinu-dvije, a kad je nešto prava klasika koje na poznaje jedinicu, odnosno koncept vremena.

Fad (hir, nešto kratkotrajno)

Najjednostavnija kategorizacija nečega što je fad je - nešto kratkotrajno. Fad je nešto što traje kraće od trenda, nerijetko fad doživi čak i cijelu sezonu, s druge strane ponekad ne traje ni duže od mjesec dana. Fadovi se vrlo često pojavljuju kao svojevrsni kratkotrajni hirovi u modnoj industriji, nešto što traje mjesec dva i nakon toga vjerojatno zauvijek bude zaboravljeno. Fad će se vrlo vjerojatno u nekom kratkom vremenskom razdoblju prihvatiti i zadržati u nešto većoj populaciji, ali će isto tako relativno brzo i nestati. Fadovi blijede, vrlo brzo i vrlo efikasno. Stoga praćenje fadova, hirova, odnosno modnih hirova može biti zabavno, ali nikako nije preporučljivo, ali niti vrijedno investiranja u to.

Sve tri definicije pročitajte na portalu Gentleman.hr

05.04.2017. 18:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh