Hrvatska
STANJE U PROMETU

Nezapamćene gužve na graničnim prijelazima

objavljeno prije 6 mjeseci i 13 dana

Granični prijelazi gotovo su potpuno zakrčeni vozilima, a najstrašnije su gužve na granici sa Slovenijom koja pojačano provjerava ama baš svako vozilo... i na taj način očito… više »

USKRS

Veliki petak - vjerovanja i običaji

objavljeno prije 6 mjeseci i 13 dana

Veliki petak je kršćanski spomendan Isusove muke i smrti. Slavi se u petak prije Uskrsa. Na ovaj se dan kršćani diljem svijeta sjećaju Isusove… više »

PROGNOZA VREMENA

Prognoza vremena za produženi uskrsni vikend

objavljeno prije 6 mjeseci i 13 dana

Nakon kratkog predaha od kiše, atmosferu će idućih sati destabilizirati hladna fronta sa sjeverozapada Europe, kao i ciklona koja će se generirati u Genovskom zaljevu. Kraj tjedna bit… više »

SAZNAJEMO

Toni Milun ambasador projekta izgradnje učionica na otvorenom

objavljeno prije 6 mjeseci i 13 dana

 „Biti učitelj je poziv, a ne posao. To ne znači samo prenositi znanje, već biti primjer i podrška mladim ljudima. A ako u svemu tome znamo prenijeti znanje na zabavan i… više »

STANJE U PROMETU

Ponovo gužve na granicama

objavljeno prije 6 mjeseci i 14 dana

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima: ulazak: Bregana (izlazak iz Slovenije oko 3,5 sata), Bregana Naselje (oko 30min izlazak iz Slovenije), Macelj (izlazak iz Slovenije… više »

USKRS

Veliki četvrtak - vjerovanja i običaji

objavljeno prije 6 mjeseci i 14 dana

Veliki četvrtak slavi se u četvrtak prije Uskrsa i kršćanski je spomendan Isusove posljednje večere. Veliki četvrtak do Mise večere Gospodnje je ujedno i zadnji… više »

USKRS

Slavi se Cvjetnica, počinje Veliki tjedan

objavljeno prije 6 mjeseci i 18 dana

Cvjetnica, nedjelja palmi ili Muke Gospodnje prvi je dan Velikog tjedna, koja se u Katoličkoj Crkvi slavi kao spomen na Isusov svečani ulazak u Jeruzalem, kada ga je narod pozdravljao… više »

STANJE U PROMETU

Sustavne granične kontrole zagušile prijelaze

objavljeno prije 6 mjeseci i 19 dana

Zbog sustavnih graničnih kontrola koja se provode od petka na svim graničnim prijelazima zabilježena su čekanja, ponegdje i višesatna, kao i kolone, posebice sa Slovenijom, pa se… više »

OPREZNO :)

Policija izlazi na cestu i kažnjavat će - sve

objavljeno prije 6 mjeseci i 21 dan

Policija je najavila kako će od sada biti više na cesti i s više kontrola, te kako će kažnjavat će sve od reda. U prva dva mjeseca 2017. godine, na području Republike Hrvatske,… više »

KOMENTAR

Hrvatska zbilja iz pera običnih ljudi

objavljeno prije 6 mjeseci i 23 dana

Osjećam se loše, jako loše, kad sve krene naopako i nema ni malo izgleda ka boljem nečemu Ne mogu se načuditi tolikom zlu, toliko zločestim ljudima koji su se i umrežali da bi… više »

PROGNOZA VREMENA

Stižu pljuskovi i grmljavina uz pad temperature

objavljeno prije 6 mjeseci i 23 dana

Početak travnja donosi nam znatno promjenjivije vrijeme i osjetni pad temperature, posebice na kopnu. Iako će još danas biti pretežno sunčano, krajem dana na jugu sve oblačnije,… više »

PELJEŠENJE

Poskupljenje cestarina - evo koliko će od sada plaćati do Splita

objavljeno prije 6 mjeseci i 24 dana

U ponedjeljak, 3. travnja, u 6 sati ujutro na snagu stupaju nove, u prosjeku 5 posto više cijene cestarine na dionicama kojima upravljaju Hrvatske autoceste, pa će tako, primjerice,… više »

EH, DA ...

Ljetno računanje vremena počinje noćas

objavljeno prije 7 mjeseci i 2 dana

Ljetno računanje vremena, sukladno Uredbi o računanju vremena, počinje u nedjelju, 26. ožujka, u 2 sata, tako što se pomicanjem za jedan sat unaprijed vrijeme u 2 sata računa kao 3… više »

PRIDRUŽITE SE!

Danas se obilježava Dan narcisa

objavljeno prije 7 mjeseci i 2 dana

Dan narcisa, humanitarna javnozdravstvena akcija posvećena prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke, obilježava se danas u središtu Zagreba, gdje se prigodnom prodajom… više »

PRIČA DANA

Stanovanje s roditeljima: Odselit ću se kad se udam!

objavljeno prije 7 mjeseci i 6 dana

Dijeliti stambene kvadrate s roditeljima za hrvatsku mladež sasvim je normalna stvar. Ne čudi stoga da je Hrvatska neslavni rekorder Europske unije, jer 70% njenih punoljetnih građana, a… više »

skrolaj na vrh