Biznis
ŠTO ČEKATE?

Više od četvrtine Hrvata rado bi u poduzetnike

objavljeno prije 4 mjeseca i 4 dana

Poduzetnički potencijal u Hrvatskoj porastao je za 10 posto u odnosu na lani, pa tako danas 35 posto ispitanika može zamisliti pokretanje vlastitog posla, pokazalo je uz ostalo… više »

OPREZ

Ne nasjedajte na lažne online ponude i oglase

objavljeno prije 4 mjeseca i 5 dana

U posljednje vrijeme na stranicama društvenih mreža pojavili su se oglasi koji privlače potencijalne kupce na povoljnu kupnju različite brendirane robe (obuće, odjeće i drugih… više »

LOŠE ...

Hrvatskih poduzetnica nema dovoljno

objavljeno prije 4 mjeseca i 5 dana

Fina je izradila analizu strukture ženskog poduzetništva na temelju podataka iz Registra godišnjih financijskih izvještaja prema vlasničkoj strukturi… više »

STRAVA

Dvije trećine svjetskog kapitala čine - dugovi

objavljeno prije 4 mjeseca i 6 dana

Vrijednost svjetskog kapitala je skoro sedam puta veća od bruto domaćeg proizvoda (BDP) planeta, procijenjenog na 74.000 milijarde dolara, stoji u studiji ekonomskog stručnjaka Markusa… više »

MA DA?

Mirovinski fondovi ulažu u - sex shopove?!

objavljeno prije 4 mjeseca i 7 dana

Zbog niskih ili čak negativnih kamata na obveznice europski su mirovinski fondovi počeli ulagati u nekretnine u kojima posluju bordeli, seks shopovi, lutrije, bingo dvorane, kanalizacije, pa… više »

ANALIZA

Komu koristi hrvatska porezna reforma?

objavljeno prije 4 mjeseca i 7 dana

Nova hrvatska porezna reforma, iako zapravo nasljeđe bivše vlade, postala je svojevrsni test za određivanje smjera Plenkovićevog HDZ-a, ali i cijele Vlade. Ako su pred izbore tvrdili… više »

EH, DA ...

Za posao u Hrvatskoj treba vam - veza

objavljeno prije 4 mjeseca i 8 dana

Portal MojPosao je za vrijeme trajanja 7. regionalnih Virtualnih dana karijera i znanja (19. do 26. listopada 2016.) u suradnji s vodećim portalima za oglašavanje poslova u Bosni i… više »

PRIJAVITE SE

Bečki start-up paketi za inozemne poduzetnike

objavljeno prije 4 mjeseca i 9 dana

Gospodarska agencija Grada Beča (Wirtschaftsagentur Wien) koju su 1982. godine osnovali Grad Beč, Gospodarska komora Beča, Unicredit i Erste banka i ove godine s ciljem promoviranja Beča kao… više »

11. 11.

Single's Day, dan za shopping – bez obzira jesi li single ili ne

objavljeno prije 4 mjeseca i 12 dana

Prije nego što pošaljete svoje prste u kupovinu i iskoristite izvanredne popuste koji danas vladaju u online svijetu, a tako i na webshopu Abrakadabra, istražili smo odakle i… više »

ZABRINUTOST

Predsjednički izbori ruše dolar i burze

objavljeno prije 4 mjeseca i 17 dana

Dolar je prošloga tjedna oslabio prema euru 1,5 posto, pa je tečaj europske valuta porastao na 1,1145 dolara. I u odnosu na japansku valutu dolar je pao za 1,5 posto, pa mu je cijena… više »

COOL

Dizajn kao gospodarski faktor

objavljeno prije 4 mjeseca i 18 dana

Njemački su proizvodi međunarodno tražena roba. I to ne samo zbog njhove kvalitete, već i zbog dizajna. Od automobila preko električnih uređaja pa sve do skupocjene kuhinje. Zahtjevan dizajn… više »

REFORMA?!

Novi porezi i davanja - Superhik ili ne?

objavljeno prije 4 mjeseca i 19 dana

Porezna reforma kakvu predlaže nova vlada svakoga dana otkriva nešto novo, a kad se sve skupa zbroji, priča o Superhiku postaje sve aktualnija ... Nova vlada mijenja trošarinski… više »

PITANJE

Uništava li digitalizacija radna mjesta?

objavljeno prije 4 mjeseca i 21 dan

Strah od promjena na radnom mjestu nije novina. Početkom 19. stoljeća su engleski tekstilni radnici bili zabrinuti zbog posljedica tadašnje industrijske revolucije, što je… više »

KOMENTAR

EU i CETA - sve je dobro što se dobro svrši?

objavljeno prije 4 mjeseca i 22 dana

Nakon sretnog svršetka političkog trilera oko potpisivanja CETA-e Bruxelles je po hitnom postupku organizarao sastanak na vrhu s Kanadom koji je morao biti otkazan zbog peripetija oko… više »

EH, DA ...

Porezna reforma - što poskupljuje, a što pojeftinjuje

objavljeno prije 4 mjeseca i 24 dana

Porezna reforma donijet će velike promjene u određenim segmentima života, pa će tako primjerice cijene proizvoda i usluga iz komunalnih gospodarskih branši ostati iste, izuzev odvoza… više »

skrolaj na vrh