Biznis
POVEZANOST

Trumpovi poslovni interesi u muslimanskim zemljama

objavljeno prije 3 mjeseca i 20 dana

Tijekom jednog predizbornog skupa u kolovozu 2015. godine je Donald Trump svojoj publici pojasnio njegov odnos prema Saudijskoj Arabiji. U skladu s duhom tog skupa, trebao je nastupiti kao… više »

ZANIMLJIVO

FuckUp Nights hit u Beču

objavljeno prije 3 mjeseca i 21 dan

Ideju za „FuckUp Nights" pokrenuli su bečki poduzetnici Salomé Wagner i Dejan Stojanović. Sam koncept potječe iz Meksika gdje je 2012. godine pet prijatelja po prvi put… više »

TERMINI

Ukupno 50 natječaja za bespovratna sredstva iz Programa ruralnog razvoja

objavljeno prije 3 mjeseca i 24 dana

STROGO DEFINIRAN ROK ZA OCJENJIVANJE PROJEKATA Značajne promjene očekuju se u rokovima za ocjenjivanje zahtjeva/projektnih prijava. Naime, s obzirom na dosadašnja loša iskustva… više »

LOŠE

Nezaposlenost u Hrvatskoj i dalje među najvećim u EU

objavljeno prije 3 mjeseca i 25 dana

U Hrvatskoj je sezonski prilagođena stopa nezaposlenosti, utvrđena metodologijom Međunarodne organizacije za rad (ILO), u prosincu iznosila 11,4 posto i ostala je nepromijenjena u odnosu na… više »

OPA :)

Tehnološki sektor organizira veliki sastanak protiv Trumpa?

objavljeno prije 3 mjeseca i 26 dana

Skupina američkih tehnoloških kompanija planira se sastati u utorak kako bi razmotrila podnošenje zahtjeva da se kao prijatelji suda pridruže tužbi kojom se osporava odluka o… više »

WOW!

Deutsch Bank kažnjena sa 630 milijuna eura

objavljeno prije 3 mjeseca i 26 dana

Klijenti su ilegalno prenijeli 10 milijardi dolara iz Rusije kupovanjem i prodajom dionica posredstvom podružnica te banke u Moskvi, Londonu i New Yorku, a vlasti su ustvrdile… više »

DOBRA IDEJA?

Starbucks će zaposliti 10 tisuća izbjeglica diljem svijeta

objavljeno prije 3 mjeseca i 27 dana

Starbucks je odlučio povući potez koji se, vjerujemo, nekima neće svidjeti - odlučili su u svojim kafićima širom svijeta zaposliti 10 tisuća izbjeglica tijekom sljedećih pet godina,… više »

NAPREDAK?

Rejting i dalje loš, izgledi bolji

objavljeno prije 3 mjeseca i 29 dana

Fitch je već druga rejting agencija koja je u zadnjih mjesec i pol dana poboljšala izglede za hrvatski rejting - Standard&Poor's je podigao izglede s negativnih na stabilne… više »

TIH

U borbi protiv korupcije RH nazadovala za dva boda

objavljeno prije 4 mjeseca i 1 dan

Indeks percepcije korupcije za 2016. godinu pokazuje da je Hrvatska nazadovala u borbi protiv korupcije za dva boda i da se ponovon ubraja u korumpirane države, ističu u… više »

TRAŽITE?

Najtraženiji poslovi u Hrvatskoj s najboljim plaćama

objavljeno prije 4 mjeseca i 4 dana

Deset najtraženijih zanimanja u prošloj godini bila su konobar, prodavač, kuhar, programer, vozač, prodajni predstavnik, učitelj, skladištar, frizer te administrator. U zemlji u… više »

GRČKA

Na pomolu farmaceutski skandal

objavljeno prije 4 mjeseca i 5 dana

Švicarski farmaceutski gigant Novartis našao se pod povećalom grčkih vlasti - zbog navodnog podmićivanja. Razmjeri su nevjerojatni: govori se o iznosu „većem od četiri… više »

NAPOKON

Nema više jeftinih registracija u Daruvaru

objavljeno prije 4 mjeseca i 9 dana

Daruvarske registracije preplavile su zadnjih godina Hrvatsku, no tome je sad došao kraj, jer je većina osiguravatelja napustila 30-ak godina star sustav računanja rizika za teretna… više »

LOVICA

Pariz bi mogao profitirati od Brexita

objavljeno prije 4 mjeseca i 11 dana

Poslovna četvrt La Défense s višekatnicama i vjetrom, koji puše između njih, možda i nije omiljena turistička destinacija. Međutim, ova četvrt bi u budućnosti među… više »

dug dugovanja novac
STRAŠNO

Hrvatska treba 58 milijardi kuna novog duga?!

objavljeno prije 4 mjeseca i 12 dana

Državnom proračunu na naplatu dolazi čak 27 milijardi kuna ranijih dugova, 7,5 milijardi trebaju otplatiti izvanproračunski fondovi, uglavnom cestarske tvrtke, a Ministarstvo financija morat… više »

STANJE

Digitalizacija preteška zadaća za političare

objavljeno prije 4 mjeseca i 12 dana

Prvo što djeca uče u školi je čitanje i pisanje. Odnos prema pisanju je osnova za daljnji život. Jednako kao što je važno čitanje i pisanje, i dalje je važan odnos prema… više »

skrolaj na vrh