Biznis
2016

Rekordna turistička sezona

objavljeno prije 4 mjeseca i 27 dana

Rekordni rezultati koji će se vidjeti i u porastu ukupnih turističkih prihoda na oko 9,5 milijardi eura te u nastavku turističkih porasta i u 2017. kažu sljedeće - preko 91 milijun noćenja i… više »

WOW!

Amazon planira leteća skladišta

objavljeno prije 4 mjeseca i 28 dana

Amazon će graditi lebdeća skladišta na visini od 14 km, a patent je predan još prije dvije godine, ali su za njega stručnjaci za tehnologiju saznali tek u srijedu. Prema… više »

OPA :)

Nova pravila za vlasnike mobitela od Nove godine

objavljeno prije 4 mjeseca i 28 dana

"Nova pravila za operatore i prava za korisnike vrijede od 1. siječnja 2017., a propisana su Izmjenama i dopunama Pravilnika o načinu i uvjetima obavljanja djelatnosti elektroničkih… više »

PROGNOZE

U 2017. vraća nam se inflacija?

objavljeno prije 4 mjeseca i 29 dana

"U 2017. očekujemo daljnje ubrzavanje rasta bruto domaćeg proizvoda na oko 3 posto, zahvaljujući među ostalim reformi poreznog sustava, koja bi u kratkom roku trebala rezultirati povećanjem… više »

LOVA

Prvi izračun novih HEP-ovih cijena

objavljeno prije 5 mjeseci

Dio kućanstava mjesečno plaća dva računa za struju. Jedan HEP-u za korištenje mreže, a drugi nekom drugom opskrbljivaču za potrošnju struje. Od 1.1. to se mijenja i dva… više »

ZAKONI

Što sve donosi porezna reforma od 1. siječnja 2017.

objavljeno prije 5 mjeseci

S početkom 2017. godine na snagu stupa 16 zakona kojima je regulirana porezna reforma, koja bi većini zaposlenih trebala donijeti veće plaće, a poduzetnicima manje porezno opterećenje. Uz to,… više »

BUDUĆNOST

Dobra godina za turizam, sljedeća još bolja?

objavljeno prije 5 mjeseci i 1 dan

Hrvatski turizam u ovoj bi godini mogao zabilježiti više od 91 milijun noćenja, oko 10 milijuna više nego lani, dok se u idućoj godini, s obzirom na pozitivne trendove potražnje… više »

CIRKUS

Rusija opskrbljuje gotovo trećinu EU plinom

objavljeno prije 5 mjeseci i 1 dan

U najnovijem izdanju Gazpromova časopisa Plavo gorivo navodi se da "udjel Gazpromova plina u Europi stalno raste i gotovo je dosegao trećinu europske potrošnje". Tvrtka procjenjuje da… više »

OTKUD PARE?

Trošilo se nemilice i prije sniženja

objavljeno prije 5 mjeseci i 1 dan

Do 20. prosinca je fiskalizirano 10,2 milijardi kuna, a brojke će biti veće nakon što se evidentiraju i udarni dani prosinačke potrošnje. To su dva dana prije Badnjaka te… više »

POSKUPLJENJE

Od utorka nove cijene goriva

objavljeno prije 5 mjeseci i 2 dana

Nove cijene goriva stupaju na snagu od utorka, a nakon što smo se lagano uljuljkali u vrlo slične cijene u dužem vremenskom periodu, izgleda da ćemo se ubrzo otrezniti. Od utorka će… više »

ANALIZA

Hrvatsko gospodarstvo u 2016: Uspjeh koji izaziva podozrivost

objavljeno prije 5 mjeseci i 2 dana

Nekoliko pozitivnih makroekonomskih statističkih pokazatelja o hrvatskim ekonomskim trendovima za prva tri kvartala ove godine otvorila su u široj javnosti ponajprije prostor jednoj… više »

HMM

Hrvatska izgubila arbitražu i želi otkupiti INA-u od MOL-a

objavljeno prije 5 mjeseci i 3 dana

MOL je dobio arbitražni spor protiv Hrvatske u Genevi pred arbitražnim sudom Komisije UN-a za međunarodno trgovačko pravo. Kao vlasnik 49% dionica Ine tvrdio je da Vlada nije ispunila obveze… više »

SINDIKALNA POSLA

Koliko će porasti plaće državnim službenicima

objavljeno prije 5 mjeseci i 3 dana

Do kraja iduće godine plaće policajaca, carinika, poreznih inspektora i ostalih zaposlenika državnih službi porast će šest posto. Prema jučer postignutom dogovoru, osnovica plaća… više »

OČEKIVANO ...

Nezaposlenost i dalje raste

objavljeno prije 5 mjeseci i 4 dana

Nakon osam mjeseci neprestanog pada nezaposlenosti, u posljednja je dva mjeseca, nakon završetka turističke sezone, broj nezaposlenih porastao. No, u odnosu na studeni prošle… više »

ZAŽELI?!?!

Država prevarila preko 2.500 žena

objavljeno prije 5 mjeseci i 5 dana

Program javnih radova "Zaželi" pretvorio se u noćnu moru za preko 2.5 tisuće žena jer, iako im je bilo obećano da će raditi punih devet, bez posla su ostale nakon osam mjeseci. Da je obećanje… više »

skrolaj na vrh