Biznis
GNJAVAŽA

Fiskalizacija ide dalje - obvezni i mali paušalci

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Izmjenama Zakona o fiskalizaciji brisan je pojam "mali obveznik fiskalizacije" zbog čega su obveznici ili paušalci od 1. srpnja 2017. obvezni izdavati račune putem… više »

PRIJAVITE SE!

Pokrenite posao na bolje uz PR Pitch

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Posao nije toliko teško pokrenuti koliko ga je zahtjevno postaviti na noge, razviti i napredovati, a uz predanost i kvalitetan rad potrebno je i da se - čuje za vas. Odnosi s… više »

TAKO TREBA

Preko 20 tisuća potpisa protiv uvođenja poreza na nekretnine

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Udruga poreznih obveznika Lipa izvijestila je u srijedu da je u manje od 24 sata prikupila 20 tisuća potpisa građana na peticiju protiv uvođenja poreza na nekretnine. Građani iz više… više »

SAZNAJEMO

Brže i jednostavnije do povrata sredstava za otkazan let

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Kao dio predanosti da pruži najbolju uslugu vlasnicima računa i putnicima, Visa je formirala partnerstvo s kompanijom AirRefund za povrat sredstava od aviokompanija. Djelujući u ime putnika,… više »

JAVLJAMO SE

Traži se nova domovina za "britanske" europske institucije

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Kako je javio britanski list Observer, Bruxelles navodno namjerava svoje "poniženje" zbog Brexita kompenzirati i tako da će veoma brzo, možda već za koji tjedan donijeti odluku o… više »

EH, DA ...

Australija ukida popularnu vizu 457

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Australija će ukinuti privremene vize popularne kod stranaca i zamijeniti ih vizama za koje je potrebno bolje vladanje engleskim jezikom i radne vještine, rekao je premijer Malcolm… više »

EU FONDOVI

Pravedniji kriteriji za snažniju poljoprivredu

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Detaljan, ali pravedniji sustav bodovanja U namjeri ostvarenja snažnijih ekonomskih i gospodarskih učinaka u poljoprivredi, Odbor za praćenje provedbe programa ruralnog razvoja usvojiio je… više »

SAZNAJEMO

BKS Bank nastavlja uspješan rast

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

2016. donijela je BKS Bank rekordni porast primarnih sredstava i uspješno povećanje kapitala. U Hrvatskoj je postignuta najbolja godišnja dobit od ulaska na lokalno bankovno… više »

EU

Kako protiv poreznih grješnika?

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

28 ministara financija država članica raspravljalo je u nedjelju (9.4.) o tome kako otežati međunarodnim koncernima izbjegavanje plaćanja poreza. Sastanak je održan na Malti, državi koja… više »

HMM

Ante Ramljak Vladin povjerenik za Agrokor

objavljeno prije 1 mjesec i 17 dana

Ante Ramljak imenovan je povjerenikom za Agrokor na sjednici Vlade u ponedjeljka u skladu s odredbama Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja… više »

LOVA

Broj turista stalno raste

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

U Hrvatskoj je u prva tri mjeseca ove godine boravilo 742 tisuće turista ili gotovo 6 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, dok je s nešto malo više od… više »

BRAVO

Island ponovno pokazuje primjerom kako spolovi trebaju biti ravnopravni

objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana

Island će biti prva zemlja na svijetu koja će natjerati poslodavce da dokažu da su plaće jednake, bez obzira na spol, etničku, seksualnu ili nacionalnu pripadnost, objavila je islandska… više »

PRIJAVITE SE

Bespovratna sredstva za izvoznike

objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana

Cilj je natječaja "Internacionalizacija poslovanja malih i srednjih poduzeća" ojačati međunarodnu konkurentnost hrvatskih tvrtki kroz predstavljanje njihovih proizvoda/usluga međunarodnoj… više »

ANALIZA

Agrokor - ruska satisfakcija za aroganciju Zagreba?

objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana

Prema podacima dostupnim javnosti, ukupni dugovi Agrokora, za koje je velikim dijelom zaslužno agresivno širenje tvrtke, iznose 3,4 milijardi eura. Čak 52 posto tog iznosa -… više »

NAPOKON

Zadnji korak pred ukidanje roaminga - napravljen

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Zastupnici Europskog parlamenta uklonili su u četvrtak i posljednju prepreku na putu do potpunog ukidanja maloprodajnih dodatnih naknada za roaming, objavio je Europski parlament. Ukidanje… više »

skrolaj na vrh