Biznis
EH, DA ...

Hrvatska 2016. dobila 500 novih milijunaša

objavljeno prije 3 mjeseca i 16 dana

Prošle godine Hrvatska je dobila 500 novih milijunaša, ljudi čije bogatstvo prelazi vrijednost od milijun dolara, ili sedam milijuna kuna. Sada ima ukupno 11.900 'dolarskih'… više »

TURIZAM

Odmor u doba Trumpa i Erdogana

objavljeno prije 3 mjeseca i 17 dana

I ove godine su svi prostori turističkog sajma u Berlinu iznajmljeni i došlo je oko deset tisuća izlagača iz 184 zemlje. Ima dobrih razloga doći na ITB: Nijemci su prošle, 2016.… više »

BRAVO!

Hrvatski startupi lani prikupili gotovo 15 milijuna eura

objavljeno prije 3 mjeseca i 18 dana

Treću godinu zaredom Zagrebački inkubator poduzetništva prikupio je informacije o javno objavljenim investicijama u hrvatske startupe i predstavio ih u obliku infografike. U 2016.… više »

EFFIE

Najveći broj prijava na Effie iz financijskog i osiguravajućeg sektora

objavljeno prije 3 mjeseca i 19 dana

Službeno su zatvorene prijave na ovogodišnje izdanje natjecanja Effie, u sklopu kojega će se dodijeliti prestižna nagrada za izvanredno i učinkovito tržišno komuniciranje.… više »

PROBLEMI

Standard & Poors srušio rejting Agrokoru

objavljeno prije 3 mjeseca i 20 dana

Agrokor se i dalje ne skida s naslovnica, jer nakon što je Pandorina kutija otvorena rušenjem rejtinga od strane Moody'sa, sada se crnim prognozama pridružio i Standard &… više »

KATASTROFA

Dugovanja blokiranih porasla gotovo tri četvrtine u samo tri godine

objavljeno prije 3 mjeseca i 21 dan

Broj građana čiji su računi zbog neizvršenih osnova za plaćanje blokirani porastao je od kraja 2013. do kraja 2016. za 9 posto, dok su istodobno njihove neplaćene obveze porasle… više »

ZNATE LI?

Tko u Europi (ne) radi nedjeljom

objavljeno prije 3 mjeseca i 22 dana

Europski savez za nedjelju okuplja glavne vjerske zajednice, sindikate i socijalne udruge i uvijek iznova traži da nedjelja doista bude neradan dan za sve građane. I u Povelji Europske unije… više »

STRAVA

Hrvatska je jedno od smetlišta Europe?

objavljeno prije 3 mjeseca i 23 dana

"Jesmo li mi smetlište Europe? Zašto se nama isporučuju lošiji proizvodi od onih koji se nude Nijemcima ili Austrijancima?" Takve i slične optužbe se mogu ovih dana… više »

dug dugovanja novac
STRAVA!

Javni dug stabiliziran na strašnih 289 milijardi kuna

objavljeno prije 3 mjeseca i 24 dana

U studenome je javni dug bio za 2,3 milijarde kuna više nego u listopadu, pri čemu je, navode analitičari HGK, unutarnji dug porastao za milijardu kuna, i to pretežito kreditnim… više »

LOVA

50 milijuna EUR za usluge u ruralnim područjima

objavljeno prije 3 mjeseca i 25 dana

Maksimalna potpora po jednom projektu u okviru ovog natječaja iz operacije 7.4.1. iznosi 1 milijun EUR-a, a namijenjena je uspostavi i poboljšanju lokalnih temeljnih usluga za ruralno… više »

NAJAVE

Peter Sunde, suosnivač The Pirate Baya na Danima komunikacija

objavljeno prije 3 mjeseca i 26 dana

Uz već najavljenog Alexa Brauna, predstavljena je nova zvijezda festivala, suosnivač i bivši glasnogovornik zloglasnog portala za torrente The Pirate Bay Peter Sunde, ali i drugi… više »

UFF

Cijena plina za kućanstva ostaje ista

objavljeno prije 3 mjeseca i 27 dana

Vlada je nakon telefonske sjednice, održane u utorak, odlučila kako se cijena plina za kućanstva neće mijenjati. ''Vlada Republike Hrvatske na telefonskoj je sjednici donijela Odluku o cijeni… više »

PROBLEMI

Zašto se Hrvatska treba bojati pada nezaposlenosti

objavljeno prije 3 mjeseca i 27 dana

Na prvi pogled, država kao da može biti zadovoljna zbog masovnog iseljavanja kojem svjedočimo proteklih godina. Jedan od gorućih problema u Hrvatskoj rješava se sam - broj nezaposlenih… više »

EH, DA ...

Cestarine skaču 5 posto sada, pa još 10 na ljeto

objavljeno prije 3 mjeseca i 29 dana

Cestarine na hrvatskim autocestama poskupjet će za 5%, a u ljetnih mjesecima bit će skuplje za dodatnih 10%, piše Glas Istre o pregovorima Vlade i Svjetske banke o zajmu za… više »

FONDOVI

Hrvatska treba ubrzati povlačenje novaca iz EU fondova

objavljeno prije 4 mjeseca

Povjerenica iz Rumunjske, koja je zadužena za većinu europskih strukturnih i investicijskih fondova, govorila je za Hinu o važnosti očuvanja kohezijske politike EU-a kao instrumenta za… više »

skrolaj na vrh