Biznis
NEKA, NEKA ...

Menadžeri zvone na uzbunu zbog antiglobalizacije

objavljeno prije 3 mjeseca i 12 dana

„Mi smo najdublje zabrinuti zbog aktualnog antiglobalizacijskog raspoloženja prisutnog u mnogim dijelovima svijeta", stoji u pismu organizacijskom odboru summita vodećih industrijskih… više »

PIJANI MILIJARDERI

U prosincu ćemo potrošiti - 8.5 milijardi kuna

objavljeno prije 3 mjeseca i 14 dana

Prvih jedanaest mjeseci ove godine u trgovini na malo kroz fiskalne je račune evidentirano oko 75 milijardi kuna prometa, a prosinac je po prometu u trgovini treći po izdašnosti mjesec… više »

PROBLEMI

Sindikati tjeraju Vladu da ispuni obećanja

objavljeno prije 3 mjeseca i 14 dana

Sindikati 2017. traže 1,4 milijardi kuna za rast plaća te dio duga za 2016, a Vlada im je ponudila povećanje osnovice plaće od dva posto od 1. siječnja 2017. te još dva posto od 1.… više »

STRAŠNO

U blokadi 329 tisuća građana i gotovo 31 tisuća tvrtki

objavljeno prije 3 mjeseca i 15 dana

Broj građana kojima su krajem listopada bili blokirani računi u odnosu na stanje s kraja rujna povećan je za 587 osoba ili 0,18 posto, a njihova su dugovanja istodobno porasla za 0,6… više »

LOVA

Kakve zapravo plaće dobivaju vrhunski menadžeri?

objavljeno prije 3 mjeseca i 15 dana

Iako bi se prema srčanom pravdanju izmjena poreza na dohodak, koji je omogućio "povišice" najviših plaća u državi upravo na državni račun, reklo da menadžeri u Hrvatskoj imaju… više »

AKVIZICCIJE

Vipnet preuzeo kontrolni udio u Metronetu

objavljeno prije 3 mjeseca i 15 dana

Vipnet je preuzeo kontrolni udio u tvrtki Metronet telekomunikacije. Prodavatelji su hrvatske kompanije, financijske institucije, uključujući fond Quaestus te fizičke osobe. Ukupna vrijednost… više »

RAZMIŠLJANJA

Hrvati će ostati žedni pored takve vodoprivrede

objavljeno prije 3 mjeseca i 15 dana

Rješavanje nagomilanih problema oko upravljanja pitkom vodom u Hrvatskoj prošli je tjedan dodatno prolongirano odlukom saborskog Odbora za zaštitu okoliša i… više »

INFORMIRAJTE SE

Hrvatski potrošači u borbi protiv nepoštenih trgovačkih praksi

objavljeno prije 3 mjeseca i 16 dana

Kristina je nedavno pokušala uručiti dar putem pošte. Spakirala je umjetničku minijaturu u kutiju koju je kupila na šalteru pošte i odlučila se za najjeftiniju… više »

MULJAŽE

Hrvati nisu oduševljeni poreznom reformom

objavljeno prije 3 mjeseca i 17 dana

Poreznu reformu koja stupa na snagu iduće godine nepravednom drži više od polovice ispitanika u anketi portala MojPosao, ocjenjujući da se njome opet pogoduje osobama s… više »

NAPOKON

Uvedena stroža kontrola uvoznih vina

objavljeno prije 3 mjeseca i 18 dana

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić donio je pravilnik kojim se propisuje jedinstveno postupanje u kontroli kakvoće vina pri stavljanju vina u promet, odnosno ista pravila vrijede… više »

EH, DA ...

Hrvatice od danas rade besplatno

objavljeno prije 3 mjeseca i 19 dana

  Expert Market je izračunao u kojem trenutku u tekućoj godini žene u Europi počinju raditi besplatno u odnosu na muškarce. Slovenke, koje najbolje stoje na ljestvici, počinju… više »

BOŽIĆNO

Pravi blagdanski užitak za sve ljubitelje piva

objavljeno prije 3 mjeseca i 21 dan

Blagdanski ugođaj ne bi bio potpun bez već tradicionalnog Božićnog piva. U prigodnoj Kući Božićnog piva na zagrebačkom Cvjetnom trgu predstavljeno je 27. po redu izdanje Božićnog piva. Uz… više »

ČESTITAMO

Najbolji poslodavci u 2016.

objavljeno prije 3 mjeseca i 21 dan

Na svečanoj dodjeli nagrada 'Najbolji poslodavac' dodijeljena su priznanja tvrtkama temeljem rezultata istraživanja koje je MojPosao proveo na više od 5.100 zaposlenika. U… više »

OPREZ

Pucanj upozorenja digitalnom društvu

objavljeno prije 3 mjeseca i 21 dan

Napokon se i to dogodilo: gotovo dva dana bez interneta, bez televizije, bez chata s prijateljima i poznanicima. Za oko 900.000 korisnika Deutsche Telekoma hakerski napad na DSL rutere, koji… više »

EH, DA ...

Osobni bankrot zatražilo 686 građana i dva obrtnika

objavljeno prije 3 mjeseca i 22 dana

Zakon kojim je omogućen osobni bankrot - Zakon o stečaju potrošača, stupio je na snagu 1. siječnja ove godine i po njemu taj postupak mogu zatražiti građani ili obrtnici, odnosno… više »

skrolaj na vrh