Knjiga

Marquez odlučio objaviti novi roman

objavljeno prije 10 godina

Dvije godine nakon što je objavio svijetu kako se oprašta od pisanja, Gabriel Garcia Marquez iznova je otkrio svoju muzu. Kolumbijski nobelovac trenutno dovršava svoj… više »

U Profilu otvoren 5. zagrebački sajam knjiga

objavljeno prije 10 godina

Zagrebački sajam knjiga (ZSK) kojemu je ove godine središnja tema ‘Novi hrvatski roman’, otvoren je jučer u knjižari Profil Megastore, a na njemu će do 17. svibnja… više »

‘Držić je znao ocijeniti zbilju’

objavljeno prije 10 godina

Hrvatski komediograf Marin Držić počeo je  živjeti kada je umro, imao je vrlo težak život, kao svi hrvatski ljudi koji su kvalitetni, i to je prvi razlog zbog kojega ga treba slaviti, a… više »

Dan besplatnih stripova

objavljeno prije 10 godina

Manifestacija Dan besplatnih stripova održati će se sutra, 3. svibnja u Zagrebu, Zadru, Koprivnici i Splitu. Dan besplatnih stripova, Free Comic Book Day započeta je 2002. godine od strane… više »

Obavezna literatura

Počasno mjesto za H. Pottera

objavljeno prije 10 godina

Najpoznatiji čarobnjak Harry Potter zauzeo je počasno mjesto u engleskoj književnosti uz Shakespeareovog ‘Hamleta’ i ‘Jane Eyre’ Cahrlotte Bronte te će biti na popisu… više »

Što čitati ovaj tjedan? 21.-27. travnja 2008.

objavljeno prije 10 godina

Moderna vremena Info za Metro Express preporučuju tjedno štivo Ljudmila Ulicka: Veseli sprovodNew York, sparni kolovoz 1991. Oko samrtne postelje teško bolesnog, ali još… više »

Prvi pokušaj izrade leksikona o gradu

objavljeno prije 10 godina

U izdanju Školske knjige izašao je Karlovački leksikon koji je u hrvatskoj leksikografiji prvi pokušaj izrade gradskoga leksikona koji nastoji obuhvatiti  sve… više »

Hrvatski književnici u Sarajevu

objavljeno prije 10 godina

Na 20. međunarodnom sajmu knjiga i učila u Sarajevu osim nakladnika predstavit će se i hrvatski književnici Mate Maras, Tahir Mujičić, Julijana Matanović i Miljenko Jergović, izvijestio je… više »

Rešickom njemačka nagrada

objavljeno prije 10 godina

Hrvatski književnik Delimir Rešicki dobio je pet tisuća eura vrijednu književnu nagradu Hubert-Burda-Preis, koja se dodjeljuje u Njemačkoj za poeziju istočne Europe. Ovogodišnju… više »

Putovanje Bin Ladenovih od Medine do Disneylanda

objavljeno prije 10 godina

Knjiga Stevea Colla ne samo da daje detaljan portret Osame bin Ladena, nego opisuje i njegovu veliku obitelj te vezu s kraljevskom obitelji Saudijske Arabije koja je utjecala na njegovo… više »

Shakespeareovi likovi junaci japanskih manga stripova

objavljeno prije 10 godina

Britanska izdavačka kuća Selfmadehero nada se da je pronašla revolucionarni način skidanja prašine s velikih klasičnih djela i poticanja mladih čitatelja da uzmu u ruke… više »

Dževad Karahasan - intervju

U Bosni i na Balkanu Bog više ne daje pojedince, postoje samo nacije i crkve

objavljeno prije 10 godina

Poput svih pisaca koji imaju iskustvo življenja u Bosni, i Dževadu Karahasanu, vječna preokupacija u pisanju jest prostor te nekadašnje jugoslavenske republike. I kada piše o… više »

Što čitati ovaj tjedan? 14.-20. travnja 2008.

objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec

Moderna vremena Info ( www.mvinfo.hr ) za Metro Express preporučuju tjedno štivo Jim Glenn i Carey Denton: ‘Igrajte obiteljske igre’Igre se tisućama godina prenose s… više »

Peti zagrebački sajam knjiga u znaku romana

objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec

Tema 5. zagrebačkog sajma knjiga bit će novi hrvatski roman. Sajam će se održati od 6. do 19. svibnja u knjižari Profil Megastore u Zagrebu, na njemu će izlagati oko 150 nakladnika, a očekuje… više »

Uvid u istinsku vlastitu vrijednost

objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec

‘Što je Zen / Što je Tao’ precizno je, jasno i nadahnuto djelo Alana Wattsa, erudita i jednog od najvećih zapadnjačkih poznavatelja istočnjačke filozofije. U knjizi… više »

skrolaj na vrh