« Ekosfera
objavljeno prije 2 mjeseca i 15 dana
DOĐITE

Vege piknik povodom Medunarodnog dana zastite zivotinja

Grad Zagreb i Prijatelji životinja pozivaju 7. 10. na druženje za životinje uz koncert - obilježavanje Međunarodnog dana zaštite životinja uz bogat program i vegansku hranu

Dođite na vege piknik
Dođite na vege piknik (Prijatelji životinja)
Više o

Prijatelji životinja

,

vege piknik

,

Međunarodni dan zaštite životinja

Listopad se diljem svijeta obilježava kao mjesec vegetarijanstva, pa se i Međunarodni dan zaštite životinja vrlo prikladno smjestio u ovaj zeleni mjesec.

Grad Zagreb već godinama organizira obilježavanje Međunarodnog dana zaštite životinja (4. 10.) uz Vege piknik na zagrebačkom Bundeku, a ove godine druženje za životinje dogodit će se u subotu 7. listopada 2017., od 10 do 18 sati.

Prijatelji životinja s ponosom se pridružuju obilježavanju ovoga dana organiziranjem Vege piknika u sklopu cjelodnevnog događanja na kojemu će se posjetiteljima predstaviti brojne udruge koje skrbe o životinjama, kao i restorani i štandovi sa zanimljivom i ukusnom veganskom ponudom. Uz postavljene suncobrane sa stolovima i klupama, s kojih će posjetitelji moći uz ukusnu vegansku hranu gledati cjelodnevni program i koncert, svima je zajamčen ugodan provod!   

Kao i prethodnih godina, organizator Grad Zagreb pobrinuo se za atraktivan glazbeni program u kojemu će nastupiti Luka Nižetić, prošlogodišnji ambasador kampanje „Činčile su zakon", a inače poznat po javnom zalaganju za zaštitu životinja.

Anita Euschen, ambasadorica Međunarodnog dana zaštitite životinja, poručuje: „Brojni su načini da se aktivno zauzmemo za životinje: udomljavanjem napuštenih životinja umjesto kupnje, prijavljivanjem zlostavljanja i zanemarivanja životinja, potpisivanjem peticija, dijeljenjem letaka, volontiranjem u udrugama za zaštitu i prava životinja, korištenjem proizvoda koji nisu testirani na životinjama, nošenjem odjevnih predmeta od neživotinjskih materijala i prelaskom na biljnu prehranu." Smatra da Međunarodni dan zaštite životinja može svakome biti poticaj da učini što je više moguće za životinje svaki dan u godini. 

Bez obzira skrbite li za neku životinju ili ne, proslava Međunarodnog dana zaštite životinja prigoda je da se dobro provedete i zainteresirate za zaštitu životinja i zalaganje za njihova prava. Prijatelji životinja pozivaju sve da budu djelić obilježavanja ovoga međunarodnog dana kako bi zajedno promicali radost, suosjećanje te etičke, ekološke i druge prednosti suosjećajnog načina življenja i prehrane.

Više informacija i popis izlagača Vege piknika može se naći na www.prijatelji-zivotinja.hr

03.10.2017. 14:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh