Knjiga
KNJIGE

Ne čekajte da vam sreća padne s neba i sami je potražite

objavljeno prije 4 godine i 3 mjeseca

Proljeće se ne odnosi samo na buđenje prirode i toliko dugo iščekivano sunce, već utječe i na raspoloženje ljudi, buđenje organizma i optimizam u razmišljanju. Nakon tmurnih i… više »

LIJEPO

Google posvetio doodle Douglasu Adamsu

objavljeno prije 4 godine i 3 mjeseca

Douglas Adams, možda i najznačajniji humorist sci-fi literature, otac besmrtnog Vodiča kroz galaksiju za autostopere rođen je na današnji dan 1952. godine u Cambridgeu, a preminuo je… više »

KNJIGA MJESECA

Robert M. Edsel: Odred za baštinu

objavljeno prije 4 godine i 3 mjeseca

Volite li umjetnost, povijest i čitanje, Fraktura je za vas pripremila pravu poslasticu. Knjiga originalnog naziva The Monuments Men: Allied Heroes, Nazi Thieves, and the Greatest Treasure… više »

HIT

Pedeset nijansi piletine je erotska kuharica

objavljeno prije 4 godine i 3 mjeseca

Pedeset nijansi piletine novi je kulinarski hit koji je konceptom erotiziranih recepata stekao desetine tisuća poklonika u vrlo kratkom vremenu. Štoviše, knjiga ima i vrlo… više »

KRALJICA JAMES

Izdana je prva gay Biblija

objavljeno prije 4 godine i 4 mjeseca

Gay Biblija je izdana pod imenom Biblija kraljice Jamesa, a zapravo se radi o novoj verziji Biblije kralja Jamesa koja je prevedena i napisana na način koji sprječava homofobno tumačenje… više »

LJUBAV

Mjesec ljubavi uz najdraže ljubavne romane

objavljeno prije 4 godine i 4 mjeseca

Mozaik knjiga i ove godine tradicionalno obilježava Dan zaljubljenih, predstavljanjem ponude novih ljubavnih romana u kojoj se uz svaku kupnju dobiva gratis naslov 100 zlatnih izreka o seksu.… više »

SUSAN CAIN

Tišina - snaga introvertiranih ljudi u glasnomu svijetu

objavljeno prije 4 godine i 4 mjeseca

Ako ste se ikada pitali što je zajedničko uspješnim ljudima poput skladatelja Frédérica Chopina, znanstvenika Charlesa Darwina, Isaaca Newtona i Alberta Einsteina,… više »

TOP 10

Deset najboljih knjiga 2012.

objavljeno prije 4 godine i 5 mjeseci

New York Times je predstavio svoju tradicionalnu top listu najboljih knjiga protekle godine, a na prvom je mjestu prema očekivanjima završila Pedeset nijansi sive E.L. James, prva… više »

E.L. JAMES

Pedeset nijansi sive najpopularnija knjiga godine

objavljeno prije 4 godine i 5 mjeseci

Pedeset nijansi sive niže uspjehe i među nagradama, a ne samo na top ljestvicama najprodavanijh knjiga. Soft pornić sa sado-mazo dodacima E.L. James već je proglašen pornjavom za mame,… više »

YEAH!

Trideset godina Adriana Molea

objavljeno prije 4 godine i 5 mjeseci

Ovih su dana na police knjižara stigle dvije nove knjige slavne britanske autorice Sue Townsend o omiljenom književnom antijunaku Adrianu Moleu, ''Adrian Mole i oružje za… više »

PAUL YOUNG

Najveći svjetski bestseler PREKRETNICA napokon u prodaji

objavljeno prije 4 godine i 5 mjeseci

Anthony Spencer je egoist, ponosan na svoj poslovni uspjeh koji je postigao potpuno sam, jašući na vrhu svoga vala. No, cijena za to bila je bolno visoka. Zbog moždanog krvarenja Tony… više »

GENIJALKE

Hrvatske autorice s milijunskom nakladom

objavljeno prije 4 godine i 6 mjeseci

U današnje vrijeme kada samo slušamo o tome kako se sve manje čita, kako se sve manje knjiga prodaje i kako nakladništvo nema svijetlu budućnost, iz Mozaika… više »

USPJEH

Pedeset nijansi sive nominiran za roman godine u Britaniji

objavljeno prije 4 godine i 7 mjeseci

Pedeset nijansi sive E. L. James ušao je u uži izbor za National Book Award u kategoriji najpopularnijeg romana godine u Velikoj Britaniji, što ne čudi kad se zna da je samo na… više »

PREDSTAVLJANJE KNJIGA

Anthony Peake u Zagrebu

objavljeno prije 4 godine i 7 mjeseci

Povodom gostovanja Anthonyja Peakea u Zagrebu, velika nam je čast pozvati Vas na predstavljanje knjiga ''Ima li života poslije smrti?'' i ''Izvantjelesno iskustvo'', u suradnji… više »

NAGRADE

Hilary Mantel dobila Man Booker

objavljeno prije 4 godine i 8 mjeseci

Hilary Mantel osvojila je jednu od najcjenjenijih književnih nagrada na svijetu, Man Booker za svoj roman Bring up the Bodies, javili su na svojoj Facebook stranici. Hilary Mantel bila je… više »

skrolaj na vrh