Biznis
KORAK NAPRIJED

Hrvatske firme na obuci za interkontinentalni skok

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

"Da smo neka velika firma, ili da smo iz velike zemlje, možda nam ne bi trebala priprema za ulazak na daleka svjetska tržišta. Ali ovako je činjenica da će nam to biti od itekakve… više »

BIZNIS

Moj-eRačun peti kvartal zaredom raste

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Peti kvartal zaredom, najveći domaći informacijski posrednik za razmjenu eRačuna, tvrtka Elektronički računi, bilježi 30-postotni rast prometa. - Pozitivni trend rasta zapravo bilježimo od… više »

dug dugovanja novac
STRAŠNO

Gotovo 29 tisuća tvrtki u blokadi

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Krajem lipnja blokirane je račune imalo 26.805 poslovnih subjekata s gotovo 15,7 milijardi kuna neizvršenih osnova za plaćanje. Prema županijama najzaduženiji su bili oni s područja… više »

EH, DA ...

Naknade vraćene, carinski rat gotov?

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Ministarstvo poljoprivrede izmijenilo je Pravilnik o inspekcijskom nadzoru i kontroli usklađenosti voća i povrća, priopćeno je iz ministarstva. Do promjene pravilnika došlo je nakon… više »

STVARNO?

Hvarska lavanda opstaje zahvaljujući turizmu

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Vozeći se starom cestom od Starog Grada prema Hvaru, očaravajući prizori mreže suhozida. Gotovo je nemoguće zamisliti koliko je truda ljudska ruka uložila da iskrči malo zemlje kako bi… više »

LOVA JE LOVA

Kartica se širi, ali ni "keš" se ne predaje

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Globalno bezgotovinsko plaćanje je opet snažno poraslo i u najnovijem izvješću World Payments Report koje obuhvaća 2014./15. je na taj način u svijetu obavljeno… više »

ODLIČNO!

Natječaj - Obnova poljoprivrednog zemljišta i potencijala narušenog elementarnim nepogodama

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Požarima, tučama, mrazovima i poplavama uzrokovane velike materijalne štete na poljoprivrednim površinama ubuduće će se moći sanirati i bespovratnim sredstvima iz Programa… više »

CARINSKI RAT?

Regionalne protumjere protiv Hrvatske?

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović danas (7.8.) u Sarajevu organizira sastanak nadležnih ministara iz regije. Povod je stupanje na snagu Pravilnika o… više »

IDEMO!

Potpišite peticiju protiv poreza na nekretnine

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Udruga poreznih obveznika „Lipa" poziva građane da izraze svoje protivljenje uvođenju poreza na nekretnine potpisivanjem peticije na www.manjiporezi.hr/peticija. Porezna presija u… više »

BREXIT

Velika Britanija spremna je platiti 40 milijardi eura za izlazak iz Europske unije?

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Velika Britanija spremna je platiti do 40 milijardi eura u sklopu sporazuma o izlasku iz EU-a, izvijestio je list Sunday Telegraph pozivajući se na tri neimenovana izvora upoznata s… više »

NIJE LOŠE

Izmjene i dopune Ovršnog zakona stupile na snagu

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

Izmjenama i dopunama Ovršnog zakona koje su u četvrtak stupile na snagu uspostavlja se, po tvrdnjama Ministarstva pravosuđa, pravičnija ravnoteža između svrhe mjera koje su… više »

???

Agrokor pozvao dobavljače da sudjeluju u financiranju tvrtke

objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana

Agrokor poziva svoje dobavljače da daju izjavu o namjeri sudjelovanja u financiranju koncerna uz isporuku robe odnosno pružanje usluga u vrijednosti do najviše 50 milijuna eura,… više »

HURA!

Oglašavanje u medijima i dalje raste

objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana

Hrvatsko udruženje društava za tržišno komuniciranje (HURA) objavilo je procjenu ulaganja u oglašavanje u vodećim hrvatskim medijima za 2016. godinu. Prema rezultatima… više »

ANALIZA

Uvoz radne snage ne rješava hrvatski problem

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Na vrhuncu ovogodišnje turističke sezone kulminira i kriza izazvana manjkom radne snage na hrvatskom tržištu rada. Kvalificiranih radnika, međutim, ne nedostaje samo turizmu,… više »

SAZNAJEMO

Kako uvijek imati gigabajte?

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Stalna povezanost s internetom od iznimne je važnosti svakom korisniku koji želi imati informacije na dlanu, a paralelno s tim na važnosti dobiva i količina podatkovnog prometa. Koliko vam je… više »

skrolaj na vrh