Biznis
LOVA

Kakve zapravo plaće dobivaju vrhunski menadžeri?

objavljeno prije 4 mjeseca i 16 dana

Iako bi se prema srčanom pravdanju izmjena poreza na dohodak, koji je omogućio "povišice" najviših plaća u državi upravo na državni račun, reklo da menadžeri u Hrvatskoj imaju… više »

AKVIZICCIJE

Vipnet preuzeo kontrolni udio u Metronetu

objavljeno prije 4 mjeseca i 17 dana

Vipnet je preuzeo kontrolni udio u tvrtki Metronet telekomunikacije. Prodavatelji su hrvatske kompanije, financijske institucije, uključujući fond Quaestus te fizičke osobe. Ukupna vrijednost… više »

RAZMIŠLJANJA

Hrvati će ostati žedni pored takve vodoprivrede

objavljeno prije 4 mjeseca i 17 dana

Rješavanje nagomilanih problema oko upravljanja pitkom vodom u Hrvatskoj prošli je tjedan dodatno prolongirano odlukom saborskog Odbora za zaštitu okoliša i… više »

INFORMIRAJTE SE

Hrvatski potrošači u borbi protiv nepoštenih trgovačkih praksi

objavljeno prije 4 mjeseca i 18 dana

Kristina je nedavno pokušala uručiti dar putem pošte. Spakirala je umjetničku minijaturu u kutiju koju je kupila na šalteru pošte i odlučila se za najjeftiniju… više »

MULJAŽE

Hrvati nisu oduševljeni poreznom reformom

objavljeno prije 4 mjeseca i 18 dana

Poreznu reformu koja stupa na snagu iduće godine nepravednom drži više od polovice ispitanika u anketi portala MojPosao, ocjenjujući da se njome opet pogoduje osobama s… više »

NAPOKON

Uvedena stroža kontrola uvoznih vina

objavljeno prije 4 mjeseca i 20 dana

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić donio je pravilnik kojim se propisuje jedinstveno postupanje u kontroli kakvoće vina pri stavljanju vina u promet, odnosno ista pravila vrijede… više »

EH, DA ...

Hrvatice od danas rade besplatno

objavljeno prije 4 mjeseca i 21 dan

  Expert Market je izračunao u kojem trenutku u tekućoj godini žene u Europi počinju raditi besplatno u odnosu na muškarce. Slovenke, koje najbolje stoje na ljestvici, počinju… više »

BOŽIĆNO

Pravi blagdanski užitak za sve ljubitelje piva

objavljeno prije 4 mjeseca i 23 dana

Blagdanski ugođaj ne bi bio potpun bez već tradicionalnog Božićnog piva. U prigodnoj Kući Božićnog piva na zagrebačkom Cvjetnom trgu predstavljeno je 27. po redu izdanje Božićnog piva. Uz… više »

ČESTITAMO

Najbolji poslodavci u 2016.

objavljeno prije 4 mjeseca i 23 dana

Na svečanoj dodjeli nagrada 'Najbolji poslodavac' dodijeljena su priznanja tvrtkama temeljem rezultata istraživanja koje je MojPosao proveo na više od 5.100 zaposlenika. U… više »

OPREZ

Pucanj upozorenja digitalnom društvu

objavljeno prije 4 mjeseca i 23 dana

Napokon se i to dogodilo: gotovo dva dana bez interneta, bez televizije, bez chata s prijateljima i poznanicima. Za oko 900.000 korisnika Deutsche Telekoma hakerski napad na DSL rutere, koji… više »

EH, DA ...

Osobni bankrot zatražilo 686 građana i dva obrtnika

objavljeno prije 4 mjeseca i 24 dana

Zakon kojim je omogućen osobni bankrot - Zakon o stečaju potrošača, stupio je na snagu 1. siječnja ove godine i po njemu taj postupak mogu zatražiti građani ili obrtnici, odnosno… više »

ZG CONNECT

Startupi iz Hrvatske, Velike Britanije i Slovenije podijelili nagradni fond od milijun kuna

objavljeno prije 4 mjeseca i 24 dana

Posljednjeg dana održavanja EBAN Winter University 2016 konferencije, proglašeni su pobjednici startup natjecanja Zagreb Connect, koje je organizirano u suradnji s Gradom Zagrebom.… više »

HMM

Duhanske tvrtke neće prodavati cigarete?

objavljeno prije 4 mjeseca i 25 dana

Philip Morris, najveća svjetska duhanska tvrtka na britanskom tržištu predstavila je svoj novi proizvod - cigaretu bez dima iQOS. iQOS se već prodaje u Japanu, Švajcarskoj i… više »

RAZMIŠLJANJA

Salmonelu treba suzbijati rastom domaće mesne industrije

objavljeno prije 4 mjeseca i 25 dana

Već poduži niz dana traje u Hrvatskoj izrazita javna napetost oko prečestih inspekcijskih nalaza mesa i jaja zaraženih bakterijom salmonele. Gotovo isključivo riječ je o uvoznim proizvodima… više »

NAPOKON

Shopping na internetu postaje lakši

objavljeno prije 4 mjeseca i 26 dana

Vijeće EU-a za konkuretnost postiglo je u ponedjeljak dogovor o ukidanju barijera u prekograničkoj internetskoj trgovini, čime bi se ukinulo tzv. geo-blokiranje, jedna od prepreka u razvoju… više »

skrolaj na vrh