Hrvatska
STVARNOST

Hrvatski turizam ostaje bez radnika

objavljeno prije 2 mjeseca i 28 dana

Hrvatska je suočena s još jednim paradoksom: unatoč jednoj od najviših stopa nezaposlenosti u Europskoj uniji, Hrvatsku ugrožava kronični nedostatak kvalificirane radne snage, i… više »

(NE)SLOBODE

Zagreb Pride: Ne pristajemo na mračno doba

objavljeno prije 3 mjeseca i 1 dan

U povodu Međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije i otvorenja Mjeseca ponosa, udruga Zagreb Pride izrazila je zabrinutost stanjem ljudskih prava LGBTIQ osoba u Hrvatskoj. Ovom… više »

UPUTE

Kako se glasa na lokalnim izborima 21. svibnja

objavljeno prije 3 mjeseca i 2 dana

Lokalni izbori u Hrvatskoj održat će se u nedjelju, 21. svibnja 2017. Hrvatski građani birat će općinske načelnike, gradonačelnike i župane, kao i njihove zamjenike. Birat će i članovi… više »

ZEMLJA (NE)ZNANJA

Ustav Hrvatske? Što je to?

objavljeno prije 3 mjeseca i 3 dana

Dok je u Hrvatskoj sudbina cjelovite kurikularne reforme, a s njome i građanskog odgoja i dalje krajnje neizvjesna, u Rijeci se privodi kraju prva godina eksperimentalne provedbe Građanskog… više »

KOMENTAR

"Klinička smrt" vlade u Hrvatskoj

objavljeno prije 3 mjeseca i 9 dana

"Jedan jedini glas je hrvatsku vladu spasio od propasti. 76 zastupnika u Saboru koji broji 151 zastupničko mjesto je u petak izabralo novog predsjednika parlamenta i time spriječilo… više »

EH, DA ...

Počela kampanja za lokalne izbore, čeka nas dva tjedna terora

objavljeno prije 3 mjeseca i 10 dana

Dva su tjedna do lokalnih izbora. U ponoć je počela službena kampanja koja će trajati 13 dana. Hrvatska je podijeljena je na 428 općina, 127 gradova i 20 županija plus Grad Zagreb… više »

EHH...

Koliko košta glas u Saboru?

objavljeno prije 3 mjeseca i 12 dana

Iscrpljujuće saborsko zasjedanje tijekom kojeg je ministar financija Zdravko Marić (HDZ) preživio glasovanje o opozivu, a šef Sabora Božo Petrov (Most) dao ostavku trenutak prije no… više »

HAK

Kad se ne isplati putovati zbog gužvi

objavljeno prije 3 mjeseca i 12 dana

Hrvatski autoklub pripremio je Kalendar gustoće prometa prema kojem možete mirno planirati godišnji odmor i izbjeći višesatna čekanja u kolonama na užarenim… više »

EH, DA ...

Hrvatsko novinarstvo nije slobodno

objavljeno prije 3 mjeseca i 14 dana

Činjenica da je situacija gotovo identična i u svim drugim europskim tranzicijskim državama te da i u nekim razvijenim demokracijama sloboda medija slabi, nije utješna. Za Hrvatsku,… više »

HND

Zoran Šprajc novinar godine

objavljeno prije 3 mjeseca i 15 dana

HND je urednika i voditelja RTL Direkta Zorana Šprajca proglasilo novinarem godine jer je jedan "od najutjecajnijih komentatora hrvatske svakodnevnice". Nagradu za pisano… više »

1. SVIBNJA

Sretan vam Međunarodni praznik rada

objavljeno prije 3 mjeseca i 17 dana

Međunarodni praznika rada odavno je u našoj zemlji postao dan tijekom kojega se može optrčati par proslava koje organiziraju političari, zgrabiti par tanjura graha s kobasama i… više »

GRANICE

Hrvatska ne smije prihvatiti arbitražnu odluku

objavljeno prije 3 mjeseca i 18 dana

Arbitraža granice između Hrvatske i Slovenije, iz koje se Hrvatska zbog arbitražnog skandala prije dvije godine naprasno povukla, vraća se na velika vrata u hrvatsko-slovenske odnose. Nakon… više »

STANJE U PROMETU

Gužve na granicama i vjetar obilježili početak vikenda

objavljeno prije 3 mjeseca i 19 dana

Zbog pojačanog prometa na autocesti A6 Rijeka-Zagreb povremeni su zastoji na izlazu Oštrovica iz smjera Zagreba prema Crikvenici i Krku. Zbog opasnosti od naleta na psa na autocesti A1… više »

KRIZA VLASTI

Plenković se rješava balasta

objavljeno prije 3 mjeseca i 19 dana

Iza Hrvatske je izuzetno turbulentan kraj tjedna - iz vlade su eliminirani Mostovi ministri koji su još ujutro govorili da ih iz ministarstava može izbaciti samo parlamentarna većina,… više »

RAZMIŠLJANJA

Oprez s privatizacijom komunalnih usluga

objavljeno prije 3 mjeseca i 20 dana

Vladin nacrt izmjena Zakona o komunalnom gospodarstvu, predstavljen sredinom ovog mjeseca, trebao bi u poslovanje uslugama poput javnog prevoza ili vodoopskrbe uvesti izvjesne nove modele… više »

skrolaj na vrh