Biznis
STVARNO?

Hrvati troše kao da sutra ne postoji

objavljeno prije 5 mjeseci i 5 dana

Dvanaest milijardi kuna - toliko će Hrvati potrošiti u prosincu, a najviše od danas do Božića. Već danas trgovački su centri krcati, a najpopularniji poklon igračke. S… više »

MOKRI SNOVI

Je li Hrvatska konačno blizu investicijskog rejtinga?

objavljeno prije 5 mjeseci i 6 dana

Agencija Standard & Poor's zadržala je u petak dosadašnji dugoročni kreditni rejting Hrvatske na 'BB' i kratkoročni na 'B', no povećala je izglede s negativnih na stabilne,… više »

PODACI

Hrvati ne proizvode dovoljno vina za svoje potrebe

objavljeno prije 5 mjeseci i 7 dana

Najveći udio u ukupnoj domaćoj potrošnji imaju ostala vina, 53 posto ili 639,9 tisuća hektolitara. Potrošnja vina sa zaštićenom oznakom izvornosti iznosila je 504,6… više »

EH, DA ...

Još nema kraja mukama kreditnih dužnika

objavljeno prije 5 mjeseci i 7 dana

„Svi smo sad prodisali, što da vam kažem, čitava familija. Zajedno sa svekrom i svekrvom koji su nam presudno pomagali ovih godina", ocjenjuje novonastalo stanje u vezi sa svojim… više »

OPREZ

Banke upozorene na mogućnost hakerskih napada

objavljeno prije 5 mjeseci i 10 dana

Porast napada i krađa se bilježi od veljače kada su s računa središnje banke Bangladeša uspjeli 'skinuti' 81 milijun dolara, stoji u službenom i dosad povjerljivom pismu… više »

NOVO I DOBRO

Umjesto gotovine, odaberite novu božićnu tradiciju

objavljeno prije 5 mjeseci i 10 dana

Uz 165 milijuna beskontaktnih kartica i 3,4 milijuna terminala NFC diljem Europe, uporaba je porasla s 36% u 2015. na 52% u 2016. godini, pokazuju podaci Visine Studije o digitalnim načinima… više »

WOW!

Sotheby's dolazi u Hrvatsku

objavljeno prije 5 mjeseci i 11 dana

Sotheby's je najpoznatija svjetska aukcijska kuća koja radi od 1744. godine, spaja kupce i prodavatelje luksuznih umjetnina i drugih prestižnih vrijednosti. Od 1976. godine djeluje i mreža… više »

Bengt Holmström

Ugovori s direktorima koji vode u propast

objavljeno prije 5 mjeseci i 11 dana

Bengt Holmström je srdačan stariji gospodin. Rođeni Finac koji je još prije četrdesetak godina otišao u SAD nas susreće u besprijekornom odijelu, a govori tiho i polagano.… više »

NEKA, NEKA ...

Menadžeri zvone na uzbunu zbog antiglobalizacije

objavljeno prije 5 mjeseci i 12 dana

„Mi smo najdublje zabrinuti zbog aktualnog antiglobalizacijskog raspoloženja prisutnog u mnogim dijelovima svijeta", stoji u pismu organizacijskom odboru summita vodećih industrijskih… više »

PIJANI MILIJARDERI

U prosincu ćemo potrošiti - 8.5 milijardi kuna

objavljeno prije 5 mjeseci i 14 dana

Prvih jedanaest mjeseci ove godine u trgovini na malo kroz fiskalne je račune evidentirano oko 75 milijardi kuna prometa, a prosinac je po prometu u trgovini treći po izdašnosti mjesec… više »

PROBLEMI

Sindikati tjeraju Vladu da ispuni obećanja

objavljeno prije 5 mjeseci i 14 dana

Sindikati 2017. traže 1,4 milijardi kuna za rast plaća te dio duga za 2016, a Vlada im je ponudila povećanje osnovice plaće od dva posto od 1. siječnja 2017. te još dva posto od 1.… više »

STRAŠNO

U blokadi 329 tisuća građana i gotovo 31 tisuća tvrtki

objavljeno prije 5 mjeseci i 15 dana

Broj građana kojima su krajem listopada bili blokirani računi u odnosu na stanje s kraja rujna povećan je za 587 osoba ili 0,18 posto, a njihova su dugovanja istodobno porasla za 0,6… više »

LOVA

Kakve zapravo plaće dobivaju vrhunski menadžeri?

objavljeno prije 5 mjeseci i 15 dana

Iako bi se prema srčanom pravdanju izmjena poreza na dohodak, koji je omogućio "povišice" najviših plaća u državi upravo na državni račun, reklo da menadžeri u Hrvatskoj imaju… više »

AKVIZICCIJE

Vipnet preuzeo kontrolni udio u Metronetu

objavljeno prije 5 mjeseci i 15 dana

Vipnet je preuzeo kontrolni udio u tvrtki Metronet telekomunikacije. Prodavatelji su hrvatske kompanije, financijske institucije, uključujući fond Quaestus te fizičke osobe. Ukupna vrijednost… više »

RAZMIŠLJANJA

Hrvati će ostati žedni pored takve vodoprivrede

objavljeno prije 5 mjeseci i 15 dana

Rješavanje nagomilanih problema oko upravljanja pitkom vodom u Hrvatskoj prošli je tjedan dodatno prolongirano odlukom saborskog Odbora za zaštitu okoliša i… više »

skrolaj na vrh