Hrvatska
UKLJUČITE SE!

Prijedlog Zakona o zaštiti životinja na javnoj raspravi!

objavljeno prije 7 mjeseci i 11 dana

Ljubitelji životinja, važna informacija - 12. kolovoza 2016. otvoreno je savjetovanje sa zainteresiranom javnošću vezano uz nacrt Prijedloga Zakona o zaštiti životinja. Svi mogu… više »

VRIJEME

Kakva nas jesen čeka?

objavljeno prije 7 mjeseci i 12 dana

Ako gledamo klimatološki, kolovoz nam je zadnji ljetni mjesec, a rujan prvi jesenski. Stigle su tako i prve sezonske dugoročne prognoze za nadolazeće godišnje doba, a jedna… više »

STANJE U PROMETU

Pojačan promet na svim cestama

objavljeno prije 7 mjeseci i 16 dana

Blagdanski produženi vikend napravio je očekivanu gužvu na svim prometnicama u zemlji, pa evo što kaže HAK o trenutnoj situaciji na cestama. Kolone su: pred graničnim prijelazima… više »

PROGNOZA VREMENA

Sunčeno i vruće uz moguće pljuskove navečer

objavljeno prije 7 mjeseci i 16 dana

Blagdan Velike Gospe obilježit će pravo ljetno vrijeme, kaže Državni hidrometeorološki zavod u svojoj prognozi za danas. Vrijeme će u cijeloj zemlji biti sunčano, vrlo toplo i vruće… više »

BLAGDAN

Tajna veza Gospe i Hrvata

objavljeno prije 7 mjeseci i 16 dana

Blagdan Velike Gospe jedan je od najvažnijih blagdana za Hrvate, koji na današnji dan redovito pohode marijanska svetišta širom Hrvatske - koja je zapravo veza Gospe i… više »

PRAVILA

Zbogom ručnicima na plažama

objavljeno prije 7 mjeseci i 19 dana

Splitsko-dalmatinska županija prva će u Hrvatskoj uvesti vrlo precizni pravilnik o korištenju plaža, kojim će nastojati uvesti red na stotinama njih koji su danas u različitim režimima… više »

OPREZ

Prometna prognoza za produženi vikend

objavljeno prije 7 mjeseci i 19 dana

Jačanje prometa u smjeru mora, očekujemo u petak, 12. kolovoza, kad će dio građana, nakon kraja radnog vremena krenuti kako bi izbjegli subotnje gužve. Ove nas subote, 13. kolovoza očekuje… više »

UKLJUČITE SE!

Humanitarna akcija “Dario želi vidjeti”

objavljeno prije 7 mjeseci i 19 dana

Dario Gregorin je rođen 2.3.2001. u 41 tjednu trudnoće klasičnim porodom, no radi komplikacija kod 17 sati rađanja ostao je bez kisika. Morali su ga oživljavati, a nakon toga je još 10… više »

PROGNOZA VREMENA

Danas još lijepo, sutra stižu oluje

objavljeno prije 7 mjeseci i 22 dana

Prognoza vremena kaže da će danas biti pretežno sunčano, vrlo toplo i vruće. Ujutro po kotlinama i uz rijeke kratkotrajna magla. Mala vjerojatnost za poneki poslijepodnevni pljusak postoji na… više »

STANJE U PROMETU

Promet i dalje pojačan, problemi zbog bure

objavljeno prije 7 mjeseci i 23 dana

Zbog opasnosti od naleta na životinje vozi se uz ograničenje brzine na autocestiA1 oko 1 km prije čvora Zagvozd u smjeru Dubrovnika. Prema dojavi radi se o dva psa. Autoceste A1 i A6… više »

GUŽVE?

Obiteljski liječnici primat će samo 35 pacijenata dnevno

objavljeno prije 7 mjeseci i 23 dana

Liječnici obiteljske medicine pridržavat će se europskog standarda i za svakog pacijenta odvojiti 20 minuta vremena. Istovremeno bi to značilo da otprilike polovica pacijenata taj dan ne bi… više »

STANJE U PROMETU

Olujna bura stvara kolone

objavljeno prije 7 mjeseci i 24 dana

Zbog olujne bure, autocesta A1 između čvorova Zadar II i Sveti Rok u smjeru Zagreba, zatvorena je za sav promet (kolone su pred naplatama Zadar II i Posedarje oko 2 km). Obilazak je državnim… više »

EH, DA ...

Hrvati baš i ne poznaju svoje susjede

objavljeno prije 7 mjeseci i 26 dana

Tek mali broj Hrvata može se pohvaliti da živi u skladnom susjedstvu Kada ste posljednji put posjetili svoje susjede? Ako to činite rijetko ili nikada, onda ste među 40 posto Hrvata koji… više »

HAK

Prometna prognoza za produženi vikend - kaos

objavljeno prije 7 mjeseci i 26 dana

Prvi vikend u kolovozu, produljeni je vikend za građane Republike Hrvatske zbog državnog praznika Dana domovinske zahvalnosti (5. kolovoza), pa će mnogi ranije, već u četvrtak, otputovati na… više »

1995. - 2016.

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti - 21. godišnjica Oluje

objavljeno prije 7 mjeseci i 26 dana

Vojno-redarstvena akcija Oluja ušla je i u neke udžbenike, a drugi je dan bio posebno zanimljiv i drag hrvatskom narodu - oslobođen je Knin! Oslobođenje Knina dogodilo se drugoga… više »

skrolaj na vrh