Knjiga
PAUL YOUNG

Najveći svjetski bestseler PREKRETNICA napokon u prodaji

objavljeno prije 4 godine i 3 mjeseca

Anthony Spencer je egoist, ponosan na svoj poslovni uspjeh koji je postigao potpuno sam, jašući na vrhu svoga vala. No, cijena za to bila je bolno visoka. Zbog moždanog krvarenja Tony… više »

GENIJALKE

Hrvatske autorice s milijunskom nakladom

objavljeno prije 4 godine i 4 mjeseca

U današnje vrijeme kada samo slušamo o tome kako se sve manje čita, kako se sve manje knjiga prodaje i kako nakladništvo nema svijetlu budućnost, iz Mozaika… više »

USPJEH

Pedeset nijansi sive nominiran za roman godine u Britaniji

objavljeno prije 4 godine i 5 mjeseci

Pedeset nijansi sive E. L. James ušao je u uži izbor za National Book Award u kategoriji najpopularnijeg romana godine u Velikoj Britaniji, što ne čudi kad se zna da je samo na… više »

PREDSTAVLJANJE KNJIGA

Anthony Peake u Zagrebu

objavljeno prije 4 godine i 5 mjeseci

Povodom gostovanja Anthonyja Peakea u Zagrebu, velika nam je čast pozvati Vas na predstavljanje knjiga ''Ima li života poslije smrti?'' i ''Izvantjelesno iskustvo'', u suradnji… više »

NAGRADE

Hilary Mantel dobila Man Booker

objavljeno prije 4 godine i 6 mjeseci

Hilary Mantel osvojila je jednu od najcjenjenijih književnih nagrada na svijetu, Man Booker za svoj roman Bring up the Bodies, javili su na svojoj Facebook stranici. Hilary Mantel bila je… više »

LAUREAT

Mo Yan dobio Nobelovu nagradu za književnost

objavljeno prije 4 godine i 6 mjeseci

Mo Yan, kineski književnik, dobitnik je Nobelove nagrade za književnost za ovu godinu, uz obrazloženje da svojim halucinatornim realizmom spaja narodne priče, povijest i sadašnjost,… više »

JULIAN FELLOWES

Novi hit roman slavnog oscarovca

objavljeno prije 4 godine i 6 mjeseci

Nakon velike uspješnice - romana "Snobs", Mozaik knjiga najavljuje najnoviji bestseller slavnog i nagrađivanoga britanskog scenarista, režisera i pisca Juliana Fellowesa, dobitnika… više »

BILA JEDNOM...

Zašto su bajke tako zanimljive znanosti?

objavljeno prije 4 godine i 7 mjeseci

Bajke ne gube na popularnosti, naprotiv. One u međuvremenu služe kao podloga za bezbrojne filmove, knjige i serije. Tržište je preplavljeno. "To, međutim, dovodi do toga da svatko čita… više »

KNJIGA TJEDNA

Društvena životinja Davida Brooksa

objavljeno prije 4 godine i 7 mjeseci

Mozaik knjiga predstavlja hrvatsko izdanje knjige ''Društvena životinja'' koju je napisao popularni američki kolumnist New York Timesa i TV komentator PBS-a, David Brooks, čije članke… više »

KNJIGA

Čitanje je dobro za zdravlje

objavljeno prije 4 godine i 7 mjeseci

Osim što je knjiga dobra za razvijanje mašte i obogaćivanje rječnika te miče djecu ispred monitora raznih gadgeta, neuroznanstvenica Susan Greenfield tvrdi da je dobra i za… više »

NAGRADNA IGRA

Metro portal i Divine Energy Park poklanjaju

objavljeno prije 4 godine i 7 mjeseci

Saznajte kako svakodnevno, uz pomoć jednostavnih, a vrlo efikasnih tehnika možete poboljšati i očuvati svoje zdravlje, ojačati imunitet, osloboditi se nagomilanog stresa, ostvariti… više »

NAPREDAK

Nova tehnologija otkriva izgubljene Dickensove zapise

objavljeno prije 4 godine i 8 mjeseci

Britanski znanstvenici planiraju dobiti novi uvid u djela velikog viktorijanskog književnika Charlesa Dickensa pomoću novog uređaja koji "briše" gornji sloj autorovih bilješki,… više »

WTF?!

Paulo Coelho napao Uliks i Joycea

objavljeno prije 4 godine i 8 mjeseci

Paulo Coelho napao je Uliks, modernistički klasik Jamesa Joycea iz 1922. godine, navodeći ga kao primjer lošeg formalizma, prenosi Guardian. "Ja sam moderan zato što činim… više »

1925. - 2012.

Umro je Gore Vidal

objavljeno prije 4 godine i 8 mjeseci

Američki pisac i politički aktivist Gore Vidal umro je u utorak u dobi od 86 godina, objavio je Los Angeles Times. Njegov nećak Burr Steers rekao je za list da je pisac "preminuo od… više »

KNJIŽEVNOST

'Zbogom oružje' imao čak 47 završetaka

objavljeno prije 4 godine i 8 mjeseci

Ernest Hemingway je 1958. dao intervju za The Paris Review u kojemu je rekao kako je kraj romana 'Zbogom Oružje' iz 1929. godine napisao 39 puta prije nego što je odlučio o onome koji… više »

skrolaj na vrh