Biznis
BREXIT

Velika Britanija će napustiti europsko jedinstveno tržište

objavljeno prije 4 mjeseca i 26 dana

Posljedice britanskog izlaska kada se radi o pristupu jedinstvenom tržištu, ostale su nejasne. Poslovni i financijski sektor strahuje da će ekonomija pretrptjeti gubitke ako izgubi… više »

OPEC

Težak put do skuplje nafte

objavljeno prije 4 mjeseca i 26 dana

Davno su prošla vremena kad je bilo dovoljno da se tek sastanu predstavnici Organizacije zemalja proizvođača nafte (OPEC) pa da čitav svijet mora strepiti od nove, još veće… više »

BRAVO

Šest hrvatskih tehnoloških tvrtki u elitnom društvu

objavljeno prije 4 mjeseca i 29 dana

Hrvatske tvrtke uglavnom su zauzele sredinu liste najbrže rastućih tehnoloških tvrtki, a najbolje je rangirana tvrtka Gauss na 19. mjestu, navodi se u priopćenju. … više »

KOMA

Hrvati uvjerljivo drže neslavan rekord u EU

objavljeno prije 4 mjeseca i 29 dana

Gotovo tri četvrtine mladih Hrvata nikako da napusti obiteljsko gnijezdo. Po broju mladih od 18 do 34 koji još žive s roditeljima Hrvatska je rekorder u Europskoj uniji. Građani misle… više »

HGK

Prognoze gospodarskog rasta nisu realne

objavljeno prije 5 mjeseci

Analiza Hrvatske gospodarske komore pokazuje da su te prognoze gospodarskog rasta, u slučaju Hrvatske, često nekonzistentne i uglavnom znatno podcijenjene. U publikaciji "Prognoze hrvatskog… više »

MEGAKORPORACIJA

AT&T kupio CNN i HBO

objavljeno prije 5 mjeseci i 1 dan

AT&T, najveća telekomunikacijska tvrtka na svijetu postigla je dogovor o preuzimanju Time Warnera, vlasnika CNN-a, HBO-a i Warner Bross. Republikanski kandidat za predsjednika Donald… više »

NERAVNOPRAVNOST

Hrvatice mjesec dana u godini rade - besplatno

objavljeno prije 5 mjeseci i 2 dana

Prva na ljestvici i s najmanjom razlikom između zarade muškaraca i žena je Slovenija, gdje razlika iznosi 3,20 posto, dok je na samo začelju BiH gdje žene zarađuju čak 46 posto manje u… više »

STVARNO?

Europljani rade manje od Amerikanaca

objavljeno prije 5 mjeseci i 5 dana

Europljani prosječno rade 19 posto manje sati na godinu nego Amerikanci, pokazuje studija troje ekonomista iz Sjedinjenih Država, Kanade i Njemačke.  Veća količina plaćenih dana… više »

BIZNIS

Marko Njavro novi predsjednik Uprave Zagrebačke pivovare

objavljeno prije 5 mjeseci i 6 dana

Danas je u Pivani medijima službeno predstavljen novi predsjednik Zagrebačke pivovare Marko Njavro, koji je na toj poziciji naslijedio Sergeya Yeskova nakon deset godina. Marko Njavro na… više »

CETA

Hoće li Valonci zaustaviti sporazum s Kanađanima?

objavljeno prije 5 mjeseci i 6 dana

Nakon što je parlament frankofonskog, dakle valonskog dijela Belgije odbio Comprehensive Economic and Trade Agreement (Opći ekonomski i trgovinski sporazum, CETA) Europske… više »

DOSTA IM JE

BRICS osniva vlastitu agenciju za kreditni rejting

objavljeno prije 5 mjeseci i 7 dana

Indijski premijer Narendra Modi, domaćin summita pet zemalja u gospodarskom usponu (Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južnoafrička Republika, BRICS) rekao je da nije donesen kalendar za… više »

UPOZORENJE

Za pet godina nećemo imati za mirovine

objavljeno prije 5 mjeseci i 7 dana

Zdravstveni i mirovinski sustav kakve poznajemo izdržati mogu još otprilike pet godina, nakon čega postaju vrlo neizvjesni, upitni, jer Hrvatska ima sve manje mladih koji će moći… više »

UPS!

Dan istine za državne proračune u Europi

objavljeno prije 5 mjeseci i 9 dana

Za mnoge članice zone eura ove subote (15.10.) dolazi trenutak istine: do onda moraju u Bruxelles poslati svoje planove proračuna za sljedeću godinu kako bi Europska komisija provjerila drže… više »

FEJKANJE

Coca Cola i Pepsi zasule zdravstvene organizacije milijunima

objavljeno prije 5 mjeseci i 10 dana

Coca-Cola i PepsiCo su od 2011. do 2015. godine sponzorirale 96 nacionalnih zdravstvenih organizacija koje se bore s javnozdravstvenim problemima, kao što su pretilost, dijabetes i… više »

COOL

Etična banka predala dokumentaciju HNB-u

objavljeno prije 5 mjeseci i 13 dana

Etična banka, prva takvog tipa u Hrvatskoj predala je zahtjev za osnivanje HNB-u, o čemu je putem Facebooka izvijestio Goran Jeras, pokretač Etične banke u Hrvatskoj. "Nakon puno rada, truda… više »

skrolaj na vrh