Film
SJAJNO!

DHF s retro-štihom: na veliko platno stižu restaurirani kratkometražni klasici

objavljeno prije 4 mjeseca i 17 dana

Na ovogodišnjem 26. izdanju Dana hrvatskog filma koje će se održati od 16. do 20. lipnja u Zagrebu posebna pažnja pridat će se kratkometražnim domaćim klasicima koji se rijetko imaju… više »

70. CANNES

Satirični Kvadrat osvojio Zlatnu palmu

objavljeno prije 4 mjeseca i 22 dana

Satirični film Kvadrat Šveđanina Rubena Ostlunda osvojio je Zlatnu palmu na 70. filmskom festivalu u Cannesu - film ismijava svijet umjetnika i male i velike… više »

FESTIVALI

Dodijeljene nagrade kritike u Cannesu

objavljeno prije 4 mjeseca i 22 dana

Internacionalni Fipresci žiri u sastavu Alissa Simon (USA), Thomas Aïdan (Francuska), Rodrigo Fonseca (Brazil), Barbara Lorey de Lacharriere (Francuska), Pierre Pageau (Kanada), Eva… više »

COOL

Frooom! radionce filma i kuhanja za klince

objavljeno prije 4 mjeseca i 25 dana

Bacači Sjenki kuhaju nove Frooom! radionice. Inovativni program filmskog i medijskog opismenjavanja za djecu i mlade od 8 do 16 godina održavat će se u vrijeme ljetnih školskih… više »

10. FMFS

10. Festival mediteranskog filma Split

objavljeno prije 4 mjeseca i 27 dana

Na ovogodišnjem 10. Festivalu mediteranskog filma Split (FMFS), koji će se početkom lipnja održati na tri gradske lokacije, prikazat će se ukupno 85 filmova iz 26 zemalja, od kojih će… više »

1927. - 2017.

Umro je Sir Roger Moore

objavljeno prije 4 mjeseca i 27 dana

Sir Roger Moore, legendarni glumac i najomiljeniji James Bond svih vremena umro je nakon kratke bolesti. Umro je u 89. godini života u Švicarskoj, potvrdila je njegova obitelj.… više »

KRATKE SLIKE

Francuski dvojac na Kratkim slikama

objavljeno prije 4 mjeseca i 29 dana

francuski dvojac Jean-Marie Straub i Daniéle Huillet među najzanimljivijim je umjetničkim tandemima u povijesti europskog filma. Njihovo stvaralaštvo… više »

VIJESTI

Clint Eastwood nada se novom vesternu

objavljeno prije 4 mjeseca i 29 dana

Clint Eastwood ne odbacuje mogućnost da snimi još jedan vestern, otkrio je u subotu dok je povodom 25. godišnjice filma "Nepomirljivi" predstavljao njegovu preuređenu kopiju na… više »

MLJAC

Fino Film Festival u Kaptol Boutique Cinema

objavljeno prije 5 mjeseci i 1 dan

Zagrebačko 'arthouse' kino Kaptol Boutique Cinema ugostit će od 25.svibnja "Fino Film Festival", prvu gurmansku reviju filmova najavljenu kao "višeosjetilnu poslasticu za sve… više »

70. CFF

Otvara se 70. Cannes Film Festival

objavljeno prije 5 mjeseci i 4 dana

Francuski film 'Ismaelovi duhovi' s Marion Cotillard otvorit će danas Cannes film festival, jubilarni 70., a News18 kaže da se spremaju velike promjene, čemu Francuzi nisu… više »

WOW!

Pirati maznuli Pirate s Kariba?

objavljeno prije 5 mjeseci i 4 dana

Desetak dana prije dolaska novih eskapada kapetana Jacka Sparrowa u kina hakeri tvrde da su ukrali kopiju filma Pirati s Kariba: Salazarova osveta.  Naravno, u igri je ucjena -… više »

ANIMAFEST

Animafest Zagreb 2017. - program i događanja

objavljeno prije 5 mjeseci i 6 dana

Od 5. do 10. lipnja, s brojnim uvodnim događanjima od kraja svibnja, 27. Svjetski festival animiranog filma - Animafest Zagreb hrvatsku metropolu ponovno pretvara u svjetsko središte… više »

DOĐITE

Prvi Twin Peaks kviz by HBO & KOZa

objavljeno prije 5 mjeseci i 7 dana

27 godina nakon što je svijet prvi put čuo za Lauru Palmer, na veliku se scenu vraća Twin Peaks, kultna serija autora Davida Lyncha i Marka Frosta. Ovaj veliki događaj za sve… više »

NAJAVE

Stiže posljednji nastavak franšize Pirati s Kariba

objavljeno prije 5 mjeseci i 9 dana

​​Pirati s Kariba: Salazarova osveta​ bit će peti po redu ​nastavak ​u dugogodišnjoj franšizi Pirati s Kariba, a glumačkoj ekipi ponovo se pridružuje Orlando Bloom kao… više »

WOW!

Stigao prvi foršpan za Blade Runner 2049

objavljeno prije 5 mjeseci i 11 dana

Blade Runner 2049, nastavak kultnog Blade Runnera čeka se desetljećima, a Warner Bros objavio je u ponedjeljak navečer prvi foršpan. Radnja filma smještena je u Los Angeles… više »

skrolaj na vrh