Film
STVARNO?

Starija publika je budućnost Hollywooda?

objavljeno prije 4 mjeseca i 19 dana

Više od trećine osoba koje idu u kino ima više od 50 godina i mogle bi postati nova zlatna žila za holivudske producente, po studiji objavljenoj povodom festivala CinemaCon u… više »

NAJAVE

Željeznička petlja u MM centru

objavljeno prije 4 mjeseca i 19 dana

James Benning američki je umjetnik politika krajolika, transcendentalist, pjesnik i matematičar slika vremena. Jedan je od najustrajnijih mislioca i praktičara američke filmske neoavangarde,… više »

SAZNAJEMO

Više od 60 filmova na ovogodišnjem Festivalu tolerancije

objavljeno prije 4 mjeseca i 21 dan

Festival tolerancije u svom jedanaestom izdanju, koje će se održati od 8. do 14. travnja u Zagrebu, donosi više od šezdeset filmova i bogati popratni program izložbi, koncerata,… više »

DOĐITE

Filmovi s Rotterdama i Cannesa na Kratkim slikama

objavljeno prije 4 mjeseca i 23 dana

U četvrtak, 30. ožujka u 19:30 na Kratkim slikama prikazujemo tri filma o odrastanju, o mladima i načinima na koje ostvaruju povezanost sa sobom i društvom kao… više »

LOVA

Rekordna zarada svjetske kinematografije

objavljeno prije 4 mjeseca i 24 dana

Skroman rast od 1 posto u 2016. potaknuli su spektakli poput "Kapetana Amerike: Građanski rat" i "Rogue One: Priča iz ratova zvijezda" u usporedbi s godinom ranije, kada je već bio… više »

SJAJNO

Dan filma za mladu publiku 7. svibnja u 36 gradova Europe

objavljeno prije 4 mjeseca i 26 dana

Zagrebačko kino Europa i Zagreb Film Festival treću godinu zaredom predstavljaju Hrvatsku na Danu filma za mladu publiku koji će se 7. svibnja, u organizaciji Europske filmske akademije,… više »

NAJAVE

Festival tolerancije od 8. do 14. travnja u Zagrebu

objavljeno prije 5 mjeseci i 1 dan

Filmski program ove godine donosi više od šezdeset "iznimnih, snažnih, poučnih", uglavnom nagrađivanih i novijih filmova s temom holokausta i tolerancije te one koji govore o… više »

NAJAVE

Ubojica ovaca- jedan od 100 najboljih filmova svih vremena na Kratkim slikama

objavljeno prije 5 mjeseci i 7 dana

Američki redatelj Charles Burnett najbolji je primjer kultnog junaka - gotovo slavan jer nije slavan. U rijetkim prilikama kad njegovo stvaralaštvo dobije pozornost u srednje… više »

TUŽNO :(

Avatar 2 ponovno odgođen

objavljeno prije 5 mjeseci i 9 dana

Avatar 2 Jamesa Camerona sigurno je najiščekivaniji film u povijesti, jer ponoviti ono što je napravio s prvim filmom definitivno nije jednostavno. No, Cameron je opet odgodio… više »

ZAGREBDOX

Filmovi Zasljepljujuća svjetlost sutona i Dubina dva osvojili Velike pečate na 13. ZagrebDoxu

objavljeno prije 5 mjeseci i 15 dana

Međunarodni žiri činili su: redateljica Snježana Tribuson, predsjednik Mađarskog društva filmskih kritičara György Báron te filmski kritičar i umjetnički… više »

DOĐITE

KOZa: Kup autoceste, vol. 1

objavljeno prije 5 mjeseci i 21 dan

Naša KOZa, kviz općeg znanja, oduvijek je voljela skitati se, ali za početak ožujka pripremili smo vam nešto stvarno posebno. Sve vas pozivamo da nam se pridružite na prvom… više »

RAZZIES

Batman v Superman dobio najviše Zlatnih malina

objavljeno prije 5 mjeseci i 22 dana

Proglašenje najgorih filmskih ostvarenja, glumaca, scenarija, redatelja i ostalih filmskih stvaratelja tradicionalno se održava dan prije objave najprestižnije američke filmske nagrade… više »

NAJAVE

“Pričest” na otvaranju 13. ZagrebDoxa

objavljeno prije 5 mjeseci i 23 dana

U nedjelju, 26. veljače u kinu Kaptol Boutique Cinema u Centru Kaptol otvara se 13. ZagrebDox. Festival otvara poljski film Pričest, nagrađen na festivalima u Leipzigu,… više »

ZAGREBDOX '17

Sedamnaest domaćih dokumentaraca premijerno na 13. ZagrebDoxu

objavljeno prije 5 mjeseci i 25 dana

Na tradicionalnom druženju domaćih autora i predstavnika medija, koje je održano danas u novootvorenom kinu Kaptol Boutique Cinema u Centru Kaptol, predstavljeni su domaći autori i hrvatski… više »

PRIJAVITE SE

Dobrotvorna KOZa: Kviz općeg znanja za životinje

objavljeno prije 5 mjeseci i 27 dana

Otkako je u lipnju 2015. godine krenuo naš kviz općeg znanja, održali smo više od trideset izdanja u Zagrebu i šire, upoznali puno super ljudi, dobro se zabavili i… više »

skrolaj na vrh