Biznis
DOBRA IDEJA?

Starbucks će zaposliti 10 tisuća izbjeglica diljem svijeta

objavljeno prije 1 mjesec i 28 dana

Starbucks je odlučio povući potez koji se, vjerujemo, nekima neće svidjeti - odlučili su u svojim kafićima širom svijeta zaposliti 10 tisuća izbjeglica tijekom sljedećih pet godina,… više »

NAPREDAK?

Rejting i dalje loš, izgledi bolji

objavljeno prije 2 mjeseca

Fitch je već druga rejting agencija koja je u zadnjih mjesec i pol dana poboljšala izglede za hrvatski rejting - Standard&Poor's je podigao izglede s negativnih na stabilne… više »

TIH

U borbi protiv korupcije RH nazadovala za dva boda

objavljeno prije 2 mjeseca i 2 dana

Indeks percepcije korupcije za 2016. godinu pokazuje da je Hrvatska nazadovala u borbi protiv korupcije za dva boda i da se ponovon ubraja u korumpirane države, ističu u… više »

TRAŽITE?

Najtraženiji poslovi u Hrvatskoj s najboljim plaćama

objavljeno prije 2 mjeseca i 5 dana

Deset najtraženijih zanimanja u prošloj godini bila su konobar, prodavač, kuhar, programer, vozač, prodajni predstavnik, učitelj, skladištar, frizer te administrator. U zemlji u… više »

GRČKA

Na pomolu farmaceutski skandal

objavljeno prije 2 mjeseca i 6 dana

Švicarski farmaceutski gigant Novartis našao se pod povećalom grčkih vlasti - zbog navodnog podmićivanja. Razmjeri su nevjerojatni: govori se o iznosu „većem od četiri… više »

NAPOKON

Nema više jeftinih registracija u Daruvaru

objavljeno prije 2 mjeseca i 10 dana

Daruvarske registracije preplavile su zadnjih godina Hrvatsku, no tome je sad došao kraj, jer je većina osiguravatelja napustila 30-ak godina star sustav računanja rizika za teretna… više »

LOVICA

Pariz bi mogao profitirati od Brexita

objavljeno prije 2 mjeseca i 12 dana

Poslovna četvrt La Défense s višekatnicama i vjetrom, koji puše između njih, možda i nije omiljena turistička destinacija. Međutim, ova četvrt bi u budućnosti među… više »

dug dugovanja novac
STRAŠNO

Hrvatska treba 58 milijardi kuna novog duga?!

objavljeno prije 2 mjeseca i 13 dana

Državnom proračunu na naplatu dolazi čak 27 milijardi kuna ranijih dugova, 7,5 milijardi trebaju otplatiti izvanproračunski fondovi, uglavnom cestarske tvrtke, a Ministarstvo financija morat… više »

STANJE

Digitalizacija preteška zadaća za političare

objavljeno prije 2 mjeseca i 13 dana

Prvo što djeca uče u školi je čitanje i pisanje. Odnos prema pisanju je osnova za daljnji život. Jednako kao što je važno čitanje i pisanje, i dalje je važan odnos prema… više »

WEF 2017

Nužna reforma kapitalizma, ljudi su ljuti zbog nejednakosti

objavljeno prije 2 mjeseca i 16 dana

Sve veća nejednakost u dohocima smatra se najvećim rizikom za svjetsko gospodarstvo u 2017. godini, pa uz potrebu oživljavanja rasta sve nužnijima se smatraju reforme tržišnog… više »

BLOOMBERG

Privatizacija HEP-a nije dovoljna za INA-u

objavljeno prije 2 mjeseca i 17 dana

Hrvatska elektroprivreda, prema analizi Bloombergovih poslovnih analitičara, vrijedi oko 18,5 milijardi kuna. Procjena je to respektabilnog tima analitičara, a u koju je uključen kreditni… više »

EH, DA ...

Crowdfunding u svijetu raste, u Hrvatskoj pada

objavljeno prije 2 mjeseca i 17 dana

Unatoč brojnim aktivnostima vezanim uz grupno financiranje poput CF Dox Zagreba, Crowdfunding Akademije i Crowdfunding konvencije za popularizaciju takvog načina financiranja, u Hrvatskoj je… više »

NOVE CIJENE

Pale cijene goriva nakon 7 tjedana

objavljeno prije 2 mjeseca i 18 dana

Od danas su niže cijene goriva na svim postajama u Hrvatskoj. Kako prenose Cijene goriva, Tank 95-ice pada jednu kunu, dizela raste 0,5 kuna, a autoplina 10,5 kuna. Ovo su dobre vijesti nakon… više »

POKAZIVANJE MIŠIĆA

Trump jednim tweetom srušio dionice Toyote

objavljeno prije 2 mjeseca i 20 dana

Cijena dionice Toyote pala je u petak više od 3 posto, nakon što je novoizabrani američki predsjednik Donald Trump poručio preko Twittera da će japanska kompanija plaćati visoke… više »

PROBLEMI

EU i Kina se spore oko statusa i carina

objavljeno prije 2 mjeseca i 21 dan

Sjeme razdora je posijano prije 15 godina. Tada je Svjetska trgovinska organizacija (WTO - World Trade Organisation) htjela nagraditi kinesku politiku otvaranja i zemlju unatoč strukturama… više »

skrolaj na vrh