Hrvatska
MAPA SIROMAŠTVA

Gdje se u Hrvatskoj najteže živi

objavljeno prije 7 mjeseci i 7 dana

Detaljne mape izradilo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije u suradnji s Ministarstvom socijalne politike i mladih, Državnim zavodom za statistiku i Svjetskom bankom,… više »

KORISNO

Održana Europska noć bez nesreća

objavljeno prije 7 mjeseci i 9 dana

Iako alkohol nije uvijek glavni uzročnik prometnih nesreća, broj stravičnih nesreća koje su se dogodile na hrvatskim cestama prošlog tjedna govore o nužnosti provedbe akcija za veću… više »

ZAPAMTITE :)

Pomicanje sata 30. listopada

objavljeno prije 7 mjeseci i 12 dana

Zimsko računanje vremena počinje ove godine 30. listopada, kada se kazaljke s 3 sata ujutro prebacuju na 2 sata. Satovi se u listopadu pomiču unazad zbog ljetnog računanja vremena,… više »

TREBA NAM

U subotu se u hrvatskim gradovima obilježava Europska noć bez nesreća

objavljeno prije 7 mjeseci i 12 dana

Sa subote na nedjelju 15./16. listopada u hrvatskim gradovima će se po peti puta održati međunarodna akcija Europska noć bez nesreća za odgovornu vožnju mladih bez utjecaja alkohola. Ova… više »

SRAMOTA

CETA – posljedni antidemokratski čin Vlade u ostavci

objavljeno prije 7 mjeseci i 13 dana

Kao posljednja točka na posljednjoj sjednici Vlade RH u ostavci našao se Prijedlog odluke o pokretanju postupka za sklapanje  Sveobuhvatnog gospodarskog i trgovinskog sporazuma… više »

OPREZ!

HZMO upozorava na prevarante

objavljeno prije 7 mjeseci i 26 dana

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje izdao je javno priopćenje u kojem pozivaju građane na oprez jer se ponovno pojavila skupina prevaranata. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.… više »

:) ;)

Hrvati duvaju sve više

objavljeno prije 7 mjeseci i 28 dana

Životna prevalencija konzumiranja kanabisa (konzumacija tijekom cijelog života) 2011. godine iznosila je oko 16 posto, a 2015. godine 19 posto. Prevalencija u zadnjih godinu dana 2011. bila… više »

AKCIJA

Počeši s razlogom - u Splitu

objavljeno prije 8 mjeseci i 1 dan

Mnogobrojni građani Splita ove su subote sudjelovali u javnozdravstvenoj akciji kampanje Počeši s razlogom. Vodeći liječnici Kliničkog bolničkog centra Zagreb u Marmontovoj ulici bili… više »

UFF

Blokirani Hrvati dužni 40 milijardi kuna

objavljeno prije 8 mjeseci i 2 dana

Podaci Financijske agencije (Fine) pokazuju kako je Grad Zagreb vodeći po broju, aKoprivničko-križevačka županija po udjelu građana s blokiranim računima u… više »

ISTRAŽIVANJE

Hrvati su vjernici, ali ...

objavljeno prije 8 mjeseci i 4 dana

Vjera je Hrvatskoj prilično važna stvar, iako ne baš toliko koliko inače govore podaci iz popisa stanovništva - tamo imamo preko 90 posto katolika, dok u istraživanju koje ovdje… više »

STVARNO?

Obiteljski liječnici od listopada više ne pišu ispričnice

objavljeno prije 8 mjeseci i 7 dana

Obiteljski liječnici od 1. listopada više neće ispisivati ispričnice đacima za izostanak s nastave, a toga datuma pokrenut će i akciju za dodjelu… više »

VAŽNO!

Policija upozorava starije na novi oblik prevare

objavljeno prije 8 mjeseci i 8 dana

Policija je ponovno reagirala na povećan broj prijevara priopćenjem koje vrijedi pročitati i primjeniti ... Dakle, policija je stalnim praćenjem kaznenih djela prijevara izvršenih na… više »

VRIJEME

Prognoza vremena za vikend - nestabilno

objavljeno prije 8 mjeseci i 9 dana

Prognoza vremena za vikend nije naklonjena onima koji su mislili zadnje dane ljeta iskoristiti za boravak u prirodi. U petak će u većini krajeva biti pretežno sunčano uz postupan porast… više »

KOMENTAR

Hrvatski birači ipak žele promjene

objavljeno prije 8 mjeseci i 12 dana

Najprije jedna dobra vijest: unatoč snažnom dojmu o oživljavanju ustašluka u Hrvatskoj proteklih mjeseci, krajnje desne stranke na ovim su izborima postigle rezultate koji se uglavnom… više »

NAPOKON

Dan nakon izbora - ostavke i povlačenje iz politike

objavljeno prije 8 mjeseci i 12 dana

Zoran Milanović objavio je da se neće kandidirati za predsjednika SDP-a na predstojećim unutarstranačkim izborima koji bi se trebali održati najviše 6 mjeseci nakon izbora. Najtužniji… više »

skrolaj na vrh