Film
DOĐITE

U utorak počinje drugo izdanje KinoKino Festivala

objavljeno prije 4 mjeseca i 9 dana

U zagrebačkom kinu Europa u utorak 21. veljače u 19 sati projekcijom filma Goonies Richarda Donnera iz 1985., jednog od najobožavanijih filmskih klasika za djecu svih vremena, započet će… više »

FILM

Nasljeđe Ante Babaje u radovima Borisa Poljaka na Kratkim slikama

objavljeno prije 4 mjeseca i 11 dana

Kratke slike  u četvrtak, 16. veljače u 19:30 donose istraživanje nasljeđa koje čuči u pozadini rada jednog od naših najsuverenijih dokumentarista Borisa Poljaka. U… više »

67. BERLINALE

Poćinje 67. Berlinski filmski festival

objavljeno prije 4 mjeseca i 16 dana

Svečanom premijerom francuskog filma 'Django' u Berlinu započinje 67. Berlinski filmski festival, poznatiji kao Berlinale. Od svjetskih filmskih zvijezda ove godine se očekuje dolazak… više »

NAPOKON

Snima se film o životu Johna Lennona i Yoko Ono

objavljeno prije 4 mjeseca i 20 dana

Scenarij za film napisat će Anthony McCarter, autor scenarija za film "Teorija svega", a produkciju, uz Yoko potpisuje Michael De Luca. "Radnja filma usredotočit će se na romansu i zajednički… više »

FESTIVALI

Filmski festival 'Mladi, u kino!!!' u zagrebačkom 'Tuškancu'

objavljeno prije 4 mjeseca i 20 dana

Prvo izdanje novog filmskog festivala 'Mladi, u kino!!!', koji svojim konceptom nastoji potaknuti mlade na kritičko promišljanje sadržaja koji gledaju, održat će se od 6. do 8.… više »

ZAGREBDOX

Novi filmovi velikih dokumentarista u programu Majstori doxa

objavljeno prije 4 mjeseca i 23 dana

I ove godine službeni program Majstori doxa donosi nova ostvarenja nekih od najznačajnijih dokumentarista današnjice. Na 13. ZagrebDoxu (26. veljače - 5. ožujka, Kaptol… više »

NAPOKON

Osmi Ratovi zvijezda dobili ime

objavljeno prije 4 mjeseca i 26 dana

Posljednji Jedi ime je osmog nastavka Ratova zvijezda, a tvrtka Lucasfilm objavila je naslov filma bez ikakva dodatna objašnjenja. Film će u distribuciju 15. prosinca ove godine.… više »

SC

Istraživanje tradicija hrvatskog kratkog filma na Kratkim slikama

objavljeno prije 5 mjeseci i 2 dana

u četvrtak, 26. 1. u 19:30 u MM centru, o sklopu programa Kratke slike, nastavljamo istraživanje tradicija u pozadini našeg suvremenog kratkog metra programom pod… više »

NAJAVE

Bliži se drugo izdanje KinoKino Festivala

objavljeno prije 5 mjeseci i 3 dana

Nakon prošlogodišnjeg uspješnog debija, međunarodni filmski festival za djecu KinoKino ulazi u svoju drugu godinu! U zagrebačkom kinu Europa mališani će dobiti… više »

SUNDANCE 2017.

Dokumentarci su postali dugometražno novinarstvo, kaže Robert Redford

objavljeno prije 5 mjeseci i 5 dana

Ovogodišnji Sundance Festival otvorio je glumac i redatelj Robert Redford koji ga je i osnovao 1981. godine. Redford je poručio kako će festival ostati podalje od politike, ali je… više »

NAJAVE

Bliži se 13. ZagrebDox

objavljeno prije 5 mjeseci i 6 dana

Ovogodišnje 13. izdanje ZagrebDoxa održat će se od 26. veljače do 5. ožujka u Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu, koji nakon temeljitog preuređenja otvara svoja vrata… više »

DOĐITE

Film svima, ciklus filmova prilagođenih gluhim i nagluhim osobama

objavljeno prije 5 mjeseci i 7 dana

Film svima, projekt kojeg udruga Filmaktiv provodi u suradnji s Udrugom gluhih i nagluhih Rijeka, ima za cilj prilagodbu audiovizualne kulture osobama s oštećenjem… više »

FILMOVI

Tko je tko na Zelenom Vrhu

objavljeno prije 5 mjeseci i 9 dana

U filmu doznajte kako je Koko postao detektiv i koji su bili prvi slučajevi misterioznih razbojstava koje je riješio sa svojom detektivskom družinom, a prije nego li ih upoznate na… više »

RESTART

The Yes Men: Pobuna! - urnebesno zabavna strana aktivizma

objavljeno prije 5 mjeseci i 14 dana

Novu dokumentarnu godinu Restart label započinje zagrebačkom kino-premijerom filma The Yes Men: Pobuna! (The Yes men are Revolting) Laure Nix, film o gerilskim akcijama jedne od… više »

KRATKE SLIKE

Ogoljivanje Emmanuelle na Kratkim slikama!

objavljeno prije 5 mjeseci i 17 dana

U četvrtak, 12. siječnja započinjemo novu filmsku godinu u MM centru i to dokumentarnim filmom oSylviji Kristel, nizozemskoj glumici, najpoznatijoj po glavnoj ulozi u… više »

skrolaj na vrh