Biznis
AUTI

Dizelski skandal: EU za strože kontrole

objavljeno prije 2 mjeseca i 18 dana

Nakon dugih i žilavih pregovora ministri industrije zemalja članica Europske unije dogovorili su se u Bruxellesu oko zajedničkih stajališta u svezi s testiranjem ispušnih… više »

EH, DA ...

Moody's četvrti put srušio rejting Agrokora

objavljeno prije 2 mjeseca i 19 dana

Agencija Moody's Investors Service smanjila je u petak rejting Agrokora s prijašnjih Caa2 na Ca, zadržavši negativne izglede, i podigla vjerojatnost stečaja sa Ca-PD na D-PD jer… više »

UŠTEDE

Novi cjenik telekoma za posebne kategorije korisnika

objavljeno prije 2 mjeseca i 19 dana

Vijeće Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a), još na sjednici održanoj 26. travnja 2017., donijelo je odluku u svezi cijena javno dostupne govorne usluge… više »

KATASTROFA

Hrvatska na začelju po konkurentnosti

objavljeno prije 2 mjeseca i 21 dan

Hrvatska je po konkurentnosti na 59. mjestu među ukupno 63. vodeće svjetske ekonomije, pokazuju rezultati "Godišnjaka svjetske konkurentnosti 2017" Instituta za razvoj poslovnog… više »

DILEME

Jugoistočna Europa: uvesti brzo euro ili pričekati?

objavljeno prije 2 mjeseca i 21 dan

Prema Lisabonskom ugovoru Europska komisija i Europska središnja banka svake dvije godine provjeravaju tzv. konvergencijske kriterije zemalja koje bi htjele ući u zonu eura. Trenutno… više »

ZABLUDE

Nijemci samo rade?

objavljeno prije 2 mjeseca i 22 dana

Nijemci su radišan narod, barem se tako predstavljaju u vicevima i anegdotama, dok je prava stvarnost prilično daleko od toga. Naime, Nijemci godišnje na poslu provedu 1371 sat,… više »

TEHNO

Tele2 otvorio experience centar u Splitu

objavljeno prije 2 mjeseca i 22 dana

U Marmontovoj ulici u Splitu svečano je otvoren 11 po redu Tele2 experience centar. Reprezentativni prodajni prostor u samom centru Splita prostire se na 90 m2 raspoređenih na dvije etaže, a… više »

(NE)OČEKIVANO?!

(B)Agrokor srušio industrijsku proizvodnju u RH

objavljeno prije 2 mjeseca i 23 dana

Industrijska je proizvodnja u Hrvatskoj u travnju potpuno neočekivano pala za 0,6 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, što je njezin prvi pad nakon više od dvije godine i… više »

WTF?!

Sberbank traži da Vlada preuzme Agokorove dugove

objavljeno prije 2 mjeseca i 26 dana

German Gref, izvršni direktor ruskog Sberbanka  u razgovoru s novinarima u Moskvi izjavio je da suradnja s Vladom RH vezano za Agrokor nije bila jednostavna, javlja… više »

EH, DA ...

5 preporuka Europske komisije Hrvatskoj

objavljeno prije 2 mjeseca i 28 dana

Europska komisija u ponedjeljak je uputila pet preporuka za Hrvatsku koje su gotovo identične prošlogodišnjim, a odnose se na javne financije i oporezivanje, mirovine,… više »

LOVA

EU na korak dogovora o oporezivanju financijskih transakcija

objavljeno prije 3 mjeseca

Njemačka i Francuska predložile su 2012. godine da se na razini Europske unije uvede porez na kupoprodaju dionica i financijskih izvedenica među financijskim kompanijama kako bi se zakočile… više »

EU FONDOVI

Novih 500 kredita čeka prijave poduzetnika

objavljeno prije 3 mjeseca

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) osigurala je dodatna novčana sredstva za ESIF zajmove. ESIF zajmovi su namijenjeni subjektima malog gospodarstva… više »

UPOZORENJE

Poduzetnici, ne nasjedajte na lažne e-mail poslovne poruke

objavljeno prije 3 mjeseca i 1 dan

Hrvatska udruga banaka upozorava da je u posljednje vrijeme u Hrvatskoj primjetan porast pokušaja prijevare Business E-mail Compromise. Riječ je o vrsti prijevare koja se tijekom… više »

SAVJETI

Praktični savjeti za njegovatelje koji žele na rad u Njemačku

objavljeno prije 3 mjeseca i 1 dan

Potražnjom za stručnim medicinskim osobljem na njemačkom tržištu rada nisu stvorene perspektive samo za liječnike i njegovatelje iz brojnih europskih i svjetskih zemalja, već i za… više »

KADROVI

Rok Gorjup je novi direktor prodaje Tele2

objavljeno prije 3 mjeseca i 4 dana

Rok Gorjup novo je snažno pojačanje menadžment timu Tele2 na poziciji direktora prodaje zaduženog za hrvatsko tržište. Više od 10 godina iskustva na prodajnim pozicijama u… više »

skrolaj na vrh