Knjiga
KNJIGA TJEDNA

Sasha Grey - Klub Juliette

objavljeno prije 3 godine i 9 mjeseci

KLUB JULIETTE u izdanju Mozaika knjiga, krajnje je provokativan ali i nevjerojatno dobro napisan erotski roman iznikao iz posve neuobičajenog izvora. Autorica romana je ni manje ni… više »

NOVOSTI

Plivač Joeakima Zandera je novi skandinavski triler

objavljeno prije 3 godine i 11 mjeseci

Mozaik knjiga predstavlja talentiranog pisca Joakima Zandera i njegov uzbudljivi triler roman Plivač. Ovaj izvrsno napisan i nevjerojatno uzbudljiv roman iznenađuje svojom… više »

JOYCE

Četvrti Bloomsday 16. lipnja u Puli

objavljeno prije 3 godine i 11 mjeseci

Kažu, 16. je lipnja najveći dan zapadne književnosti. Dan u kojem je 1904. godine kroz osamnaest sati Leopold Bloom, najpoznatiji protagonist James Joyceovog Uliksa kroz osamnaest epizoda… više »

POSJETITE

Sajam starih, rabljenih i antikvarnih knjiga i druge solidarne akcije

objavljeno prije 4 godine

Sajam starih, rabljenih i antikvarnih knjiga održava se po četvrti put u organizaciji knjižnice Pippilota u Medici (Pierottijeva 11) u subotu, 10. 5. 2014. s početkom u 12:00 sati. Tijekom… više »

INTERNETSKA KNJIŽEVNA SENZACIJA U HRVATSKOJ

Colleen Hoover: Bez nade

objavljeno prije 4 godine

Nakon što je JK vratila generaciju rođenu devedesetih godina prošlog stoljeća u knjižare i knjižnice, današnji adolescenti prigrlili su novu poplavu žanra Young Adult… više »

COOL

Noć knjige je sjajan izbor za danas

objavljeno prije 4 godine

Noć knjige je sve popularnija, pa će se današnjoj manifestaciji pridružiti 156 gradova, 370 raznih knjižnica, muzeja, knjižara, čak i vrtića, zatvora i bolnica. Knjižare će raditi duže… više »

1927. - 2014.

Umro je Gabriel Garcia Marquez

objavljeno prije 4 godine

Gabriel Garcia Marquez, slavni kolumbijski književnik preminuo je danas u 88. godini života. Smrt je član uže obitelji potvrdio agencijama.  Njegovo je najpoznatije djelo i jedna od… više »

COOL

Indiegogo kampanja za hrvatski roman

objavljeno prije 4 godine i 1 mjesec

Indiegogo je iznjedrio nekoliko milijunaša čiji su projekti završili u rukama velikih kompanija, no uz to je prepun malih, zgodnih projekata koji ne traže puno novaca, a bilo bi… više »

ZA EU IZBORE

Manifest književnika, nakladnika i knjižara EU

objavljeno prije 4 godine i 2 mjeseca

Navedena društva (EWC, FEP i EBF) ističu 4 prioriteta, među kojima su i uravnoteženi i pošteni uvjeti u zaštiti autorskih prava za proizvođače i čitatelje. 'Potrebno je… više »

FOOTLIGHTS

Objavljen jedini roman Charlieja Chaplina

objavljeno prije 4 godine i 3 mjeseca

Riječ je o gotovo nepoznatom jedinom Chaplinovom romanu "Footlights", napisanom 1948., a prema kojemu je kasnije snimljen njegov film 'Svjetla pozornice' (1952.) u kojemu klaun na zalasku… više »

NAGRADE

DHK raspisao natječaj za Juditu, Davidias i Slavića

objavljeno prije 4 godine i 4 mjeseca

Društvo hrvatskih književnika raspisalo je natječaj za nagradu Judita za najbolju knjigu ili studiju o hrvatskoj književnoj baštini u 2013., nagradu Davidias za najbolji… više »

COOL

David Lagercrantz piše nastavak Larssonova 'Millenniuma'

objavljeno prije 4 godine i 4 mjeseca

Norstedst, švedski izdavač serije Millennium Stiega Larssona angažirao je pisca Davida Lagercrantza da napiše četvrti nastavak koji bi trebao biti objavljen u kolovozu 2015.… više »

WTF?!

Mogu li i loše knjige za djecu stvoriti dobrog čitatelja?

objavljeno prije 4 godine i 5 mjeseci

Neil Gaiman, autor znanstvenofantastičnih i fantastičnih romana popularnih i među hrvatskim srednjoškolcima, na nedavnom je predavanju u Londonu izjavio da ne postoje loše… više »

ŠTO SE ČITALO U 2013.

Najbolje knjige u 2013.

objavljeno prije 4 godine i 5 mjeseci

Najveći svjetski portal za ljubitelje knjige Goodreads.com objavio je najbolje knjige 2013. po izboru svoje brojne obitelji čitatelja koji su knjigama udijelili ukupno 1,953,770 glasova.… više »

KNJIGA TJEDNA

Krimić o kojem svi pričaju - Zov kukavice

objavljeno prije 4 godine i 5 mjeseci

Nakon što je engleska verzija ovog vrlo popularnog, briljantnog debitanskog kriminalističkog romana Roberta Galbraitha izašla na engleskom jeziku u travnju ove godine (dobila je… više »

skrolaj na vrh