« Film
objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec
70. CFF

Otvara se 70. Cannes Film Festival

Uvedeno je pravilo da se za Zlatnu palmu neće moći boriti filmovi koji neće biti prikazivati u francuskim kinima, a BBC izdvaja 8 stvari koje se može ove godine očekivati.

Što će nam ponuditi jubilarni Cannes Film Festival
Što će nam ponuditi jubilarni Cannes Film Festival (Arhiva)
Više o

Cannes film festival

,

konkurencija

,

filmovi

Francuski film 'Ismaelovi duhovi' s Marion Cotillard otvorit će danas Cannes film festival, jubilarni 70., a News18 kaže da se spremaju velike promjene, čemu Francuzi nisu baš bili skloni.

Za početak tu su filmovi s Netflixa i Amazona, dvije televizijske serije te VR izložbe, uključujući multimedijsku instalaciju redatelja Alejandra Inarritua.

Usto, uvedeno je pravilo da se za Zlatnu palmu neće moći boriti filmovi koji neće biti prikazivati u francuskim kinima. BBC izdvaja 8 stvari koje se može ove godine očekivati.

Prva je Nicole Kidman koja se pojavljuje u 4 filma, uključujući dramu 'The Beguiled' Sofije Coppole. Glumice Kristen Stewart, Robin Wright i Vanessa Redgrave ove će godine predstaviti filmove koje su one režirale. Cannes, kao što je rečeno, ove godine objeručke prihvaća televiziju - među ostalim će novi 'Twin Peaks' ovdje imati premijeru.

Konkurencija filmova u natjecateljskom dijelu je jaka, bar tako izgleda na papiru, uključujući filmove kanskih favorita Hanekea i Lynne Ramsey. Kao posljednje - tulumi i puno vojnika na ulicama, kao i betonske barikade napravljene da izgledaju kao tegle s cvijećem.

17.05.2017. 12:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh