Film
NAJAVE

VICTORIA I ABDUL u kinima od 28.9.2017.

objavljeno prije 5 mjeseci i 28 dana

Ovoga rujna, Judi Dench oduševit će vas u ulozi jedne od najuspješnijih i najneobičnijih kraljica svih vremena. Ova filmska priča temeljena je na stvarnim događajima za vrijeme… više »

DOĐITE

Centar Cesarec i Kinoteka širom otvaraju vrata

objavljeno prije 6 mjeseci i 1 dan

Centar za kulturu i film Augusta Cesarca u subotu 23. rujna 2017. u kinu Kinoteka (Kordunska 1) predstavit će program Vrata širom otvorena s ciljem… više »

DOĐITE

Monumentalna televizijska serija na kino platnu!

objavljeno prije 6 mjeseci i 2 dana

uloga televizijskih serija u današnjoj popularnoj kulturi odavno je prerasla okvire (čak i najvećih) televizijskih ekrana. I premda je kvaliteta produkcije i postprodukcije istih na… više »

NAJAVE

Nakon sjajnih kritika na TIFF-u kontroverzni ‘Borg / McEnroe’ stiže u hrvatska kina

objavljeno prije 6 mjeseci i 11 dana

Film 'Borg / McEnroe' otvorio je svjetski filmski festival TIFF i dobio sjajne kritike. To je film o jednom od najvećih teniskih rivalstava svih vremena i to između švedskog stručnjaka… više »

JUBILEJ

Održan jubilarni 25. Hrvatski festival jednominutnih filmova u Požegi

objavljeno prije 6 mjeseci i 12 dana

Hrvatski festival jednominutnih filmova, mnogima najsimpatičniji festival sedme umjetnosti u Hrvatskoj, ove godine je proslavio svoj jubilarni 25. rođendan. Među šezdeset filmova, koji… više »

NAJAVE

Međunarodni festival filmske glazbe i zvuka - 20. do 22. listopada u Puli

objavljeno prije 6 mjeseci i 13 dana

David Fluhr, skladatelj i dizajner zvuka, dobitnik 9 nagrada Emmy, koji stoji za glazbe Disney klasika Frozen, dolazi u Pulu. Svoje će bogato iskustvo rada u Odjelu zvuka Disney studija… više »

13. 25FPS

Sedam hrvatskih filmova u različitim programima 13. Festivala 25 FPS

objavljeno prije 6 mjeseci i 16 dana

U natjecateljskom programu 13. Festivala 25 FPS (28/09 - 01/10/2017 Zagreb, Studentski centar), među 25 najnovijih filmova okupljenih pod zajedničkim eksperimentalno-inovativnim nazivnikom,… više »

MOSTRA

Jane Fonda i Robert Redford dobili nagrade za životno djelo

objavljeno prije 6 mjeseci i 16 dana

Sva je filmska krema na venecijanskom Lidu. Traje 74. Mostra na kojoj se ovih dana mogu vidjeti zanimljivi filmovi, no sve oči su, po običaju, uprte na holivudske zvijezde. Uglavnom, sadržaja… više »

NOVOSTI

Universal Pictures ima novog distributera

objavljeno prije 6 mjeseci i 20 dana

tvrtka Editus d.o.o. preuzela kino distribuciju filmova tvrtke Universal Pictures International. Victoria & Abdul, prava filmska poslastica bit će prvi Universalov film u novoj… više »

NAJAVE

Bogat početak filmske sezone u MM centru

objavljeno prije 6 mjeseci i 20 dana

Kultni zagrebački MM centar svoju 41. sezonu otvara Oskarom nagrađenim dokumentarcem o borbi za radnička prava te najavljuje dva nova projekta koji televizijske serije prenose na veliko… više »

PRIJAVITE SE!

Nova edukacija za kinooperatere u MM centru i kinu SC

objavljeno prije 6 mjeseci i 28 dana

Nakon uspješne prošlogodišnje radionice za kinooperatere u MM centru (SC, Savska cesta 25), s edukacijom u području digitalnih i analognih projekcija nastavljamo i ove… više »

FORBES

Mark Wahlberg najplaćeniji glumac prošle godine

objavljeno prije 6 mjeseci i 29 dana

Mark Wahlberg na prvom je mjestu najplaćenijih glumaca na svijetu sa 68 milijuna dolara zarađenih u posljednjih godinu dana, piše časopis Forbes. Četrdesetšestogodišnji… više »

SJAJNO!

Screen on the Green po sedmi put u Zagrebu

objavljeno prije 7 mjeseci i 1 dan

SCREEN on the GREEN je filmski piknik festival koji se sedmu godinu za redom održava u najpopularnijim zagrebačkim gradskim parkovima, događaj koji je kroz… više »

NAJAVE

12. Trash Film Festival o superjunacima

objavljeno prije 7 mjeseci i 2 dana

Superman, Batman, Iron Man, Captain America i drugi superjunaci tema su ovogodišnjeg 12. Trash Film Festivala koji će sredinom rujna  u Varaždinu okupiti amaterske filmaše… više »

1926. - 2017.

Umro je Jerry Lewis

objavljeno prije 7 mjeseci i 3 dana

Jerry Lewis, filmski i televizijski glumac, inventivan zabavljač, redatelj, scenarist i producent te jedan od najuspješnijih holivudskih komičara umro je u dobi od 91 godine, objavila… više »

skrolaj na vrh