Hrvatska
NAPOKON

Strože kazne za mlade vozače i alkoholizirane

objavljeno prije 2 mjeseca i 28 dana

Nacrt prijedloga Zakona o sigurnosti prometa na cestama, koji bi trebao stupiti na snagu do kraja iduće godine donosi dosta novina za vozače, pogotovo one mlade Nacrt nije objavljen na… više »

LOVICA

Više od 100 milijuna eura za bivše štediše Ljubljanske banke

objavljeno prije 2 mjeseca i 29 dana

Slovenija je štedišama nekadašnje Ljubljanske banke Zagreb (LB) dosad isplatila 103 milijuna eura duga, a krajem ove godine isplatila je i prve depozite… više »

REZIME

2016. u Hrvatskoj: S novim pilotom u nove turbulencije

objavljeno prije 3 mjeseca i 1 dan

Izvanredni parlamentarni izbori obilježili su 2016. godinu u Hrvatskoj. Novo-staro partnerstvo HDZ-a i Mosta donijelo je zemlji nešto stabilniju vladu, ali i potonuće ljevice. Na… više »

PROMJENE

Od 1. siječnja smanjenje PDV-a i jedinstveni račun za struju

objavljeno prije 3 mjeseca i 1 dan

Od 1. siječnja 2017. na snagu stupaju zakonske promjene koje se odnose na kupce električne energije, a koje se očituju u smanjenju stope PDV-a s 25 na 13 posto te u početku izdavanja… više »

ČESTITKA

Sretan vam Božić svima koliko vas ima

objavljeno prije 3 mjeseca i 4 dana

Sretan vam Božić, dragi naši ... koliko god vas ima. Da, znamo, to su vam već svi rekli, poručili vam vodeći političari putem medija, prijatelji preko Fejsa i SMS-a, a i reklama na tu… više »

MUP

MUP bi oduzimao vozačke na dvije godine

objavljeno prije 3 mjeseca i 4 dana

Ukidanje vozačke dozvole na dvije godine za vozače koji u 24 mjeseca nakupe 12 negativnih bodova, odnosno devet bodova ako je riječ o mladim vozačima, obavezan liječnički pregled za vozače… više »

MDA...

Ustavni sud vratio valutnu klauzulu Vrhovnom sudu

objavljeno prije 3 mjeseca i 9 dana

Odluke Ustavnog suda objavljene su na službenoj stranici suda: Vrhovni sud morat će ponovno odlučiti koliko je valutna klauzula prema potrošačima bila poštena odnosno… više »

PROGNOZA

Vrijeme i promet za blagdane

objavljeno prije 3 mjeseca i 9 dana

U Hrvatskoj će danas prevladavati sunčano uz promjenjivu naoblaku, a stabilno vrijeme nastavit će se i do kraja tjedna, tako da ni ove godine nećemo imati bijeli Božić. Ujutro i… više »

POBAČAJ

Žestoka svađa Inicijative Prolife i pravobraniteljice Ljubičić

objavljeno prije 3 mjeseca i 12 dana

Sastavni dio kampanje "'Želim živjeti' su i jumbo-plakati s fotografijom žene u visokom stupnju trudnoće i porukom Dok vi slavite Božić, mene moja mama planira ubiti.… više »

PROGNOZA VREMENA

Vremenska prognoza za vikend, sljedeći tjedan malo snijega

objavljeno prije 3 mjeseca i 13 dana

Iako će ujutro biti maglovito, poslijepodne se očekuju duža sunčana razdoblja. Na Jadranu će se najdulje uživati u suncu, ali i u višim temperaturama od uobičajenih za prosinac. Tako,… više »

DA?!

Ministrica kulture najavila velike izmjene zakona o elektroničkim medijima

objavljeno prije 3 mjeseca i 17 dana

Ministrica kulture u subotu je gostovala u Dnevniku HRT-a, a upitana tko će uz oštru poreznu reformu profitirati, a tko će biti zakinut, s obzirom na prijedlog proračuna za 2017. prema… više »

4.8

Potres zanjihao Dalmaciju, u Splitu popucale ulice

objavljeno prije 3 mjeseca i 19 dana

Potres magnitude 4.8 stupnjeva po Richteru uzdrmao je Dalmaciju, a epicentar je bio 8 km od Splita, kod Slatina na otoku Čiovu, gdje su ljudi od straha istrčali i na ulice. Panika je zbog… više »

GROZNO

Učenici u Hrvatskoj ispod prosjeka po znanju i vještinama

objavljeno prije 3 mjeseca i 23 dana

Istraživanje PISA 2015 u Hrvatskoj je u ožujku i travnju 2015. proveo Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO), a njegove je rezultate predstavila u utorak u Zagrebu… više »

MA DA?

Cestarina poskupljuje od Nove godine

objavljeno prije 3 mjeseca i 27 dana

Pregovori Ministarstva prometa i Svjetske banke o financijskom paketu teškom 1,8 milijardi eura za rješavanje financijskih problema u cestarskom sektoru su u samom… više »

LOŠE ...

Djeca u Hrvatskoj medijski su totalno nepismena

objavljeno prije 3 mjeseca i 28 dana

Djeca u Hrvatskoj medijski su potpuno nepismena. Svjesni su toga u Ministarstvu obrazovanja i u Ministarstvu unutarnjih poslova i u HAKOM-u. Zato su danas prezentirali brođuru koja će doći na… više »

skrolaj na vrh