Biznis
IDEJA X

Dani komunikacija: Nagrađeni najkreativniji komunikacijski projekti

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Na Danima komunikacija u subotu su dodijeljene nagrade X, a proglašeni su i ovogodišnji pobjednici natjecanja za mlade kreativce Young Lions Croatia. Natjecanje za „mlade… više »

EH, DA ...

Poskupio plin, provjerite koliko

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Kućanstva koja koriste prirodni plin od subote, 1. travnja, plaćat će ga prosječno oko 0,9 posto više nego do sada, čime će račun građanima u najzastupljenijom tarifnom modelu… više »

LOVICA

Uskoro natječaj za velike poljoprivrednike i prerađivače

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

Najveća je izmjena proces prijave koji će se sastojati od dvije faze. U prvoj će se fazi predavati dio dokumentacije vezan za provjeru prihvatljivosti prijavitelja i održivost… više »

GOSPODARSTVO

Njemačka strahuje od posljedica Brexita

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Postalo je ozbiljno: britanska vlada ove srijede u Bruxellesu podnosi službeni zahtjev za izlazak Velike Britanije iz Europske unije. Njemački savez industrijskih i trgovinskih komora (DIHK)… više »

EH, DA ...

Sve je manje radno sposobnog stanovništva

objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana

Na tromjesečnoj razini broj aktivnog stanovništva je niži za 5 tisuća ili za 0,3 posto, dok je na godišnjoj razini broj aktivnih manji za 52 tisuće ili 2,8 posto. "Potonje je… više »

COOL

Sancta Domenica predstavila prvi VR shop

objavljeno prije 1 mjesec i 27 dana

Izuzetno nam je zadovoljstvo premijerno vam predstaviti jednu od, nadamo se - naših najvećih digitalnih inovacija do sada. Projekt je idejno i konceptualno u potpunosti razvijen unutar… više »

WOW!

Roboti će za 15 godina ugroziti trećinu radnih mjesta

objavljeno prije 1 mjesec i 28 dana

Robotika i umjetna inteligencija mogle bi do 2030-ih utjecati na 30% radnih mjesta u Velikoj Britaniji, 38% u SAD-u, 35% u Njemačkoj i 21% u Japanu, procjenjuje PricewaterhouseCoopers… više »

HMM

Možemo li (opet) vjerovati bankama?

objavljeno prije 1 mjesec i 28 dana

Od stupanja na dužnost predsjednika Trumpa u američkim novčarskim institucijama vlada dobro raspoloženje. Ne samo zbog njegove i izjava njegovih bliskih suradnika kako bi "trebalo… više »

DOBRO?

Kreditni rejting se stabilizirao

objavljeno prije 1 mjesec i 29 dana

Agencija Standard & Poor's (S&P) zadržala je u petak dosadašnji dugoročni kreditni rejting Hrvatske na 'BB' i kratkoročni na 'B', kao i stabilne izglede, te procjenjuje da će… više »

DOĐITE

Na Danima komunikacija saznajte kako je Starbucks osvojio društvene mreže

objavljeno prije 2 mjeseca i 1 dan

Web stranica s očaravajućom pričom i inspirativnim dizajnom predstavlja jezgru prisutnosti u digitalnom svijetu. Slijede je društvene mreže, čijom strateškom uporabom nadalje… više »

FINA

Svaki deseti radno sposoban Hrvat je - blokiran

objavljeno prije 2 mjeseca i 1 dan

Kraj siječnja s blokiranim računom dočekalo je, naime, 15.980 stanovnika Sisačko-moslavačke županije te 11.372 stanovnika Koprivničko-križevačke županije, što znači da je u blokadi… više »

OPASNO?

Juncker upozorava na opasnost trgovinskog rata SAD - EU

objavljeno prije 2 mjeseca i 4 dana

Jean-Claude Juncker rekao je ono što drugi šapuću - upitan bi li Europa mogla izdržati trgovinski rat sa SAD-om, Juncker je odgovorio kako trgovinski rat ne bi bio ni… više »

WTF?!

Porez na nekretnine uvodi se 1. siječnja 2018.

objavljeno prije 2 mjeseca i 5 dana

Od 1. siječnja 2018. uvodi porez na nekretnina kao zamjena za komunalnu naknadu, barem je to tako prikazao aktualni ministar financija i bivši Agrokorov službenik Zdravko Marić "U… više »

IDEJA

Biciklistički registar za smanjenje krađa bicikala

objavljeno prije 2 mjeseca i 6 dana

Biciklistički registar je baza bicikala s pripadajućim brojevima okvira bicikla, a svrha joj je smanjenje krađa bicikala te olakšavanje pronalaska vlasnika ukradenog bicikla. Baza se… više »

PROPAST CARSTVA?

Državno kumstvo za slom hrvatskog trgovačkog carstva

objavljeno prije 2 mjeseca i 6 dana

Agrokor, najveća privatna tvrtka u Hrvatskoj, na rubu je poslovnog kraha uslijed naraslih dugovanja u visini od približno četiri i pol milijarde eura. Točan iznos duga i njegova struktura… više »

skrolaj na vrh