Biznis
NIŽE CIJENE

Nove cijene cestarina od 1. listopada

objavljeno prije 4 mjeseca i 24 dana

Od 1. listopada na snagu stupaju izvansezonske cijene cestarine za motocikle i osobna vozila.  "Nakon sezonskih cijena koje su bile na snazi od 1. srpnja do 30. rujna i odnosile se na… više »

WOW!

EasyJet želi električne - zrakoplove

objavljeno prije 4 mjeseca i 25 dana

EasyJet, britanska niskotarifna aviokompanija objavila je da podupire planove o razvoju komercijalnih putničkih zrakoplova pokretanih na električne baterije umjesto na konvencionalne… više »

WTF?!

Hrvatska 33. najbogatija zemlja svijeta?

objavljeno prije 4 mjeseca i 26 dana

Hrvatska se među nešto više od 50 zemalja nalazi na 33. mjestu svjetske ljestvice najbogatijih zemalja s ukupno 9.100 eura neto financijske imovine po glavi stanovnika, a rast… više »

SAZNAJEMO

Najposjećeniji grad na svijetu je - Bangkok

objavljeno prije 4 mjeseca i 27 dana

Bangkok je najposjećenija destinacija u svijetu po broju međunarodnih posjetitelja prema rezultatima godišnje analize Mastercard Global Destination Cities Index koja donosi popis 132… više »

ANALIZA

Kako je uopće propao Agrokor?

objavljeno prije 4 mjeseca i 28 dana

Dobiva se dojam da je Agrokor posrnuo odjednom, no, kako je došlo do toga? Je li bila riječ o lošem vođenju firme, megalomaniji i nesposobnosti ili su se protiv Agrokora urotile… više »

ČINJENICE

Otkazi, otpremnine i tržište rada u nekim zemljama Europe

objavljeno prije 4 mjeseca i 29 dana

FRANCUSKA Pokrivenost kolektivnim ugovorima: 98%Sindikalna pripadnost: 8%Glavna razina pregovora: sektori i poduzeća U Francuskoj su se dosad pregovori poslodavaca i posloprimaca odvijali na… više »

PROBLEMI

Moody's snizio rejting Britanije zbog Brexita

objavljeno prije 5 mjeseci

Agencija Moody's snizila je u petak kreditni rejting Velike Britanije za jedan stupanj jer smatra da su vladini planovi o sređivanju javnih financija skrenuli s puta i da će se gospodarstvo… više »

STANJE

Novi trendovi u nabavljanju glazbe

objavljeno prije 5 mjeseci

Ljubitelji glazbe diljem svijeta sve snažnije otkrivaju streaming kao primaran način slušanja glazbe, na globalnoj razini čak 45 posto korisnika glazbu sluša preko… više »

STVARNOST...

Hrvati među pet najslabije plaćenih u EU

objavljeno prije 5 mjeseci i 1 dan

Kada se uzmu u obzir troškovi života, radnici u 11 država članica iz središnje i istočne EU plaćeni su čak do 944 eura manje mjesečno od radnika u Njemačkoj, pokazuje jučer… više »

ZNATE LI

Sporazum o slobodnoj trgovini CETA

objavljeno prije 5 mjeseci i 1 dan

Sporazum o slobodnoj trgovini CETA je nešto poput preteče TTIP-a. Ali, nije ništa omiljeniji od njega. Obično protivnici TTIP-a i CETA-e demonstriraju zajedno. Jedni smatraju da… više »

SAZNAJEMO

Probudite svoj O! trenutak

objavljeno prije 5 mjeseci i 2 dana

1936. godine rođena je ikona, najprirodnije blago gazirano piće, autentična i osebujna okusom i izgledom - Orangina. Do danas ovo legendarno piće nosi epitet posebnosti po mnogočemu, a tajna… više »

NAPREDAK

Prva srednja škola u Hrvatskoj dobila udžbenike iz financijske pismenosti

objavljeno prije 5 mjeseci i 3 dana

Donacijom 150 udžbenika Moj novac, moja budućnost u prostorima Prve gimnazije u Novom Zagrebu financijska pismenost je prvi puta postala dio obrazovnog sustava u Hrvatskoj.   Iako je za… više »

SAZNAJEMO

Zvijezda sa čak 4 branda među TOP 15 brandova u Hrvatskoj

objavljeno prije 5 mjeseci i 4 dana

Zvijezdino ulje, majoneza, tvrdi margarin i Margo među najsnažnijim su brandovima u Hrvatskoj, pokazalo je istraživanje nezavisne agencije Ipsos Puls - Brand Score. Zvijezdini brandovi… više »

OPORAVAK?

Cijene nafte i dalje rastu

objavljeno prije 5 mjeseci i 4 dana

Na londonskom je tržištu cijena barela prošloga tjedna porasla 3,3 posto, na 55,60 dolara, nedaleko najviše razine u gotovo pet mjeseci, dok je na američkom… više »

SAZNAJEMO

Slavonski Brod dobio svoj prvi McDonald's

objavljeno prije 5 mjeseci i 7 dana

Građani Slavonskog Broda napokon su dočekali svoj prvi McDonald's! Potvrdio je to i veliki broj posjetitelja koji je strpljivo čekao u redu da naruče svoj omiljeni proizvod u McDonald'su.… više »

skrolaj na vrh