Biznis
EH, DA ...

Hrvatice od danas rade besplatno

objavljeno prije 3 mjeseca i 24 dana

  Expert Market je izračunao u kojem trenutku u tekućoj godini žene u Europi počinju raditi besplatno u odnosu na muškarce. Slovenke, koje najbolje stoje na ljestvici, počinju… više »

BOŽIĆNO

Pravi blagdanski užitak za sve ljubitelje piva

objavljeno prije 3 mjeseca i 27 dana

Blagdanski ugođaj ne bi bio potpun bez već tradicionalnog Božićnog piva. U prigodnoj Kući Božićnog piva na zagrebačkom Cvjetnom trgu predstavljeno je 27. po redu izdanje Božićnog piva. Uz… više »

ČESTITAMO

Najbolji poslodavci u 2016.

objavljeno prije 3 mjeseca i 27 dana

Na svečanoj dodjeli nagrada 'Najbolji poslodavac' dodijeljena su priznanja tvrtkama temeljem rezultata istraživanja koje je MojPosao proveo na više od 5.100 zaposlenika. U… više »

OPREZ

Pucanj upozorenja digitalnom društvu

objavljeno prije 3 mjeseca i 27 dana

Napokon se i to dogodilo: gotovo dva dana bez interneta, bez televizije, bez chata s prijateljima i poznanicima. Za oko 900.000 korisnika Deutsche Telekoma hakerski napad na DSL rutere, koji… više »

EH, DA ...

Osobni bankrot zatražilo 686 građana i dva obrtnika

objavljeno prije 3 mjeseca i 28 dana

Zakon kojim je omogućen osobni bankrot - Zakon o stečaju potrošača, stupio je na snagu 1. siječnja ove godine i po njemu taj postupak mogu zatražiti građani ili obrtnici, odnosno… više »

ZG CONNECT

Startupi iz Hrvatske, Velike Britanije i Slovenije podijelili nagradni fond od milijun kuna

objavljeno prije 3 mjeseca i 28 dana

Posljednjeg dana održavanja EBAN Winter University 2016 konferencije, proglašeni su pobjednici startup natjecanja Zagreb Connect, koje je organizirano u suradnji s Gradom Zagrebom.… više »

HMM

Duhanske tvrtke neće prodavati cigarete?

objavljeno prije 3 mjeseca i 29 dana

Philip Morris, najveća svjetska duhanska tvrtka na britanskom tržištu predstavila je svoj novi proizvod - cigaretu bez dima iQOS. iQOS se već prodaje u Japanu, Švajcarskoj i… više »

RAZMIŠLJANJA

Salmonelu treba suzbijati rastom domaće mesne industrije

objavljeno prije 3 mjeseca i 29 dana

Već poduži niz dana traje u Hrvatskoj izrazita javna napetost oko prečestih inspekcijskih nalaza mesa i jaja zaraženih bakterijom salmonele. Gotovo isključivo riječ je o uvoznim proizvodima… više »

NAPOKON

Shopping na internetu postaje lakši

objavljeno prije 4 mjeseca

Vijeće EU-a za konkuretnost postiglo je u ponedjeljak dogovor o ukidanju barijera u prekograničkoj internetskoj trgovini, čime bi se ukinulo tzv. geo-blokiranje, jedna od prepreka u razvoju… više »

EUROSTAT

Gdje je nezaposlenima u EU najteže, a gdje najlakše naći posao?

objavljeno prije 4 mjeseca i 1 dan

U drugom je tromjesečju posao našlo 19,5 posto nezaposlenih na razini EU iz prethodnog tromjesečja, odnosno njih 3,9 milijuna, utvrdili su u Eurostatu. Time je tempo… više »

EH, DA ...

Težak život medijskih idealista

objavljeno prije 4 mjeseca i 3 dana

Prestanak financiranja neprofitnih medija u Hrvatskoj izazvao je početkom ove godine polemičku lavinu na temu metoda i ciljeva državne medijske politike. Pravi efekt te mjere, međutim,… više »

KONFERENCIJE

Dođite na KOM2016

objavljeno prije 4 mjeseca i 4 dana

Konferencija KOM2016 će prikazati najnovija rješenja i iskustva iz područja elektroničkih komunikacija (pasivne i aktivne komponente, planiranje, izgradnja, upravljanje,… više »

SAZNAJEMO

Vodič kroz Black Friday za lovce na popuste

objavljeno prije 4 mjeseca i 4 dana

Možda ste prije nekoliko tjedana naišli na idealan blagdanski poklon za vaše najdraže, a možda jednostavno čekate popust proizvoda koje već neko vrijeme gledate i nadate se kako… više »

MA DA?

Ryanair najavio besplatne letove - do 2026.

objavljeno prije 4 mjeseca i 5 dana

Ryanair bi mogao prijeći na potpuno novi poslovni model koji uključuje - besplatne avionske karte za sve putnike?! Govoreći u utorak na konferenciji za novinare, Michael O'Leary otkrio je da… više »

EH, DA ...

Cigarete i duhan poskupljuju

objavljeno prije 4 mjeseca i 5 dana

Najvažnija predložena promjena u sustavu javne nabave je uvođenje ekonomski najpovoljnije ponude, odnosno da najniža cijena više ne bude jedini i najvažniji kriterij… više »

skrolaj na vrh