Film
WOW!

Stigao prvi foršpan za Blade Runner 2049

objavljeno prije 3 mjeseca i 13 dana

Blade Runner 2049, nastavak kultnog Blade Runnera čeka se desetljećima, a Warner Bros objavio je u ponedjeljak navečer prvi foršpan. Radnja filma smještena je u Los Angeles… više »

POZIV

Deseti Subversive Festival počinje u Zagrebu

objavljeno prije 3 mjeseca i 19 dana

Subversive Festival će tijekom tri tjedna ugostiti više od 100 intelektualaca, umjetnika, filmaša i aktivista iz cijeloga svijeta na nekoliko lokacija, u Kinu Europa i Kulturno… više »

POGLEDAJTE

Novi trailer za Aute 3

objavljeno prije 3 mjeseca i 26 dana

Najnoviji trailer za Aute 3 prikazuje posljedice dramatičnog sudara Munjevitog Jurića. U cjelini, treći se film Pixarove franšize bavi mračnijim temama gdje… više »

JEDVA ČEKAMO

Disney najavio 9. nastavak Ratova zvijezda za 2019.

objavljeno prije 3 mjeseca i 27 dana

Disney je objavio da će deveta epizoda Zvjezdanih ratova biti premijerno prikazana 24. svibnja 2019., a premijeru nove epizode u sagi filmova "Indiana Jones" odgodili su za godinu dana.… više »

NAJAVE

Kako sam se zaljubio u Evu Ras, film posvećen kinematografiji u MM centru

objavljeno prije 3 mjeseca i 28 dana

Film Kako sam se zaljubio u Evu Ras (Como Me Apaixonei por Eva Ras) portugalskog redatelja Andréa Gila Mate topla je i intimna priča o iščezlim snovima… više »

WOW!

Netflix kupio prava za The Irishman s plejadom legendi

objavljeno prije 4 mjeseca i 2 dana

Netflix je za 105 milijuna dolara kupio prava na film "The Irishman" kojeg će režirati čuveni Oskarovac Martin Scorsese i čija se premijera najavljuje za 2019. godinu. Film priča istinitu… više »

PROGRAM

Dokukino KIC istražuje: Tko je zapravo Nenad Puhovski?

objavljeno prije 4 mjeseca i 2 dana

Na ova, ali i druga zanimljiva pitanja odgovaramo 27. travnja, s početkom u 19 sati, u Dokukinu KIC u kojem započinjemo autorski program "Upoznaj autora" s ciljem predstavljanja istaknutih… više »

IGRE I IGRICE

Prevara zvana Kinoteka

objavljeno prije 4 mjeseca i 3 dana

Jedna od vijesti o kojima se najviše priča u Zagrebu ovih dana je otvaranje Kinoteke. No iza naoko dobre vijesti skriva se politički interes. Naime, Kinoteka je prestala biti kino… više »

STiFF

Produžen rok za prijavu filmova na Međunarodni studentski filmski festival – STIFF

objavljeno prije 4 mjeseca i 6 dana

U konkurenciju za STIFF-ove nagrade ulaze studentski igrani, dokumentarni i animirani filmovi u trajanju do 60 minuta, nastali u periodu nakon 1. siječnja 2015. godine. Novost je i… više »

NAPOKON

Film o Freddiju Mercuryju stiže 2018.

objavljeno prije 4 mjeseca i 6 dana

Gitarist banda Queen Brian May najavio je da bi biografski film o legendarnom frontmenu Freddiju Mercuryju trebao biti premijerno prikazan sljedeće godine. Rad na filmu o Mercuryju počeo je… više »

CANNES

Za Zlatnu palmu bori se 18 filmova

objavljeno prije 4 mjeseca i 9 dana

Za Zlatnu palmu na 70. filmskom festivalu u Cannesu natjecat će se osamnaest filmova, među kojima i "Happy End" Austrijanca Michaela Hanekea, "The Beguiled" Amerikanke Sofije Coppola,… više »

PODRŠKA!

Filmaši započeli akciju Daj mi kino 2 za spas kina Tuškanac

objavljeno prije 4 mjeseca i 9 dana

'Nikoga ne obmanjujemo, nismo politični i bilo bi licemjerno kada bismo bili protiv Kinoteke, ali ne razumijemo zašto Grad Zagreb ulaže sredstva u tu dvoranu, dok dopušta da… više »

DOĐITE

DriveINkino ponovno u gradu

objavljeno prije 4 mjeseca i 9 dana

Po uzoru na američku tradiciju, projekt donosi dašak prošlosti i zaboravljeni način zabave u Zagreb, nešto jedinstveno u regiji, prvo ovakvog kapaciteta. Radi se o… više »

BATMAN GODINA

Čak 6 Batmana stiže 2019.

objavljeno prije 4 mjeseca i 11 dana

Popularni superheroj Batman proslavit će 2019. godine svoj 80. rođendan, a studio Warner Brothers, koji posjeduje prava za ekranizaciju stripova o "mračnom vitezu", sprema… više »

SUPER

Povratak Kinoteke, kina koje volimo

objavljeno prije 4 mjeseca i 16 dana

Popularno zagrebačko kino Kinoteka u Kordunskoj 1 uz čiji su repertoar stasale generacije filmofila, nakon punih 12 godina stanke, u subotu, 22. travnja 2017. godine vraća se na rasporede… više »

skrolaj na vrh