Film
73. MOSTRA

Zlatnog lava osvojio filipinski film 'Žena koja je otišla' Lava Diaza

objavljeno prije 9 mjeseci i 15 dana

Redatelj Lav Diaz opisao je 'Ang Babaeng Humayo' (Žena koja je otišla) kao svjedočanstvo borbe Filipinaca nakon stoljeća kolonijalne vlasti i njezinih posljedica i posvetio je zlatnoga… više »

1933. - 2016.

Umro Gene Wilder

objavljeno prije 9 mjeseci i 27 dana

Gene Wilder, jedan od najboljih i najplodnijih komičara 20. stoljeća napustio nas je zauvijek. Rođen kao sin židovskih useljenika iz Rusije 1933. godine, Jerome Silberman diplomirao je… više »

SJAJNO!

Priključite se radionicama za kinooperatere

objavljeno prije 10 mjeseci i 7 dana

Nepostojanje formalne (ali i neformalne) edukacije za kinooperatere, gašenje velikog broja gradskih kino dvorana, prestanak proizvodnje filmske vrpce i prestanak upotrebe klasičnih… više »

S CRVENOG TEPIHA

Robert de Niro otvorio Sarajevo Film Festival

objavljeno prije 10 mjeseci i 14 dana

Posebnom projekcijom filma Taksist sinoć je otvoren Sarajevo Film Festival, a otvorio ga je glavni glumac tog kultnog filma koji je prije projekcije prošetao crvenim tepihom ispred… više »

FILMSKO LJETO

11. kolovoza počinje Brač Film Festival!

objavljeno prije 11 mjeseci

Od 11. do 13. kolovoza Brač ponovno postaje središte filmske umjetnosti s drugim po redu Brač Film Festivalom koji svojim programom upotpunjuje kulturnu manifestaciju Supetarsko lito… više »

JEDVA ČEKAMO

Objavljen službeni teaser za Trainspotting 2

objavljeno prije 11 mjeseci i 2 dana

Redatelj Danny Boyle uspio je okupiti originalnu glumačku ekipu i u svibnju ove godine počeo snimati nastavak svog najhvaljenijeh filma, kutnog Trainspottinga iz 1996.  U filmu će… više »

DOĐITE

7. sezona Ljetnog kina Gradec

objavljeno prije 11 mjeseci i 6 dana

Dokumentarni film o glazbenoj legendi Janis Joplin u ponedjeljak otvara sedmu sezonu Ljetnog kina Gradec u kojoj očekujemo 100-tisućitog posjetitelja. Na poznatom malom platou Gradec uz… više »

7. SPFF

Moj zanat otvara 7. SPFF u Opatiji

objavljeno prije 11 mjeseci i 13 dana

Iako je svoju premijeru imao u jesen 2014. i tako propustio priliku biti premijerno prikazan na tadašnjem SPFF-u u Paklenici film srpskog redatelja Mladena Matičevića o velikom Arsenu… više »

KVIZ

HBO i KOZa predstavljaju - kviz o Igri prijestolja

objavljeno prije 1 godinu

U subotu, 25. lipnja HBO i KOZa udružit će snage i održati veliki kviz o Igri prijestolja (#gotgoat), a sve vas pozivamo da nam se pridružite i puni znanja, nagrada i… više »

FESTIVALI

Predstavljan službeni program 7. Solo Positivo Film Festivala

objavljeno prije 1 godinu

Sinoć je predstavljen službeni program ovogodišnjeg Solo Positivo Film Festivala koji će se održati od 1. do 6. kolovoza u Opatiji. I ove godine očekuje nas raznovrstan program… više »

DOĐITE!

Razonoda za kraj sezone Kratkih slika!

objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec

Kratke slike, filmski program MM centra, zagrebačkog kina osnovanog sredinom 1970-ih, sezonu 2015./2016. završavaju u četvrtak, 2. lipnja impresionističkom, epizodno… više »

1933. - 2016.

Umro je Bata Živojinović

objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec

Bata Živojinović, legenda jugoslavenskog glumišta i heroj svih koji su barem desetak godina proživjeli u Jugoslaviji preminuo je noćas u snu.  Preminuo je sinoć u 22:45 sati u… više »

DOĐITE

Animafest za mlade

objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec

Najšareniji program ovogodišnjeg Svjetskog festivala animiranog filma - Animafesta Zagreb (6. - 11. lipnja) s posebnom je pažnjom pripreman upravo za djecu i mlade. Glavni je… više »

NAJAVE

Kvizovi pod vedrim nebom

objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec

Tri nedjelje zaredom, 22. i 29. svibnja te 5. lipnja, FAK će u suradnji sa Screen on the Greenom održati tri kviza na otvorenom, a sve ljubitelje super kvizova, dobrih filmova i… više »

DOĐITE!

Animafestovo obiteljsko kino & piknik

objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec

Jeste li spremni za malo dobrih vijesti, puno dobrih filmova u opuštenom društvu gostiju iz cijelog svijeta? Ako je odgovor da, onda ste spremni za 26. izdanje Animafesta,… više »

skrolaj na vrh