Biznis
MA DA?

Kolege su glavni problem na novom poslu

objavljeno prije 5 mjeseci i 9 dana

Na novom poslu nije se lako snaći no, je li veći izazov odnos s kolegama, šefovima ili nešto treće, MojPosao je istražio u anketi provedenoj na više od 1300 ispitanika.… više »

INICIJATIVA

Veći porezi za divove interneta?

objavljeno prije 5 mjeseci i 10 dana

GAFA iliti Google, Apple, Facebook i Amazon nalaze se na stalnom udaru država širom svijeta koje bi željele uloviti dio njihovog bogatog kolača putem poreza, pa ne čudi nova… više »

STANJE

Vruća Agrokorova jesen

objavljeno prije 5 mjeseci i 10 dana

Jezgra reaktora se malo ohladila i ne prijeti trenutno da će eksplodirati, da iskoristimo metaforu koju je predstavljajući se javnosti izgovorio Vladin povjerenik Ante Ramljak, no priča o… više »

POŽURITE

Istječe rok za prijavu tražbina Agrokoru i povezanim društvima

objavljeno prije 5 mjeseci i 11 dana

Danas istječe rok da svoje tražbine prijave vjerovnici Agrokora i 77 povezanih društava. Do sada je predano 13.000 tražbina, a jedinstvena tablica bit će objavljena za najviše… više »

STVARNO?

Tel Aviv – raj za start-upove na Sredozemnom moru

objavljeno prije 5 mjeseci i 11 dana

Unatoč 30 stupnjeva u hladu, oni se moraju koncentrirati na važne stvari - osnivači oko 400 Start-upova koji na DLD inovacijskom festivalu u Tel Avivu susreću potencijalne investitore. Taj… više »

GOTOVO?

Zbogom politici jeftinog novca?

objavljeno prije 5 mjeseci i 14 dana

Financijska tržišta u svakom slučaju očekuju prve konkretne naznake zaokreta: „Najesen" on želi reći hoće li i kad reducirati mjesečnu svotu od 60 milijardi eura, koje ECB… više »

KONTROVERZNO

Zabrana angažiranja PR agencija nakon pet godina i dalje je na snazi!

objavljeno prije 5 mjeseci i 16 dana

Pet godina je prošlo od donošenja odluke u kojoj se agencijama za odnose s javnošću zabranjuje rad u javnom sektoru. Vlada je na sjednici zabranila angažiranje… više »

NIJE NAVALA

Zaprimljena 1032 zahtjeva za subvencioniranje stambenih kredita

objavljeno prije 5 mjeseci i 16 dana

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) je od ponedjeljka ujutro do danas u podne zaprimila 1032 zahtjeva za subvencioniranje stambenih kredita iz svih deset kreditnih… više »

PRESUDA

Čitate mailove svojih zaposlenika? Morate im to reći!

objavljeno prije 5 mjeseci i 17 dana

Tvrtke moraju osigurati da su zaposlenici svjesni toga da uprava provjerava njihovu elektroničku poštu koju koriste za rad, odlučio je Europski sud za ljudska prava u utorak u presudi… više »

UTRKA

Počelo zaprimanje zahtjeva za subvencije za stanove

objavljeno prije 5 mjeseci i 18 dana

Zahtjevi za subvencionirane kredite počeli su biti zaprimani već u 7.30 sati, no zainteresirani su pred zgradu APN-a stigli ranom zorom. Devet banaka donijelo je oko 1.000 kredita već rano… više »

PROLAZNOST

Kamo su nestali Grunding, Telefunken, Nordmende?

objavljeno prije 5 mjeseci i 19 dana

Povijest moderne zabavne tehnike tijesno je vezana uz Njemačku. Inženjeri Telefunkena u šezdesetima su bili presudni za razvoj TV-prijemnika u boji. No upravo je proboj televizora u… više »

EH, DA ...

Neslavni europski rekordi hrvatskih plaća i mirovina

objavljeno prije 5 mjeseci i 20 dana

Hrvatska, prema objavi Europskog sindikalnog instituta (ETUI), bilježi najveći pad plaća u istočnim zemljama Europske unije za razdoblje od globalno-krizne 2008. godine do danas. Kao… više »

KONFERENCIJA

Građevinski otpad i otpad od rušenja: kako iz otpada stvoriti priliku?

objavljeno prije 5 mjeseci i 20 dana

Komisija je 14. rujna 2017. domaćin konferencije o građevinskom otpadu i otpadu od rušenja. Na njoj će sudjelovati hrvatski subjekti aktivni u tom području, a cilj je razmijeniti… više »

ANALIZA

INA ne smije biti alibi za privatizaciju HEP-a

objavljeno prije 5 mjeseci i 23 dana

„Priča o privatizaciji Hrvatske elektroprivrede se događa već više od desetljeća, otkad je njemački RWE, vlasnik dijela termoelektrane Plomin. Privatizacijskih pokušaja je… više »

RAZMIŠLJANJA

Studentski rad u Hrvatskoj ne treba zabranjivati, nego regulirati

objavljeno prije 5 mjeseci i 25 dana

Je li studentski rad postao sredstvo eksploatacije studenata, ali i pritiska na stalno zaposlene radnike? Sindikalisti Vilim Ribić i Krešimir Sever uvjereni su da jest, tvrdeći da… više »

skrolaj na vrh