Biznis
NAPOKON

Shopping na internetu postaje lakši

objavljeno prije 4 mjeseca i 28 dana

Vijeće EU-a za konkuretnost postiglo je u ponedjeljak dogovor o ukidanju barijera u prekograničkoj internetskoj trgovini, čime bi se ukinulo tzv. geo-blokiranje, jedna od prepreka u razvoju… više »

EUROSTAT

Gdje je nezaposlenima u EU najteže, a gdje najlakše naći posao?

objavljeno prije 4 mjeseca i 29 dana

U drugom je tromjesečju posao našlo 19,5 posto nezaposlenih na razini EU iz prethodnog tromjesečja, odnosno njih 3,9 milijuna, utvrdili su u Eurostatu. Time je tempo… više »

EH, DA ...

Težak život medijskih idealista

objavljeno prije 5 mjeseci i 1 dan

Prestanak financiranja neprofitnih medija u Hrvatskoj izazvao je početkom ove godine polemičku lavinu na temu metoda i ciljeva državne medijske politike. Pravi efekt te mjere, međutim,… više »

KONFERENCIJE

Dođite na KOM2016

objavljeno prije 5 mjeseci i 2 dana

Konferencija KOM2016 će prikazati najnovija rješenja i iskustva iz područja elektroničkih komunikacija (pasivne i aktivne komponente, planiranje, izgradnja, upravljanje,… više »

SAZNAJEMO

Vodič kroz Black Friday za lovce na popuste

objavljeno prije 5 mjeseci i 2 dana

Možda ste prije nekoliko tjedana naišli na idealan blagdanski poklon za vaše najdraže, a možda jednostavno čekate popust proizvoda koje već neko vrijeme gledate i nadate se kako… više »

MA DA?

Ryanair najavio besplatne letove - do 2026.

objavljeno prije 5 mjeseci i 3 dana

Ryanair bi mogao prijeći na potpuno novi poslovni model koji uključuje - besplatne avionske karte za sve putnike?! Govoreći u utorak na konferenciji za novinare, Michael O'Leary otkrio je da… više »

EH, DA ...

Cigarete i duhan poskupljuju

objavljeno prije 5 mjeseci i 3 dana

Najvažnija predložena promjena u sustavu javne nabave je uvođenje ekonomski najpovoljnije ponude, odnosno da najniža cijena više ne bude jedini i najvažniji kriterij… više »

EH, DA ...

Švicarci i dalje najbogatiji narod na svijetu

objavljeno prije 5 mjeseci i 4 dana

Švicarci su već 16. godinu za redom najbogatiji stanovnici svijeta s prosječnim bogatstvom od 561.900 dolara po glavi odrasle osobe, a stanovnici SAD-a prate ih s imovinom vrijednom… više »

EBAN

Najveća startup i investicijska konferencija u Hrvatskoj

objavljeno prije 5 mjeseci i 5 dana

Još nas nekoliko dana dijeli od najveće europske konferencije poslovnih anđela - EBAN Winter University 2016 koja će se održati u Zagrebu. U organizaciji Hrvatske mreže poslovnih… više »

EDUKACIJE

Razvojem kompetencija i znanja do borbe protiv nezaposlenosti

objavljeno prije 5 mjeseci i 6 dana

Prema najnovijim podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Hrvatska ima više od 200 tisuća nezaposlenih osoba, a smanjenju ovog poražavajućeg podatka može pomoći, još u… više »

E-KRUNA

Švedska uvodi digitalnu valutu?

objavljeno prije 5 mjeseci i 7 dana

"Treba li Riksbank izdavati elektronska sredstva plaćanja kao što trenutno izdajemo gotovinu?", retorički je u srijedu u govoru u Stockholmu pitala viceguvernerka Cecilia Skingsley. U… više »

PRIČA DANA

Mandarine online

objavljeno prije 5 mjeseci i 7 dana

Dolina Neretve u jesen ima posebnu čar kada zelenu deltu prošaraju narančasti plodovi. Berba mandarina polako se bliži kraju, no na plantažama je još živo, kašete su… više »

ŠTO ČEKATE?

Više od četvrtine Hrvata rado bi u poduzetnike

objavljeno prije 5 mjeseci i 8 dana

Poduzetnički potencijal u Hrvatskoj porastao je za 10 posto u odnosu na lani, pa tako danas 35 posto ispitanika može zamisliti pokretanje vlastitog posla, pokazalo je uz ostalo… više »

OPREZ

Ne nasjedajte na lažne online ponude i oglase

objavljeno prije 5 mjeseci i 9 dana

U posljednje vrijeme na stranicama društvenih mreža pojavili su se oglasi koji privlače potencijalne kupce na povoljnu kupnju različite brendirane robe (obuće, odjeće i drugih… više »

LOŠE ...

Hrvatskih poduzetnica nema dovoljno

objavljeno prije 5 mjeseci i 9 dana

Fina je izradila analizu strukture ženskog poduzetništva na temelju podataka iz Registra godišnjih financijskih izvještaja prema vlasničkoj strukturi… više »

skrolaj na vrh