Biznis
BRAVO!

Startup Bike2Lock na forumu investicija i inovacija u Dubaiju

objavljeno prije 2 mjeseca i 8 dana

Hrvatski start-up projekt Bike2Lock izabran je da izlaže svoj inovativan proizvod „Bike2Lock" pred 15 000 vodećih svjetskih investitora i sudionika AIM-a - godišnjeg… više »

EH, DA ...

Skuplje cestarine od 1. travnja

objavljeno prije 2 mjeseca i 8 dana

Na sjednici vlade u četvrtak 16. ožujka donesena je odluka o prihvaćanju Poslovnog i financijskog restrukturiranja cestovnog sektora. U sklopu te reforme je… više »

WOW!

UberBOAT kreće iz Hrvatske ovoga ljeta

objavljeno prije 2 mjeseca i 9 dana

Uber će ovog ljeta na dalmatinskoj obali pokrenuti uslugu UberBOAT, koja će, kako ističu iz kompanije, prvi puta u svijetu biti pokrenuta upravo u Hrvatskoj i omogućiti bolju povezanost kopna… više »

SAVJETI

Kako povećati mogućnost dobivanja EU potpore?

objavljeno prije 2 mjeseca i 11 dana

Zadnja objava rezultata iz podmjere 4.1. "Programa ruralnog razvoja" pokazala je svu važnost pravovremene prijave za EU nepovratne potpore. Zahvaljujući činjenici da su svoje projekte predali… više »

PRIZNANJA

Istra je najbolja maslinarska regija na svijetu

objavljeno prije 2 mjeseca i 12 dana

Istra je drugu godini za redom proglašena najboljom maslinarskom regijom na svijetu, a i individualni proizvođači ruše sve rekorde. Istarskom… više »

EH, DA ...

Hrvatska 2016. dobila 500 novih milijunaša

objavljeno prije 2 mjeseca i 13 dana

Prošle godine Hrvatska je dobila 500 novih milijunaša, ljudi čije bogatstvo prelazi vrijednost od milijun dolara, ili sedam milijuna kuna. Sada ima ukupno 11.900 'dolarskih'… više »

TURIZAM

Odmor u doba Trumpa i Erdogana

objavljeno prije 2 mjeseca i 14 dana

I ove godine su svi prostori turističkog sajma u Berlinu iznajmljeni i došlo je oko deset tisuća izlagača iz 184 zemlje. Ima dobrih razloga doći na ITB: Nijemci su prošle, 2016.… više »

BRAVO!

Hrvatski startupi lani prikupili gotovo 15 milijuna eura

objavljeno prije 2 mjeseca i 15 dana

Treću godinu zaredom Zagrebački inkubator poduzetništva prikupio je informacije o javno objavljenim investicijama u hrvatske startupe i predstavio ih u obliku infografike. U 2016.… više »

EFFIE

Najveći broj prijava na Effie iz financijskog i osiguravajućeg sektora

objavljeno prije 2 mjeseca i 16 dana

Službeno su zatvorene prijave na ovogodišnje izdanje natjecanja Effie, u sklopu kojega će se dodijeliti prestižna nagrada za izvanredno i učinkovito tržišno komuniciranje.… više »

PROBLEMI

Standard & Poors srušio rejting Agrokoru

objavljeno prije 2 mjeseca i 17 dana

Agrokor se i dalje ne skida s naslovnica, jer nakon što je Pandorina kutija otvorena rušenjem rejtinga od strane Moody'sa, sada se crnim prognozama pridružio i Standard &… više »

KATASTROFA

Dugovanja blokiranih porasla gotovo tri četvrtine u samo tri godine

objavljeno prije 2 mjeseca i 18 dana

Broj građana čiji su računi zbog neizvršenih osnova za plaćanje blokirani porastao je od kraja 2013. do kraja 2016. za 9 posto, dok su istodobno njihove neplaćene obveze porasle… više »

ZNATE LI?

Tko u Europi (ne) radi nedjeljom

objavljeno prije 2 mjeseca i 19 dana

Europski savez za nedjelju okuplja glavne vjerske zajednice, sindikate i socijalne udruge i uvijek iznova traži da nedjelja doista bude neradan dan za sve građane. I u Povelji Europske unije… više »

STRAVA

Hrvatska je jedno od smetlišta Europe?

objavljeno prije 2 mjeseca i 20 dana

"Jesmo li mi smetlište Europe? Zašto se nama isporučuju lošiji proizvodi od onih koji se nude Nijemcima ili Austrijancima?" Takve i slične optužbe se mogu ovih dana… više »

dug dugovanja novac
STRAVA!

Javni dug stabiliziran na strašnih 289 milijardi kuna

objavljeno prije 2 mjeseca i 21 dan

U studenome je javni dug bio za 2,3 milijarde kuna više nego u listopadu, pri čemu je, navode analitičari HGK, unutarnji dug porastao za milijardu kuna, i to pretežito kreditnim… više »

LOVA

50 milijuna EUR za usluge u ruralnim područjima

objavljeno prije 2 mjeseca i 22 dana

Maksimalna potpora po jednom projektu u okviru ovog natječaja iz operacije 7.4.1. iznosi 1 milijun EUR-a, a namijenjena je uspostavi i poboljšanju lokalnih temeljnih usluga za ruralno… više »

skrolaj na vrh