Hrvatska
PROBLEMI

Hrvatska ogorčena arbitražnom presudom

objavljeno prije 3 mjeseca i 20 dana

Malo tko u Hrvatskoj nije poslijepodne proveo pred TV-ekranom prateći dvosatni prijenos čitanja presude Stalnog arbitražnog suda u Hagu pred kojim su Hrvatska i Slovenija, reći će mnogi pod… više »

PLJAČKA

Cestarine poskupljuju u subotu

objavljeno prije 3 mjeseca i 22 dana

U subotu 1. srpnja poskupljuju cestarine zbog ljetnje tarife i to na cestama Hrvatskih autocesta i Autocesti Rijeka -Zagreb. Cestarine će do 30. rujna biti 10% skuplje u odnosu na… više »

PODACI

Čime se Hrvati vole drogirati

objavljeno prije 3 mjeseca i 22 dana

Ravnatelj Vladina Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Željko Petković izjavio je kako je marihuana droga koja se u Hrvatskoj najčešće zlorabi, prodaje i plijeni. 70% svih policijskih… više »

UPISI.HR

Počele prijave za upise u srednje škole

objavljeno prije 3 mjeseca i 23 dana

Počinju upisi u srednje škole putem stranice upisi.hr, a ovo je već peta generacija koja se upisuje elektroničkim putem. Demografska katastrofa već se jasno vidi - mjesta u srednjim… više »

NAJAVE?

Novi Ovršni zakon ide na ruku ovršenicima

objavljeno prije 3 mjeseca i 27 dana

Ovršni zakon definitivno se mijenja i mora biti izglasan prije 14. srpnja, tj. ljetne stanke u Saboru, a ovo su četiri ključne promjene: Jedina nekretnina u kojoj ovršenik… više »

PROGNOZA VREMENA

Toplinski val je opasan za zdravlje, evo prognoze

objavljeno prije 3 mjeseca i 28 dana

Toplinski val u kojem se nalazimo do kraja će tjedna dodatno dobiti na intenzitetu i može biti vrlo opasan po zdravlje ljudi, upozorava državna služba. Temperature bi u dijelovima zemlje… više »

EH, DA ...

Počelo je dugo, vrelo ljeto

objavljeno prije 3 mjeseca i 28 dana

Ljeto je, astronomski, počelo danas u 6:24 sati. Ušli smo u to godišnje doba u punom zamahu, s temperaturama preko 30°C. Hoće li nam biti dugo i toplo te zašto se… više »

NE BAŠ...

Koliko stvarno piju Hrvati?

objavljeno prije 3 mjeseca i 29 dana

Alkoholna pića su svugdje oko nas, dostupna u svakoj trgovini ili proizvedena u dvorištu prvog susjeda, pa ne čudi da se o Hrvatima misli kao o narodu sklonom piću... no izgleda da to… više »

UFF

Slovenci uveli olakšanu kontrolu granica

objavljeno prije 4 mjeseca

Slovenija je Europskoj komisiji posredovala obavijest o mogućem odstupanju od sistematske granične kontrole u razdoblju do 30. rujna, te odredila granične prijelaze, gdje se takav nadzor, uz… više »

EH, DA ...

Zašto se vara na ispitima?

objavljeno prije 4 mjeseca

Svi dobro znamo da u školama i na fakultetima mnogi učenici i studenti varaju na ispitima koristeći različite metode kako bi dobili dobre ocjene. Koliko je varanje raširena… više »

STANJE U PROMETU

Bura i nesreće ometaju promet

objavljeno prije 4 mjeseca i 2 dana

Zbog najavljene bure, na autocestama A1, A6 Rijeka-Zagreb te Jadranskoj magistrali moguće su zabrane prometa za pojedine skupine vozila. Zbog manje protočnosti prometa na obilaznim cestama… više »

SAVJETI

Zaštitite svoj dom od provalnika

objavljeno prije 4 mjeseca i 2 dana

Dolaskom toplijih dana sve više vremena provodimo izvan svoga doma i uživamo u prirodi. No, jesmo li svjesni da nismo jedini koji naše izbivanje od kuće smatraju korisnim?… više »

NAPOKON

e-Građani napokon se privode svrsi

objavljeno prije 4 mjeseca i 2 dana

Od ponedjeljka, 19. lipnja, putem sustava e-Građani moći ćete zatražiti dobivanje uvjerenja kojim se potvrđuje se da se protiv osobe pred općinskim i županijskim sudom ne vodi postupak… više »

KOMENTAR

Postoji li opasnost od terorizma u Hrvatskoj?

objavljeno prije 4 mjeseca i 4 dana

„Teroristička prijetnja Hrvatskoj je realna", riječi su Pavla Kalinića, politologa koji se bavi sigurnošću i pročelnika zagrebačkoga Gradskog ureda za upravljanje u hitnim… više »

BLAGDAN

Tijelovo - što je to i zašto ga slavimo

objavljeno prije 4 mjeseca i 5 dana

Blagdan Tijelova katolički vjernici obilježavaju devetog četvrtka nakon Uskrsa. Za Katoličku crkvu svetkovina je spomen na ustanovljenje euharistije na Veliki četvrtak na posljednjoj večeri.… više »

skrolaj na vrh