Biznis
PRIJAVITE SE

Novi EU natječaji za male i srednje poduzetnike u 2017.

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Više natječaja i više potpora Ove je godine malim i srednjim poduzetnicima na raspolaganju više natječaja i više bespovratnih sredstava u odnosu na prošlu… više »

PROBLEMI

Nezaposlenost raste, no ipak manja nego prošle godine

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Nezaposlenost i dalje raste, no na godišnjoj razini broj nezaposlenih je manji i to za 16,7 posto ili 49.102 osobe, objavio je u petak Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ).… više »

PRIJAVITE SE

Otvorene prijave na natjecanje za mlade agencijske profesionalce Young Lions Croatia

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

U četvrtak, 9. veljače, službeno su otvorene prijave za drugo izdanje natjecanja namijenjeno mladim agencijskim profesionalcima, Young Lions Croatia, koje će se održati u sklopu festivala… više »

U NALETU

Trumpovi planovi protiv uvoznika

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

Tu ima dobra poslovica koja kaže da se ništa ne jede tako vruće kao što se kuha (u ovom slučaju - u predizbornoj kampanji). Ali već u prvim danima je Donald Trump pokazao da će… više »

HMM

Koliko se isplati dobiti povišicu?

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

Čak 70% ispitanika je tijekom svoje karijere napredovalo na višu poziciju, dok njih 30% nikada nije napredovalo. Ispitanici s visokom stručnom spremom napreduju u većem postotku (78%)… više »

ZANIMLJIVO

Kako je propalo šestosatno radno vrijeme

objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana

Šestosatno radno vrijeme koje je pred godinu i pol dana uvedeno u Švedskoj nije baš polučilo učinke kojima su se nadali. Naime, rezultati pokazuju da su švedske… više »

KVRAGU!

Smanjuju se omiljene čokoladice?

objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana

Mars, Nestle i drugi žele smanjiti čokoladice kao što je to KitKat, Snickers ili Twix kako bi smanjili količinu šećera u svojim proizvodima… više »

EH, DA ...

Ukidanje roaminga nije baš potpuno?

objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana

Ukidanje roaminga dočekano je aklamacijom, no izgleda da ipak postoji još nekoliko rupica u tom zakonu kroz koje vas mobilni operateri mogu čisto pristojno oguliti na računu... Naime,… više »

BROJKE

Poželjna investicijska klima u industriji oglašavanja

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Vrijednost oglašavanja u Hrvatskoj rasla je dvije godine za redom, a domaće agencije sve su konkurentnije na inozemnim tržištima, ocjenjuje se u istraživanju Deloittea… više »

POVEZANOST

Trumpovi poslovni interesi u muslimanskim zemljama

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Tijekom jednog predizbornog skupa u kolovozu 2015. godine je Donald Trump svojoj publici pojasnio njegov odnos prema Saudijskoj Arabiji. U skladu s duhom tog skupa, trebao je nastupiti kao… više »

ZANIMLJIVO

FuckUp Nights hit u Beču

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Ideju za „FuckUp Nights" pokrenuli su bečki poduzetnici Salomé Wagner i Dejan Stojanović. Sam koncept potječe iz Meksika gdje je 2012. godine pet prijatelja po prvi put… više »

TERMINI

Ukupno 50 natječaja za bespovratna sredstva iz Programa ruralnog razvoja

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

STROGO DEFINIRAN ROK ZA OCJENJIVANJE PROJEKATA Značajne promjene očekuju se u rokovima za ocjenjivanje zahtjeva/projektnih prijava. Naime, s obzirom na dosadašnja loša iskustva… više »

LOŠE

Nezaposlenost u Hrvatskoj i dalje među najvećim u EU

objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana

U Hrvatskoj je sezonski prilagođena stopa nezaposlenosti, utvrđena metodologijom Međunarodne organizacije za rad (ILO), u prosincu iznosila 11,4 posto i ostala je nepromijenjena u odnosu na… više »

OPA :)

Tehnološki sektor organizira veliki sastanak protiv Trumpa?

objavljeno prije 1 mjesec i 27 dana

Skupina američkih tehnoloških kompanija planira se sastati u utorak kako bi razmotrila podnošenje zahtjeva da se kao prijatelji suda pridruže tužbi kojom se osporava odluka o… više »

WOW!

Deutsch Bank kažnjena sa 630 milijuna eura

objavljeno prije 1 mjesec i 27 dana

Klijenti su ilegalno prenijeli 10 milijardi dolara iz Rusije kupovanjem i prodajom dionica posredstvom podružnica te banke u Moskvi, Londonu i New Yorku, a vlasti su ustvrdile… više »

skrolaj na vrh