Kazalište
INTERVJU

Putnica Mističnog kazališta u Trešnji

objavljeno prije 4 godine i 2 mjeseca

Metro-portal: Prije dvije godine vaša je neuobičajena predstava doslovno podigla na noge publiku kazališta Trešnja pa zato s nestrpljenjem očekujemo nove izvedbe. Ovakav… više »

ČESTITKE

Pedeseta izvedba Gospođe ministarke

objavljeno prije 4 godine i 2 mjeseca

U nedjelju, 24. ožujka, u Satiričkom kazalištu ˝Kerempuh˝ održat će se jubilarna pedeseta izvedba predstave GOSPOĐA MINISTARKA autora Branislava Nušića, istaknutog književnika i… više »

KOMEDIJA

Svećenikova djeca premijerno u Kerempuhu

objavljeno prije 4 godine i 3 mjeseca

Porast nataliteta na kugli zemaljskoj sam po sebi ne predstavlja nikakav problem, ako se uzme u obzir da se do 2050. predviđa ukupno oko 9 milijardi ljudi. No, ono što svakog pravog… više »

RADIONICA

Artikulacija emocija - Leon Lučev

objavljeno prije 4 godine i 3 mjeseca

Nakon uspješno održane prve radionice „Artikulacija emocija", Leon Lučev poziva na iduće istraživanje, suočavanje i oslobađanje vlastitih emocija i potencijala… više »

POZIV

Montažstroj traži volontere za Protunapad

objavljeno prije 4 godine i 3 mjeseca

Montažstroj poziva na volontiranje u projektu „Protunapad" u kojem će se odvažni umjetnici obračunati s minskim zagađenjem u Hrvatskoj. Svi koji žele steći radno iskustvo u području… više »

SVAROG

Dođite na Gđu. Ministarku u Svetom Ivanu

objavljeno prije 4 godine i 4 mjeseca

Kazalište Svarog spojilo je tri svijeta: prigorski svijet Sv. Ivana Zeline, stvorene potencijale malog neovisnog kazališta Svarog i svijet antologijskog komediografa iz nekada… više »

RADIONICA

Artikulacija EMOCIJA s Leonom Lučevom

objavljeno prije 4 godine i 4 mjeseca

Leon Lučev u suradnji s kolegama umjetnicima i sociolozima pokreće kontinuirani rad na istraživanju, suočavanju i oslobađanju vlastitih emocija i potencijala kroz vježbe predstavljanja,… više »

SELO MOJE MALO

Uklonjen plakat za Fine mrtve djevojke

objavljeno prije 4 godine i 5 mjeseci

Fine mrtve djevojke podigle su više prašine na kazališnim daskama nego na filmu, i to zbog plakata za predstavu, čisto pristojne provokacije Studija Cuculić koja… više »

PROTUNAPAD

Novi projekt Montažstroja u kojem je ples više od umjetnosti

objavljeno prije 4 godine i 5 mjeseci

Preko 700 četvornih kilometara Hrvatske vodi se kao minski sumnjivi teritorij. Mine su jedno od najjeftinijih i najpodmuklijih ratnih oružja. Njihovo uklanjanje je izrazito dugotrajan, opasan… više »

HIT

Ne igraj na Engleze - nova premijera u Kerempuhu

objavljeno prije 4 godine i 5 mjeseci

Ne igraj na Engleze hit je komad suvremenog autora Vladimira Đurđevića koji su prepoznali publika i kritika. To je uzbudljiv isječak zbilje koji nas obuzme i kojemu se smijemo, dok se ne… više »

LOL

Cabaret Chische Lische na Noćnoj sceni Kerepuha

objavljeno prije 4 godine i 6 mjeseci

Mlade snage Satiričkog kazališta ˝Kerempuh˝, članovi ansambla koji su prije dvije godine osnovali svoj band CHISHCHE LISHCHE predstavljaju vam novu premijeru u studenom. Oni od svojeg… više »

HNK

Dodijeljene Nagrade hrvatskog glumišta za 2012

objavljeno prije 4 godine i 6 mjeseci

Dodijeljene su Nagrade hrvatskog glumišta za 2012. godinu na svečanosti u Hrvatskom narodnom kazalištu, uz dodjelu nagrada za životno djelo koje su dobili Richard Simonelli za… više »

FESTIVAL

Kerempuhova Gospođa ministarka najbolja u Brčkom

objavljeno prije 4 godine i 6 mjeseci

Gospođa ministarka predstava zagrebačkog Satiričkog kazališta Kerempuh proglašena je najboljom na 29. Susretima pozorišta BiH u Brčkom i dobila je Grand Prix… više »

NAGRADE

Dodijeljene Nagrade publike portala Teatar.hr

objavljeno prije 4 godine i 6 mjeseci

U zagrebačkoj Tvornici sinoć su po prvi put dodijeljene Nagrade publike portala Teatar.hr za postignuća u izvedbenim umjetnostima o kojima je odlučivala isključivo publika te je nagrada za… više »

USPJEH

Preko 45 tisuća ljudi posjetilo Noć kazališta

objavljeno prije 4 godine i 7 mjeseci

Noć kazališta 2012. postigla je velik uspjeh, jer je u 31 hrvatskom gradu u 83 kulturne institucije održano 120 predstava koje je posjetilo preko 45 tisuća gledatelja.  Radilo je… više »

skrolaj na vrh