Biznis
PODACI

Gotovo polovica Europljana želi svoju banku zamijeniti online bankom

objavljeno prije 4 mjeseca i 10 dana

Želja potrošača za jednostavnim, sigurnim i digitalnim rješenjima u bankarstvu raste, potvrdilo je istraživanje koje je kompanija Mastercard provela u 11 europskih zemalja.… više »

RYANAIR

Ryanair ukida letove između Velike Britanije i EU?

objavljeno prije 4 mjeseca i 12 dana

Izvršni direktor niskobudžetne zrakoplovne kompanije Rynair, Michael O'Leary, nazvao je u utorak Brexit "najvećim ekonomskim samoubojstvom u povijesti" te upozorio na mogućnost… više »

NOVOSTI

Tele2 otvorio Experience centar u Šibeniku

objavljeno prije 4 mjeseca i 13 dana

U robnoj kući City Life u Ulici Ante Šupuka 10 u Šibeniku, jučer je (ponedjeljak 10.srpnja 2017.) na 60 m2 otvoren posve jedinstveni Tele2 centar. Riječ je o premium experience… više »

VIJESTI

Tele2 omogućio trenutnu promjenu tarifnog modela

objavljeno prije 4 mjeseca i 15 dana

Još jedan benefit za korisnike Tele2 - mogućnost promjene obveznog podatkovnog prometa bilo kojeg dana u mjesecu, a odabrana promjena bila bi primjenjiva odmah. Naime, do sada je bilo… više »

dug dugovanja novac
DO GRLA

Javni dug prvi put dosegnuo 300 milijardi kuna

objavljeno prije 4 mjeseca i 18 dana

Prema podacima Hrvatske narodne banke (HNB), krajem prvog tromjesečja javni dug dosegnuo je 300 milijardi kuna, najvišu nominalnu razinu od kada se vode ti podaci, no analitičari kažu… više »

LOVA

Gdje vi zarađujete, a gdje plaćate porez?

objavljeno prije 4 mjeseca i 18 dana

Primjer da Apple zapravo plaća porez po stopi od 0,005% je u Europskom parlamentu naveo zastupnik ljevice Fabio Di Masi i to nipošto nije jedini međunarodni koncern koji odlično… više »

EU FONDOVI

Bespovratne potpore za izvoznike

objavljeno prije 4 mjeseca i 20 dana

Samo 15% poduzeća u Hrvatskoj izvozi, međutim, ta poduzeća zapošljavaju 52% zaposlenih u svim poduzećima, ostvaruju oko 66% od ukupnih prihoda od prodaje, te u razvoj ulažu čak oko 79%… više »

POVRAT POREZA

Milijun građana dobiva povrat poreza od 1,05 milijardi kuna

objavljeno prije 4 mjeseca i 23 dana

Porezna uprava je do kraja lipnja provela poseban postupak utvrđivanja godišnjeg obračuna poreza na dohodak za 2016. za gotovo 1,1 milijun građana, od čega bi njih oko 1,02… više »

UDAR

Četiri promjene koje su danas stupile na snagu

objavljeno prije 4 mjeseca i 23 dana

S današnjim danom na snagu su stupile razne promjene koje će neke opaliti po džepu, nekima zakomplicirati ili olakšati život, a vjerovali ili ne - rodilje će živjeti bolje.… više »

KATASTROFA

Hrvatska i dalje u blokadi - 330 tisuća građana i 27 tisuća tvrtki

objavljeno prije 4 mjeseca i 25 dana

Kraj ovogodišnjeg svibnja s blokiranim je računima dočekalo gotovo 330 tisuća građana te više od 27 tisuća poslovnih subjekata, pri čemu je broj blokiranih tvrtki unazad godinu… više »

GOSPODARSTVO

Opet građani plaćaju za spas banaka...

objavljeno prije 4 mjeseca i 26 dana

Kad se izvanredne sjednice vlade sazivaju u nedjelju, onda je jasno da se nešto doista hitno moralo odlučiti. Tema je bila financijska i ako je taj sastanak talijanske vlade ove… više »

2.7 MILIJARDI

Google dobio astronomsku kaznu EU

objavljeno prije 4 mjeseca i 27 dana

Zbog zlorabljenja tržišne pozicije Google će morati platiti 2,7 mlijardi dolara kazne, odlučili su regulatori Europske unije. Google je optužen za smanjivanje vidljivosti shopping web… više »

EH, DA ...

Od 1. srpnja fiskalizacija za gotovinu i kod paušalista

objavljeno prije 4 mjeseca i 28 dana

Od 1. srpnja fiskalne račune će morati izdavati i obrtnici koji obavljaju samostalnu djelatnost za koju porez na dohodak utvrđuju u paušalnom iznosu i neprofitne organizacije koje… više »

NAPOKON

Produljeni rokovi za legalizaciju

objavljeno prije 5 mjeseci i 1 dan

Vladajući i oporba pozdravili su u Saboru produljenje roka za predaju zahtjeva za ozakonjenje nelegalnih građevina do 30. lipnja 2018., ali uz napomenu da bi trebalo pojačati inspekcijski… više »

PRIČA DANA

Jesu li žene bolji investitori?

objavljeno prije 5 mjeseci i 3 dana

Wall Street slovi kao klub rezerviran za muškarce. U uredima banaka i konzultantskih investicijskih firmi sjede muškarci, oni odlučuju u upravnim odborima, kao i o obiteljskom… više »

skrolaj na vrh