Ekosfera
COOL

Haljina od povrća na plakatima

objavljeno prije 9 mjeseci i 26 dana

Uoči 10. ZeGeVege festivala, koji će se održati na zagrebačkome Trgu bana Jelačića 8. i 9. rujna 2017., osvanut će atraktivni jumbo plakati koji nikako ne mogu proći nezapaženo. I… više »

DAN EKOLOŠKOG DUGA

Od danas živimo na dug!

objavljeno prije 9 mjeseci i 26 dana

Danas, 2. kolovoza, najranije otkako se vrše mjerenja, zakoračili smo u ekološki dug. Iskoristili smo godišnje resurse prirode, ponajviše zbog emisija ugljika koje… više »

STRAŠNO

Temperature rastu gotovo 5 stupnjeva do kraja stoljeća?

objavljeno prije 9 mjeseci i 27 dana

Svjetske temperature vjerojatno će porasti za više od 2 stupnja Celzijeva još ovo stoljeće te premašiti gornju granicu zatopljenja predviđenu ciljevima globalnog… više »

STRAHOTA

Zoovrt u Zatonu Obrovačkom treba zatvoriti!

objavljeno prije 9 mjeseci i 27 dana

Kao i u slučaju restorana „Macola" u Korenici, gdje nesretni zatočeni medvjedi služe vlasniku restorana kao turistička atrakcija za privlačenje gostiju, tako i improvizirani… više »

EKOLOGIJA

Postani i ti brand koji štiti okoliš - EU Ecolabel

objavljeno prije 9 mjeseci i 28 dana

Mnogo je načina na koje možemo doprinijeti održivosti našeg planeta, države ili grada pa se tako i industrija sve više okreće ekološkim proizvodima koji čuvaju… više »

KOMENTAR

Bajka o čistim e-autima

objavljeno prije 9 mjeseci i 29 dana

Zločesti dečki, ti proizvođači automobila! Otkako se sumnja u kartel takozvane "uzorne" njemačke branše u svijetu, Wolfsburg, Stuttgart i München su meta brojnih zlobnih… više »

WWF

Smrtonosne zamke ugrožavaju desetljeća napora za očuvanje tigrova

objavljeno prije 10 mjeseci

Na Svjetski dan tigrova, koji obilježavamo danas, svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF poziva vlade država u kojima žive tigrovi, da pojačaju napore protiv krivolova te da… više »

INICIJATIVA

Svjetski akvariji protiv otpada u moru

objavljeno prije 10 mjeseci i 1 dan

Javna ustanova Aquatika priključila se kampanji za očuvanje mora, oceana, rijeka i jezera pod nazivom "Svjetski akvariji protiv otpada u moru" koju je inicirala Europska komisija zbog… više »

GROZNO

Klimatske promjene ugrožavaju Karibe

objavljeno prije 10 mjeseci i 2 dana

Klimatske promjene zaprijetile su u potpunosti uništiti način života na Karibima ukoliko se hitno ne poduzmu mjere kojima bi se otočje zaštitilo od brojnih opasnosti koje mu… više »

KATASTROFA

Hrvatskoj gori pod petama zbog njenog smeća

objavljeno prije 10 mjeseci i 3 dana

Veliki požari u Dalmaciji proteklog tjedna ukazali su između ostalog i na jednu trajnu opasnost po javno zdravlje i ekologiju: neprimjerena odlagališta otpada u većim urbanim centrima… više »

STRAŠNO

Ubrzo više plastike nego ribe u morima

objavljeno prije 10 mjeseci i 6 dana

Plastika je izazvala revoluciju bez koje bi i današnji život izgledao posve drugačije: pored krutog bakelita razvijen je proces polimerizacije i plastiku više ništa nije… više »

COOL

Energy Observer krenuo na put oko svijeta

objavljeno prije 10 mjeseci i 13 dana

Energy Observer, jedinstveni brod koji sam sebe snabdjeva energijom krenuo je iz Pariza na šestogodišnje putovanje oko svijeta, a inženjeri se nadaju da će to biti model za… više »

GREENPEACE

Jadranski otoci guše se u plastici

objavljeno prije 10 mjeseci i 14 dana

Aktivisti Greenpeacea danas su na Mljetu izložili desetmetarske rekvizite kako bi zorno prikazali gdje najčešće završava plastika za jednokratnu upotrebu nakon što se… više »

AVION
UFF...

Klimatske promjene mogle bi prizemljiti trećinu zrakoplova

objavljeno prije 10 mjeseci i 15 dana

Sve češći toplinski udari i rastuća temperatura zbog globalnog zatopljenja mogli bi idućih desetljeća prizemljiti trećinu zrakoplova, što bi najteže pogodilo zračne luke u New… više »

ZANIMLJIVO

Jedini spas za Zemlju je...

objavljeno prije 10 mjeseci i 16 dana

Zemlja, naš prekrasan planet pun divota već je prilično opasno zagađen, do te razine da je upitno hoće li generacije koje dolaze iza nas imati gdje živjeti - pa kako je onda sačuvati… više »

skrolaj na vrh