Ekosfera
WOW!

Švedska će imati najveću tvornicu baterija za elekromobile u Europi

objavljeno prije 7 mjeseci i 6 dana

Northvolt, švedska inovativna kompanija objavila je da je izabrala matičnu Švedsku za lokaciju na kojoj će graditi najveću tvornicu baterija za električne automobile u Europi.… više »

NAJAVE

Razmjena vještina i održiva moda

objavljeno prije 7 mjeseci i 7 dana

U petak 27.10. u Frankopanskoj 1, od 18-21h volonteri iz više europskih zemalja organiziraju događanje posvećeno slobodnoj razmjeni vještina i održivoj modi. To će biti… više »

SUPER!

Zeleni bicikl koji čuva prirodu i čisti zrak

objavljeno prije 7 mjeseci i 9 dana

Jeste li znali da bi se na tržištu uskoro mogao pojaviti bicikl koji čisti zrak?! S Tajlanda dolazi ideja o biciklu koji čisti zagađeni gradski zrak za vrijeme vožnje. Takav bicik… više »

INICIJATIVA

INA počela prikupljati otpadno jestivo ulje

objavljeno prije 7 mjeseci i 11 dana

INA je u ponedjeljak predstavila svoj pilot projekt prikupljanja otpadnog jestivog ulja, koji je pokrenut na 30 odabranih Ininih maloprodajnih mjesta u središnjoj Hrvatskoj. "U… više »

SVJETSKI DAN HRANE

U Hrvatskoj se godišnje baci 380.000 tona zdravstveno ispravne hrane

objavljeno prije 7 mjeseci i 11 dana

Godine 1900. jedan je poljoprivrednik mogao hraniti četiri osobe. U 2012. jedan je poljoprivrednik već hranio 129 ljudi. Kako proizvesti dovoljno hrane globalno je pitanje koje se tiče svih… više »

pingvini ju
STRAŠNO

Pomor pingvina na Antarktici

objavljeno prije 7 mjeseci i 13 dana

Antarktika je trenutno poprište prave katastrofe - uginulo je na tisuće mladunaca pingvina od gladi, jer su njihovi roditelji prisiljeni tražiti hranu na puno većim udaljenostima zbog… više »

PRIPAZITE!

NASA upozorava na CO2

objavljeno prije 7 mjeseci i 13 dana

Podaci NASA-ina satelita pokazuju skokove u emisiji ugljikova dioksida širom svijeta, vezane uz godišnja doba te veliko povećanje 2015. u tropskom pojasu zahvaljujući El Ninu.… više »

WOW!

Vjetroparkovi na moru mogu proizvesti energije za sve

objavljeno prije 7 mjeseci i 15 dana

Eolski parkovi nasred mora mogli bi proizvoditi više obnovljive energije od onih postavljenih na kopnu, a vrlo vjerojatno bi proizvodili sasvim dovoljnu količinu za opskrbu cijeloga… više »

BRAVO!

Gucci odbacuje krzno!

objavljeno prije 7 mjeseci i 15 dana

Organizacije The Humane Society of the United States (HSUS) i LAV te međunarodna koalicija Fur Free Alliance (FFA), čija su članica i Prijatelji životinja, sa… više »

SAZNAJEMO

Biraj svjesno, promjenom svijesti bojimo svijet u zeleno – EU Ecolabel!

objavljeno prije 7 mjeseci i 16 dana

Čovjek svojim aktivnostima utječe na stanje okoliša, na čistoću zraka, vode i zemlje te postoje jednostavni načini na koje pojedinac može doprinijeti održivosti svoga grada, države i… više »

KOMENTAR

Plin za čišći Slavonski Brod ili za – profit?

objavljeno prije 7 mjeseci i 19 dana

Slavonski Brod svrstava se gotovo puno desetljeće u neslavni vrh među hrvatskim gradovima po atmosferskom zagađenju. No, za razliku od npr. Siska, tome nije uzrok domaća industrija, nego -… više »

NAPOKON

Sabor izglasao novi Zakon o zaštiti životinja

objavljeno prije 7 mjeseci i 23 dana

Saborski zastupnici poslušali su poruku s jednog od transparenata kojima su ih jutros na Markovu trgu dočekali aktivisti udruge Prijatelji životinja: „Dignite svoju ruku za… više »

DOĐITE

Vege piknik povodom Medunarodnog dana zastite zivotinja

objavljeno prije 7 mjeseci i 24 dana

Listopad se diljem svijeta obilježava kao mjesec vegetarijanstva, pa se i Međunarodni dan zaštite životinja vrlo prikladno smjestio u ovaj zeleni mjesec. Grad Zagreb već godinama… više »

PERFORMANS

Preko leševa do hrane na tanjuru - performans na Trgu

objavljeno prije 7 mjeseci i 25 dana

Dojmljivim i potresnim performansom udruga Prijatelji životinja obilježila je u ponedjeljak 2. 10. 2017. u 11 sati na zagrebačkom glavnome trgu Svjetski dan životinja s farma. Dvadeset… više »

ZANIMLJIVO

Tsunami donio nove životinjske vrste u SAD

objavljeno prije 7 mjeseci i 26 dana

Znanstvenici su otkrili stotine japanskih morskih životinjskih vrsta na američkim obalama koje su stigle preko Tihog oceana zahvaljujući smrtonosnom cunamiju iz 2011., piše BBC. … više »

skrolaj na vrh