Film
BRAVO

Goran Radošević pobjedio na natječaju Animafesta

objavljeno prije 9 mjeseci i 26 dana

Od 43 prijave pristigle na međunarodni natječaj za izradu ilustracije špice i teasera 27. izdanja Svjetskog festivala animiranog filma - Animafesta Zagreb iz 19… više »

ROGUE ONE

Krenula pretprodaja ulaznica za novi nastavak Ratova zvijezda

objavljeno prije 9 mjeseci i 29 dana

Ulaznice za najnoviji film iz serijala Ratova zvijezda kreću u preprodaju 28. studenoga u CineStar i Cineplexx kinima u Hrvatskoj.  ​Kupnjom ulaznica u pretprodaji… više »

DOĐITE

Premijera ultimativnog filma o tinejdžerskim filmovima u MM centru

objavljeno prije 10 mjeseci

Ne propustite 3 izuzetna filmska programa u MM centru ovoga tjedna, od filmske analize radova V. Kristla, I.L.Galete i A. Hušman, preko ultimativnog filma o tinejdžerskim… više »

22. PUT

KOZa po 22. put, i dalje u Metropolisu

objavljeno prije 10 mjeseci i 3 dana

Ovu nedjelju, 27. studenog, s početkom u 19 sati, održat će se 22. po redu KOZa, kviz općeg znanja. Svaka zainteresirana ekipa smije se sastojati od minimalno dva i maksimalno četiri člana,… više »

NAPOKON

Stiže li napokon Dune Franka Herberta u poštenom izdanju?

objavljeno prije 10 mjeseci i 5 dana

Produkcijska kuća Legendary Entertainment, ona koja stoji iza velikih sci-fi ostvarenja poput The Dark Knight, Godzilla, Interstellar, Pacific Rim i mnogih drugih uskoro će ući u vjerojatno… više »

CEKATE

Ciklus inspirativnih dokumentarnih filmova po mjeri čovjeka: “Otvoreni dijalog”

objavljeno prije 10 mjeseci i 7 dana

Centri za kulturu su, uz širok spektar primarnih djelatnosti kojima su se bavili od osnivanja, s vremenom postali središta lokalnog kulturnog i društvenog djelovanja i… više »

ZFF

Egipatski film 'Sukob' pobjednik Zagreb Film Festivala

objavljeno prije 10 mjeseci i 9 dana

Diabov film žiri opisuje kao univerzalnu priču o nasilju i policijskom teroru, u kojoj je 'zapanjujuća i dojmljiva upravo ona druga strana, strana žrtve, koju film ocrtava u… više »

NAJAVE

Turković, Kozina i Vukašinović o filmovima Kristla, Galete i Hušman na Kratkim slikama!

objavljeno prije 10 mjeseci i 12 dana

Kratke slike u četvrtak, 17. studenoga od 19:30 donose projekcije triju značajnih hrvatskih kratkometražnih filmova uz njihovu interpretaciju kroz riječi triju sjajnih filmskih… više »

WTF?!

IMDb mora ukloniti godine glumaca?!

objavljeno prije 10 mjeseci i 13 dana

IMDb, najpoznatiji portal s informacijama o filmovima, televizijskim serijama, glumcima, redateljima, odlučio je tužiti Kaliforniju zbog zakona koji propisuje da moraju ukloniti podatke o… više »

DOĐITE

KOZa: Star Trek Edition powered by Pickbox spremna za uzlijetanje

objavljeno prije 11 mjeseci i 4 dana

Nakon više od pedeset kvizova općeg znanja i specijalizirane filmske tematike, i nakon uspješne suradnje s HBO-om pri organizaciji našeg prvog kviza o Igri… više »

DOĐITE

Sva lica rada na Kratkim slikama!

objavljeno prije 11 mjeseci i 5 dana

U četvrtak 27. listopada, u 19:30 u MM centru predstavljamo program Sva lica rada sastavljen od nekoliko kratkih filmova koji temu rada uprizoruju kroz jedan… više »

EFA NAGRADE

Pomozite glasovima Matanićevom Zvizdanu

objavljeno prije 11 mjeseci i 7 dana

Samo vaši glasovi dijele nagrađivani film Dalibora Matanića od još jednog prestižnog priznanja - Nagrade publike Europske filmske akademije (EFA) za koju ove godine konkurira 12… više »

DOĐITE

Hrvatski svemirski program i Rendez vous-au cinéma u MM centru

objavljeno prije 11 mjeseci i 12 dana

MM centar se 19. i 21. listopada u 20 sati pridružuje obilježavanju mjeseca francuskih filmova u Kino mreži. U srijedu, 19. listopada prikazujemo Fatimu (r. Philippe… više »

1926. - 2016.

Umro je Andrzej Wajda

objavljeno prije 11 mjeseci i 20 dana

Andrzej Wajda, dobitnik Zlatne palme i Oscara umro je u nedjelju u 91. godini života od zatajenja pluća nakon nekoliko dana provedenih u bolnici. Wajda se proslavio trilogijom filmova… više »

UPS :)

10 najgorih nastavaka filmova

objavljeno prije 11 mjeseci i 21 dan

Najgori nastavci filmova - sigurni smo da svi imaju neku svoju top listu, a stranica Taste of Cinema napravila je listu nastavaka koji su dokazano razočarali publiku, pa da vidimo tko je… više »

skrolaj na vrh