Biznis nema prethodne stranice
KATASTROFA

Kakve bi posljedice imao trgovinski rat SAD-a i Kine?

objavljeno prije 18 sati i 17 minuta

Američki predsjednik Donald Trump zatražio je ovih dana od svog opunomoćenika za trgovinu da ispita odnos Kine prema intelektualnom vlasništvu. To da u Kini postoji malo svijesti o… više »

LOVATORI

10 najvećih poduzetnika u Hrvatskoj

objavljeno prije 3 dana i 20 sati

Analiza Fine o poduzetnicima koji su kroz razdoblje od 10 godina, od 2007. do 2016. godine, bili na rang listi 10 poduzetnika koji su u odnosnoj godini ostvarili najveći prihod, pokazala je… više »

KORAK NAPRIJED

Hrvatske firme na obuci za interkontinentalni skok

objavljeno prije 6 dana

"Da smo neka velika firma, ili da smo iz velike zemlje, možda nam ne bi trebala priprema za ulazak na daleka svjetska tržišta. Ali ovako je činjenica da će nam to biti od itekakve… više »

BIZNIS

Moj-eRačun peti kvartal zaredom raste

objavljeno prije 7 dana i 21 sat

Peti kvartal zaredom, najveći domaći informacijski posrednik za razmjenu eRačuna, tvrtka Elektronički računi, bilježi 30-postotni rast prometa. - Pozitivni trend rasta zapravo bilježimo od… više »

dug dugovanja novac
STRAŠNO

Gotovo 29 tisuća tvrtki u blokadi

objavljeno prije 10 dana i 22 sata

Krajem lipnja blokirane je račune imalo 26.805 poslovnih subjekata s gotovo 15,7 milijardi kuna neizvršenih osnova za plaćanje. Prema županijama najzaduženiji su bili oni s područja… više »

EH, DA ...

Naknade vraćene, carinski rat gotov?

objavljeno prije 11 dana

Ministarstvo poljoprivrede izmijenilo je Pravilnik o inspekcijskom nadzoru i kontroli usklađenosti voća i povrća, priopćeno je iz ministarstva. Do promjene pravilnika došlo je nakon… više »

STVARNO?

Hvarska lavanda opstaje zahvaljujući turizmu

objavljeno prije 11 dana i 4 sata

Vozeći se starom cestom od Starog Grada prema Hvaru, očaravajući prizori mreže suhozida. Gotovo je nemoguće zamisliti koliko je truda ljudska ruka uložila da iskrči malo zemlje kako bi… više »

LOVA JE LOVA

Kartica se širi, ali ni "keš" se ne predaje

objavljeno prije 12 dana

Globalno bezgotovinsko plaćanje je opet snažno poraslo i u najnovijem izvješću World Payments Report koje obuhvaća 2014./15. je na taj način u svijetu obavljeno… više »

ODLIČNO!

Natječaj - Obnova poljoprivrednog zemljišta i potencijala narušenog elementarnim nepogodama

objavljeno prije 12 dana i 22 sata

Požarima, tučama, mrazovima i poplavama uzrokovane velike materijalne štete na poljoprivrednim površinama ubuduće će se moći sanirati i bespovratnim sredstvima iz Programa… više »

CARINSKI RAT?

Regionalne protumjere protiv Hrvatske?

objavljeno prije 13 dana i 22 sata

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović danas (7.8.) u Sarajevu organizira sastanak nadležnih ministara iz regije. Povod je stupanje na snagu Pravilnika o… više »

IDEMO!

Potpišite peticiju protiv poreza na nekretnine

objavljeno prije 14 dana

Udruga poreznih obveznika „Lipa" poziva građane da izraze svoje protivljenje uvođenju poreza na nekretnine potpisivanjem peticije na www.manjiporezi.hr/peticija. Porezna presija u… više »

BREXIT

Velika Britanija spremna je platiti 40 milijardi eura za izlazak iz Europske unije?

objavljeno prije 15 dana i 1 sat

Velika Britanija spremna je platiti do 40 milijardi eura u sklopu sporazuma o izlasku iz EU-a, izvijestio je list Sunday Telegraph pozivajući se na tri neimenovana izvora upoznata s… više »

NIJE LOŠE

Izmjene i dopune Ovršnog zakona stupile na snagu

objavljeno prije 18 dana i 2 sata

Izmjenama i dopunama Ovršnog zakona koje su u četvrtak stupile na snagu uspostavlja se, po tvrdnjama Ministarstva pravosuđa, pravičnija ravnoteža između svrhe mjera koje su… više »

???

Agrokor pozvao dobavljače da sudjeluju u financiranju tvrtke

objavljeno prije 19 dana i 19 sati

Agrokor poziva svoje dobavljače da daju izjavu o namjeri sudjelovanja u financiranju koncerna uz isporuku robe odnosno pružanje usluga u vrijednosti do najviše 50 milijuna eura,… više »

HURA!

Oglašavanje u medijima i dalje raste

objavljeno prije 20 dana i 22 sata

Hrvatsko udruženje društava za tržišno komuniciranje (HURA) objavilo je procjenu ulaganja u oglašavanje u vodećim hrvatskim medijima za 2016. godinu. Prema rezultatima… više »

skrolaj na vrh