Film
NAPOKON

Film o Freddiju Mercuryju stiže 2018.

objavljeno prije 2 mjeseca i 8 dana

Gitarist banda Queen Brian May najavio je da bi biografski film o legendarnom frontmenu Freddiju Mercuryju trebao biti premijerno prikazan sljedeće godine. Rad na filmu o Mercuryju počeo je… više »

CANNES

Za Zlatnu palmu bori se 18 filmova

objavljeno prije 2 mjeseca i 10 dana

Za Zlatnu palmu na 70. filmskom festivalu u Cannesu natjecat će se osamnaest filmova, među kojima i "Happy End" Austrijanca Michaela Hanekea, "The Beguiled" Amerikanke Sofije Coppola,… više »

PODRŠKA!

Filmaši započeli akciju Daj mi kino 2 za spas kina Tuškanac

objavljeno prije 2 mjeseca i 11 dana

'Nikoga ne obmanjujemo, nismo politični i bilo bi licemjerno kada bismo bili protiv Kinoteke, ali ne razumijemo zašto Grad Zagreb ulaže sredstva u tu dvoranu, dok dopušta da… više »

DOĐITE

DriveINkino ponovno u gradu

objavljeno prije 2 mjeseca i 11 dana

Po uzoru na američku tradiciju, projekt donosi dašak prošlosti i zaboravljeni način zabave u Zagreb, nešto jedinstveno u regiji, prvo ovakvog kapaciteta. Radi se o… više »

BATMAN GODINA

Čak 6 Batmana stiže 2019.

objavljeno prije 2 mjeseca i 13 dana

Popularni superheroj Batman proslavit će 2019. godine svoj 80. rođendan, a studio Warner Brothers, koji posjeduje prava za ekranizaciju stripova o "mračnom vitezu", sprema… više »

SUPER

Povratak Kinoteke, kina koje volimo

objavljeno prije 2 mjeseca i 17 dana

Popularno zagrebačko kino Kinoteka u Kordunskoj 1 uz čiji su repertoar stasale generacije filmofila, nakon punih 12 godina stanke, u subotu, 22. travnja 2017. godine vraća se na rasporede… više »

NAPOKON

James Cameron započinje snimanje 4 nastavka Avatara

objavljeno prije 2 mjeseca i 19 dana

Dugoiščekivani nastavci Avatara, filma Jamesa Camerona iz 2009. godine će službeno biti u produkciji ove godine, a da će se film snimati na jesen potvrdila je i glumica Sigourney… više »

DOĐITE

Korespondencije, film o poeziji i prijateljstvu na Kratkim slikama

objavljeno prije 2 mjeseca i 21 dan

U četvrtak, 6. travnja u 19:30 Kratke slike u MM centru predstavljaju hrvatsku premijeru filmskog eseja Korespondencije (Correspondencias) portugalske… više »

STVARNO?

Starija publika je budućnost Hollywooda?

objavljeno prije 2 mjeseca i 24 dana

Više od trećine osoba koje idu u kino ima više od 50 godina i mogle bi postati nova zlatna žila za holivudske producente, po studiji objavljenoj povodom festivala CinemaCon u… više »

NAJAVE

Željeznička petlja u MM centru

objavljeno prije 2 mjeseca i 24 dana

James Benning američki je umjetnik politika krajolika, transcendentalist, pjesnik i matematičar slika vremena. Jedan je od najustrajnijih mislioca i praktičara američke filmske neoavangarde,… više »

SAZNAJEMO

Više od 60 filmova na ovogodišnjem Festivalu tolerancije

objavljeno prije 2 mjeseca i 26 dana

Festival tolerancije u svom jedanaestom izdanju, koje će se održati od 8. do 14. travnja u Zagrebu, donosi više od šezdeset filmova i bogati popratni program izložbi, koncerata,… više »

DOĐITE

Filmovi s Rotterdama i Cannesa na Kratkim slikama

objavljeno prije 2 mjeseca i 28 dana

U četvrtak, 30. ožujka u 19:30 na Kratkim slikama prikazujemo tri filma o odrastanju, o mladima i načinima na koje ostvaruju povezanost sa sobom i društvom kao… više »

LOVA

Rekordna zarada svjetske kinematografije

objavljeno prije 2 mjeseca i 29 dana

Skroman rast od 1 posto u 2016. potaknuli su spektakli poput "Kapetana Amerike: Građanski rat" i "Rogue One: Priča iz ratova zvijezda" u usporedbi s godinom ranije, kada je već bio… više »

SJAJNO

Dan filma za mladu publiku 7. svibnja u 36 gradova Europe

objavljeno prije 3 mjeseca i 1 dan

Zagrebačko kino Europa i Zagreb Film Festival treću godinu zaredom predstavljaju Hrvatsku na Danu filma za mladu publiku koji će se 7. svibnja, u organizaciji Europske filmske akademije,… više »

NAJAVE

Festival tolerancije od 8. do 14. travnja u Zagrebu

objavljeno prije 3 mjeseca i 6 dana

Filmski program ove godine donosi više od šezdeset "iznimnih, snažnih, poučnih", uglavnom nagrađivanih i novijih filmova s temom holokausta i tolerancije te one koji govore o… više »

skrolaj na vrh