Biznis
WEF 2017

Nužna reforma kapitalizma, ljudi su ljuti zbog nejednakosti

objavljeno prije 4 mjeseca i 16 dana

Sve veća nejednakost u dohocima smatra se najvećim rizikom za svjetsko gospodarstvo u 2017. godini, pa uz potrebu oživljavanja rasta sve nužnijima se smatraju reforme tržišnog… više »

BLOOMBERG

Privatizacija HEP-a nije dovoljna za INA-u

objavljeno prije 4 mjeseca i 17 dana

Hrvatska elektroprivreda, prema analizi Bloombergovih poslovnih analitičara, vrijedi oko 18,5 milijardi kuna. Procjena je to respektabilnog tima analitičara, a u koju je uključen kreditni… više »

EH, DA ...

Crowdfunding u svijetu raste, u Hrvatskoj pada

objavljeno prije 4 mjeseca i 17 dana

Unatoč brojnim aktivnostima vezanim uz grupno financiranje poput CF Dox Zagreba, Crowdfunding Akademije i Crowdfunding konvencije za popularizaciju takvog načina financiranja, u Hrvatskoj je… više »

NOVE CIJENE

Pale cijene goriva nakon 7 tjedana

objavljeno prije 4 mjeseca i 18 dana

Od danas su niže cijene goriva na svim postajama u Hrvatskoj. Kako prenose Cijene goriva, Tank 95-ice pada jednu kunu, dizela raste 0,5 kuna, a autoplina 10,5 kuna. Ovo su dobre vijesti nakon… više »

POKAZIVANJE MIŠIĆA

Trump jednim tweetom srušio dionice Toyote

objavljeno prije 4 mjeseca i 21 dan

Cijena dionice Toyote pala je u petak više od 3 posto, nakon što je novoizabrani američki predsjednik Donald Trump poručio preko Twittera da će japanska kompanija plaćati visoke… više »

PROBLEMI

EU i Kina se spore oko statusa i carina

objavljeno prije 4 mjeseca i 21 dan

Sjeme razdora je posijano prije 15 godina. Tada je Svjetska trgovinska organizacija (WTO - World Trade Organisation) htjela nagraditi kinesku politiku otvaranja i zemlju unatoč strukturama… više »

UPS

Vraća se inflacija i rast cijena?

objavljeno prije 4 mjeseca i 22 dana

Prva procjena europskog statističkog ureda Eurostat pokazuje da je u cijeloj eurozoni inflacija preskočila na 1,1 posto, najvećim dijelom zahvaljujući energentima i naglom poskupljenju nafte… više »

STVARNO?

Porezna uprava tvrdi da se studentske zarade oporezuju - manje nego do sada

objavljeno prije 4 mjeseca i 23 dana

Porez na studentske zarade danas je završio na naslovnicama svih medija, a izgleda da se panika digla potpuno bez razloga, barem ako sudimo po reakciji Porezne uprave koja se napokon… više »

EH, DA ...

Propao eksperiment sa šestosatnim radnim vremenom

objavljeno prije 4 mjeseca i 23 dana

Švedski eksperiment sa šestosatnim radnim vremenom uskoro će, po svemu sudeći, doživjeti svoj potpuni krah s obzirom na to kako su i najveći zagovaratelji ovakvog sustava… više »

MA DA?

Država bunari i po studentskim zaradama?

objavljeno prije 4 mjeseca i 23 dana

Porezna reforma zaronit će i u džepove studenata koji su zaposleni preko student servisa. Naime, umjesto dosadašnjih 50.000 kn, prijeđe li student godišnji limit zarade od… više »

TO!

Bitcoin iznad 1.000 dolara

objavljeno prije 4 mjeseca i 24 dana

Bitcoin je kriptovaluta koju kreiraju tisuće računala širom svijeta potvrđujući transakcije i puštajući u sustav nove jedinice. U nedjelju je na europskoj… više »

TAKO TREBA

Švicarci ne šljive kartice?

objavljeno prije 4 mjeseca i 24 dana

U Švicarskoj je prošle godine zabilježena najviša vrijednost novčanica i kovanica u optjecaju među razvijenim državama svijeta - po glavi stanovnika vrijednost gotovine u… više »

SJAJNO

Francuze se više ne smije gnjaviti nakon posla

objavljeno prije 4 mjeseca i 25 dana

Dostupnost u svakom trenutku postala je mantra svih poslodavaca koji nerijetko tlače svoje zaposlenike i u trenucima odmora, no u Francuskoj to više nije tako. Naime, francuski radnici… više »

KREĆE SE

Pariz - nova europska silicijska dolina?

objavljeno prije 4 mjeseca i 25 dana

U skladišnoj hali u pariškom predgrađu La Courneuve užurbano se radi. Deseci mladih žena i muškaraca žure u bijelim mantilima. Peru plastične kade, promatraju krivulje na… više »

EH, DA ...

Nova godina, novi porezi

objavljeno prije 4 mjeseca i 27 dana

S prvim minutama 2017. godine ugostitelji su morali prilagoditi svoje blagajne kako bi na piće i hranu obračunali višu stopu PDV-a od 25 posto, dok se niža stopa od 13 posto… više »

skrolaj na vrh