Film
OSCARI

U lovu na Oscara za strani film 81 zemlja

objavljeno prije 1 godinu i 5 mjeseci

Popis zemalja koje su kandidirale svoje filmove uključuje ranije višekratne dobitnike poput Francuske, Italije i Španjolske, ali i one koje se pojavljuju prvi puta kao… više »

FAK POZIVA

Rođendansko izdanje Velikog filmskog kviza i koncert pride

objavljeno prije 1 godinu i 6 mjeseci

Glumci, redatelji, kvizaši pozivamo vas na rođendansko izdanje Velikog filmskog kviza + koncert, pozivaju FAK-ovci. U subotu, 10. listopada, održat će se jedan poseban Veliki filmski… više »

FAK

Rođendansko izdanje Velikog filmskog kviza + koncert

objavljeno prije 1 godinu i 6 mjeseci

U zagrebačkoj Produkciji kulture Aplauz, s početkom u 20 sati, ponešto drukčijim Velikom filmskim kvizom proslavit ćemo 5. rođendan našeg FAK-a. Pod vodstvom FAK-ova… više »

PRISJEĆANJA

Blade Runner': Revolucionaran klasik znanstvene fantastike

objavljeno prije 1 godinu i 6 mjeseci

Glasoviti i danas kultni film Ridleyja Scotta Blade Runner nije lako stekao takav status. Dapače, dočekan je na nož odmah po objavljivanju - ocjenjivali su ga kao pomalo besmislen… više »

KOZa

Stiže drugi Kviz Općeg Znanja FAKovaca!

objavljeno prije 1 godinu i 6 mjeseci

Habemus datum! Druga KOZa: Kviz općeg znanja održat će se 26. rujna u dvorani Produkcije kulture Aplauz (bivše Kino Mosor) s početkom u 20 sati. Pod vodstvom nenadmašno… više »

NEMILOSRDNI GADOVI

Everest: film koji gledatelje dovodi do samog vrhunca - dosade

objavljeno prije 1 godinu i 6 mjeseci

Povijest planinarsko - sniježnoistraživačkih filmova začuđujuće je oskudna s obzirom na atraktivnost koju bi mogli potencijalno pružiti. Kao najkvalitetnije možemo spomenuti… više »

FAK

Veliki filmski kviz otvara novu sezonu u Zagrebu

objavljeno prije 1 godinu i 6 mjeseci

Nakon ljetne pauze i jučerašnjeg zabavnog gostovanja u Varaždinu na Trash Film Festivalu, sretni smo što konačno možemo najaviti da će se sljedeći zagrebački Veliki… više »

SJAJNO!

Prvi Organic Funky Food&Film Festival ovog vikenda na Opatovini

objavljeno prije 1 godinu i 6 mjeseci

Od petka 11. do ponedjeljka 14. rujna na Trgu Petrice Kerempuha na Opatovini priprema se festivalska poslastica za sve ljude dobre volje koji kvaliteti namirnica u svom tanjuru poklanjaju… više »

KOPRODUKCIJE

Hrvatska profitira od Winnetoua

objavljeno prije 1 godinu i 7 mjeseci

Od početka kolovoza na brojnim lokacijama u Hrvatskoj snima se popularna trilogija Winnetou, remake kultnih filmova o indijanskom poglavici iz plemena Apaša kojeg je u svojim knjigama… više »

DOĐITE!

Veliki filmski kviz gostuje na Trash film festivalu u Varaždinu

objavljeno prije 1 godinu i 7 mjeseci

Novu sezonu otvorit ćemo Velikim filmskim kvizom ni manje ni više nego u Varaždinu. U suradnji s Trash film festivalom, momcima i djevojkama koji su uložili puno hvalevrijednog truda i… više »

GRADEC

Završni vikend kina pod milijun zvijezda

objavljeno prije 1 godinu i 7 mjeseci

Još jedna filmska sezona ljetnog kina na Gradecu bliži se kraju. Nakon isteka sezone možemo reći da je pedesetak filmova iz desetak zemalja u 45 filmskih večeri pogledalo blizu 10.000… više »

AFF

Što će se gledati na Avvantura Film Festivalu u Zadru

objavljeno prije 1 godinu i 7 mjeseci

'U sedam festivalskih dana, do 28. kolovoza, publika će moći uživati u više od stotinu recentnih naslova nagrađivanih na festivalima u Cannesu, Berlinu, Torontu, Veneciji. Mnogi od… više »

PULA

Matanićevom Zvizdanu očekivano Velika zlatna arena za najbolji film

objavljeno prije 1 godinu i 8 mjeseci

Matanićev je film je također osvojio Zlatnu arenu za najbolju režiju, za najbolju glavnu žensku ulogu, za najbolju sporednu žensku ulogu, za najbolju sporednu mušku ulogu te  za… više »

ANKETA

Građanin Kane je najbolji film svih vremena ...

objavljeno prije 1 godinu i 8 mjeseci

Građanin Kane najbolji je film ikad snimljen, pokazala je zanimljiva anketa. BBC je 62 kritičara iz cijelog svijeta pozvao da sastave listu 10 filmova koje smatraju najvećim u američkoj… više »

SJAJAN FILM

"Ti mene nosiš" dobio ovacije u Puli

objavljeno prije 1 godinu i 8 mjeseci

Debitantski film Ivone Juka "Ti mene nosiš" jučer je prikazan na Pulskom filmskom festivalu. Nakon nastupa u Karlovym Varyma, Ivona Juka sa svojom filmskom ekipom nastavlja svoje… više »

skrolaj na vrh