Ekosfera nema prethodne stranice
BRAVO!

Velika Britanija prvi put 24 sata bez ugljena

objavljeno prije 5 dana i 2 sata

Velika Britanija provela je cijeli petak bez korištenja ugljena za stvaranje električne energije, što je prvi put od Industrijske revolucije da se to dogodilo, objavila je… više »

WWF

Prepoznajte vrijednost naše prirode

objavljeno prije 6 dana i 4 sata

Regija u kojoj živimo prepoznata je diljem svijeta po izuzetnim prirodnim vrijednostima: netaknutim rijekama, šumama visoke vrijednosti, jedinstvenoj obali i bogatom divljem svijetu.… više »

ZELENA ČISTKA

Kada ćemo napokon moći biciklom u Zaprešić?

objavljeno prije 6 dana i 6 sati

 Biolozi i biciklisti u Podsusedu organiziraju čišćenje puta za biciklističku stazu od Zagreba prema Zaprešiću, u sklopu "Zelene čistke" u subotu 22. travnja 2017. godine.… više »

BRAVO

Mali plac za Zemlju

objavljeno prije 8 dana i 6 sati

Poznata mala mobilna tržnica organskih i lokalnih proizvoda Mali plac ove će godine proslaviti Dan planeta Zemlje u najekološkijem tonu dosad: zabranom korištenja tankih… više »

STRAŠNO

Divljim vrstama i dalje se ilegalno trguje

objavljeno prije 8 dana i 8 sati

U svom novom izvješću "Not for Sale" WWF poziva na dodatne i izravne mjere kako bi se zaustavio zabrinjavajući trend porasta ilegalne trgovine i međunarodnog prometa divljim vrstama,… više »

SKANDALOZNO!

Palice i elektrošokeri u hrvatskim lukama

objavljeno prije 9 dana i 6 sati

Organizacija za zaštitu životinja Eurogroup for Animals pokrenula je prošle godine kampanju pod nazivom „#StopTheTrucks", s ciljem zaustavljanja mučnog i nepotrebnog… više »

WWF

Bez grižnje savjesti uz ribu na Veliki petak

objavljeno prije 14 dana i 3 sata

U vrijeme Uskrsa, riblja jela su vrlo popularna i često se nalaze na stolovima brojnih kućanstava. Međutim, čak oko 30 posto ribljih stokova je prelovljeno, dok se 60 posto lovi do maksimuma.… više »

STRAŠNO

Stradalo dvije trećine Velikog koraljnog grebena

objavljeno prije 16 dana i 7 sati

Nestanak algi tijekom nekoliko posljednjih godina doveo je do stradanja dvije trećine australskog Velikog koraljnog grebena, prenosi BBC novo znanstveno istraživanje. Procesom 'izbjeljivanja'… više »

STRAŠNO

Mediteran ostaje bez ribe?

objavljeno prije 23 dana i 6 sati

Riblji fond u Mediteranu dramatično se smanjuje i zagađenje, klimatske promjene i prekomjerni izlov prijete bioraznolikosti toga mora, objavio je u ponedjeljak zajednički istraživački centar… više »

ODLIČNO!

Ubrzano raste broj postrojenja obnovljivih izvora energije

objavljeno prije 26 dana i 6 sati

Razvoj obnovljivih izvora energije ponovno je oborio rekord tijekom 2016., zahvaljujući tome što su u svijetu postavljena postrojenja snage veće od 160 gigavata, stoji u… više »

WTF?!

Hrvati protiv GMO-a samo kod kuće?

objavljeno prije 28 dana i 2 sata

Stalni odbor za biljke, životinje, hranu i životinjsku hranu EU-a održao je u ponedjeljak ponovljeno glasanje o autorizacijama za jednu već korištenu i dvije nove sorte genetski… više »

NIJE DOBRO...

Arktik je - zelen?

objavljeno prije 28 dana i 6 sati

Arktik je umjesto nekadašnje čiste bjeline zbog rekordnog otapanja leda prekrilo zelenilo, prenosi Independent. Ova pojava rezultat je masovnog razvoja planktona ispod sve tanjih… više »

BUDUĆNOST

Upozorenje zbog velikih vrućina

objavljeno prije 29 dana i 8 sati

Promjene klime postaju sve dramatičnije, a s porastom prosječne temperature i sve češćih nesnosnih vrućina, broj žrtava visokih temperatura rast će svake godine, upozoravaju britanski… više »

RASPRODAJA

Tko će crpiti vodu u Hrvatskoj?

objavljeno prije 1 mjesec

Nepotvrđene glasine da bi Coca Cola mogla otkupiti Jamnicu, izazvale su u Hrvatskoj razmjernu uznemirenost - ali tek u određenim nevladinim krugovima. Vijest se još nije intenzivnije… više »

PROBLEMI

Stonske školjke ne ugrožava samo orada

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

„Ston svoju priču temelji na povijesti, solani i kamenicama", predstavlja za DW svoj zavičaj Davor Krile, kolumnist Slobodne Dalmacije. Ali, priča u nastavku nije više tako… više »

skrolaj na vrh