Ekosfera nema prethodne stranice
IPAK!

Ljubimci ne ulaze u cijenu odvoza otpada

objavljeno prije 19 sati i 39 minuta

Nakon službenog dopisa Prijatelja životinja i mnogo komentara građana na javnoj raspravi o nacrtu Uredbe o komunalnom otpadu, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike odlučilo… više »

WWF

Zatvoren Maksimir jer priroda nema vremena za nas

objavljeno prije 2 dana i 14 sati

Jutros su na glavnom ulazu u park Maksimir osvanule signalizacijske trake s natpisom da je park zatvoren, iako se u njega moglo ući. Rezultat je to WWF-ove akcije povodom Europskog dana… više »

UPOZORENJE

Plastika pretvara Jadran u odlagalište otpada

objavljeno prije 2 dana i 16 sati

Postavljanjem šestmetarske instalacije „Plastični val" na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu Greenpeace u Hrvatskoj danas je predstavio europsku kampanju protiv plastike za… više »

POMOZITE

Rijeka Krupa treba našu pomoć!

objavljeno prije 4 dana i 15 sati

Kako planovi za gradnju hidroelektrana ne prestaju i postaju svakidašnja prijetnja, svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF je povodom Dana biološke raznolikosti i… više »

BRAVO

Švicarci odustaju od nuklearne energije

objavljeno prije 5 dana i 15 sati

Većina švicarskih birača prihvatila je na referendumu prijedlog o postupnom  napuštanju nuklearne energije i prelasku na obnovljivu. Kako pokazuju projekcije na temelju… više »

BIORAZNOLIKOST

Predstavljen web shop Parkova Hrvatske

objavljeno prije 6 dana i 15 sati

U sklopu događanja Dan bioraznolikosti, kojim su u zagrebačkom parku Maksimir obilježeni Međunarodni dan bioraznolikosti, Dan zaštite prirode u Republici Hrvatskoj i Dan Nature 2000,… više »

DOĐITE!

Zakon o zaštiti životinja pred Vladom

objavljeno prije 9 dana i 18 sati

Nakon više od 10 godina Hrvatska donosi novi Zakon o zaštiti životinja! Prijedlog Zakona trebao bi biti izglasan u Vladi u četvrtak 18. svibnja 2017. Aktivisti udruge Prijatelji… više »

UPOZORENJE

Samo hitnom globalnom akcijom možemo spriječiti istrebljenje kalifornijskog dupina

objavljeno prije 10 dana i 19 sati

S jedva 30 preživjelih jedinki kalifornijski dupin znan i pod nazivom vaquita fokus je  najnovije analize WWF-a. Ovi trenutno najugroženiji morski sisavci na svijetu hitno trebaju… više »

ŽALOSNO

Busenasti koralj s Mljeta pred izumiranjem

objavljeno prije 16 dana i 15 sati

Međunarodna unija za očuvanje prirode nedavno objavljenim izviješćem oglasila je uzbunu zbog bojazni za izumiranje više od 13 posto vrsta koralja Sredozemlja, među kojima… više »

PREDAVANJE

Mlijeko: Raskrinkavanje dječjih mitova

objavljeno prije 17 dana i 15 sati

Nedavno otvorena izložba „O životinjama i ljudima" u zagrebačkom Etnografskom muzeju (Trg Mažuranića 14) izaziva veliko zanimanje ne samo svojim sadržajem, nego i edukativnim programima… više »

BRAVO

Francuska zabranila uzgajanje dupina i kitova u zatočeništvu

objavljeno prije 19 dana i 17 sati

Francuska je zabranila uzgajanje dupina i kitova ubojica u zatočeništvu, a aktivisti za prava životinja taj su potez nazvali velikom pobjedom, javlja u nedjelju BBC. Vlada je također… više »

OPASNOSTI

Stari virusi i bakterije iz permafrosta prijete čovječanstvu

objavljeno prije 22 dana i 16 sati

Klimatske promjene otapaju slojeve permafrosta koji su bili zaleđeni stotinama ili čak tisućama godina, a dok se tlo otapa oslobađaju se stari virusi i bakterije koji su mirovali, a sad se… više »

UFF

Antarktički ledenjaci stabilniji su nego što se mislilo

objavljeno prije 23 dana i 12 sati

Pomicanje ledenjaka na jugu antarktičkog poluotoka i otpuštanje leda u ocean povećalo se u 1990-im pod utjecajem klimatskih promjena, ali puno manje nego što je nedavno… više »

EH, DA ...

Kako bi otapanje leda moglo utjecati na nas

objavljeno prije 24 dana i 19 sati

Otapanje leda proces je koji više jednostavno ne možemo zaustaviti, tvrde znanstvenici koji upozoravaju da bi do 2050. godine na Arktiku mogli imati ljeta bez leda te bi ako se… više »

BRAVO!

Velika Britanija prvi put 24 sata bez ugljena

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Velika Britanija provela je cijeli petak bez korištenja ugljena za stvaranje električne energije, što je prvi put od Industrijske revolucije da se to dogodilo, objavila je… više »

skrolaj na vrh