Hrvatska
BAREM NEŠTO

Hrvatska je među najsigurnijim zemljama svijeta

objavljeno prije 5 mjeseci i 28 dana

Terorizam i kriminal su na vrhuncu. Sigurnost je sve češće prva na listi pri izboru zemlje u kojoj želimo provesti godišnji odmor.  Za očekivati je da o… više »

DAN PLANETA ZEMLJE

Marš za znanost 22.4. i u Hrvatskoj

objavljeno prije 5 mjeseci i 28 dana

Marš za znanost inicijativa je koja se rodila dan nakon Trumpove inauguracije 21. siječnja kada je održan Marš žena čiji su se sudionici zalagali za građanska prava. U… više »

SAVJETI

Granični prijelazi - kako izbjeći gužve

objavljeno prije 5 mjeseci i 28 dana

MUP je danas preporučio putnicima, državljanima zemalja EU, EEG i Švicarske da koriste druge granične i pogranične prijelaze prema popisu koji su objavili na svojim stranicama. Iz… više »

PROGNOZA VREMENA

Stiže promjena vremena i drastičan pad temperature?

objavljeno prije 6 mjeseci i 3 dana

Prognostički modeli su usuglašeni: pred nama je pravi prodor hladnog zraka sa sjeveroistoka kontinenta iz Rusije koji donosi drastičan pad temperature, piše Istramet. Iako jača… više »

USKRS

Uskrs - vjerovanja i običaji

objavljeno prije 6 mjeseci i 4 dana

Uskrs je najveći kršćanski blagdan, slavi se središnji događaj kršćanstva: Kristovo uskrsnuće. Skrušene molitve, procesije, obredne vatre, blagdanski… više »

USKRS

Sretan Uskrs svima!

objavljeno prije 6 mjeseci i 4 dana

Sretan Uskrs, drage naše čitateljice i čitatelji, cijela redakcija Metro portala želi vam od srca da Uskrs u vaše živote donese hrabrosti, pozitive i upornosti koji će vas… više »

PROBLEM

Nema nade za smanjenje gužvi na granicama

objavljeno prije 6 mjeseci i 5 dana

Europska komisija zasad i ne pomišlja na izmjenu novih pravila o strožim graničnim kontrolama na schengenskim granicama, iako njihova primjena opet, uoči Uskrsa, izaziva kaos na… više »

USKRS

Velika subota - vjerovanja i običaji

objavljeno prije 6 mjeseci i 5 dana

Velika subota je dan prije Uskrsa koji zajedno s Velikim četvrtkom i Velikim petkom čini Vazmeno trodnevlje.  Na Veliku Subotu, dan molitve i tišine… više »

STANJE U PROMETU

Nezapamćene gužve na graničnim prijelazima

objavljeno prije 6 mjeseci i 6 dana

Granični prijelazi gotovo su potpuno zakrčeni vozilima, a najstrašnije su gužve na granici sa Slovenijom koja pojačano provjerava ama baš svako vozilo... i na taj način očito… više »

USKRS

Veliki petak - vjerovanja i običaji

objavljeno prije 6 mjeseci i 6 dana

Veliki petak je kršćanski spomendan Isusove muke i smrti. Slavi se u petak prije Uskrsa. Na ovaj se dan kršćani diljem svijeta sjećaju Isusove… više »

PROGNOZA VREMENA

Prognoza vremena za produženi uskrsni vikend

objavljeno prije 6 mjeseci i 6 dana

Nakon kratkog predaha od kiše, atmosferu će idućih sati destabilizirati hladna fronta sa sjeverozapada Europe, kao i ciklona koja će se generirati u Genovskom zaljevu. Kraj tjedna bit… više »

SAZNAJEMO

Toni Milun ambasador projekta izgradnje učionica na otvorenom

objavljeno prije 6 mjeseci i 7 dana

 „Biti učitelj je poziv, a ne posao. To ne znači samo prenositi znanje, već biti primjer i podrška mladim ljudima. A ako u svemu tome znamo prenijeti znanje na zabavan i… više »

STANJE U PROMETU

Ponovo gužve na granicama

objavljeno prije 6 mjeseci i 7 dana

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima: ulazak: Bregana (izlazak iz Slovenije oko 3,5 sata), Bregana Naselje (oko 30min izlazak iz Slovenije), Macelj (izlazak iz Slovenije… više »

USKRS

Veliki četvrtak - vjerovanja i običaji

objavljeno prije 6 mjeseci i 7 dana

Veliki četvrtak slavi se u četvrtak prije Uskrsa i kršćanski je spomendan Isusove posljednje večere. Veliki četvrtak do Mise večere Gospodnje je ujedno i zadnji… više »

USKRS

Slavi se Cvjetnica, počinje Veliki tjedan

objavljeno prije 6 mjeseci i 11 dana

Cvjetnica, nedjelja palmi ili Muke Gospodnje prvi je dan Velikog tjedna, koja se u Katoličkoj Crkvi slavi kao spomen na Isusov svečani ulazak u Jeruzalem, kada ga je narod pozdravljao… više »

skrolaj na vrh