Knjiga
BRAVO

Richard Flanagan dobitnik nagrade Man Booker

objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci

Richard Flanagan, australski književnik dobitnik je ovogodišnje Man Booker nagrade za svoj šesti roman, "The Narrow Road to the Deep North". Roman je ljubavna priča koja se bavi… više »

2014

Mjesec hrvatske knjige posvećen ljubavi

objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci

Mjesec hrvatske knjige ove godine traje od 15. listopada do 15. studenoga, a svečano otvaranje bit će u Splitu, rekla je na tiskovnoj konferenciji ravnateljica Knjižnica grada Zagreba Davorka… više »

ODLIČNO

Frankfurtski sajam knjiga: Papirnata knjiga je još živa!

objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci

Je li vam poznata korejanska marka automobila Hyundai? Većini ljudi u Njemačkoj jest. Na njemačkim cestama ima raznih modela Hyundaija. Može li Hyundai ugroziti Volkswagen, Audi, Mercedes i… više »

FRANCUSKI ROMANOPISAC

Nobelovu nagradu za književnost dobio Patrick Modiano

objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci

Vrlo neočekivano, šezdesetdevetogodišnji francuski pisac Patrick Modiano dobitnik je ovogodišnje Nobelove nagrade za književnost. "Patrik Modijano je izuzetno poznat u… više »

KNJIZ

KNJIZ - veselo natjecanje u znanju iz književnosti

objavljeno prije 2 godine i 11 mjeseci

U organizaciji portala za knjigu i kulturu čitanja Moderna vremena Info, a uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture RH u Hrvatskoj se u sezoni 2014./2015. održava književni kviz zgodnog naziva… više »

SUD

Legalizirana digitalizacija knjiga

objavljeno prije 2 godine i 11 mjeseci

Redovni korisnici knjižnica dobro poznaju problem: baš knjiga koju bi čovjek želio posuditi trenutno nije tu, drugog primjerka nema. Dosada je jedino rješenje bilo: čekati.… više »

MAN BOOKER

U finalu izbora za Man Booker autori iz cijelog svijeta

objavljeno prije 2 godine i 11 mjeseci

"Kako nagrada Man Booker širi svoje granice, tih izvanrednih šestero autora čitatelja vode na put oko svijeta, od Velike Britanije, preko New Yorka i Tajlanda do Italije i… više »

DOMINACIJA

Tko može zaustaviti 'Amazon'?

objavljeno prije 3 godine i 1 mjesec

S američkog portala Amazon stižu sve čudnije i nove ideje. Sad su se dosjetili ponuditi flat rate za elektroničke knjige: svi američki korisnici koji mjesečno plate 9,99 dolara (oko… više »

ŽALOSNO

Knjige se sve manje kupuju kao pokloni

objavljeno prije 3 godine i 1 mjesec

Knjige se sve više povlače pred gadgetima kao pokloni, pokazala je analiza tržišta knjiga u Velikoj Britaniji gdje je pad prodaje knjiga bio 4 posto, dok je zarada od prodaje… više »

KNJIGA TJEDNA

Sasha Grey - Klub Juliette

objavljeno prije 3 godine i 1 mjesec

KLUB JULIETTE u izdanju Mozaika knjiga, krajnje je provokativan ali i nevjerojatno dobro napisan erotski roman iznikao iz posve neuobičajenog izvora. Autorica romana je ni manje ni… više »

NOVOSTI

Plivač Joeakima Zandera je novi skandinavski triler

objavljeno prije 3 godine i 2 mjeseca

Mozaik knjiga predstavlja talentiranog pisca Joakima Zandera i njegov uzbudljivi triler roman Plivač. Ovaj izvrsno napisan i nevjerojatno uzbudljiv roman iznenađuje svojom… više »

JOYCE

Četvrti Bloomsday 16. lipnja u Puli

objavljeno prije 3 godine i 3 mjeseca

Kažu, 16. je lipnja najveći dan zapadne književnosti. Dan u kojem je 1904. godine kroz osamnaest sati Leopold Bloom, najpoznatiji protagonist James Joyceovog Uliksa kroz osamnaest epizoda… više »

POSJETITE

Sajam starih, rabljenih i antikvarnih knjiga i druge solidarne akcije

objavljeno prije 3 godine i 3 mjeseca

Sajam starih, rabljenih i antikvarnih knjiga održava se po četvrti put u organizaciji knjižnice Pippilota u Medici (Pierottijeva 11) u subotu, 10. 5. 2014. s početkom u 12:00 sati. Tijekom… više »

INTERNETSKA KNJIŽEVNA SENZACIJA U HRVATSKOJ

Colleen Hoover: Bez nade

objavljeno prije 3 godine i 3 mjeseca

Nakon što je JK vratila generaciju rođenu devedesetih godina prošlog stoljeća u knjižare i knjižnice, današnji adolescenti prigrlili su novu poplavu žanra Young Adult… više »

COOL

Noć knjige je sjajan izbor za danas

objavljeno prije 3 godine i 4 mjeseca

Noć knjige je sve popularnija, pa će se današnjoj manifestaciji pridružiti 156 gradova, 370 raznih knjižnica, muzeja, knjižara, čak i vrtića, zatvora i bolnica. Knjižare će raditi duže… više »

skrolaj na vrh