Hrvatska
SLAVA IM

Danas je Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta

objavljeno prije 5 mjeseci

Danas se obilježava Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta. Tim su povodom predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov i potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih i europskih poslova Davor… više »

STANJE U PROMETU

Nevrijeme i led prerezali Hrvatsku na pola

objavljeno prije 5 mjeseci i 11 dana

Ledena oluja prerezala je Hrvatsku na dva dijela, tako da je nemoguće iz Dalmacije krenuti na put prema središnjoj Hrvatskoj i obrnuto. Zbog orkanskog vjetra i snježnih zapuha zabrana… više »

BRRR

Tjedna prognoza - snijeg, bura i led

objavljeno prije 5 mjeseci i 11 dana

Prognoza vremena za ovaj tjedan je neumoljiva - ponedjeljak, utorak i srijeda bit će nestabilniji pa će glavnina oborina pasti upravo u ta tri dana. Na kopnu će to biti snijeg, više će… više »

25 GODINA

Hrvatska slavi četvrt stoljeća neovisnosti

objavljeno prije 5 mjeseci i 12 dana

Pred točno 25. godina, 15. siječnja 1992. godine Hrvatska je postala međunarodno priznata zemlja kad su tadašnje članice EU zajednički priznale hrvatsku neovisnost, a Njemačka je isti… više »

PRIPAZITE

Snijeg zasuo Hrvatsku

objavljeno prije 5 mjeseci i 14 dana

Obline oborine već stvaraju probleme u prometu, a situacija će biti još teža - što zbog velike količine snijega što zbog poledice. Naime, postoji mogućnost da će se u… više »

EH, DA ...

Nakon kratkotrajnog zatopljenja opet stiglo nestabilno vrijeme

objavljeno prije 5 mjeseci i 14 dana

Za dijelove Hrvatske oglašen je crveni i narančasti alarm. Postoji mogućnost da će se u pojedinim dijelovima države kiša lediti na tlu. Snijeg povremeno pada u Gorskom kotaru,… više »

WTF?!?!?!

Hrvati ne žele obrazovati djecu od kuće

objavljeno prije 5 mjeseci i 14 dana

S obzirom da se u posljednje vrijeme često spominje školovanje djece od kuće, tzv. homeschooling, portal EduCentar istražio je na više od 1.170 ispitanika mišljenje… više »

PROGNOZA VREMENA

Tjedna prognoza - led do sredine tjedna, stiže snijeg

objavljeno prije 5 mjeseci i 18 dana

Prognoza vremena za ovaj tjedan nije pretjerano optimistična, no vrijeme se ipak malo smiruje pa će tako Hrvatska biti okovana ledom još samo par dana. Jutarnje temperature bit će do… više »

POČINJE

Maškaranje krenulo na Primorju

objavljeno prije 5 mjeseci i 19 dana

Prema tradiciji koja se njeguje u Hrvatskom primorju, maškare u tom kraju, posebice na istočnom dijelu, počinju "vladati" ovog vikenda, prve subote nakon blagdana Sveta tri kralja, dok… više »

PAZITE SE!

Ekstremno niske temperature u cijeloj Hrvatskoj

objavljeno prije 5 mjeseci i 19 dana

Zbog vala hladnoće i danas je na snazi crveno upozorenje Meteoalarma. Dok je ovih dana upozorenje vrijedilo samo za obalu, danas je crveni alarm upaljen i za područje Slavonije. U 7 sati u… više »

UPS

Arbitraža s MOL-om košta 30 milijuna dolara

objavljeno prije 5 mjeseci i 20 dana

Ukupni troškovi arbitraže između Hrvatske i MOL-a pred arbitražnim sudom Komisije ujedinjenih naroda za međunarodno trgovačko pravo u Ženevi (UNCITRAL) iznose više od 30… više »

VRIJEME

Zima ne popušta, bit će još hladnije

objavljeno prije 5 mjeseci i 20 dana

Zima i dalje udara punom snagom, pa je tako na Svetom Juri bilo -23, a na Zavižanu je u 6 sati izmjereno -20. Dodamo li tomu jak vjetar koji puše, osjet hladnoće je čak -36. Na… više »

STANJE U PROMETU

Led, snijeg i bura okovali Hrvatsku

objavljeno prije 5 mjeseci i 21 dan

Ledeno nevrijeme okovalo je Hrvatsku, spustilo temperaturu u gadne minuse i napravilo pravi kaos u prometu, kako cestovnom tako i brodskom, pa evo trenutne situacije. Most dr. Franja Tuđmana… više »

ZRNCE ZNANJA

Blagdan Bogojavljenja ili Sveta tri kralja

objavljeno prije 5 mjeseci i 21 dan

Blagdanom Bogojavljenja ili Sveta tri kralja zaključuje se središnji skup božićnih običaja. Taj je blagdan obilježen blagoslovom kuća, kojemu prethodi blagoslov vode u crkvi. … više »

WTF?

Preko 200 tisuća Hrvata ide na skijanje

objavljeno prije 5 mjeseci i 21 dan

Pred nama je hrvatski skijaški tjedan, kada zimuje najveći broj Hrvata. Predviđanja su da će ove godine na skijanje ići oko 150 do 200 tisuća Hrvata. Na Jahorini dnevna ski karta… više »

skrolaj na vrh