Biznis
HMM

Hrvatska izgubila arbitražu i želi otkupiti INA-u od MOL-a

objavljeno prije 2 mjeseca i 28 dana

MOL je dobio arbitražni spor protiv Hrvatske u Genevi pred arbitražnim sudom Komisije UN-a za međunarodno trgovačko pravo. Kao vlasnik 49% dionica Ine tvrdio je da Vlada nije ispunila obveze… više »

SINDIKALNA POSLA

Koliko će porasti plaće državnim službenicima

objavljeno prije 2 mjeseca i 29 dana

Do kraja iduće godine plaće policajaca, carinika, poreznih inspektora i ostalih zaposlenika državnih službi porast će šest posto. Prema jučer postignutom dogovoru, osnovica plaća… više »

OČEKIVANO ...

Nezaposlenost i dalje raste

objavljeno prije 3 mjeseca

Nakon osam mjeseci neprestanog pada nezaposlenosti, u posljednja je dva mjeseca, nakon završetka turističke sezone, broj nezaposlenih porastao. No, u odnosu na studeni prošle… više »

ZAŽELI?!?!

Država prevarila preko 2.500 žena

objavljeno prije 3 mjeseca

Program javnih radova "Zaželi" pretvorio se u noćnu moru za preko 2.5 tisuće žena jer, iako im je bilo obećano da će raditi punih devet, bez posla su ostale nakon osam mjeseci. Da je obećanje… više »

NIŠTA ČUDNO

Blagdanska košarica skuplja nego lani

objavljeno prije 3 mjeseca i 3 dana

Nezavisni hrvatski sindikati izračunavaju blagdansku potrošačku košaricu koja obuhvaća troškove tradicionalne prehrane za Badnjak, Božić, blagdan sv. Stjepana,… više »

NASTAVAK ...

Sankcije Rusiji još pola godine

objavljeno prije 3 mjeseca i 4 dana

Sve zemlje članice EU-a složili se da se sankcije produlje do 31. srpnja 2017. "nakon što su analizirali provedbu sporazuma iz Minska", kaže se u odluci. Sankcije su uvedene 31. srpnja… više »

LUDO ...

Češnjak omiljen među špekulantima

objavljeno prije 3 mjeseca i 5 dana

U Kini koja je daleko najveći proizvođač češnjaka na svijetu je istok zemlje prije godinu dana doista pogodlo mnoštvo kiša i snijeg. To je uzrokovalo nagli rast cijene… više »

STVARNO?

Hrvati troše kao da sutra ne postoji

objavljeno prije 3 mjeseca i 5 dana

Dvanaest milijardi kuna - toliko će Hrvati potrošiti u prosincu, a najviše od danas do Božića. Već danas trgovački su centri krcati, a najpopularniji poklon igračke. S… više »

MOKRI SNOVI

Je li Hrvatska konačno blizu investicijskog rejtinga?

objavljeno prije 3 mjeseca i 6 dana

Agencija Standard & Poor's zadržala je u petak dosadašnji dugoročni kreditni rejting Hrvatske na 'BB' i kratkoročni na 'B', no povećala je izglede s negativnih na stabilne,… više »

PODACI

Hrvati ne proizvode dovoljno vina za svoje potrebe

objavljeno prije 3 mjeseca i 7 dana

Najveći udio u ukupnoj domaćoj potrošnji imaju ostala vina, 53 posto ili 639,9 tisuća hektolitara. Potrošnja vina sa zaštićenom oznakom izvornosti iznosila je 504,6… više »

EH, DA ...

Još nema kraja mukama kreditnih dužnika

objavljeno prije 3 mjeseca i 7 dana

„Svi smo sad prodisali, što da vam kažem, čitava familija. Zajedno sa svekrom i svekrvom koji su nam presudno pomagali ovih godina", ocjenjuje novonastalo stanje u vezi sa svojim… više »

OPREZ

Banke upozorene na mogućnost hakerskih napada

objavljeno prije 3 mjeseca i 10 dana

Porast napada i krađa se bilježi od veljače kada su s računa središnje banke Bangladeša uspjeli 'skinuti' 81 milijun dolara, stoji u službenom i dosad povjerljivom pismu… više »

NOVO I DOBRO

Umjesto gotovine, odaberite novu božićnu tradiciju

objavljeno prije 3 mjeseca i 10 dana

Uz 165 milijuna beskontaktnih kartica i 3,4 milijuna terminala NFC diljem Europe, uporaba je porasla s 36% u 2015. na 52% u 2016. godini, pokazuju podaci Visine Studije o digitalnim načinima… više »

WOW!

Sotheby's dolazi u Hrvatsku

objavljeno prije 3 mjeseca i 11 dana

Sotheby's je najpoznatija svjetska aukcijska kuća koja radi od 1744. godine, spaja kupce i prodavatelje luksuznih umjetnina i drugih prestižnih vrijednosti. Od 1976. godine djeluje i mreža… više »

Bengt Holmström

Ugovori s direktorima koji vode u propast

objavljeno prije 3 mjeseca i 11 dana

Bengt Holmström je srdačan stariji gospodin. Rođeni Finac koji je još prije četrdesetak godina otišao u SAD nas susreće u besprijekornom odijelu, a govori tiho i polagano.… više »

skrolaj na vrh