Biznis
STVARNO?

Porezna uprava tvrdi da se studentske zarade oporezuju - manje nego do sada

objavljeno prije 5 mjeseci i 21 dan

Porez na studentske zarade danas je završio na naslovnicama svih medija, a izgleda da se panika digla potpuno bez razloga, barem ako sudimo po reakciji Porezne uprave koja se napokon… više »

EH, DA ...

Propao eksperiment sa šestosatnim radnim vremenom

objavljeno prije 5 mjeseci i 21 dan

Švedski eksperiment sa šestosatnim radnim vremenom uskoro će, po svemu sudeći, doživjeti svoj potpuni krah s obzirom na to kako su i najveći zagovaratelji ovakvog sustava… više »

MA DA?

Država bunari i po studentskim zaradama?

objavljeno prije 5 mjeseci i 21 dan

Porezna reforma zaronit će i u džepove studenata koji su zaposleni preko student servisa. Naime, umjesto dosadašnjih 50.000 kn, prijeđe li student godišnji limit zarade od… više »

TO!

Bitcoin iznad 1.000 dolara

objavljeno prije 5 mjeseci i 22 dana

Bitcoin je kriptovaluta koju kreiraju tisuće računala širom svijeta potvrđujući transakcije i puštajući u sustav nove jedinice. U nedjelju je na europskoj… više »

TAKO TREBA

Švicarci ne šljive kartice?

objavljeno prije 5 mjeseci i 22 dana

U Švicarskoj je prošle godine zabilježena najviša vrijednost novčanica i kovanica u optjecaju među razvijenim državama svijeta - po glavi stanovnika vrijednost gotovine u… više »

SJAJNO

Francuze se više ne smije gnjaviti nakon posla

objavljeno prije 5 mjeseci i 23 dana

Dostupnost u svakom trenutku postala je mantra svih poslodavaca koji nerijetko tlače svoje zaposlenike i u trenucima odmora, no u Francuskoj to više nije tako. Naime, francuski radnici… više »

KREĆE SE

Pariz - nova europska silicijska dolina?

objavljeno prije 5 mjeseci i 23 dana

U skladišnoj hali u pariškom predgrađu La Courneuve užurbano se radi. Deseci mladih žena i muškaraca žure u bijelim mantilima. Peru plastične kade, promatraju krivulje na… više »

EH, DA ...

Nova godina, novi porezi

objavljeno prije 5 mjeseci i 25 dana

S prvim minutama 2017. godine ugostitelji su morali prilagoditi svoje blagajne kako bi na piće i hranu obračunali višu stopu PDV-a od 25 posto, dok se niža stopa od 13 posto… više »

2016

Rekordna turistička sezona

objavljeno prije 5 mjeseci i 26 dana

Rekordni rezultati koji će se vidjeti i u porastu ukupnih turističkih prihoda na oko 9,5 milijardi eura te u nastavku turističkih porasta i u 2017. kažu sljedeće - preko 91 milijun noćenja i… više »

WOW!

Amazon planira leteća skladišta

objavljeno prije 5 mjeseci i 27 dana

Amazon će graditi lebdeća skladišta na visini od 14 km, a patent je predan još prije dvije godine, ali su za njega stručnjaci za tehnologiju saznali tek u srijedu. Prema… više »

OPA :)

Nova pravila za vlasnike mobitela od Nove godine

objavljeno prije 5 mjeseci i 27 dana

"Nova pravila za operatore i prava za korisnike vrijede od 1. siječnja 2017., a propisana su Izmjenama i dopunama Pravilnika o načinu i uvjetima obavljanja djelatnosti elektroničkih… više »

PROGNOZE

U 2017. vraća nam se inflacija?

objavljeno prije 5 mjeseci i 28 dana

"U 2017. očekujemo daljnje ubrzavanje rasta bruto domaćeg proizvoda na oko 3 posto, zahvaljujući među ostalim reformi poreznog sustava, koja bi u kratkom roku trebala rezultirati povećanjem… više »

LOVA

Prvi izračun novih HEP-ovih cijena

objavljeno prije 5 mjeseci i 29 dana

Dio kućanstava mjesečno plaća dva računa za struju. Jedan HEP-u za korištenje mreže, a drugi nekom drugom opskrbljivaču za potrošnju struje. Od 1.1. to se mijenja i dva… više »

ZAKONI

Što sve donosi porezna reforma od 1. siječnja 2017.

objavljeno prije 5 mjeseci i 29 dana

S početkom 2017. godine na snagu stupa 16 zakona kojima je regulirana porezna reforma, koja bi većini zaposlenih trebala donijeti veće plaće, a poduzetnicima manje porezno opterećenje. Uz to,… više »

BUDUĆNOST

Dobra godina za turizam, sljedeća još bolja?

objavljeno prije 6 mjeseci

Hrvatski turizam u ovoj bi godini mogao zabilježiti više od 91 milijun noćenja, oko 10 milijuna više nego lani, dok se u idućoj godini, s obzirom na pozitivne trendove potražnje… više »

skrolaj na vrh