Ekosfera
ZAPAMTITE :)

Svjetski dan oceana - što znače za nas i buduće generacije?

objavljeno prije 9 mjeseci i 15 dana

Svjetski dan oceana obilježava se svake godine 8. lipnja, radi isticanja važnosti oceana za život na Zemlji te upozoravanja na posljedice koje bi mogle imati nebriga i pretjerano… više »

SRETAN...

Svjetski dan zaštite okoliša - 5. lipnja

objavljeno prije 9 mjeseci i 18 dana

Svake se godine diljem svijeta 5. lipnja obilježava kao Svjetski dan zaštite okoliša. Na taj je dan 1972. godine u Stockholmu održana Konferencija Ujedinjenih naroda posvećena… više »

CO2

Ekonomisti za novu cijenu ugljičnog dioksida

objavljeno prije 9 mjeseci i 19 dana

U Berlinu su nastale mnoge poduzetničke revolucije. Ne treba se čuditi što je u ovaj grad doputovalo 13 vrhunskih ekonomista iz cijelog svijeta da bi baš u ovom gradu… više »

KAMPANJA

Veslajmo za naše rijeke

objavljeno prije 9 mjeseci i 20 dana

Na pješačkom mostu rijeke Save uoči Međunarodnog dana zaštite okoliša (5. lipnja), svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF (World Wide Fund for Nature)… više »

UFFF

Veliki gradovi mogli bi imati i 8 stupnjeva više temperature

objavljeno prije 9 mjeseci i 24 dana

Zahvaljujući globalnom zagrijavanju i betonizaciji, temperatura bi u velikim gradovima do kraja stoljeća mogla porasti za sedam do osam stupnjeva Celzija, tvrde znanstvenici. Ove projekcije… više »

FREEWA

Hrvatska aplikacija za svježu vodu

objavljeno prije 9 mjeseci i 24 dana

Startup Freewa 29. svibnja krenuo u Indiegogo kampanju kojom prikuplja sredstva za razvoj projekta i poziva građane da prijave poznate im izvore pitke vode.  Čak dva… više »

IPAK!

Ljubimci ne ulaze u cijenu odvoza otpada

objavljeno prije 9 mjeseci i 28 dana

Nakon službenog dopisa Prijatelja životinja i mnogo komentara građana na javnoj raspravi o nacrtu Uredbe o komunalnom otpadu, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike odlučilo… više »

WWF

Zatvoren Maksimir jer priroda nema vremena za nas

objavljeno prije 10 mjeseci

Jutros su na glavnom ulazu u park Maksimir osvanule signalizacijske trake s natpisom da je park zatvoren, iako se u njega moglo ući. Rezultat je to WWF-ove akcije povodom Europskog dana… više »

UPOZORENJE

Plastika pretvara Jadran u odlagalište otpada

objavljeno prije 10 mjeseci

Postavljanjem šestmetarske instalacije „Plastični val" na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu Greenpeace u Hrvatskoj danas je predstavio europsku kampanju protiv plastike za… više »

POMOZITE

Rijeka Krupa treba našu pomoć!

objavljeno prije 10 mjeseci i 2 dana

Kako planovi za gradnju hidroelektrana ne prestaju i postaju svakidašnja prijetnja, svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF je povodom Dana biološke raznolikosti i… više »

BRAVO

Švicarci odustaju od nuklearne energije

objavljeno prije 10 mjeseci i 3 dana

Većina švicarskih birača prihvatila je na referendumu prijedlog o postupnom  napuštanju nuklearne energije i prelasku na obnovljivu. Kako pokazuju projekcije na temelju… više »

BIORAZNOLIKOST

Predstavljen web shop Parkova Hrvatske

objavljeno prije 10 mjeseci i 4 dana

U sklopu događanja Dan bioraznolikosti, kojim su u zagrebačkom parku Maksimir obilježeni Međunarodni dan bioraznolikosti, Dan zaštite prirode u Republici Hrvatskoj i Dan Nature 2000,… više »

DOĐITE!

Zakon o zaštiti životinja pred Vladom

objavljeno prije 10 mjeseci i 7 dana

Nakon više od 10 godina Hrvatska donosi novi Zakon o zaštiti životinja! Prijedlog Zakona trebao bi biti izglasan u Vladi u četvrtak 18. svibnja 2017. Aktivisti udruge Prijatelji… više »

UPOZORENJE

Samo hitnom globalnom akcijom možemo spriječiti istrebljenje kalifornijskog dupina

objavljeno prije 10 mjeseci i 8 dana

S jedva 30 preživjelih jedinki kalifornijski dupin znan i pod nazivom vaquita fokus je  najnovije analize WWF-a. Ovi trenutno najugroženiji morski sisavci na svijetu hitno trebaju… više »

ŽALOSNO

Busenasti koralj s Mljeta pred izumiranjem

objavljeno prije 10 mjeseci i 14 dana

Međunarodna unija za očuvanje prirode nedavno objavljenim izviješćem oglasila je uzbunu zbog bojazni za izumiranje više od 13 posto vrsta koralja Sredozemlja, među kojima… više »

skrolaj na vrh