« Život
objavljeno prije 9 mjeseci i 11 dana
EH, DA ...

Problemi koji vas mogu koštati braka

Ako baš i ne spadate među rječite, mogli biste ipak razmisliti i odlučiti riješiti ove probleme komunikacijom prije nego što bude prekasno...

Probleme treba rješavati...
Probleme treba rješavati... (Shutterstock)
Više o

brak

,

bračni problemi

,

nevjera

,

seks

Brak je nekima najuzvišeniji čin koji povezuje dvoje ljudi koji se vole, drugima je zastarjela institucija, trećima je "nešto što se mora"... no svima njima zajednička je jedna stvar - problemi u braku koje treba nadvladati.

Kako dobro znamo, komunikacija je osnova svake dobre veze, pa tako i braka, a ovih šest problema se najčešće pojavljuje i ugrozit će ga u slučaju da se ne uspiju riješiti dobrim, starim otvorenim razgovorom.

Ako baš i ne spadate među rječite, mogli biste ipak razmisliti i odlučiti riješiti ove probleme komunikacijom prije nego što bude prekasno...

Dosada - jedan od supružnika može početi osjećati dosadu u braku i može se 'umoriti' od braka. Dolazi do dosade i ako brak postane predvidljiv. Par može raditi istu stvar svaki dan puno godina, bez ikakve promjene ili bez iskre. Iskra se obično javlja kad s vremena na vrijeme napravite nešto spontano. Ako u odnosu nema spontanosti, postoji dobra šansa da će dosada postati problem.

Ljubomora - ako je jedan partner previše ljubomoran, ostanak u takvom braku može biti izazovan. Ljubomora može biti dobra za vezu, ali ako je umjerena. Ako jedan supružnik stalno ispituje drugog gdje je bio, s kim, koliko, kada, o čemu je pričao, s kim sad priča na mobitel, zašto, može vrlo brzo pretvoriti dobar brak u loš.

Nevjera - čest problem u vezama i uključuje i fizičku i emocionalnu prevaru. U nevjeru uključujemo i seks za jednu noć, ali i internetske veze koje dugo traju. Nevjera se pojavljuje iz različitih razloga: čest je problem i mnogi se parove bore s njom.

Seksualne razlike - do seksualnih problema u braku može doći zbog različitih razloga: najčešći je gubitak libida. Uvriježeno je mišljenje da samo žene gube seksualnu želju, ali često se događa i muškracima. Moguće je da i do problema dođe zbog različitih seksualnih sklonosti supružnika: jedan želi od partnera stvari koje su njemu neugodne.

Stres - uobičajen problem u bračnom životu i svaki bračni par će se s njim suočiti bar jednom. Stres u vezi može biti prouzročen financijskom situacijom, obiteljskom, mentalnom, ali i bolestima. Način na koji se borite sa stresom, može biti prijeloman trenutak.

Uvjerenja i vrijednosti - normalno je da će biti razlika i neslaganja, ali su neke prevelike kako bi ih ignorirali. Često se 'lome koplja' oko religije. Druge razlike uključuju osnovne vrijednosti, na primjer način odgoja djece i definiranje što je u redu, a što nije, što proizlazi iz odgoja ssvakog supružnika. Budući da svi ne odrastamo s istim sustavima vrijednosti, morala i ciljeva, postoji dosta prostora za raspravu i sukob unutar braka.

14.07.2017. 21:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh