Biznis
EH, DA ...

Neslavni europski rekordi hrvatskih plaća i mirovina

objavljeno prije 3 mjeseca i 10 dana

Hrvatska, prema objavi Europskog sindikalnog instituta (ETUI), bilježi najveći pad plaća u istočnim zemljama Europske unije za razdoblje od globalno-krizne 2008. godine do danas. Kao… više »

KONFERENCIJA

Građevinski otpad i otpad od rušenja: kako iz otpada stvoriti priliku?

objavljeno prije 3 mjeseca i 10 dana

Komisija je 14. rujna 2017. domaćin konferencije o građevinskom otpadu i otpadu od rušenja. Na njoj će sudjelovati hrvatski subjekti aktivni u tom području, a cilj je razmijeniti… više »

ANALIZA

INA ne smije biti alibi za privatizaciju HEP-a

objavljeno prije 3 mjeseca i 13 dana

„Priča o privatizaciji Hrvatske elektroprivrede se događa već više od desetljeća, otkad je njemački RWE, vlasnik dijela termoelektrane Plomin. Privatizacijskih pokušaja je… više »

RAZMIŠLJANJA

Studentski rad u Hrvatskoj ne treba zabranjivati, nego regulirati

objavljeno prije 3 mjeseca i 15 dana

Je li studentski rad postao sredstvo eksploatacije studenata, ali i pritiska na stalno zaposlene radnike? Sindikalisti Vilim Ribić i Krešimir Sever uvjereni su da jest, tvrdeći da… više »

NAPREDAK?

BDP će porasti 3 posto?

objavljeno prije 3 mjeseca i 15 dana

Zahvaljujući ponajviše snažnom rastu osobne potrošnje i izvoza, ali i nastavku jačanja investicija, makroekonomisti procjenjuju da se rast hrvatskog gospodarstva u drugom… više »

PRIJAVITE SE!

Ne propustite prvu HOWtoWOW radionicu

objavljeno prije 3 mjeseca i 17 dana

Početkom rujna počinje novi ciklus HOWtoWOW radionica koje već šestu sezonu educiraju i nadahnjuju komunikacijsku struku. Ciklus uključuje sveukupno sedam radionica koje će… više »

TEŠKO STANJE

Manje blokiranih, dug sve veći

objavljeno prije 3 mjeseca i 17 dana

Prema podacima Financijske agencije (Fina) na kraju lipnja ove godine u blokadi je bilo 325.009 građana, njihov je dug iznosio 42,18 milijadi kuna, a najviše dužnika bilo je u Zagrebu,… više »

BLOOMBERG

Hrvatska među 10 najsigurnijih gospodarstava svijeta?!

objavljeno prije 3 mjeseca i 18 dana

Globalni indeks rizika u ekonomiji, a koji u obzir uzima tek četiri kriterija, pokazao se povoljnim po Hrvatsku, pa je na temelju tri od četiri mjerena podatka uvrštena među najmanje… više »

OMF

Raste broj članova obaveznih mirovinskih fondova

objavljeno prije 3 mjeseca i 19 dana

Krajem srpnja ove godine četiri hrvatska obvezna mirovinska fonda (OMF) imala su ukupno 1,823 milijuna članova, što je oko 55 tisuća više nego krajem srpnja prošle… više »

ZANIMANJE

Znate li plaću svojih kolega?

objavljeno prije 3 mjeseca i 20 dana

Plaća je osobna informacija, složila se velika većina ispitanika (njih tri četvrtine (74%)) i dodaje da je to jako osjetljiva tema razgovora. Unatoč tome, čak 75% ispitanika bi htjeli… više »

POŽURITE

Prijava tražbina Agrokoru do 11. rujna

objavljeno prije 3 mjeseca i 21 dan

Krajnji rok da vjerovnici Agrokora i 77 njegovih povezanih društava prijave svoje tražbine istječe 11. rujna, a tek po isteku toga roka počinje teći rok od 60 dana za objavu… više »

KATASTROFA

Kakve bi posljedice imao trgovinski rat SAD-a i Kine?

objavljeno prije 3 mjeseca i 22 dana

Američki predsjednik Donald Trump zatražio je ovih dana od svog opunomoćenika za trgovinu da ispita odnos Kine prema intelektualnom vlasništvu. To da u Kini postoji malo svijesti o… više »

LOVATORI

10 najvećih poduzetnika u Hrvatskoj

objavljeno prije 3 mjeseca i 25 dana

Analiza Fine o poduzetnicima koji su kroz razdoblje od 10 godina, od 2007. do 2016. godine, bili na rang listi 10 poduzetnika koji su u odnosnoj godini ostvarili najveći prihod, pokazala je… više »

KORAK NAPRIJED

Hrvatske firme na obuci za interkontinentalni skok

objavljeno prije 3 mjeseca i 27 dana

"Da smo neka velika firma, ili da smo iz velike zemlje, možda nam ne bi trebala priprema za ulazak na daleka svjetska tržišta. Ali ovako je činjenica da će nam to biti od itekakve… više »

BIZNIS

Moj-eRačun peti kvartal zaredom raste

objavljeno prije 3 mjeseca i 29 dana

Peti kvartal zaredom, najveći domaći informacijski posrednik za razmjenu eRačuna, tvrtka Elektronički računi, bilježi 30-postotni rast prometa. - Pozitivni trend rasta zapravo bilježimo od… više »

skrolaj na vrh