Film
NAJAVE

“Pričest” na otvaranju 13. ZagrebDoxa

objavljeno prije 11 mjeseci i 1 dan

U nedjelju, 26. veljače u kinu Kaptol Boutique Cinema u Centru Kaptol otvara se 13. ZagrebDox. Festival otvara poljski film Pričest, nagrađen na festivalima u Leipzigu,… više »

ZAGREBDOX '17

Sedamnaest domaćih dokumentaraca premijerno na 13. ZagrebDoxu

objavljeno prije 11 mjeseci i 3 dana

Na tradicionalnom druženju domaćih autora i predstavnika medija, koje je održano danas u novootvorenom kinu Kaptol Boutique Cinema u Centru Kaptol, predstavljeni su domaći autori i hrvatski… više »

PRIJAVITE SE

Dobrotvorna KOZa: Kviz općeg znanja za životinje

objavljeno prije 11 mjeseci i 5 dana

Otkako je u lipnju 2015. godine krenuo naš kviz općeg znanja, održali smo više od trideset izdanja u Zagrebu i šire, upoznali puno super ljudi, dobro se zabavili i… više »

NAJAVE

Hrvatska premijera remek-djela talijanske dokumentaristike na Kratkim slikama

objavljeno prije 11 mjeseci i 5 dana

Remek-djelo talijanske dokumentaristike, Anna, fascinantna je priča o trudnoj šesnaestogodišnjoj beskućnici kojoj su dvojica filmaša, Massimo Sarchielli i… više »

DOSTA IM JE

Predstavljena inicijativa Puk'o nam je film

objavljeno prije 11 mjeseci i 6 dana

U prepunoj dvorani Müller zagrebačkog kina Europa danas je predstavljena inicijativa Puk'o nam je film koja je pokrenuta s ciljem zaštite hrvatske kinematografije od… više »

67. BERLINALE

Dva hrvatska filma nagrađena na Berlinaleu

objavljeno prije 11 mjeseci i 7 dana

Oba kratkometražna hrvatska filma koja su sudjelovala u programu ovogodišnjeg Berlinalea, 'U plavetnilo' i Ježeva kućica, nagrađena su specijalnim pohvalama od stručnih žirija.… više »

Što sve donosi ovogodišnji ZagrebDox

objavljeno prije 11 mjeseci i 7 dana

ZagrebDox od samih početaka radi sve kako bi svojim gledateljima pružio najrelevantniji mogući presjek svjetske dokumentaristike, kao i nove vjetrove koji pušu u tom žanru.  Jedan… više »

DOĐITE!

KOZa za udomljavanje!

objavljeno prije 11 mjeseci i 8 dana

Otkako je u lipnju 2015. godine krenuo naš kviz općeg znanja, održali smo više od trideset izdanja u Zagrebu i šire, upoznali puno super ljudi, dobro se zabavili i… više »

DOĐITE

U utorak počinje drugo izdanje KinoKino Festivala

objavljeno prije 11 mjeseci i 10 dana

U zagrebačkom kinu Europa u utorak 21. veljače u 19 sati projekcijom filma Goonies Richarda Donnera iz 1985., jednog od najobožavanijih filmskih klasika za djecu svih vremena, započet će… više »

FILM

Nasljeđe Ante Babaje u radovima Borisa Poljaka na Kratkim slikama

objavljeno prije 11 mjeseci i 12 dana

Kratke slike  u četvrtak, 16. veljače u 19:30 donose istraživanje nasljeđa koje čuči u pozadini rada jednog od naših najsuverenijih dokumentarista Borisa Poljaka. U… više »

67. BERLINALE

Poćinje 67. Berlinski filmski festival

objavljeno prije 11 mjeseci i 17 dana

Svečanom premijerom francuskog filma 'Django' u Berlinu započinje 67. Berlinski filmski festival, poznatiji kao Berlinale. Od svjetskih filmskih zvijezda ove godine se očekuje dolazak… više »

NAPOKON

Snima se film o životu Johna Lennona i Yoko Ono

objavljeno prije 11 mjeseci i 21 dan

Scenarij za film napisat će Anthony McCarter, autor scenarija za film "Teorija svega", a produkciju, uz Yoko potpisuje Michael De Luca. "Radnja filma usredotočit će se na romansu i zajednički… više »

FESTIVALI

Filmski festival 'Mladi, u kino!!!' u zagrebačkom 'Tuškancu'

objavljeno prije 11 mjeseci i 21 dan

Prvo izdanje novog filmskog festivala 'Mladi, u kino!!!', koji svojim konceptom nastoji potaknuti mlade na kritičko promišljanje sadržaja koji gledaju, održat će se od 6. do 8.… više »

ZAGREBDOX

Novi filmovi velikih dokumentarista u programu Majstori doxa

objavljeno prije 11 mjeseci i 24 dana

I ove godine službeni program Majstori doxa donosi nova ostvarenja nekih od najznačajnijih dokumentarista današnjice. Na 13. ZagrebDoxu (26. veljače - 5. ožujka, Kaptol… više »

NAPOKON

Osmi Ratovi zvijezda dobili ime

objavljeno prije 11 mjeseci i 27 dana

Posljednji Jedi ime je osmog nastavka Ratova zvijezda, a tvrtka Lucasfilm objavila je naslov filma bez ikakva dodatna objašnjenja. Film će u distribuciju 15. prosinca ove godine.… više »

skrolaj na vrh