Biznis
PREKOMJERNI DEFICIT

Hrvatska i dalje pod povećalom Europske komisije

objavljeno prije 5 mjeseci i 25 dana

Hrvatska je i dalje u skupini zemalja EU koje imaju prekomjerne makroekonomske neravnoteže zbog visoke razine javnog, privatno i vanjskog duga, u velikoj mjeri denominiranog u stranoj valuti,… više »

POŽURITE

Toni Milun objašnjava povrat poreza

objavljeno prije 5 mjeseci i 26 dana

Matematičar Toni Milun na svojem je Facebook profilu pojasnio kako Hrvati mogu dobiti povrat poreza za 2016., čak i ako su radili kod samo jedno poslodavca cijelu godinu. Većina… više »

INOVACIJE

Naručivanje namirnica putem hladnjaka u novom Visinom Inovacijskom centru

objavljeno prije 5 mjeseci i 27 dana

Visa Inc. (NYSE: V) danas je lansirala Visin Inovacijski centar u Londonu, koji je smješten u europskom sjedištu kompanije u londonskom Paddington Basinu. Prostor od preko 1.000… više »

STVARNO?

Hrvati bi da plaća stiže - svaki tjedan

objavljeno prije 5 mjeseci i 27 dana

Većina Hrvata, njih 54 posto željela bi primati plaću tjedno ili dvotjedno, kad bi im netko dao mogućnost odabira, pokazuje istraživanje portala Moj posao. Među njima, nešto je veći… više »

DOĐITE

Rokerska marketinška agencija na Danima komunikacija

objavljeno prije 5 mjeseci i 28 dana

Festival Dani komunikacija ove će godine u Rovinju okupiti vrhunske stručnjake koji su svoj trag u industriji tržišnog komuniciranja ostavili razbijanjem konvencija, povezivanjem… više »

STRAVA!

Zastrašujući podaci o trgovini oružjem

objavljeno prije 5 mjeseci i 28 dana

"Obujam međunarodnih transfera velikog oružja raste kontinuirano od 2004. godine", konstatirali su u Stockholmskom institutu za istraživanje međunarodnog mira (SIPRI). Dodaju tako da su u… više »

LOŠE...

Gotovo 12 posto OPG-ova u blokadi

objavljeno prije 5 mjeseci i 28 dana

Kako su u Jedinstvenom registru računa evidentirana 8.163 otvorena računa obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, podaci s kraja prosinca pokazuju da je trenutno u… više »

STRAŠNO!

Hrvati za kredite dužni 117,6 milijardi kuna

objavljeno prije 6 mjeseci

Ukupni krediti stanovništva krajem prošle godine iznosili su, prema posljednjim podacima Hrvatske narodne banke (HNB), 117,6 milijardi kuna te su prema kraju 2015. smanjeni za… više »

BRAVO!

Olival na Vivanesseu 2017

objavljeno prije 6 mjeseci i 1 dan

Vivaness kao vodeći internacionalni sajam prirodne i organske kozmetike, ovih je dana mjesto okupljanja proizvođača i distributera prirodne kozmetike. Sajam je pozicioniran u Nurembergu u… više »

EH, DA ...

Tri četvrtine Hrvata iselilo bi se iz domovine

objavljeno prije 6 mjeseci i 2 dana

Iseljavanje zbog ekonomskih razloga zahvatilo je Hrvatsku u takvim razmjerima da se može slobodno govoriti o egzodusu - čak 77% ispitanika spremno je na preseljenje iz Hrvatske radi novog… više »

STVARNO?

Britancima nedostaje radne snage nakon Brexita

objavljeno prije 6 mjeseci i 4 dana

U istraživanju Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD) sudjelovalo je više od 1000 poslodavaca a pokazalo je da je broj radnika iz drugih zemalja Unije prepolovljen u… više »

EH, DA ...

Ljeto pripada jeftinim zračnim prijevoznicima

objavljeno prije 6 mjeseci i 5 dana

Povoljne kompanije tjeraju na promjene čitavo tržište zračnog prijevoza. I dva najveća među njima, Lufthansin ogranak Eurowings i irski Ryanair su ove godine značajno… više »

NAPREDUJEMO?

Povećana procjena rasta hrvatskog BDP-a

objavljeno prije 6 mjeseci i 5 dana

U odnosu na zadnje, jesenske ekonomske prognoze, objavljene 9. studenoga 2016. to predstavlja znatnu korekciju naviše. Komisija je prošle jeseni projicirala rast hrvatskog… više »

PRIJAVITE SE

Novi EU natječaji za male i srednje poduzetnike u 2017.

objavljeno prije 6 mjeseci i 6 dana

Više natječaja i više potpora Ove je godine malim i srednjim poduzetnicima na raspolaganju više natječaja i više bespovratnih sredstava u odnosu na prošlu… više »

PROBLEMI

Nezaposlenost raste, no ipak manja nego prošle godine

objavljeno prije 6 mjeseci i 6 dana

Nezaposlenost i dalje raste, no na godišnjoj razini broj nezaposlenih je manji i to za 16,7 posto ili 49.102 osobe, objavio je u petak Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ).… više »

skrolaj na vrh