Ekosfera
SUPER

Discovery Communications za spas tigrova

objavljeno prije 10 mjeseci i 1 dan

Discovery Communications je najavio suradnju s World Wildlife Fund (WWF), kroz koju će Discovery financirati i pomoći u zaštiti terena od 4000 km². Radi se o staništu… više »

MJERENJA

Znanstvenici rade puni krug oko Antarktike

objavljeno prije 10 mjeseci i 4 dana

Međunarodni tim na ruskom će istraživačkom brodu Akademik Trešnjikov krenuti iz Cape Towna 20. prosinca i vratit će se 18. ožujka sljedeće godine suočavajući se s neprijateljskim… više »

SVJETSKI DAN HRANE

Manje mesa za manje gladi i siromaštva

objavljeno prije 10 mjeseci i 6 dana

Svjetski dan hrane obilježava se 16. listopada u cijelome svijetu. UN-ova Organizacija za hranu i poljoprivredu (FAO) obilježava ovogodišnji Svjetski dan hrane porukom: ''Klima se… više »

STRAŠNO!!

Veliki koraljni greben je - mrtav

objavljeno prije 10 mjeseci i 7 dana

U osmrtnici objavljenoj na stranici časopisa Outside, čiji naslov glasi: Osmrtnica: Veliki koraljni greben (25 milijuna pr.n.e - 2016), jedan od vodećih autora tekstova o okolišu… više »

WWF

Brojna poznata lica iz Hrvatske apeliraju za spas riba

objavljeno prije 10 mjeseci i 8 dana

Brojni poznati umjetnici, televizijske voditeljice i jedna vrhunska chefica odlučili su stati u obranu riba kojih je svakim danom sve manje, a do 2048. mogle bi u potpunosti izumrijeti. Da se… više »

STRAŠNO

Haiti je najopasnija zemlja za život zbog prirodnih katastrofa

objavljeno prije 10 mjeseci i 9 dana

U apsolutnom smislu kao i s obzirom na broj stanovnika, ističe to istraživanje koje tvrdi, između ostalog, da je 90 posto smrtnih slučajeva zadnjih dvadeset godina u prirodnim katastrofama… više »

ODLIČNO!

GMO kukuruz ne stiže u Hrvatsku

objavljeno prije 10 mjeseci i 18 dana

Odbor za okoliš, zdravlje i sigurnost hrane Europskog parlamenta izglasao je prigovore na pet GMO proizvoda koje planira odobriti Europska komisija. Radi se o tri odobrenja za uzgoj… više »

KLIMA

Svakih 10 godina se smanji broj snježnih dana u Alpama

objavljeno prije 10 mjeseci i 22 dana

Snijega je u sezoni skijanja mnogo manje nego prije 40 i više godina, što brine neke skijaške centre poput hotelijera u austrijskom St. Antonu i Ischglu koji se boje da… više »

BRAVO!

Francuska zabranjuje uporabu PVC posuđa i pribora za jelo

objavljeno prije 10 mjeseci i 28 dana

Francuska od 2020. godine zabranjuje uporabu plastičnog posuđa i pribora za jelo, osim biorazgradive plastike u okviru zakona o energetskoj tranziciji za zeleni rast, no incijativu ne… više »

ZA 10 GODINA

Globalno zagrijavanje bi moglo premašiti dogovorenu granicu

objavljeno prije 10 mjeseci i 29 dana

Prošlog prosinca 195 nacija dogovorilo se na summitu o klimi u Parizu kako će rast svjetske temperature održati "znatno ispod" 2 stupnja Celzija, a cilj je bio oko 1,5 stupnja. No… više »

ODLIČNO!

Pariški klimatski sporazum do kraja godine stupa na snagu

objavljeno prije 11 mjeseci

'Odaziv je izvanredan', rekao je glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon, koji je sazvao sastanak o Pariškom sporazumu tijekom godišnjeg UN-ova okupljanja svjetskih čelnika. Ban je… više »

NAPOKON!

EU može zabraniti kozmetiku testiranu na životinjama

objavljeno prije 11 mjeseci i 1 dan

Potpuna zabrana kozmetike testirane na životinjama u EU-u je na snazi od 2013., no testiranje na štakorima, miševima, zamorcima i zečevima i dalje je uobičajeno u drugim… više »

BRIGE

Danas je Međunarodni dan zaštite ozonskog sloja

objavljeno prije 11 mjeseci i 6 dana

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode tim povodom ističe da je ukidanjem proizvodnje i potrošnje štetnih tvari ne samo zaustavljeno daljnje oštećivanje… više »

JADNA ZEMLJA

Izrađena karta netaknute prirode

objavljeno prije 11 mjeseci i 9 dana

Priroda trpi nevjerojatne udarce koje joj zadaje čovjek, no bez obzira na svoju snagu, šteta koju čovječanstvo nanosi postaje sve veća i opasnija, pokazala je karta netaknute prirode… više »

BRAVO!

Napuštene tvornice Bečani pretvaraju u vrtove

objavljeno prije 11 mjeseci i 13 dana

Društveni vrtovi sve su veći hit na zapadu, a u Beču su tome pristupili vrlo ozbiljno, toliko da čak i stare tvornice pretvaraju u vrtove. Sjajan primjer takovog vrta je i onaj… više »

skrolaj na vrh