Ekosfera
INNOENERGY

Investment Round 2017 - prilika da proizvod stigne do tržišta u roku od 5 godina

objavljeno prije 4 mjeseca i 8 dana

Pored PowerUp! natjecanja, kreiranog za startupove koji već mogu prijaviti svoje projekte iz područja održive energije, InnoEnergy predstavlja još jedan program, ovog puta za… više »

WTF?!

SAD izašle iz Pariškog sporazuma

objavljeno prije 4 mjeseca i 11 dana

Američki State Department službeno je u petak obavijestio UN da će se povući iz Pariškog sporazuma o klimi, ali je ostavio otvorenom mogućnost da mu se ponovno pridruži ako… više »

SJAJNO!

Češka zabranila uzgoj životinja radi krzna!

objavljeno prije 4 mjeseca i 12 dana

Ovoga tjedna češki predsjednik Miloš Zeman potpisao je amandman na češki Zakon o zaštiti životinja kojim se zabranjuje uzgoj životinja radi krzna u Češkoj… više »

STRAŠNO

Južna Azija postaje prevruća za život

objavljeno prije 4 mjeseca i 13 dana

Ako se klimatske promjene nastave svojim sadašnjim tempom, smrtonosni valovi vrućina koji će početi u sljedećim desetljećima pogodit će dijelove Indije, Pakistana i Bangladeša,… više »

COOL

Haljina od povrća na plakatima

objavljeno prije 4 mjeseca i 14 dana

Uoči 10. ZeGeVege festivala, koji će se održati na zagrebačkome Trgu bana Jelačića 8. i 9. rujna 2017., osvanut će atraktivni jumbo plakati koji nikako ne mogu proći nezapaženo. I… više »

DAN EKOLOŠKOG DUGA

Od danas živimo na dug!

objavljeno prije 4 mjeseca i 14 dana

Danas, 2. kolovoza, najranije otkako se vrše mjerenja, zakoračili smo u ekološki dug. Iskoristili smo godišnje resurse prirode, ponajviše zbog emisija ugljika koje… više »

STRAŠNO

Temperature rastu gotovo 5 stupnjeva do kraja stoljeća?

objavljeno prije 4 mjeseca i 15 dana

Svjetske temperature vjerojatno će porasti za više od 2 stupnja Celzijeva još ovo stoljeće te premašiti gornju granicu zatopljenja predviđenu ciljevima globalnog… više »

STRAHOTA

Zoovrt u Zatonu Obrovačkom treba zatvoriti!

objavljeno prije 4 mjeseca i 15 dana

Kao i u slučaju restorana „Macola" u Korenici, gdje nesretni zatočeni medvjedi služe vlasniku restorana kao turistička atrakcija za privlačenje gostiju, tako i improvizirani… više »

EKOLOGIJA

Postani i ti brand koji štiti okoliš - EU Ecolabel

objavljeno prije 4 mjeseca i 16 dana

Mnogo je načina na koje možemo doprinijeti održivosti našeg planeta, države ili grada pa se tako i industrija sve više okreće ekološkim proizvodima koji čuvaju… više »

KOMENTAR

Bajka o čistim e-autima

objavljeno prije 4 mjeseca i 17 dana

Zločesti dečki, ti proizvođači automobila! Otkako se sumnja u kartel takozvane "uzorne" njemačke branše u svijetu, Wolfsburg, Stuttgart i München su meta brojnih zlobnih… više »

WWF

Smrtonosne zamke ugrožavaju desetljeća napora za očuvanje tigrova

objavljeno prije 4 mjeseca i 18 dana

Na Svjetski dan tigrova, koji obilježavamo danas, svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF poziva vlade država u kojima žive tigrovi, da pojačaju napore protiv krivolova te da… više »

INICIJATIVA

Svjetski akvariji protiv otpada u moru

objavljeno prije 4 mjeseca i 19 dana

Javna ustanova Aquatika priključila se kampanji za očuvanje mora, oceana, rijeka i jezera pod nazivom "Svjetski akvariji protiv otpada u moru" koju je inicirala Europska komisija zbog… više »

GROZNO

Klimatske promjene ugrožavaju Karibe

objavljeno prije 4 mjeseca i 20 dana

Klimatske promjene zaprijetile su u potpunosti uništiti način života na Karibima ukoliko se hitno ne poduzmu mjere kojima bi se otočje zaštitilo od brojnih opasnosti koje mu… više »

KATASTROFA

Hrvatskoj gori pod petama zbog njenog smeća

objavljeno prije 4 mjeseca i 22 dana

Veliki požari u Dalmaciji proteklog tjedna ukazali su između ostalog i na jednu trajnu opasnost po javno zdravlje i ekologiju: neprimjerena odlagališta otpada u većim urbanim centrima… više »

STRAŠNO

Ubrzo više plastike nego ribe u morima

objavljeno prije 4 mjeseca i 24 dana

Plastika je izazvala revoluciju bez koje bi i današnji život izgledao posve drugačije: pored krutog bakelita razvijen je proces polimerizacije i plastiku više ništa nije… više »

skrolaj na vrh