Ekosfera
COOL

Pametna si kao kokoš!

objavljeno prije 9 mjeseci i 15 dana

Kokoši su iznenađujuće vickaste i puno toga shvaćaju što se zbiva u svijetu oko njih. Zahvaljujući svojim kognitivnim i emocionalnim sposobnostima one se mogu mjeriti itekako s… više »

POMOZITE

Nahranite ptičice, ali sjemenkama

objavljeno prije 9 mjeseci i 16 dana

Društva za zaštitu ptica uputila su apel za hranjenje ptica na ovim hladnoćama. Preporučuju da se hranjive lojne kuglice ili boce sa sjemenjem objese na balkon, na debla i grane… više »

UPOZORENJE

Golema santa leda odvojit će se od Antarktike

objavljeno prije 9 mjeseci i 17 dana

Pukotina na ledenom grebenu Larsenu C, koja se proteklih godina postupno širila, prošlog se mjeseca dramatično povećala, za 18 kilometara. Sada je dugačka više od 80… više »

NAPOKON

Usvojen Plan gospodarenja otpadom za razdoblje 2017.-2022.

objavljeno prije 9 mjeseci i 18 dana

Plan gospodarenja otpadom Republike Hrvatske za razdoblje 2017.-2022. usvojen je na današnjoj sjednici Vlade RH. Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković uvodno je kazao… više »

OPASNO

Temperature oko Sjevernog pola došle blizu točke otapanja

objavljeno prije 9 mjeseci i 29 dana

Temperatura zraka na Sjevernom polu iznosila je oko minus 4 stupnja Celzija oko podneva i padao je slabi snijeg, izvijestio je Norveški meteorološki institut. Uobičajena… više »

COOL

Bogatstvo života ispod vječnog leda Antarktika

objavljeno prije 10 mjeseci i 1 dan

Znanstvenici iz Australije objavili su video prave male šume morskih organizama u različitim bojama koji se nalazi ispod leda. Robot koji je snimio podvodni video potopljen je kroz… više »

BRAVO

Otvorena prva cesta napravljena od solarnih ploča

objavljeno prije 10 mjeseci i 1 dan

Segolene Royal, francuska ministrica ekologije otvorila je jučer na sjeveru države prvu na svijetu solarnu cestu, jedan kilometar lokalne ceste u selu Tourouvreu prekrivene solarnim… više »

WWF

Ovoga Badnjaka pazite koju ribu kupujete

objavljeno prije 10 mjeseci i 3 dana

Riblja jela na blagdanskom jelovniku imaju tradiciju u Hrvatskoj. No je li odgovoran izbor proizvoda iz ribarstva uopće moguć u vrijeme kada su gotovo sva svjetska mora i oceani izlovljeni?… više »

UKLJUČITE SE!

Zadnji dan za spas činčila

objavljeno prije 10 mjeseci i 5 dana

''Treba poštivati volju građana ove zemlje, koji su jasno rekli NE krznu i NE dodatnom prijelaznom razdoblju!''; ''Hrvatska treba ići naprijed, a ne se vraćati u kameno doba.'';… više »

GROZNO

Zašto je uvozna hrana jeftinija od domaće

objavljeno prije 10 mjeseci i 5 dana

Komentiravši uporabu pesticida, Znaor je rekao da su hrvatski proizvođači sve do prije godinu - dvije mogli kupovati pesticida koliko su mogli i primjenjivati ih bez ikakva znanja. "… više »

LOŠE ...

Monsanto dobio odobrenje za prvu GMO travu

objavljeno prije 10 mjeseci i 6 dana

Monsanto i dalje nastavlja sa svojim naporima da cijeli svijet pretvori u svoju livadu na kojoj se može uzgajati samo njihovo bilje, a ovo je odobrenje veelik korak ka ispunjenju dijaboličnog… više »

ZANIMLJIVO

Solarna energija još jeftinija

objavljeno prije 10 mjeseci i 7 dana

Solarna energija najjeftiniji je oblik električne energije, a to se do sada nije nikada dogodilo u tom obujmu. Naime, događalo se i prije, ali samo u posebnim okolnostima poput aukcija. Sada… više »

KATASTROFA?

Arktik najtopliji od 1900. godine

objavljeno prije 10 mjeseci i 10 dana

"Ove smo godine, kao rijetko dosad, imali priliku vidjeti da Arktik šalje snažan i jasan znak upozorenja o neprestanom zagrijavanju i o njegovim posljedicama na okoliš",… više »

WWF

Velika javna kampanja spasila europsku prirodu

objavljeno prije 10 mjeseci i 17 dana

Predsjednik Juncker i njegova Komisija danas su potvrdili da se propisi koji štite europsku prirodu - Direktiva o staništima i Direktiva o pticama - neće mijenjati niti… više »

AHA!

Vlada uvodi naplatu svih plastičnih vrećica?

objavljeno prije 10 mjeseci i 18 dana

Javna rasprava o prijedlogu Plana gospodarenja otpadom od 2016. do 2022. godine završena je u petak, u kojoj se, među ostalim, navodi i način kako bi Hrvatska s 90 vrećica… više »

skrolaj na vrh