Hrvatska
VRIJEME

Prognoza vremena za vikend - nestabilno

objavljeno prije 6 mjeseci i 7 dana

Prognoza vremena za vikend nije naklonjena onima koji su mislili zadnje dane ljeta iskoristiti za boravak u prirodi. U petak će u većini krajeva biti pretežno sunčano uz postupan porast… više »

KOMENTAR

Hrvatski birači ipak žele promjene

objavljeno prije 6 mjeseci i 10 dana

Najprije jedna dobra vijest: unatoč snažnom dojmu o oživljavanju ustašluka u Hrvatskoj proteklih mjeseci, krajnje desne stranke na ovim su izborima postigle rezultate koji se uglavnom… više »

NAPOKON

Dan nakon izbora - ostavke i povlačenje iz politike

objavljeno prije 6 mjeseci i 11 dana

Zoran Milanović objavio je da se neće kandidirati za predsjednika SDP-a na predstojećim unutarstranačkim izborima koji bi se trebali održati najviše 6 mjeseci nakon izbora. Najtužniji… više »

ANALIZA

Preferencijalni glasovi pogurali svašta u Sabor

objavljeno prije 6 mjeseci i 11 dana

Preferencijalni način glasanja daje mogućnost ulaska u Hrvatski sabor kandidatima s bilo kojeg mjesta na listi, pod uvjetom da osvoje najmanje 10 posto preferencijalnih glasova u odnosu na… više »

IZBORI 2016

HDZ relativni pobjednik izbora

objavljeno prije 6 mjeseci i 11 dana

HDZ je relativni pobjednik izbora, a gubitnik je, očito, Zoran Milanović i Narodna koalicija koja je osvojila dva zastupnička mjesta manje nego u studenome. Nakon 100% obrađenih glasačkih… više »

IZBORI 2016

Izlazne ankete - mrtva trka SDP-a i HDZ-a

objavljeno prije 6 mjeseci i 12 dana

Rezultati izlaznih anketa: NARODNA KOALICIJA - 57 mandataHDZ - 57 mandataMOST - 12 mandataŽIVI ZID - 7 mandataIDS - 3 mandataMILAN BANDIĆ - 2 mandataHDSSB - 1 mandatPametno - 1 mandat… više »

IZBORI 2016

Izlaznost na izbore slabija nego u studenom

objavljeno prije 6 mjeseci i 12 dana

Drugi put u deset mjeseci oko 3,8 milijuna birača u Hrvatskoj i inozemstvu izlazi ponovno na birališta kako bi prijevremeno izabralo novi sastav Hrvatskog sabora i odlučilo tko će u… više »

IZAĐITE!

Birališta su otvorena, svi na izbore!!

objavljeno prije 6 mjeseci i 12 dana

Birališta su otvorena, možete glasati od 7 do 19 sati, ne sjedite na foteljama ili po kafićima već izađite i dajte svoj glas - Hrvatska ne može istrpjeti još jedan eksperiment… više »

DIP

Kako se glasa i koristi preferencijalni glas

objavljeno prije 6 mjeseci i 13 dana

Upute za glasanje i korištenje preferencijalnog glasa Kod glasovanja za liste u deset izbornih jedinica u Hrvatskoj te u XI., u kojoj glasuje 'dijaspora',odnosno hrvatski državljani s… više »

1953. - 2016.

Umro Jure Radić

objavljeno prije 6 mjeseci i 13 dana

Jutarnji list javlja da je u 63. godini života u rodnoj Baškoj Vodi umro poznati hadezeovski političar Jure Radić. Jure Radić ostat će zapamćen kao direktor tvrtke IGH i kao jedan od… više »

GROZNO

I hrvatska mladež ideološki podijeljena

objavljeno prije 6 mjeseci i 14 dana

Na predstojećim parlamentarnim izborima u Hrvatskoj svoj glas dat će i mlada populacija. Istraživanje „Mladi u vremenu krize" Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu i… više »

IZBORI 2016

DIP pozvao na omogućavanje glasanja i poštivanje izborne šutnje

objavljeno prije 6 mjeseci i 14 dana

U preporuci poslodavcima DIP ih poziva da na dan izbora, 11. rujna, organizacijom posla omoguće svim radnicima, koji taj dan rade, ostvarenje Ustavom zajamčenog biračkog prava. Sudionike… više »

IZBORI 2016

Izbori u Hrvatskoj: Disciplinirana desnica i razmažena ljevica

objavljeno prije 6 mjeseci i 14 dana

Biračku mašineriju Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) teško je pobijediti, tvrdnja je koja se u Hrvatskoj ponavlja od izbora do izbora uz navode kako lijevim biračima smeta… više »

PRAVILA

Što se smije, a što ne smije na dan izbora?

objavljeno prije 6 mjeseci i 15 dana

Strogo je zabranjeno ucjenjivati i zastrašivati birače, podsjetio je Gong i pozvao birače da se detaljno informiraju o programima političkih stranaka i lista te na… više »

DOĐITE

Radionica „Tisućljeća kulinarstva“ u Arheološkom parku u Budinjaku

objavljeno prije 6 mjeseci i 15 dana

Javna ustanova „Park prirode Žumberak-Samoborsko gorje" održat će radionice „Tisućljeća kulinarstva" 17. i 18. rujna 2016. godine u Arheološkom parku u Budinjaku. Cijena… više »

skrolaj na vrh