Hrvatska
GROZNO

Škola počinje, prvašića manje nego ikad

objavljeno prije 8 mjeseci i 23 dana

Sve je manje prvašića - ove godine ih je 40.503, prošle ih je bilo 41.878 - dakle 1.375 manje nego lani, piše HRT. Za zdrav razvoj djeca trebaju i pravilnu prehranu, a… više »

VRIJEME

Prognoza najavljuje vrlo kišni ponedjeljak

objavljeno prije 8 mjeseci i 23 dana

Prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda za ponedjeljak najavljuje veliku promjenu vremena koja donosi osjetno zahladnjenje, s padom temperature u unutrašnjosti i do 15… više »

IZBORI 2016

Pravo biranja ima 3,8 milijuna birača

objavljeno prije 8 mjeseci i 25 dana

Ministrica uprave Dubravka Jurlina Alibegović u petak je, naime, zaključila popis birača za prijevremene parlamentarne izbore na kojemu ukupno bilo upisano 3.799.609… više »

UPOZORENJE

Djeca su ugrožena skupina u prometu

objavljeno prije 8 mjeseci i 25 dana

S početkom školske godine na hrvatskim prometnicima naći će se 42 tisuće novih sudionika u prometu pa policija, pravobraniteljica za djecu i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta… više »

O, DA :)

Koliko Hrvati vole kućne ljubimce? Jako!

objavljeno prije 8 mjeseci i 27 dana

Kućni ljubimci ne zovu se tako bez razloga - više od polovice svjetskog stanovništva ima barem jednog takvog u kući, a poneki - poprilično. Podaci pokazuju da je u Argentini,… više »

STANJE U PROMETU

Nesreće usporavaju promet, vozi se u kolonama

objavljeno prije 9 mjeseci i 2 dana

Stanje u prometu na zadnji ljetni vikend pretvorilo se u kaos nakon niza nesreća, pa su tijekom jutra kolone bile i po 30 kilometara, ali situacija se popravlja. Vozilo je uklonjeno s mjesta… više »

GENIJALNO

Stipe Petrina se poput Apoksiomena izdiže iz mora

objavljeno prije 9 mjeseci i 3 dana

U redakciju je stiglo nevjerojatno priopćenje za javnost koje moramo podijeliti s vama. Evo što piše u njemu: ----- Još samo jedan dan dijeli nas od velikog… više »

FORA :)

Prazne ispričnice za učenike?

objavljeno prije 9 mjeseci i 5 dana

Hrvatska udruga koncesionara u primarnoj zdravstvenoj zaštiti ponovno je u utorak upozorila na neodrživo stanje u ambulantama obiteljske i dentalne medicine, ginekologije i pedijatrije… više »

PREDIZBORNO?

Isplaćeno više od dvije trećine povrata poreza

objavljeno prije 9 mjeseci i 6 dana

S povratom više uplaćenog poreza i prireza obveznicima obuhvaćenim posebnim postupkom PU je započela 3. kolovoza. Od 1,02 milijuna poreznih obveznika kojima je utvrđena razlika za… više »

STANJE U PROMETU

Kolone na A1 zbog nesreće, gužve na naplatnim kućicama

objavljeno prije 9 mjeseci i 7 dana

Zbog prometne nezgode na 234. km autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče ispred tunela Čelinka, u smjeru Zagreba, vozi se u koloni u pokretu od oko 3 km. Kolone su: na izlazu s autoceste A1… više »

MANIPULACIJE

Bandić krši (i) etički kodeks za izbore

objavljeno prije 9 mjeseci i 8 dana

Etičko povjerenstvo poziva sve sudionike izbora da za aktivnosti i namjene svoje izborne promidžbe ne koriste sredstva u vlasništvu države i lokalne samouprave, naglašavajući da… više »

UKLJUČITE SE!

Prijedlog Zakona o zaštiti životinja na javnoj raspravi!

objavljeno prije 9 mjeseci i 8 dana

Ljubitelji životinja, važna informacija - 12. kolovoza 2016. otvoreno je savjetovanje sa zainteresiranom javnošću vezano uz nacrt Prijedloga Zakona o zaštiti životinja. Svi mogu… više »

VRIJEME

Kakva nas jesen čeka?

objavljeno prije 9 mjeseci i 10 dana

Ako gledamo klimatološki, kolovoz nam je zadnji ljetni mjesec, a rujan prvi jesenski. Stigle su tako i prve sezonske dugoročne prognoze za nadolazeće godišnje doba, a jedna… više »

STANJE U PROMETU

Pojačan promet na svim cestama

objavljeno prije 9 mjeseci i 14 dana

Blagdanski produženi vikend napravio je očekivanu gužvu na svim prometnicama u zemlji, pa evo što kaže HAK o trenutnoj situaciji na cestama. Kolone su: pred graničnim prijelazima… više »

PROGNOZA VREMENA

Sunčeno i vruće uz moguće pljuskove navečer

objavljeno prije 9 mjeseci i 14 dana

Blagdan Velike Gospe obilježit će pravo ljetno vrijeme, kaže Državni hidrometeorološki zavod u svojoj prognozi za danas. Vrijeme će u cijeloj zemlji biti sunčano, vrlo toplo i vruće… više »

skrolaj na vrh