Biznis
STRAŠNO

Blokirani upadaju u sve veći dug

objavljeno prije 3 mjeseca i 26 dana

Broj građana s blokiranim računima povećan je na mjesečnoj, ali je smanjen na godišnjoj razini, dok iznos njihova duga raste i na mjesečnoj i na godišnjoj razini. … više »

PRIKLJUČITE SE!

Poziv na glasovanje za nove pobjednike „Reach for Change – Budi promjena“

objavljeno prije 3 mjeseca i 27 dana

Tele2 i međunarodna zaklada Reach for Change iz Švedske pozivaju sve da svojim glasovima na Facebook stranici Reach for Change Croatia pomognu odabiru ovogodišnjih pobjednika.… više »

UN

Borba za savjest globalnih tvrtki

objavljeno prije 3 mjeseca i 27 dana

Tko je odgovoran kada djeca u Gani ili Obali Bjelokosti rade na plantažama kakaa? Ili kada radnici na plantažama banana ili ananasa u Ekvadoru obole zbog pesticida koji su na Zapadu već… više »

EU FONDOVI

Malim i srednjim poduzećima do 30 milijuna kuna za izgradnju i opremanje

objavljeno prije 3 mjeseca i 28 dana

Kompetentnost i razvoj MSP, natječaj kroz koji je od 2016. godine dodijeljeno preko 1,34 milijarde kuna bespovratnih sredstava, ponovno otvara put ka EU fondovima malim i srednjim… više »

PRIJAVITE SE!

Pokreni nešto svoje - druga godina

objavljeno prije 3 mjeseca i 29 dana

Predstavnici ACT Grupe, zajednice društvenih poduzetnika iz Čakovca te tvrtke Philip Morris Zagreb d.o.o. predstavili su uspješne projekte i rezultate provedbe prve godine… više »

STVARNO?

Svjetska banka optimistično o rastu hrvatskog BDP-a

objavljeno prije 4 mjeseca

Svjetska banka zadržala je procjenu rasta hrvatskog gospodarstva u ovoj godini na 2,9 posto, a povećala procjene za iduće godine na prosječno 2,7 posto, zahvaljujući osobnoj potrošnji,… više »

WOW!

Amazon traži novo sjedište, više od 100 zainteresiranih gradova

objavljeno prije 4 mjeseca i 1 dan

Amazon traži svoje novo sjedište, a više od 100 američki gradova natječe se tko će ponuditi bolje uvjete. Amazon planira u novo sjedište, koje će biti potpuno jednako… više »

ANALIZE

Slom Agrokora mogao bi biti koristan za Hrvatsku

objavljeno prije 4 mjeseca i 1 dan

"Slom najvećega hrvatskoga privatnog poduzeća Agrokora mogao bi u ponor sa sobom povući i vladu u Zagrebu, više banaka kao i kooperante", pišu najutjecajnije njemačke dnevne… više »

BROJKE

Tele2 nastavlja rasti i u trećem kvartalu

objavljeno prije 4 mjeseca i 3 dana

Tele2 AB (Tele2) (NASDAQ OMX u Stockholmu: TEL2 A i B TEL2) objavio je danas konsolidirane rezultate poslovanja za treći kvartal 2017. godine koji pokazuju snažan nastavak pozitivnog trenda… više »

DOBRA IDEJA

Ista plaća za isti posao i radnicima koji su došli iz inozemstva?

objavljeno prije 4 mjeseca i 3 dana

Ono što je krajem ljeta počelo kao jasna kritika u međuvremenu je preraslo u otvorenu, oštru svađu između istočnih Europljana i Bruxellesa. U središtu pozornosti svađe je… više »

STVARNOST...

Hrvati imaju realna očekivanja od plaće

objavljeno prije 4 mjeseca i 4 dana

Prema podacima servisa MojaPlaća u trećem kvartalu ove godine prosječna mjesečna neto plaća u Hrvatskoj je iznosila 5.529 kuna, što je isto kao i u prethodnom kvartalu. U odnosu na… više »

BRAVO

Rimac Automobili su najbrže rastuća hrvatska tvrtka

objavljeno prije 4 mjeseca i 4 dana

Hrvatska je nakon Poljske druga zemlja s najvećim brojem tvrtki na listi 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u Srednjoj Europi - na Deloitteovoj ljestvici su Rimac Automobili,… više »

ZAPLET ILI...

Svi glavešine Agrokora zaradili kaznene prijave

objavljeno prije 4 mjeseca i 5 dana

Protiv svih 15 osumnjičenih u slučaju Agrokor policija je podnijela kaznenu prijavu zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, krivotvorenja službene isprave i povrede obveze… više »

PRIJAVITE SE!

Do 20 milijuna kuna za energetsku učinkovitost u proizvodnim tvrtkama

objavljeno prije 4 mjeseca i 5 dana

Natječaj  „Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u proizvodnim industrijama" ugledao je svijetlo dana. Pozivom se podupire smanjenje… više »

EHHH

Hrvatska se prelako odriče nacionalne valute

objavljeno prije 4 mjeseca i 5 dana

Hrvatska se primiče uvođenju eura namjesto kune, barem ako je suditi po istupu potpredsjednice Vlade RH i ministrice gospodarstva Martine Dalić u srijedu 11. listopada. Ona je izjavila da je,… više »

skrolaj na vrh