Hrvatska
STANJE U PROMETU

Sustavne granične kontrole zagušile prijelaze

objavljeno prije 7 mjeseci i 18 dana

Zbog sustavnih graničnih kontrola koja se provode od petka na svim graničnim prijelazima zabilježena su čekanja, ponegdje i višesatna, kao i kolone, posebice sa Slovenijom, pa se… više »

OPREZNO :)

Policija izlazi na cestu i kažnjavat će - sve

objavljeno prije 7 mjeseci i 21 dan

Policija je najavila kako će od sada biti više na cesti i s više kontrola, te kako će kažnjavat će sve od reda. U prva dva mjeseca 2017. godine, na području Republike Hrvatske,… više »

KOMENTAR

Hrvatska zbilja iz pera običnih ljudi

objavljeno prije 7 mjeseci i 22 dana

Osjećam se loše, jako loše, kad sve krene naopako i nema ni malo izgleda ka boljem nečemu Ne mogu se načuditi tolikom zlu, toliko zločestim ljudima koji su se i umrežali da bi… više »

PROGNOZA VREMENA

Stižu pljuskovi i grmljavina uz pad temperature

objavljeno prije 7 mjeseci i 23 dana

Početak travnja donosi nam znatno promjenjivije vrijeme i osjetni pad temperature, posebice na kopnu. Iako će još danas biti pretežno sunčano, krajem dana na jugu sve oblačnije,… više »

PELJEŠENJE

Poskupljenje cestarina - evo koliko će od sada plaćati do Splita

objavljeno prije 7 mjeseci i 24 dana

U ponedjeljak, 3. travnja, u 6 sati ujutro na snagu stupaju nove, u prosjeku 5 posto više cijene cestarine na dionicama kojima upravljaju Hrvatske autoceste, pa će tako, primjerice,… više »

EH, DA ...

Ljetno računanje vremena počinje noćas

objavljeno prije 8 mjeseci i 2 dana

Ljetno računanje vremena, sukladno Uredbi o računanju vremena, počinje u nedjelju, 26. ožujka, u 2 sata, tako što se pomicanjem za jedan sat unaprijed vrijeme u 2 sata računa kao 3… više »

PRIDRUŽITE SE!

Danas se obilježava Dan narcisa

objavljeno prije 8 mjeseci i 2 dana

Dan narcisa, humanitarna javnozdravstvena akcija posvećena prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke, obilježava se danas u središtu Zagreba, gdje se prigodnom prodajom… više »

PRIČA DANA

Stanovanje s roditeljima: Odselit ću se kad se udam!

objavljeno prije 8 mjeseci i 5 dana

Dijeliti stambene kvadrate s roditeljima za hrvatsku mladež sasvim je normalna stvar. Ne čudi stoga da je Hrvatska neslavni rekorder Europske unije, jer 70% njenih punoljetnih građana, a… više »

EH, DA ...

Prometne nesreće u Hrvatskoj: Zločini bez kazni

objavljeno prije 8 mjeseci i 6 dana

Nakon značajnog smanjenja broja poginulih osoba u prometu od 2011. do 2014. godine,  2015. je donijela pogoršanje. Poginulo je 348 osoba dok se je lani ta crna brojka zaustavila… više »

ŽIVOT

Priča sezonskog radnika

objavljeno prije 8 mjeseci i 9 dana

Ne bih ja bila ja, da ne iznosim činjenice, ne žalim se, samo primjećujem segmente života na drugi način, jer su to sve neke nove stvari za mene. Tako sam jučer zamalo kako se to narodski… više »

NIJE PAZILA

#blokirajkolindu je jako popularan hashtag :)

objavljeno prije 8 mjeseci i 16 dana

Kolinda Grabar-Kitarović je prilično aktivna na društvenim mrežama, pa i na Twitteru, no prag tolerancije njezinih administratora izuzetno je nizak, što im se obilo o glavu.… više »

VRIJEME

Bura upalila crveni alarm

objavljeno prije 8 mjeseci i 20 dana

Bura već stvara velike probleme u prometu, i u trenucima objave ovoga teksta prolazak podvelebitskim prometnim dionicima zbog jakog je vjetra dopušten samo za osobna vozila. Zbog… više »

CETA

Hrvatska i sporazum EU sa Kanadom: Tko ga je uopće pročitao

objavljeno prije 8 mjeseci i 22 dana

Europski parlament prihvatio je 15. veljače ekonomski sporazum CETA između EU-a i Kanade, a dokument je početkom ovog tjedna stigao i u Hrvatski sabor. Slijedi njegova ratifikacija u… više »

WTF?!

Tri četvrtine LGBT osoba diskriminirano na poslu

objavljeno prije 8 mjeseci i 24 dana

Nevjerojatnih 75 posto pripadnika seksualnih i rodnih manjina doživjelo je neki oblik diskriminacije, uznemiravanja ili zlostavljanja na radnom mjestu, no svega 11 posto ih je takve slučajeve… više »

DANI

Danas je Pepelnica, počinje Korizma

objavljeno prije 8 mjeseci i 26 dana

Pepelnica svojom simbolikom ima osobni karakter obraćenja, ali i ekleziološki i socijalni, jer je riječ o svojevrsnom pozivu na opće obraćenje i promjenu ponašanja, odnosno… više »

skrolaj na vrh