Ekosfera
WWF

Ovoga Badnjaka pazite koju ribu kupujete

objavljeno prije 8 mjeseci

Riblja jela na blagdanskom jelovniku imaju tradiciju u Hrvatskoj. No je li odgovoran izbor proizvoda iz ribarstva uopće moguć u vrijeme kada su gotovo sva svjetska mora i oceani izlovljeni?… više »

UKLJUČITE SE!

Zadnji dan za spas činčila

objavljeno prije 8 mjeseci i 2 dana

''Treba poštivati volju građana ove zemlje, koji su jasno rekli NE krznu i NE dodatnom prijelaznom razdoblju!''; ''Hrvatska treba ići naprijed, a ne se vraćati u kameno doba.'';… više »

GROZNO

Zašto je uvozna hrana jeftinija od domaće

objavljeno prije 8 mjeseci i 2 dana

Komentiravši uporabu pesticida, Znaor je rekao da su hrvatski proizvođači sve do prije godinu - dvije mogli kupovati pesticida koliko su mogli i primjenjivati ih bez ikakva znanja. "… više »

LOŠE ...

Monsanto dobio odobrenje za prvu GMO travu

objavljeno prije 8 mjeseci i 3 dana

Monsanto i dalje nastavlja sa svojim naporima da cijeli svijet pretvori u svoju livadu na kojoj se može uzgajati samo njihovo bilje, a ovo je odobrenje veelik korak ka ispunjenju dijaboličnog… više »

ZANIMLJIVO

Solarna energija još jeftinija

objavljeno prije 8 mjeseci i 4 dana

Solarna energija najjeftiniji je oblik električne energije, a to se do sada nije nikada dogodilo u tom obujmu. Naime, događalo se i prije, ali samo u posebnim okolnostima poput aukcija. Sada… više »

KATASTROFA?

Arktik najtopliji od 1900. godine

objavljeno prije 8 mjeseci i 7 dana

"Ove smo godine, kao rijetko dosad, imali priliku vidjeti da Arktik šalje snažan i jasan znak upozorenja o neprestanom zagrijavanju i o njegovim posljedicama na okoliš",… više »

WWF

Velika javna kampanja spasila europsku prirodu

objavljeno prije 8 mjeseci i 14 dana

Predsjednik Juncker i njegova Komisija danas su potvrdili da se propisi koji štite europsku prirodu - Direktiva o staništima i Direktiva o pticama - neće mijenjati niti… više »

AHA!

Vlada uvodi naplatu svih plastičnih vrećica?

objavljeno prije 8 mjeseci i 15 dana

Javna rasprava o prijedlogu Plana gospodarenja otpadom od 2016. do 2022. godine završena je u petak, u kojoj se, među ostalim, navodi i način kako bi Hrvatska s 90 vrećica… više »

NAPOKON

Sve bliže zabrani plastičnih vrećica

objavljeno prije 8 mjeseci i 16 dana

Udruga Prijatelji životinja sudjelovala je u javnom savjetovanju o Nacrtu prijedloga Plana gospodarenja otpadom RH za razdoblje 2016.-2022. godine, zaključenom 2. prosinca 2016.… više »

STRAŠNO!

Nestanak pčela ugrozit će tri četvrtine svjetskih usjeva!

objavljeno prije 8 mjeseci i 21 dan

Pčele i leptiri ponekad nas živciraju, no radi se o bićima o kojima zapravo ovisi naš opstanak, ako toga niste svjesni ... "Svjetske zalihe hrane, ali i radna mjesta su u opasnosti,… više »

ČUDESNA PRIRODA

Mravi s diplomom agronomije?

objavljeno prije 8 mjeseci i 24 dana

Možda najveća promjena u povijesti čovječanstva se dogodila kad se prestalo samo sakupljati korisno bilje, i kad se shvatilo da se ono može i saditi i onda ubirati. Vjerovalo se i da je… više »

GLOBALNO ŠTO?!

Polarne hladnoće stižu i u Europu?

objavljeno prije 8 mjeseci i 26 dana

Iako se na Arktiku živa u termostatu spustila na 'toplih' -5 Celzijusa, što je dvadesetak stupnjeva više od uobičajene temperature za ovo razdoblje na Sjevernom polu, svijet ne… više »

WWF

Kako spasiti sabljarke

objavljeno prije 8 mjeseci i 28 dana

Povodom zatvaranja  dvadesetog sastanaka Međunarodne komisije za zaštitu atlantskih tuna (ICCAT) u Vilamouri u Portugalu, WWF pozdravlja napore ugovorenih strana da se dogovore o… više »

KATASTROFA

Arktik se topi na temperaturama 20 stupnjeva višim nego inače

objavljeno prije 9 mjeseci

Klimatske promjene su tu, ne samo kod nas već i na puno nezgodnijem mjestu - Arktiku. Naime, tamo je temperatura čak 20 stupnjeva viša od uobičajene. Umjesto -25 stupnjeva, sada je… više »

KLIMATSKI SUMMIT

Konferencija pod sloganom "Trump nas neće zaustaviti"

objavljeno prije 9 mjeseci i 2 dana

Na kraju će u sjećanju ostati jedna fotografija na kojoj zajednički i prkosno poziraju predsjednici država i vlada, znanstvenici, ekonomisti, menadžeri i zaštitnici klime. Poruka… više »

skrolaj na vrh