« Znanost
objavljeno prije 1 godinu i 2 mjeseca
POGLEDAJTE!

Noćas je Ružičasti Mjesec, pogledajte ga!

Travanjski puni mjesec, poznatiji kao Ružičasti Mjesec, svoj će vrhunac imati noćas, ali nemojte očekivati da će biti baš ružičaste boje

Nemojte očekivati baš ovakvu boju... :)
Nemojte očekivati baš ovakvu boju... :) (Arhiva)
Više o

Ružičasti Mjesec

Travanjski puni Mjesec je ime Ružičasti Mjesec dobio po vrsti ružičastog cvijeća koji cvate u rano proljeće i može se vidjeti diljem SAD-a i Kanade. U prizoru punog Mjeseca možemo uživati od 10. do 12. travnja, piše Space.com.

Puni Mjesec se može vidjeti svakih 29,5 dana, odnosno kada jedna strana Mjeseca bude potpuno osvijetljena. Točno vrijeme punog Mjeseca ovisi o tome gdje se Mjesec nalazi u orbiti oko Zemlje pa ga zbog toga neki stanovnici planete mogu vidjeti i tijekom dana.

U mnogim kulturama ljudi imenuju pune Mjesece kako bi lakše pratili vrijeme. Ime Ružičasti Mjesec se spominje u almanahu američkih starosjedioca koji su ga nazvali prema cvijeću koje tada cvijeta.

Danas zbog punog Mjeseca možete očekivati povišenu energiju u sebi i oko sebe. Primite se korisnog posla, uživajte u svojim hobijima ili tjelovježbi kako bi navalu energije usmjerili u nešto pozitivno.

Nasuprot Božiću, koji je fiksni datum, Uskrs je promjenjiv svake godine i definira se upravo prema prvom proljetnom punom Mjesecu.

11.04.2017. 19:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh