Biznis
DOBRA IDEJA

Ista plaća za isti posao i radnicima koji su došli iz inozemstva?

objavljeno prije 4 mjeseca i 8 dana

Ono što je krajem ljeta počelo kao jasna kritika u međuvremenu je preraslo u otvorenu, oštru svađu između istočnih Europljana i Bruxellesa. U središtu pozornosti svađe je… više »

STVARNOST...

Hrvati imaju realna očekivanja od plaće

objavljeno prije 4 mjeseca i 8 dana

Prema podacima servisa MojaPlaća u trećem kvartalu ove godine prosječna mjesečna neto plaća u Hrvatskoj je iznosila 5.529 kuna, što je isto kao i u prethodnom kvartalu. U odnosu na… više »

BRAVO

Rimac Automobili su najbrže rastuća hrvatska tvrtka

objavljeno prije 4 mjeseca i 8 dana

Hrvatska je nakon Poljske druga zemlja s najvećim brojem tvrtki na listi 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u Srednjoj Europi - na Deloitteovoj ljestvici su Rimac Automobili,… više »

ZAPLET ILI...

Svi glavešine Agrokora zaradili kaznene prijave

objavljeno prije 4 mjeseca i 9 dana

Protiv svih 15 osumnjičenih u slučaju Agrokor policija je podnijela kaznenu prijavu zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, krivotvorenja službene isprave i povrede obveze… više »

PRIJAVITE SE!

Do 20 milijuna kuna za energetsku učinkovitost u proizvodnim tvrtkama

objavljeno prije 4 mjeseca i 9 dana

Natječaj  „Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u proizvodnim industrijama" ugledao je svijetlo dana. Pozivom se podupire smanjenje… više »

EHHH

Hrvatska se prelako odriče nacionalne valute

objavljeno prije 4 mjeseca i 10 dana

Hrvatska se primiče uvođenju eura namjesto kune, barem ako je suditi po istupu potpredsjednice Vlade RH i ministrice gospodarstva Martine Dalić u srijedu 11. listopada. Ona je izjavila da je,… više »

PITANJE

Zašto nitko nije vidio što se događa u Agrokoru?

objavljeno prije 4 mjeseca i 12 dana

Slučaj Agrokor zasigurno će trajati godinama, a počeo je prvi proces kojim je nova uprava tražila da se poništi aneks ugovora bivšoj upravi po kojoj Agrokor treba platiti sve… više »

INICIJATIVA

Stop različitoj kvaliteti hrane, kozmetike i automobila

objavljeno prije 4 mjeseca i 12 dana

Premijeri zemalja Višegradske skupine upozorili su na summitu u Bratislavi na dvostruka mjerila o kvaliteti hrane i proizvoda na zapadnim i istočnim europskim tržištima. … više »

ANALIZE

Može li Hrvatska povećati minimalac?

objavljeno prije 4 mjeseca i 13 dana

Uoči skorog početka razgovora sa socijalnim partnerima - poslodavcima i Ministarstvom rada i mirovinskog sustava - oko iznosa minimalne plaće za iduću godinu, sindikati zahtijevaju povećanje… više »

PRIČA DANA

Industrija kanabisa u "zelenoj groznici"

objavljeno prije 4 mjeseca i 13 dana

Pogled na internet-stranicu kompanije Tilray, vodećega kanadskog proizvođača kanabisa, dovoljan je da se vidi da su prošla vremena kada se stranica tvrtke ukrašavala cvjetovima… više »

SAZNAJEMO

Servis Moj-eRačun sudionik najveće tech konferencije na svijetu - Web Summita 2017.

objavljeno prije 4 mjeseca i 14 dana

Jesen je za IT industriju najvažnije doba godine, budući da je od 2009. godine u znaku najveće tech konferencije na svijetu odnosno Web Summita ili, kako je naziva Bloomberg, Davos za… više »

KATASTROFA

Poslovanje na hrvatski način: Agrokor je samo prazna ljuštura

objavljeno prije 4 mjeseca i 16 dana

„Svi smo znali da koncern ima problema, ali ih nismo mogli locirati. Mislio sam da sam svega vidio, bio sam konzultant u puno kompanija u Hrvatskoj, ali iznenadio me iznos koji je… više »

BRAVO!

Nobelova nagrada za ekonomiju Richardu Thaleru

objavljeno prije 4 mjeseca i 16 dana

Richard Thaler dobitnik je Nobelove nagrade za ekonomiju. U obrazloženju nagrade navodi se da  je Thaler u istraživanjima analizirao proces donošenja ekonomskih odluka uz primjenu… više »

STVARNO?

MMF optimistično o rastu hrvatskog gospodarstva

objavljeno prije 4 mjeseca i 16 dana

Uoči godišnjeg zasjedanja u Washingtonu Međunarodni monetarni fond objavio je projekcije za globalno gospodarstvo. Slika je optimističnija nego prije godinu dana kada je svijet … više »

DOBAR POTEZ

Tele2 potpisao Povelju o raznolikosti

objavljeno prije 4 mjeseca i 21 dan

U organizaciji Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HR PSOR), u Zagrebu je održano svečano inicijalno potpisivanje Povelje o raznolikosti Hrvatska. Povelju su usvojila 34 poduzeća i… više »

skrolaj na vrh