Biznis
STVARNO?

Britancima nedostaje radne snage nakon Brexita

objavljeno prije 3 mjeseca i 7 dana

U istraživanju Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD) sudjelovalo je više od 1000 poslodavaca a pokazalo je da je broj radnika iz drugih zemalja Unije prepolovljen u… više »

EH, DA ...

Ljeto pripada jeftinim zračnim prijevoznicima

objavljeno prije 3 mjeseca i 8 dana

Povoljne kompanije tjeraju na promjene čitavo tržište zračnog prijevoza. I dva najveća među njima, Lufthansin ogranak Eurowings i irski Ryanair su ove godine značajno… više »

NAPREDUJEMO?

Povećana procjena rasta hrvatskog BDP-a

objavljeno prije 3 mjeseca i 8 dana

U odnosu na zadnje, jesenske ekonomske prognoze, objavljene 9. studenoga 2016. to predstavlja znatnu korekciju naviše. Komisija je prošle jeseni projicirala rast hrvatskog… više »

PRIJAVITE SE

Novi EU natječaji za male i srednje poduzetnike u 2017.

objavljeno prije 3 mjeseca i 9 dana

Više natječaja i više potpora Ove je godine malim i srednjim poduzetnicima na raspolaganju više natječaja i više bespovratnih sredstava u odnosu na prošlu… više »

PROBLEMI

Nezaposlenost raste, no ipak manja nego prošle godine

objavljeno prije 3 mjeseca i 9 dana

Nezaposlenost i dalje raste, no na godišnjoj razini broj nezaposlenih je manji i to za 16,7 posto ili 49.102 osobe, objavio je u petak Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ).… više »

PRIJAVITE SE

Otvorene prijave na natjecanje za mlade agencijske profesionalce Young Lions Croatia

objavljeno prije 3 mjeseca i 12 dana

U četvrtak, 9. veljače, službeno su otvorene prijave za drugo izdanje natjecanja namijenjeno mladim agencijskim profesionalcima, Young Lions Croatia, koje će se održati u sklopu festivala… više »

U NALETU

Trumpovi planovi protiv uvoznika

objavljeno prije 3 mjeseca i 12 dana

Tu ima dobra poslovica koja kaže da se ništa ne jede tako vruće kao što se kuha (u ovom slučaju - u predizbornoj kampanji). Ali već u prvim danima je Donald Trump pokazao da će… više »

HMM

Koliko se isplati dobiti povišicu?

objavljeno prije 3 mjeseca i 13 dana

Čak 70% ispitanika je tijekom svoje karijere napredovalo na višu poziciju, dok njih 30% nikada nije napredovalo. Ispitanici s visokom stručnom spremom napreduju u većem postotku (78%)… više »

ZANIMLJIVO

Kako je propalo šestosatno radno vrijeme

objavljeno prije 3 mjeseca i 13 dana

Šestosatno radno vrijeme koje je pred godinu i pol dana uvedeno u Švedskoj nije baš polučilo učinke kojima su se nadali. Naime, rezultati pokazuju da su švedske… više »

KVRAGU!

Smanjuju se omiljene čokoladice?

objavljeno prije 3 mjeseca i 13 dana

Mars, Nestle i drugi žele smanjiti čokoladice kao što je to KitKat, Snickers ili Twix kako bi smanjili količinu šećera u svojim proizvodima… više »

EH, DA ...

Ukidanje roaminga nije baš potpuno?

objavljeno prije 3 mjeseca i 14 dana

Ukidanje roaminga dočekano je aklamacijom, no izgleda da ipak postoji još nekoliko rupica u tom zakonu kroz koje vas mobilni operateri mogu čisto pristojno oguliti na računu... Naime,… više »

BROJKE

Poželjna investicijska klima u industriji oglašavanja

objavljeno prije 3 mjeseca i 15 dana

Vrijednost oglašavanja u Hrvatskoj rasla je dvije godine za redom, a domaće agencije sve su konkurentnije na inozemnim tržištima, ocjenjuje se u istraživanju Deloittea… više »

POVEZANOST

Trumpovi poslovni interesi u muslimanskim zemljama

objavljeno prije 3 mjeseca i 15 dana

Tijekom jednog predizbornog skupa u kolovozu 2015. godine je Donald Trump svojoj publici pojasnio njegov odnos prema Saudijskoj Arabiji. U skladu s duhom tog skupa, trebao je nastupiti kao… više »

ZANIMLJIVO

FuckUp Nights hit u Beču

objavljeno prije 3 mjeseca i 16 dana

Ideju za „FuckUp Nights" pokrenuli su bečki poduzetnici Salomé Wagner i Dejan Stojanović. Sam koncept potječe iz Meksika gdje je 2012. godine pet prijatelja po prvi put… više »

TERMINI

Ukupno 50 natječaja za bespovratna sredstva iz Programa ruralnog razvoja

objavljeno prije 3 mjeseca i 19 dana

STROGO DEFINIRAN ROK ZA OCJENJIVANJE PROJEKATA Značajne promjene očekuju se u rokovima za ocjenjivanje zahtjeva/projektnih prijava. Naime, s obzirom na dosadašnja loša iskustva… više »

skrolaj na vrh