Knjiga
2013

Noć knjige po drugi puta

objavljeno prije 4 godine i 3 mjeseca

Nakon velikog uspjeha prošlogodišnje, prve Noći knjige 2012., i ove se godine ovom manifestacijom u Hrvatskoj obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja), kao… više »

PONUDA

Provedite Noć knjige uz napete krimiće

objavljeno prije 4 godine i 3 mjeseca

Tražite dobar krimi roman? Mozaik knjiga ima za vas pravu žanrovsku poslasticu, vrhunske krimiće koji će vas držati budnima cijelu noć! Od trenutno najprodavanije njemačke autorice, Nele… više »

INTERVJU

Intervju s Julianom Fellowesom, autorom romana Snobovi

objavljeno prije 4 godine i 3 mjeseca

Nakon velike uspješnice - romana "Prošlo nesavršeno vrijeme'', Mozaik knjiga predstavlja najnoviji bestseller ''Snobovi'', slavnog i nagrađivanoga britanskog scenarista,… više »

ZABAVNO

Promocija nove knjige Sue Townsend u krevetu

objavljeno prije 4 godine i 4 mjeseca

U srijedu 10. travnja održana je promocija knjige „Žena koja je legla u krevet na godinu dana". Promocija je održana u Zagrebu, u knjižari Profil Mozaik Megastore,  a interes… više »

PRIČA MOJEG ŽIVOTA

Izlaze necenzurirani Casanovini memoari

objavljeno prije 4 godine i 4 mjeseca

Memoare pod naslovom 'Histoire de Ma Vie' ('Priča mojeg života') ostarjeli je Casanova (1725-1798) pisao posljednjih godina svojeg života u egzilu u Češkoj, želeći se… više »

PAMETAN POTEZ

Amazon kupio Goodreads, socijalnu mrežu čitatelja knjiga

objavljeno prije 4 godine i 4 mjeseca

Jeff Bezos je opak igrač, to se oduvijek znalo, a da se zna prilagoditi pokazao je i ovih dana kupovinom Goodreadsa, najveće svjetske socijalne mreže za ocjenjivanje pročitanih knjiga. … više »

KNJIGE

Ne čekajte da vam sreća padne s neba i sami je potražite

objavljeno prije 4 godine i 5 mjeseci

Proljeće se ne odnosi samo na buđenje prirode i toliko dugo iščekivano sunce, već utječe i na raspoloženje ljudi, buđenje organizma i optimizam u razmišljanju. Nakon tmurnih i… više »

LIJEPO

Google posvetio doodle Douglasu Adamsu

objavljeno prije 4 godine i 5 mjeseci

Douglas Adams, možda i najznačajniji humorist sci-fi literature, otac besmrtnog Vodiča kroz galaksiju za autostopere rođen je na današnji dan 1952. godine u Cambridgeu, a preminuo je… više »

KNJIGA MJESECA

Robert M. Edsel: Odred za baštinu

objavljeno prije 4 godine i 5 mjeseci

Volite li umjetnost, povijest i čitanje, Fraktura je za vas pripremila pravu poslasticu. Knjiga originalnog naziva The Monuments Men: Allied Heroes, Nazi Thieves, and the Greatest Treasure… više »

HIT

Pedeset nijansi piletine je erotska kuharica

objavljeno prije 4 godine i 5 mjeseci

Pedeset nijansi piletine novi je kulinarski hit koji je konceptom erotiziranih recepata stekao desetine tisuća poklonika u vrlo kratkom vremenu. Štoviše, knjiga ima i vrlo… više »

KRALJICA JAMES

Izdana je prva gay Biblija

objavljeno prije 4 godine i 6 mjeseci

Gay Biblija je izdana pod imenom Biblija kraljice Jamesa, a zapravo se radi o novoj verziji Biblije kralja Jamesa koja je prevedena i napisana na način koji sprječava homofobno tumačenje… više »

LJUBAV

Mjesec ljubavi uz najdraže ljubavne romane

objavljeno prije 4 godine i 6 mjeseci

Mozaik knjiga i ove godine tradicionalno obilježava Dan zaljubljenih, predstavljanjem ponude novih ljubavnih romana u kojoj se uz svaku kupnju dobiva gratis naslov 100 zlatnih izreka o seksu.… više »

SUSAN CAIN

Tišina - snaga introvertiranih ljudi u glasnomu svijetu

objavljeno prije 4 godine i 6 mjeseci

Ako ste se ikada pitali što je zajedničko uspješnim ljudima poput skladatelja Frédérica Chopina, znanstvenika Charlesa Darwina, Isaaca Newtona i Alberta Einsteina,… više »

TOP 10

Deset najboljih knjiga 2012.

objavljeno prije 4 godine i 7 mjeseci

New York Times je predstavio svoju tradicionalnu top listu najboljih knjiga protekle godine, a na prvom je mjestu prema očekivanjima završila Pedeset nijansi sive E.L. James, prva… više »

E.L. JAMES

Pedeset nijansi sive najpopularnija knjiga godine

objavljeno prije 4 godine i 7 mjeseci

Pedeset nijansi sive niže uspjehe i među nagradama, a ne samo na top ljestvicama najprodavanijh knjiga. Soft pornić sa sado-mazo dodacima E.L. James već je proglašen pornjavom za mame,… više »

skrolaj na vrh