Biznis
RAZMIŠLJANJA

Studentski rad u Hrvatskoj ne treba zabranjivati, nego regulirati

objavljeno prije 5 mjeseci i 25 dana

Je li studentski rad postao sredstvo eksploatacije studenata, ali i pritiska na stalno zaposlene radnike? Sindikalisti Vilim Ribić i Krešimir Sever uvjereni su da jest, tvrdeći da… više »

NAPREDAK?

BDP će porasti 3 posto?

objavljeno prije 5 mjeseci i 26 dana

Zahvaljujući ponajviše snažnom rastu osobne potrošnje i izvoza, ali i nastavku jačanja investicija, makroekonomisti procjenjuju da se rast hrvatskog gospodarstva u drugom… više »

PRIJAVITE SE!

Ne propustite prvu HOWtoWOW radionicu

objavljeno prije 5 mjeseci i 28 dana

Početkom rujna počinje novi ciklus HOWtoWOW radionica koje već šestu sezonu educiraju i nadahnjuju komunikacijsku struku. Ciklus uključuje sveukupno sedam radionica koje će… više »

TEŠKO STANJE

Manje blokiranih, dug sve veći

objavljeno prije 5 mjeseci i 28 dana

Prema podacima Financijske agencije (Fina) na kraju lipnja ove godine u blokadi je bilo 325.009 građana, njihov je dug iznosio 42,18 milijadi kuna, a najviše dužnika bilo je u Zagrebu,… više »

BLOOMBERG

Hrvatska među 10 najsigurnijih gospodarstava svijeta?!

objavljeno prije 5 mjeseci i 29 dana

Globalni indeks rizika u ekonomiji, a koji u obzir uzima tek četiri kriterija, pokazao se povoljnim po Hrvatsku, pa je na temelju tri od četiri mjerena podatka uvrštena među najmanje… više »

OMF

Raste broj članova obaveznih mirovinskih fondova

objavljeno prije 6 mjeseci

Krajem srpnja ove godine četiri hrvatska obvezna mirovinska fonda (OMF) imala su ukupno 1,823 milijuna članova, što je oko 55 tisuća više nego krajem srpnja prošle… više »

ZANIMANJE

Znate li plaću svojih kolega?

objavljeno prije 6 mjeseci i 1 dan

Plaća je osobna informacija, složila se velika većina ispitanika (njih tri četvrtine (74%)) i dodaje da je to jako osjetljiva tema razgovora. Unatoč tome, čak 75% ispitanika bi htjeli… više »

POŽURITE

Prijava tražbina Agrokoru do 11. rujna

objavljeno prije 6 mjeseci i 2 dana

Krajnji rok da vjerovnici Agrokora i 77 njegovih povezanih društava prijave svoje tražbine istječe 11. rujna, a tek po isteku toga roka počinje teći rok od 60 dana za objavu… više »

KATASTROFA

Kakve bi posljedice imao trgovinski rat SAD-a i Kine?

objavljeno prije 6 mjeseci i 3 dana

Američki predsjednik Donald Trump zatražio je ovih dana od svog opunomoćenika za trgovinu da ispita odnos Kine prema intelektualnom vlasništvu. To da u Kini postoji malo svijesti o… više »

LOVATORI

10 najvećih poduzetnika u Hrvatskoj

objavljeno prije 6 mjeseci i 6 dana

Analiza Fine o poduzetnicima koji su kroz razdoblje od 10 godina, od 2007. do 2016. godine, bili na rang listi 10 poduzetnika koji su u odnosnoj godini ostvarili najveći prihod, pokazala je… više »

KORAK NAPRIJED

Hrvatske firme na obuci za interkontinentalni skok

objavljeno prije 6 mjeseci i 8 dana

"Da smo neka velika firma, ili da smo iz velike zemlje, možda nam ne bi trebala priprema za ulazak na daleka svjetska tržišta. Ali ovako je činjenica da će nam to biti od itekakve… više »

BIZNIS

Moj-eRačun peti kvartal zaredom raste

objavljeno prije 6 mjeseci i 10 dana

Peti kvartal zaredom, najveći domaći informacijski posrednik za razmjenu eRačuna, tvrtka Elektronički računi, bilježi 30-postotni rast prometa. - Pozitivni trend rasta zapravo bilježimo od… više »

dug dugovanja novac
STRAŠNO

Gotovo 29 tisuća tvrtki u blokadi

objavljeno prije 6 mjeseci i 13 dana

Krajem lipnja blokirane je račune imalo 26.805 poslovnih subjekata s gotovo 15,7 milijardi kuna neizvršenih osnova za plaćanje. Prema županijama najzaduženiji su bili oni s područja… više »

EH, DA ...

Naknade vraćene, carinski rat gotov?

objavljeno prije 6 mjeseci i 13 dana

Ministarstvo poljoprivrede izmijenilo je Pravilnik o inspekcijskom nadzoru i kontroli usklađenosti voća i povrća, priopćeno je iz ministarstva. Do promjene pravilnika došlo je nakon… više »

STVARNO?

Hvarska lavanda opstaje zahvaljujući turizmu

objavljeno prije 6 mjeseci i 13 dana

Vozeći se starom cestom od Starog Grada prema Hvaru, očaravajući prizori mreže suhozida. Gotovo je nemoguće zamisliti koliko je truda ljudska ruka uložila da iskrči malo zemlje kako bi… više »

skrolaj na vrh