Fun
VIC DANA

Mali Mujica na selu kod babe

objavljeno prije 4 mjeseca i 13 dana

Mali Mujica otišao je kod babe na selo na par dana, pa se prvi dan dobro zabavljao i igrao sa životinjama. No, drugi mu je dan sve to već dosadilo, pa uđe u kuhinju i upita babu: -… više »

VIC DANA

Mujo i novi sat

objavljeno prije 4 mjeseca i 14 dana

Mujo dobio novi sat od jarana iz Njemačke pa ode kod Hase da ga nauči kako se na njega gleda. Haso uzme sat u ruku i reče: - Mujo, bolan, to t' je bar lako. Vid'' 'vamo - sad ti je ova vel'ka… više »

VIC DANA

Fata i novi telefon

objavljeno prije 4 mjeseca i 15 dana

Fata se zaposlila kao sekretarica u velikoj firmi i drugi dan joj daju službeni telefon, novi smartphone. Fata se počne igrati s telefonom i ubrzo nazove Muju paničnim glasom: - Mujo, bolan,… više »

LOOL

Karta svijeta po Donaldu Trumpu

objavljeno prije 4 mjeseca i 16 dana

Donald Trump je svojim izjavama sablaznio onaj glasniji dio svijeta prisutniji na internetu i društvenim mrežama, a to kako on vidi razne dijelove svijeta pokazuje da ga zapravo i ne… više »

VIC DANA

Čestitka Donaldu Trumpu

objavljeno prije 4 mjeseca i 16 dana

Donald Trump je nakon ulaska u Bijelu kuću dobio pismo od iranskog predsjednika, a kad ga je otvorio, na svoje iznenađenje u njemu pronađe list papira na kojem piše samo šifra:… više »

VIC DANA

Mujo kod Fate

objavljeno prije 4 mjeseca i 17 dana

Mujo i Haso sjeli u kafanu, pa se Mujo odmah pohvali: - Haso, bolan, znaš da sam sinoć pratio Fatu kuć' i pozvala me u stan? Haso ga pogleda zadivljeno: - Ma daj! I šta je bilo?… više »

naspavana djeca bolje paze na nastavi
VIC DANA

Mali Mujica i mađioničar

objavljeno prije 4 mjeseca i 18 dana

Mali Mujica se lagano dosađuje u školi na satu razrednika, a učitelj se trudi objasniti im što je to lopov, pa ga upita: - Evo, na primjer .... Muj'ce, da ti ja sad zavučem ruku… više »

VIC DANA

Mujo i tramvajska karta

objavljeno prije 4 mjeseca i 19 dana

Mujo ulazi u tramvaj i zaustavlja ga kondukter: - Mujo, bolan, kup' kartu. Mujo odmahne glavom: - Jok, bolan, neće Mujo kupit' kartu! Kondukter ga pogleda ispod oka: - Moraš kupit'… više »

VIC DANA

Mali Mujica i prepisivanje

objavljeno prije 4 mjeseca i 20 dana

Muju pozvalo u školu na razgovor zbog malog Mujice, pa ga dočeka razrednik i odmah mu objasni u čemu je stvar: - Vaš je Muj'ca prep'siv'o od najbolje učen'ce u razredu pa je… više »

VIC DANA

Mujo kockar i Fata

objavljeno prije 4 mjeseca i 21 dan

Mujo se zapio s jaranima i završio kod Hase na kartanju, a to se odužilo i na drugi dan. Fata ga zabrinuta krene tražiti i uspije nekako doći do Hasine kuće, kad tamo Mujo karta za… više »

VIC DANA

Mujo na pokeru

objavljeno prije 4 mjeseca i 22 dana

Mujo zasjeo s jaranima na partiju pokera i to se odužilo duboko u noć, pa će Haso u neka doba: - Mujo, bolan, nisi l' ti rek'o da Fata ne voli kad kartaš 'vako dugo? Mujo uzdahne: -… više »

VIC DANA

Fata i rad u Njemačkoj

objavljeno prije 4 mjeseca i 23 dana

Fata otišla raditi u Njemačku i za dvije godine se vrati sva sređena, puna nakita i velikom mečkom u dvorištu. Svrate do nje jaranice na kahvu pa je pitaju: - Fato, bona, kako… više »

VIC DANA

Mujo i crne cipele

objavljeno prije 4 mjeseca i 24 dana

Mujo odlučio kupiti nove cipele, pa hoda čaršijom i gleda izloge. Napokon uđe u jednu trgovinu, a prodavač odmah dođe do njega i upita: - Mogu'l vam pomoć ikako, kakve cipele tražite?… više »

VIC DANA

Mujo i gatara

objavljeno prije 4 mjeseca i 25 dana

Mujo i Fata našli se s rajom i sjeli na kavu na čaršiji i nakon pola sata prikrpa im se gatara, gnjaveći da im čita iz dlana. Fata napokon popusti, da joj dlan, a gatara ispali:… više »

VIC DANA

Mujo i životne lekcije

objavljeno prije 4 mjeseca i 26 dana

Mujo i Dalaj Lama sjede na obali rijeke i pecaju. Nakon dva sata tišine Dalaj Lama progovori: - Život je rijeka. Konta Mujo, konta, i nakon sat vremena ispali: - De, bolan, ne ser' ...… više »

skrolaj na vrh