Hrvatska
ŽIVOT

Priča sezonskog radnika

objavljeno prije 5 mjeseci i 4 dana

Ne bih ja bila ja, da ne iznosim činjenice, ne žalim se, samo primjećujem segmente života na drugi način, jer su to sve neke nove stvari za mene. Tako sam jučer zamalo kako se to narodski… više »

NIJE PAZILA

#blokirajkolindu je jako popularan hashtag :)

objavljeno prije 5 mjeseci i 11 dana

Kolinda Grabar-Kitarović je prilično aktivna na društvenim mrežama, pa i na Twitteru, no prag tolerancije njezinih administratora izuzetno je nizak, što im se obilo o glavu.… više »

VRIJEME

Bura upalila crveni alarm

objavljeno prije 5 mjeseci i 15 dana

Bura već stvara velike probleme u prometu, i u trenucima objave ovoga teksta prolazak podvelebitskim prometnim dionicima zbog jakog je vjetra dopušten samo za osobna vozila. Zbog… više »

CETA

Hrvatska i sporazum EU sa Kanadom: Tko ga je uopće pročitao

objavljeno prije 5 mjeseci i 17 dana

Europski parlament prihvatio je 15. veljače ekonomski sporazum CETA između EU-a i Kanade, a dokument je početkom ovog tjedna stigao i u Hrvatski sabor. Slijedi njegova ratifikacija u… više »

WTF?!

Tri četvrtine LGBT osoba diskriminirano na poslu

objavljeno prije 5 mjeseci i 19 dana

Nevjerojatnih 75 posto pripadnika seksualnih i rodnih manjina doživjelo je neki oblik diskriminacije, uznemiravanja ili zlostavljanja na radnom mjestu, no svega 11 posto ih je takve slučajeve… više »

DANI

Danas je Pepelnica, počinje Korizma

objavljeno prije 5 mjeseci i 21 dan

Pepelnica svojom simbolikom ima osobni karakter obraćenja, ali i ekleziološki i socijalni, jer je riječ o svojevrsnom pozivu na opće obraćenje i promjenu ponašanja, odnosno… više »

SHOW

Preko 10 tisuća maski u povorci riječkog karnevala

objavljeno prije 5 mjeseci i 24 dana

Međunarodna karnevalska povorka riječkog karnevala krenula je u podne i kreće se od Rive, preko Ulice Ivana Zajca, Ribarske ulice, Jelačićevog trga, preko Scarpine ulice, Korza, Adamićeve… više »

FAŠNIK

Nedjeljno finale karnevalskih ludosti u Rijeci

objavljeno prije 5 mjeseci i 26 dana

Nakon mjesec i pol dana karnevalskih zabava, koncerata, pjesme i plesa, sportskih, gastronomskih, humanitarnih događanja... Riječki karneval 2017. kulminirat će 26. veljače na Međunarodnoj… više »

CIJEPLJENJE

Odbijanje cijepljenja u Hrvatskoj: Obijest ili opravdani strah?

objavljeno prije 5 mjeseci i 26 dana

Od izazivanja autizma preko čipiranja do globalnog projekta smanjenja populacije - cijeli je niz razloga zbog kojih će, još uvijek, mali dio hrvatskih roditelja odbiti cijepiti djecu.… više »

MA DA?

Svi bi u saborske odbore kao vanjski članovi

objavljeno prije 6 mjeseci i 2 dana

Posao vanjskog člana saborskog odbora nije nešto javan ili dobro plaćen, no kandidata ima kao u priči - za 122 mjesta javilo se ukupno 748 kandidata, što je u prosjeku… više »

GROZNO

Koliko će poskupiti struja?

objavljeno prije 6 mjeseci i 2 dana

Kućanstvo koje mjesečno troši 300 kilovatsati električne energije prošle je godine plaćalo 301 kunu i 50 lipa. Nakon smanjenja PDV-a taj se iznos smanjio za gotovo 30 kuna, a… više »

Umro je Marko Veselica

objavljeno prije 6 mjeseci i 3 dana

Marko Veselica, istaknuti ekonomist i političar kojega su zbog angažmana i zatvaranja u vrijeme Hrvatskog proljeća proglasili 'hrvatskim Mandelom', preminuo je u petak ujutro u bolnici Fran… više »

FAŠNIK

Ovu subotu maškarice preplavljuju Korzo

objavljeno prije 6 mjeseci i 4 dana

Vrijeme je i za tu subotu Riječkog karnevala kada će rijeka maškarica proplesati glavnom riječkom šetnicom! Točnije 64 grupe sa skoro 4.500 šarenih pčelica, balerina,… više »

COOL

Galešnjak iz zraka kao razglednica za Valentinovo

objavljeno prije 6 mjeseci i 6 dana

Galešnjak, hrvatski otočić u obliku srca odavno je jedna od sjajnih veduta naše zemlje koja obilazi svijet, naročito na Valentinovo, a ove je godine sve podignuto na novu,… više »

SIGURNOST

Roditelji moraju preuzeti ulogu online odgajatelja

objavljeno prije 6 mjeseci i 13 dana

U povodu Dana sigurnijeg interneta, koji se u Hrvatskoj i svijetu obilježava danas , 7. veljače, Udruga roditelja Korak po korak predstavlja posebnu brošuru o sigurnosti na internetu… više »

skrolaj na vrh