Hi-tech
NEŠTO VAS MUČI?

Telepatski kompjuter može čitati vaše misli

objavljeno prije 8 godina

Naime, sustav je sposoban prepoznati pojedine misli i predstaviti subjektima njihova razmišljanja, jednostavno pomoću skeniranja mozga. Ovo otkriće veliki je pomak jer selektira… više »

PS MOVE

Playstation3 uskoro počinje sličiti na Wii

objavljeno prije 8 godina

Još na E3-u prošle godine predstavljen je konpcet motion sensing kontrolera za Playstation 3 koji je Sony sve do tada vješto skrivao od javnosti. Povodom Sonyeve konferencije na ovogodišnjem… više »

Prihvati BEST izazov

objavljeno prije 8 godina

U organizaciji studentske udruge BEST Zagreb (Board of European Students of technology) u prostorijama Fakulteta elektrotehnike i računalstva od 16. do 18. ožujka održat će se drugi po redu… više »

RAKETNI POGON

Nova tehnologija skraćuje put na Mars na samo 40 dana

objavljeno prije 8 godina

NASA-ini izračuni pokazuju da bi misija s ljudskom posadom do Marsa danas trajala pola godine (u jednom smjeru). Stručnjaci su stoga počeli razvijati tehnologiju koja bi to putovanje znatno… više »

DOBRO ILI LOŠE?

Nova aplikacija za Facebook - locirajte prijatelja

objavljeno prije 8 godina

Facebook, jedna od najvećih socijalnih stranica, koja broji preko 200 milijuna korisnika, uskoro će svojim članovima omogućiti korištenje nove aplikacije. Riječ je o aplikaciji pomoću… više »

INTERNET REVOLUCIJA

Stiže nam superbrzi internet koji sve filmove svijeta skida u 4 minute

objavljeno prije 8 godina

Cisco je predstavio novu generaciju routera koji bi trebali revolucionizirati internet i ubrzati skidanje podataka do razina koje trenutno ne možemo ni zamisliti. "CRS-3 će omogućiti skidanje… više »

NEODOLJIVA NAPRAVA

iPhone izaziva ovisnost

objavljeno prije 8 godina

Nova studija sa Sveučilišta Stanford pokazala je kako korisnici iPhonea mogu vrlo lako postati ovisnima o tome proizvodu. Studija je obuhvatila 200 studenata koji su imali iPhone. Od… više »

TV I INTERNET

Google razvija uslugu pretraživanja TV programa

objavljeno prije 8 godina

Google Inc. i drugi po veličini američki satelitski TV operater Dish Network Corp. zajednički su testirali novu uslugu pretraživanja televizijskog programa kojom se kombiniraju dva medija -… više »

KOJIRO NA USLUZI

Umorni ste od dosadnih kućanskih poslova? Postoji rješenje za vas

objavljeno prije 8 godina

Istraživači sa Sveučilišta Tokyo stvorili su robota po imenu Kojiro, koji oponaša ljudski hod. Ono što ga čini unikatnim jest skeletalna struktura nalik ljudskoj,… više »

ISTINE I LAŽI

5 mitova o video igrama

objavljeno prije 8 godina

5. Video igre vode k nasilju - Dylan Klebold i Eric Harrism, dvojica tinejdžera koji su 1999. izveli napad na srednju školu Columbine, bili su česti igrači ˝Dooma˝. 17-godišnji… više »

WS7

Vi znate posao, oni kuže internet

objavljeno prije 8 godina

Razvoj interneta i njegov utjecaj na društvo u posljednjih nekoliko godina uzrokovao je neke od glavnih društvenih i ekonomskih promjena i time otvorio nove poslovne mogućnosti.… više »

SLOBODNA KOMUNIKACIJA

Pristup internetu kao osnovno ljudsko pravo?

objavljeno prije 8 godina

Anketa koja je obuhvatila više od 27,000 odraslih osoba iz 26 zemalja izražava jaku potporu za ovim pravom. Zemlje poput Finske i Estonije već su ga i ozakonile. Međunarodna tijela… više »

TOMB RAIDER

Nova Lara Croft prepuna promjena

objavljeno prije 8 godina

Sudeći po screenshotovima iz novonajavljene igre "Lara Croft and the Guardian of Light" nameće se zaključak da se radi o potpuno drugačijoj Lari Croft od one na koju su igrači navikli u… više »

DSi XL

Nintendo izbacio novu igraću konzolu

objavljeno prije 8 godina

Nintendo DSi XL, ima veći ekran u odnosu na svojeg prethodnika DS Lite, a danas je pušten u prodaju po cijeni od oko 1700 kn. Glavna novina je 4.2 inchni dvostruki ekran osjetljiv na… više »

SIGURNOST NA PRVOM MJESTU

Učinite internetske lozinke što kompliciranijima

objavljeno prije 8 godina

Želite postati članom neke internetske stranice pa se morate registrirati pod određenim korisničkim imenom i morate imati određenu sigurnosnu lozinku; obje stavke predstavljaju pristupne… više »

skrolaj na vrh