Hrvatska
EH, DA ...

Kuda se Hrvati iseljavaju?

objavljeno prije 8 mjeseci i 20 dana

Posao u inozemstvu traži sve više ljudi i svakodnevno odlaze, a iako neki mediji to pokušavaju prikazati pravim egzodusom, stvarna slika ipak još uvijek nije takva. "U… više »

PREVENCIJA

Web detektivi u slavonskim školama

objavljeno prije 8 mjeseci i 20 dana

Iz tvrtke Microsoft Hrvatska priopćili su kako, u suradnji s Centrom za nestalu i zlostavljanu djecu i Odjelom prevencije Policijske uprave Osječko-baranjske, pokreću projekt u okviru kojega… više »

AKCIJA

HAKOM mjerio zračenja oko škola i vrtića

objavljeno prije 8 mjeseci i 20 dana

Mjerenja su provedena u razdoblju od veljače do listopada ove godine na cijelom području Hrvatske, na lokacijama vrtića i osnovnih škola u čijoj blizini postoje izvori… više »

POMICANJE SATA

Zimsko računanje vremena počinje noćas

objavljeno prije 8 mjeseci i 25 dana

Zimsko računanje vremena počinje noćas, s 29. na 30. listopada, a pomicanje sata bit će na uobičajen način - imat ćemo dva puta 2 sata ujutro, što znači da ćete se moći fino naspavati.… više »

HRVATSKA

Nezaposleni su davno otišli, sada odlaze sposobni

objavljeno prije 8 mjeseci i 25 dana

Egzodus nezaposlenih iz Slavonije nastavlja se i dalje, a nakon što je u zemlje Europske unije otišao prvi val, polako odlazi i drugi. Prvo su otišli oni koje je… više »

PRIKLJUČITE SE

Danas je Dan dobrovoljnih davatelja krvi

objavljeno prije 8 mjeseci i 29 dana

U Hrvatskoj se svake godine 25. listopada obilježava kao Dan dobrovoljnih davatelja krvi, što je prigoda da se uputi zahvala svim građanima koji nesebično daruju krv kako bi… više »

KONAČNO!

Ukinite glupo ljetno računanje vremena!

objavljeno prije 9 mjeseci

Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Davor Škrlec počeo je kampanju za ukidanje besmislenog ljetnog računanja vremena koje su mnoge zemlje već ukinule. Evo njegovog priopćenja:… više »

STVARNO?

MUP objavio priopćenje zbog - klaunova?!

objavljeno prije 9 mjeseci i 4 dana

Jezivi klaunovi stigli su i u Hrvatsku, a MUP u svom priopćenju kaže da su izvršenim provjerama utvrdili da su za sada evidentirane dvije takve dojave i to u PU osječko-baranjskoj.… više »

MAPA SIROMAŠTVA

Gdje se u Hrvatskoj najteže živi

objavljeno prije 9 mjeseci i 7 dana

Detaljne mape izradilo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije u suradnji s Ministarstvom socijalne politike i mladih, Državnim zavodom za statistiku i Svjetskom bankom,… više »

KORISNO

Održana Europska noć bez nesreća

objavljeno prije 9 mjeseci i 8 dana

Iako alkohol nije uvijek glavni uzročnik prometnih nesreća, broj stravičnih nesreća koje su se dogodile na hrvatskim cestama prošlog tjedna govore o nužnosti provedbe akcija za veću… više »

ZAPAMTITE :)

Pomicanje sata 30. listopada

objavljeno prije 9 mjeseci i 11 dana

Zimsko računanje vremena počinje ove godine 30. listopada, kada se kazaljke s 3 sata ujutro prebacuju na 2 sata. Satovi se u listopadu pomiču unazad zbog ljetnog računanja vremena,… više »

TREBA NAM

U subotu se u hrvatskim gradovima obilježava Europska noć bez nesreća

objavljeno prije 9 mjeseci i 11 dana

Sa subote na nedjelju 15./16. listopada u hrvatskim gradovima će se po peti puta održati međunarodna akcija Europska noć bez nesreća za odgovornu vožnju mladih bez utjecaja alkohola. Ova… više »

SRAMOTA

CETA – posljedni antidemokratski čin Vlade u ostavci

objavljeno prije 9 mjeseci i 13 dana

Kao posljednja točka na posljednjoj sjednici Vlade RH u ostavci našao se Prijedlog odluke o pokretanju postupka za sklapanje  Sveobuhvatnog gospodarskog i trgovinskog sporazuma… više »

OPREZ!

HZMO upozorava na prevarante

objavljeno prije 9 mjeseci i 25 dana

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje izdao je javno priopćenje u kojem pozivaju građane na oprez jer se ponovno pojavila skupina prevaranata. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.… više »

:) ;)

Hrvati duvaju sve više

objavljeno prije 9 mjeseci i 27 dana

Životna prevalencija konzumiranja kanabisa (konzumacija tijekom cijelog života) 2011. godine iznosila je oko 16 posto, a 2015. godine 19 posto. Prevalencija u zadnjih godinu dana 2011. bila… više »

skrolaj na vrh