Hi-tech
DOŠAO JE I TAJ DAN

Facebook napokon ima pola milijarde korisnika

objavljeno prije 8 godina

Facebook će uskoro objaviti podatak da je dosegnuo brojku od pola milijarde korisnika u samo šest godina. Sudeći po skromnim ambicijama i vrlo ograničenoj viziji servisa u njegovom… više »

DRAGON DICTATION

SMS poruke više nećemo tipkati već - govoriti

objavljeno prije 8 godina

Postoji rješenje za vaše probleme. Dani mučenja tipkajući poruke preko sićušnih tipkica mogli bi biti iza vas, jer nova aplikacija za iPhone pretvara govor u tekst.… više »

GOOGLEBOMBING

Google nasamaren: Tražite 'Vatikan' dobijete 'pedofil'

objavljeno prije 8 godina

Ako se vaše ime ne neki način preko interneta veže za seksualne skandale i pedofiliju, onda imate velik problem. U sličnoj situaciji se našao Vatikan. Naime, do jučer su… više »

KOMPENZACIJA

Apple ponudio besplatne futrole za ublažavanje problema iPhonea 4

objavljeno prije 8 godina

Radi se gubljenju signala kada se golom rukom drži mobitel čija je antena omotana oko vanjskog ruba. Predsjednik uprave Apple-a Steve Jobs objavio je na tiskovnoj konferenciji u petak… više »

AMBICIOZNI PLANOVI

Windows 8 - najbolji operativni sustav Microsofta

objavljeno prije 8 godina

Windows 7 na tržištu je tek devet mjeseci, a Microsoft već radi na novom operativnom sustavu koji bi trebao postati najbolji dosad i zatvoriti rupu između Windowsa i Appleovog Maca.… više »

VLAKNA KAO MIKROFONI

Supervlakna - odjeća može pjevati i prisluškivati

objavljeno prije 8 godina

Na američkom MIT-u razvijena su "supervlakna" od kojih se mogu proizvesti tkanine za prisluškivanje. Vlakna, naime, imaju svojstva iznimno osjetljivih mikrofona i senzora koji snimaju… više »

NEMA IZVLAČENJA

Znanstvenici rade na stvaranju očnog detektora laži

objavljeno prije 8 godina

Kažu da lažljivca znaju izdati njegove vlastite oči, a ta tvrdnja danas zahvaljujući znanstvenicima poprima sasvim novu dimenziju. Naime, oni trenutno rade na stvaranja detektora laži koji… više »

INTERNET IDENTITET

Što Google zna o nama?

objavljeno prije 8 godina

Borci za prava privatnosti na internetu uzbunu nisu digli bez razloga - ljudi su se olako odrekli svojih prava, a poduzeća iskorištavaju činjenicu da korisnici gotovo podrazumijevaju… više »

POPUSTIO PRITSCIMA

Facebook odlučio uvesti "tipku za paniku"

objavljeno prije 8 godina

Svi korisnici Facebooka moći će pristupiti centru za savjetovanje gdje će moći prijaviti sumnjivo ponašanje i seksualno uznemiravanje. Ova mogućnost rezultat je zajedničkih snaga… više »

FRT

Tehnologija prepoznavanja lica vas ne treba plašiti - zasad

objavljeno prije 8 godina

Nije lako 'naučiti' stroj prepoznavanju ljudskih lica. Brojni su slučajevi u kojima današnja tehnologija usprkos svoj svojoj naprednosti nije uvijek učinkovita - na primjer, događalo… više »

S VRHA JE SAMO JEDAN PUT

Facebook stagnira - jesmo li ga se zasitili?

objavljeno prije 8 godina

Dakle, jesmo li se zasitili Facebooka? Potvrdan odgovor na to pitanje je vrlo moguć ako je suditi po činjenici da je u SAD-u u lipnju broj članova porastao samo za 320,000 što je jako… više »

ONLINE IGRE

Google uvodi Google Games?

objavljeno prije 8 godina

Google navodno planira proširiti svoje usluge te bi s poduzećem Zynga, koje je osmislilo popularne igrice FarmVille i Mafia Wars, trebao lansirati Google Games, piše blog… više »

IDEALAN ZA GAMING

iPad postaje sve popularniji za igranje video igara

objavljeno prije 8 godina

Nedavno provedeno istraživanje Resolve Market Researcha pokazuje kako popularni tablet iz Applea, iPad, polako uzima sve veći komad udjela na tržištu handheld konzola. Prema… više »

ŠTO NAS ČEKA?

5 mobitela budućnosti

objavljeno prije 8 godina

Prije njega, model mobitela pod imenom smartphone koristili su samo poslovni ljudi, a iPhone je ovaj koncept predstavio široj javnosti. Danas se čini kako je samo pitanje vremena prije… više »

MIŠLJENJE ČITATELJA

E-knjige sporije se čitaju od tiskanih

objavljeno prije 8 godina

Kad biste uspoređivali koliko vam je potrebno da pročitate knjigu u papirnatom obliku u odnosu na e-knjigu na Kindleu ili iPadu, pokazalo bi se da se papirnata verzija čita puno brže. Barem… više »

skrolaj na vrh