Hrvatska
PAZITE SE!

Ekstremno niske temperature u cijeloj Hrvatskoj

objavljeno prije 8 mjeseci i 19 dana

Zbog vala hladnoće i danas je na snazi crveno upozorenje Meteoalarma. Dok je ovih dana upozorenje vrijedilo samo za obalu, danas je crveni alarm upaljen i za područje Slavonije. U 7 sati u… više »

UPS

Arbitraža s MOL-om košta 30 milijuna dolara

objavljeno prije 8 mjeseci i 20 dana

Ukupni troškovi arbitraže između Hrvatske i MOL-a pred arbitražnim sudom Komisije ujedinjenih naroda za međunarodno trgovačko pravo u Ženevi (UNCITRAL) iznose više od 30… više »

VRIJEME

Zima ne popušta, bit će još hladnije

objavljeno prije 8 mjeseci i 20 dana

Zima i dalje udara punom snagom, pa je tako na Svetom Juri bilo -23, a na Zavižanu je u 6 sati izmjereno -20. Dodamo li tomu jak vjetar koji puše, osjet hladnoće je čak -36. Na… više »

STANJE U PROMETU

Led, snijeg i bura okovali Hrvatsku

objavljeno prije 8 mjeseci i 21 dan

Ledeno nevrijeme okovalo je Hrvatsku, spustilo temperaturu u gadne minuse i napravilo pravi kaos u prometu, kako cestovnom tako i brodskom, pa evo trenutne situacije. Most dr. Franja Tuđmana… više »

ZRNCE ZNANJA

Blagdan Bogojavljenja ili Sveta tri kralja

objavljeno prije 8 mjeseci i 21 dan

Blagdanom Bogojavljenja ili Sveta tri kralja zaključuje se središnji skup božićnih običaja. Taj je blagdan obilježen blagoslovom kuća, kojemu prethodi blagoslov vode u crkvi. … više »

WTF?

Preko 200 tisuća Hrvata ide na skijanje

objavljeno prije 8 mjeseci i 21 dan

Pred nama je hrvatski skijaški tjedan, kada zimuje najveći broj Hrvata. Predviđanja su da će ove godine na skijanje ići oko 150 do 200 tisuća Hrvata. Na Jahorini dnevna ski karta… više »

POMOZITE

Nedostaje krvi Rh negativnih grupa O i B

objavljeno prije 8 mjeseci i 24 dana

Kako se doznaje iz HZTM-a, posljednjih dana su zalihe krvi značajno pale, pa Udruga poziva građane s tim krvnim grupama da darivanjem krvi pomognu potrebitima i  novu… više »

VRIJEME

Snijeg zabijelio Hrvatsku, stižu i minusi

objavljeno prije 8 mjeseci i 24 dana

Hrvatsku danas ujutro očekuje oblačno vrijeme, mjestimice uz snijeg, a na Jadranu kišu i lokalne pljuskove s grmljavinom. Potom postupni prestanak oborine i razvedravanje sa… više »

SVE NAJBOLJE!

Sretna vam Nova 2017., drage čitateljice i čitatelji!

objavljeno prije 8 mjeseci i 26 dana

Sretna vam Nova 2017. godina, drage naše čitateljice i dragi čitatelji, nadamo se da će vam biti bolja od prethodne. Mogli bismo se raspisati o tome kako i što se dogodilo u… više »

DOĐITE

Dočeci Nove godine na gradskim trgovima širom Hrvatske

objavljeno prije 8 mjeseci i 27 dana

Doček Nove godine na otvorenom postao je običaj u svim većim hrvatskim gradovima, pa da vidimo gdje će večeras tko zabavljati okupljenu ekipu: Čakovec Ovaj put u Čakovcu neće biti poznatih… više »

NAPOKON

Strože kazne za mlade vozače i alkoholizirane

objavljeno prije 8 mjeseci i 27 dana

Nacrt prijedloga Zakona o sigurnosti prometa na cestama, koji bi trebao stupiti na snagu do kraja iduće godine donosi dosta novina za vozače, pogotovo one mlade Nacrt nije objavljen na… više »

LOVICA

Više od 100 milijuna eura za bivše štediše Ljubljanske banke

objavljeno prije 8 mjeseci i 28 dana

Slovenija je štedišama nekadašnje Ljubljanske banke Zagreb (LB) dosad isplatila 103 milijuna eura duga, a krajem ove godine isplatila je i prve depozite… više »

REZIME

2016. u Hrvatskoj: S novim pilotom u nove turbulencije

objavljeno prije 9 mjeseci

Izvanredni parlamentarni izbori obilježili su 2016. godinu u Hrvatskoj. Novo-staro partnerstvo HDZ-a i Mosta donijelo je zemlji nešto stabilniju vladu, ali i potonuće ljevice. Na… više »

PROMJENE

Od 1. siječnja smanjenje PDV-a i jedinstveni račun za struju

objavljeno prije 9 mjeseci i 1 dan

Od 1. siječnja 2017. na snagu stupaju zakonske promjene koje se odnose na kupce električne energije, a koje se očituju u smanjenju stope PDV-a s 25 na 13 posto te u početku izdavanja… više »

ČESTITKA

Sretan vam Božić svima koliko vas ima

objavljeno prije 9 mjeseci i 3 dana

Sretan vam Božić, dragi naši ... koliko god vas ima. Da, znamo, to su vam već svi rekli, poručili vam vodeći političari putem medija, prijatelji preko Fejsa i SMS-a, a i reklama na tu… više »

skrolaj na vrh