Biznis
WOW!

Pristigle 9.864 tražbine Agrokorovih vjerovnika

objavljeno prije 5 mjeseci i 29 dana

Nakon što je 10. travnja otvoren postupak izvanredne uprave nad Agrokorom i njegovim povezanim i ovisnim društvima, svi vjerovnici Agrokora pozvani su da prijave svoje tražbine… više »

STVARNO?

Većina ljudi želi biometriju, a ne lozinke

objavljeno prije 5 mjeseci i 29 dana

Značajna većina korisnika - njih čak 93% - prilikom autorizacije plaćanja ili drugih financijskih usluga bi radije koristili biometriju nego lozinku. To ne iznenađuje jer je korištenje… više »

LOVICA

Gotovo milijun građana dobiva povrat poreza

objavljeno prije 5 mjeseci i 29 dana

Početkom svibnja Porezna uprava počela je građanima slati prva porezna rješenja za povrat ili doplatu poreza na dohodak. Do kraja mjeseca otpremljena su ukupno 958.643 rješenja,… više »

PREDSTAVLJANJE

eKupi, vodeći prodavač udžbenika, roditeljima poklanja Kaspersky aplikaciju za zaštitu djece

objavljeno prije 6 mjeseci

Najveći web shop u Hrvatskoj, eKupi.hr, otvorio je novu sezonu prodaje udžbenika, a osim opcije omotanih udžbenika, personaliziranih naljepnica, školskih torbi i pribora ove godine… više »

EH, DA ...

Ukida se roaming - što je roaming, a što međunarodni pozivi

objavljeno prije 6 mjeseci

Ukidanje roaminga slavi se kao da su nam, u najmanju ruku, obrisali kredite državi, no o čemu se tu zapravo radi pojasnio je sudski vještak za telekomunikacije Đuro Lubura, pa… više »

WOW!

Tesla Motors u Fortune 500

objavljeno prije 6 mjeseci i 4 dana

Tesla Motors je prvi put u svojoj povijesti dospjela na popis 500 najvećih američkih tvrtki časopisa Fortune. Kompanija direktora Elona Muska zasjela je na 383. mjesto, a veliki porast… više »

BIZNIS

Prijava PDV-a u realnom vremenu u Mađarskoj; što očekuje hrvatska poduzeća?

objavljeno prije 6 mjeseci i 5 dana

Nakon što su krajem prošle godine najavili, od 1. srpnja 2017. godine Mađarska uvodi takozvani „real-time reporting", odnosno izvješćivanje nadležnog tijela u… više »

WOW!

Europska komisija odobrila lovu za Pelješki most

objavljeno prije 6 mjeseci i 6 dana

Europska komisija danas je potpisala odluku o dodjeli 357 milijuna eura iz sredstava kohezijske politike za gradnju mosta Komarna-Pelješac kojim će se najjužniji… više »

GOOGLE RULEZ!

100 najvrjednijih svjetskih brandova

objavljeno prije 6 mjeseci i 6 dana

Google ove godine vrijedi 245,6 milijardi dolara ili sedam posto više nego lani, a među prvih pet još su Apple, Microsoft, Amazon i Facebook prema redovnom godišnjem… više »

RAST CIJENA

Kriza u Perzijskom zaljevu uznemirila naftno tržište

objavljeno prije 6 mjeseci i 7 dana

Od ponedjeljka, 5. 6. 2017., Katar je izoliran politički, diplomatski i gospodarski. Više arapskih zemalja je odlučilo zatvoriti granice prema Kataru zbog njegove navodne potpore… više »

STVARNO?

Hrvati žele primati bruto plaću

objavljeno prije 6 mjeseci i 7 dana

MojPosao proveo je anketu na više od 1200 ispitanika te istražio bi li radije primali neto ili bruto plaću. Velika većina ispitanika, njih 74%, željeli bi primati bruto plaću i sami… više »

AUTI

Dizelski skandal: EU za strože kontrole

objavljeno prije 6 mjeseci i 10 dana

Nakon dugih i žilavih pregovora ministri industrije zemalja članica Europske unije dogovorili su se u Bruxellesu oko zajedničkih stajališta u svezi s testiranjem ispušnih… više »

EH, DA ...

Moody's četvrti put srušio rejting Agrokora

objavljeno prije 6 mjeseci i 10 dana

Agencija Moody's Investors Service smanjila je u petak rejting Agrokora s prijašnjih Caa2 na Ca, zadržavši negativne izglede, i podigla vjerojatnost stečaja sa Ca-PD na D-PD jer… više »

UŠTEDE

Novi cjenik telekoma za posebne kategorije korisnika

objavljeno prije 6 mjeseci i 11 dana

Vijeće Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a), još na sjednici održanoj 26. travnja 2017., donijelo je odluku u svezi cijena javno dostupne govorne usluge… više »

KATASTROFA

Hrvatska na začelju po konkurentnosti

objavljeno prije 6 mjeseci i 12 dana

Hrvatska je po konkurentnosti na 59. mjestu među ukupno 63. vodeće svjetske ekonomije, pokazuju rezultati "Godišnjaka svjetske konkurentnosti 2017" Instituta za razvoj poslovnog… više »

skrolaj na vrh