Hrvatska
ZEMLJA (NE)ZNANJA

Ustav Hrvatske? Što je to?

objavljeno prije 2 mjeseca i 10 dana

Dok je u Hrvatskoj sudbina cjelovite kurikularne reforme, a s njome i građanskog odgoja i dalje krajnje neizvjesna, u Rijeci se privodi kraju prva godina eksperimentalne provedbe Građanskog… više »

KOMENTAR

"Klinička smrt" vlade u Hrvatskoj

objavljeno prije 2 mjeseca i 16 dana

"Jedan jedini glas je hrvatsku vladu spasio od propasti. 76 zastupnika u Saboru koji broji 151 zastupničko mjesto je u petak izabralo novog predsjednika parlamenta i time spriječilo… više »

EH, DA ...

Počela kampanja za lokalne izbore, čeka nas dva tjedna terora

objavljeno prije 2 mjeseca i 17 dana

Dva su tjedna do lokalnih izbora. U ponoć je počela službena kampanja koja će trajati 13 dana. Hrvatska je podijeljena je na 428 općina, 127 gradova i 20 županija plus Grad Zagreb… više »

EHH...

Koliko košta glas u Saboru?

objavljeno prije 2 mjeseca i 19 dana

Iscrpljujuće saborsko zasjedanje tijekom kojeg je ministar financija Zdravko Marić (HDZ) preživio glasovanje o opozivu, a šef Sabora Božo Petrov (Most) dao ostavku trenutak prije no… više »

HAK

Kad se ne isplati putovati zbog gužvi

objavljeno prije 2 mjeseca i 19 dana

Hrvatski autoklub pripremio je Kalendar gustoće prometa prema kojem možete mirno planirati godišnji odmor i izbjeći višesatna čekanja u kolonama na užarenim… više »

EH, DA ...

Hrvatsko novinarstvo nije slobodno

objavljeno prije 2 mjeseca i 21 dan

Činjenica da je situacija gotovo identična i u svim drugim europskim tranzicijskim državama te da i u nekim razvijenim demokracijama sloboda medija slabi, nije utješna. Za Hrvatsku,… više »

HND

Zoran Šprajc novinar godine

objavljeno prije 2 mjeseca i 22 dana

HND je urednika i voditelja RTL Direkta Zorana Šprajca proglasilo novinarem godine jer je jedan "od najutjecajnijih komentatora hrvatske svakodnevnice". Nagradu za pisano… više »

1. SVIBNJA

Sretan vam Međunarodni praznik rada

objavljeno prije 2 mjeseca i 24 dana

Međunarodni praznika rada odavno je u našoj zemlji postao dan tijekom kojega se može optrčati par proslava koje organiziraju političari, zgrabiti par tanjura graha s kobasama i… više »

GRANICE

Hrvatska ne smije prihvatiti arbitražnu odluku

objavljeno prije 2 mjeseca i 25 dana

Arbitraža granice između Hrvatske i Slovenije, iz koje se Hrvatska zbog arbitražnog skandala prije dvije godine naprasno povukla, vraća se na velika vrata u hrvatsko-slovenske odnose. Nakon… više »

STANJE U PROMETU

Gužve na granicama i vjetar obilježili početak vikenda

objavljeno prije 2 mjeseca i 26 dana

Zbog pojačanog prometa na autocesti A6 Rijeka-Zagreb povremeni su zastoji na izlazu Oštrovica iz smjera Zagreba prema Crikvenici i Krku. Zbog opasnosti od naleta na psa na autocesti A1… više »

KRIZA VLASTI

Plenković se rješava balasta

objavljeno prije 2 mjeseca i 26 dana

Iza Hrvatske je izuzetno turbulentan kraj tjedna - iz vlade su eliminirani Mostovi ministri koji su još ujutro govorili da ih iz ministarstava može izbaciti samo parlamentarna većina,… više »

RAZMIŠLJANJA

Oprez s privatizacijom komunalnih usluga

objavljeno prije 2 mjeseca i 27 dana

Vladin nacrt izmjena Zakona o komunalnom gospodarstvu, predstavljen sredinom ovog mjeseca, trebao bi u poslovanje uslugama poput javnog prevoza ili vodoopskrbe uvesti izvjesne nove modele… više »

PROGNOZA VREMENA

Prognoza za prvomajski vikend

objavljeno prije 2 mjeseca i 28 dana

Nakon u dijelovima zemlje kišnog petka, u subotu nas očekuje prestanak oborina i djelomično razvedravanje. U nedjelju će biti pretežno sunčano a temperature će porasti. U ponedjeljak,… više »

RSF

Hrvatski mediji su sve neslobodniji...

objavljeno prije 2 mjeseca i 29 dana

Napad na medije, lažne informacije, pritisak i trijumf moćnika poput američkog i turskog predsjednika Donalda Trumpa i Tayyipa Erdogana - "nikada sloboda tiska nije bila u tolikoj opasnosti",… više »

PRIKLJUČITE SE

Hrvatska pomaže djeci Afrike; krenula je humanitarna akcija 70x1

objavljeno prije 3 mjeseca i 1 dan

Prijatelji Malog Doma u Africi Vas pozivaju da se pridružite akciji 70 X 1, koja za cilj ima prikupljanje sredstava za kupnjuškolskog  autobusa za St. Francis Secondary… više »

skrolaj na vrh