Ekosfera nema prethodne stranice
SPAŠAVANJE

Najveća selidba životinja u afričkoj divljini

objavljeno prije 2 sata i 23 minute

Aktivisti za zaštitu prirode započeli su trogodišnji transfer 7.500 životinja u nacionalni park u Mozambiku, koji je gotovo potpuno uništen u građanskom ratu… više »

NAPREDAK?!

Brane bi mogle uništiti ekosustav Amazone

objavljeno prije 7 dana i 20 sati

Bazen rijeke Amazone mogao bi pretrpjeti značajnu i nepopravljivu štetu ako se nastavi pretjerana gradnja brana na toj rijeci, tvrde znanstvenici. Trenutno se planira izgradnja 428… više »

POZDRAV SUNCU

Pozdrav suncu pretvoren u grafikon o solarnoj energiji

objavljeno prije 9 dana i 2 sata

Greenpeaceovi aktivisti jučer su u Zadru nakratko pretvorili instalaciju „Pozdrav suncu" u grafikon koji prikazuje da Hrvatska koristi daleko manje od 1% svog solarnog potencijala. U… više »

STRAŠNO

Plastika u Sredozemlju truje kitove

objavljeno prije 13 dana i 22 sata

Na Svjetski dan oceana i povodom prve UN-ove konferencije o oceanima koja je održana u New Yorku (SAD), WWF otkriva nove dokaze o kontaminaciji plastikom kitova na Mediteranu. Ova svjetska… više »

ZAPAMTITE :)

Svjetski dan oceana - što znače za nas i buduće generacije?

objavljeno prije 15 dana

Svjetski dan oceana obilježava se svake godine 8. lipnja, radi isticanja važnosti oceana za život na Zemlji te upozoravanja na posljedice koje bi mogle imati nebriga i pretjerano… više »

SRETAN...

Svjetski dan zaštite okoliša - 5. lipnja

objavljeno prije 17 dana i 19 sati

Svake se godine diljem svijeta 5. lipnja obilježava kao Svjetski dan zaštite okoliša. Na taj je dan 1972. godine u Stockholmu održana Konferencija Ujedinjenih naroda posvećena… više »

CO2

Ekonomisti za novu cijenu ugljičnog dioksida

objavljeno prije 19 dana i 1 sat

U Berlinu su nastale mnoge poduzetničke revolucije. Ne treba se čuditi što je u ovaj grad doputovalo 13 vrhunskih ekonomista iz cijelog svijeta da bi baš u ovom gradu… više »

KAMPANJA

Veslajmo za naše rijeke

objavljeno prije 19 dana i 21 sat

Na pješačkom mostu rijeke Save uoči Međunarodnog dana zaštite okoliša (5. lipnja), svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF (World Wide Fund for Nature)… više »

UFFF

Veliki gradovi mogli bi imati i 8 stupnjeva više temperature

objavljeno prije 23 dana i 19 sati

Zahvaljujući globalnom zagrijavanju i betonizaciji, temperatura bi u velikim gradovima do kraja stoljeća mogla porasti za sedam do osam stupnjeva Celzija, tvrde znanstvenici. Ove projekcije… više »

FREEWA

Hrvatska aplikacija za svježu vodu

objavljeno prije 23 dana i 21 sat

Startup Freewa 29. svibnja krenuo u Indiegogo kampanju kojom prikuplja sredstva za razvoj projekta i poziva građane da prijave poznate im izvore pitke vode.  Čak dva… više »

IPAK!

Ljubimci ne ulaze u cijenu odvoza otpada

objavljeno prije 28 dana i 1 sat

Nakon službenog dopisa Prijatelja životinja i mnogo komentara građana na javnoj raspravi o nacrtu Uredbe o komunalnom otpadu, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike odlučilo… više »

WWF

Zatvoren Maksimir jer priroda nema vremena za nas

objavljeno prije 29 dana i 20 sati

Jutros su na glavnom ulazu u park Maksimir osvanule signalizacijske trake s natpisom da je park zatvoren, iako se u njega moglo ući. Rezultat je to WWF-ove akcije povodom Europskog dana… više »

UPOZORENJE

Plastika pretvara Jadran u odlagalište otpada

objavljeno prije 29 dana i 22 sata

Postavljanjem šestmetarske instalacije „Plastični val" na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu Greenpeace u Hrvatskoj danas je predstavio europsku kampanju protiv plastike za… više »

POMOZITE

Rijeka Krupa treba našu pomoć!

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Kako planovi za gradnju hidroelektrana ne prestaju i postaju svakidašnja prijetnja, svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF je povodom Dana biološke raznolikosti i… više »

BRAVO

Švicarci odustaju od nuklearne energije

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Većina švicarskih birača prihvatila je na referendumu prijedlog o postupnom  napuštanju nuklearne energije i prelasku na obnovljivu. Kako pokazuju projekcije na temelju… više »

skrolaj na vrh