Film
SJAJNO

Dan filma za mladu publiku 7. svibnja u 36 gradova Europe

objavljeno prije 3 mjeseca i 4 dana

Zagrebačko kino Europa i Zagreb Film Festival treću godinu zaredom predstavljaju Hrvatsku na Danu filma za mladu publiku koji će se 7. svibnja, u organizaciji Europske filmske akademije,… više »

NAJAVE

Festival tolerancije od 8. do 14. travnja u Zagrebu

objavljeno prije 3 mjeseca i 9 dana

Filmski program ove godine donosi više od šezdeset "iznimnih, snažnih, poučnih", uglavnom nagrađivanih i novijih filmova s temom holokausta i tolerancije te one koji govore o… više »

NAJAVE

Ubojica ovaca- jedan od 100 najboljih filmova svih vremena na Kratkim slikama

objavljeno prije 3 mjeseca i 15 dana

Američki redatelj Charles Burnett najbolji je primjer kultnog junaka - gotovo slavan jer nije slavan. U rijetkim prilikama kad njegovo stvaralaštvo dobije pozornost u srednje… više »

TUŽNO :(

Avatar 2 ponovno odgođen

objavljeno prije 3 mjeseca i 17 dana

Avatar 2 Jamesa Camerona sigurno je najiščekivaniji film u povijesti, jer ponoviti ono što je napravio s prvim filmom definitivno nije jednostavno. No, Cameron je opet odgodio… više »

ZAGREBDOX

Filmovi Zasljepljujuća svjetlost sutona i Dubina dva osvojili Velike pečate na 13. ZagrebDoxu

objavljeno prije 3 mjeseca i 23 dana

Međunarodni žiri činili su: redateljica Snježana Tribuson, predsjednik Mađarskog društva filmskih kritičara György Báron te filmski kritičar i umjetnički… više »

DOĐITE

KOZa: Kup autoceste, vol. 1

objavljeno prije 3 mjeseca i 29 dana

Naša KOZa, kviz općeg znanja, oduvijek je voljela skitati se, ali za početak ožujka pripremili smo vam nešto stvarno posebno. Sve vas pozivamo da nam se pridružite na prvom… više »

RAZZIES

Batman v Superman dobio najviše Zlatnih malina

objavljeno prije 4 mjeseca

Proglašenje najgorih filmskih ostvarenja, glumaca, scenarija, redatelja i ostalih filmskih stvaratelja tradicionalno se održava dan prije objave najprestižnije američke filmske nagrade… više »

NAJAVE

“Pričest” na otvaranju 13. ZagrebDoxa

objavljeno prije 4 mjeseca i 1 dan

U nedjelju, 26. veljače u kinu Kaptol Boutique Cinema u Centru Kaptol otvara se 13. ZagrebDox. Festival otvara poljski film Pričest, nagrađen na festivalima u Leipzigu,… više »

ZAGREBDOX '17

Sedamnaest domaćih dokumentaraca premijerno na 13. ZagrebDoxu

objavljeno prije 4 mjeseca i 3 dana

Na tradicionalnom druženju domaćih autora i predstavnika medija, koje je održano danas u novootvorenom kinu Kaptol Boutique Cinema u Centru Kaptol, predstavljeni su domaći autori i hrvatski… više »

PRIJAVITE SE

Dobrotvorna KOZa: Kviz općeg znanja za životinje

objavljeno prije 4 mjeseca i 5 dana

Otkako je u lipnju 2015. godine krenuo naš kviz općeg znanja, održali smo više od trideset izdanja u Zagrebu i šire, upoznali puno super ljudi, dobro se zabavili i… više »

NAJAVE

Hrvatska premijera remek-djela talijanske dokumentaristike na Kratkim slikama

objavljeno prije 4 mjeseca i 5 dana

Remek-djelo talijanske dokumentaristike, Anna, fascinantna je priča o trudnoj šesnaestogodišnjoj beskućnici kojoj su dvojica filmaša, Massimo Sarchielli i… više »

DOSTA IM JE

Predstavljena inicijativa Puk'o nam je film

objavljeno prije 4 mjeseca i 6 dana

U prepunoj dvorani Müller zagrebačkog kina Europa danas je predstavljena inicijativa Puk'o nam je film koja je pokrenuta s ciljem zaštite hrvatske kinematografije od… više »

67. BERLINALE

Dva hrvatska filma nagrađena na Berlinaleu

objavljeno prije 4 mjeseca i 7 dana

Oba kratkometražna hrvatska filma koja su sudjelovala u programu ovogodišnjeg Berlinalea, 'U plavetnilo' i Ježeva kućica, nagrađena su specijalnim pohvalama od stručnih žirija.… više »

Što sve donosi ovogodišnji ZagrebDox

objavljeno prije 4 mjeseca i 7 dana

ZagrebDox od samih početaka radi sve kako bi svojim gledateljima pružio najrelevantniji mogući presjek svjetske dokumentaristike, kao i nove vjetrove koji pušu u tom žanru.  Jedan… više »

DOĐITE!

KOZa za udomljavanje!

objavljeno prije 4 mjeseca i 8 dana

Otkako je u lipnju 2015. godine krenuo naš kviz općeg znanja, održali smo više od trideset izdanja u Zagrebu i šire, upoznali puno super ljudi, dobro se zabavili i… više »

skrolaj na vrh