Knjiga
MRAK KNJIGA

Mračna mjesta - remek djelo Gillian Flynn u knjižarama

objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci

Mračna mjesta (Dark Places) spisateljice Gillian Flynn novi je naslov ove sjajne američke autorice koji se pojavio na policama naših knjižara. Ovaj napeti triler, napisan… više »

NOĆ KNJIGE 2015

Vodič kroz Noć knjige 2015

objavljeno prije 2 godine i 11 mjeseci

Najdulja noć kulture u Hrvatskoj započinje u podne u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, objavom početka javne rasprave o prijedlogu Nacrta nacionalne strategije poticanja… više »

NOĆ KNJIGE 2015

Noć knjige 2015 u četvrtak, 23. travnja

objavljeno prije 2 godine i 11 mjeseci

Glazbeno-poetske večeri, jutra poezije, noćne pričaonice, super-talent showovi i mini-šišmiš čajanke u knjižnicama, samo su neki od programa manifestacije kojom će se… više »

1927. - 2015.

Umro je nobelovac Günter Grass

objavljeno prije 2 godine i 11 mjeseci

Günter Grass, dobitnik Nobelove nagradu za književnost 1999. godine preminuo je danas u 87. godini života. Najznačajnije djelo mu je roman Limeni bubanj u kojoj opisuje… više »

ASK

Jedanaesti Anarhistički sajam knjiga

objavljeno prije 2 godine i 11 mjeseci

Anarhistički sajam knjiga u Zagrebu već jedanaest godina okuplja izdavačke kuće, grupe, projekte i osobe uključene u slobodarski pokret, te sve zainteresirane za predstavljanje… više »

NAGRADE

Zanimljiv uži izbor za nagradu Man Booker

objavljeno prije 3 godine

'Bilo je to nadahnjujuće iskustvo čitanja: prošetali smo čitavim svijetom i zakoračili u vizije pisaca koji nude izvanrednu šarolikost iskustva', kazala je u utorak predsjednica… više »

PJESME

Otvoreno 52. Goranovo proljeće

objavljeno prije 3 godine

Dobitnik 'Goranova vijenca' za 2015. je književnik Mario Suško, a 'Gorana za mlade pjesnike' Goran Čolakhodžić. Nagrade će im svečano biti uručene na središnjoj… više »

TEŠKA VREMENA

Kako spriječiti povratak hrvatske knjige u 90-te

objavljeno prije 3 godine

Situacija u hrvatskom nakladništvu sve je bliža situaciji od prije dvadesetak godina, a odličnu analizu "kulturne politike" koju ova država provodi prema knjigama napisao je Nenad… više »

NOĆ KNJIGE

Noć knjige 2015. traži programe

objavljeno prije 3 godine i 1 mjesec

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu pozvala je sve one koji žele biti dio ovogodišnje manifestacije Noć knjige da od 9. do 27. ožujka dostave svoje programe putem… više »

SJAJNO

Književna večer - Novi autor, nova stranica

objavljeno prije 3 godine i 2 mjeseca

Udruga Nova stranica Zagreb organizira u četvrtak 5.02. u 19,30 književnu večer „Novi autor - Nova stranica" u caffe galeriji „Lav", Opatička 2. Moderator Roman Simić Bodrožić… više »

PRIČA

Jorge Bucay – Ispričat ću ti priču

objavljeno prije 3 godine i 2 mjeseca

Jorge Bucay argentinski je psihoterapeut, autor i voditelj grupnih terapija. Objavio je dvanaest knjiga, jedna od njih je „Ispričat ću ti priču", prevedena na hrvatski 2007.… više »

RECENZIJA

Znate li koliko može biti snažna i ograničavajuća sila straha?

objavljeno prije 3 godine i 3 mjeseca

Vera Peiffer diplomirala je psihologiju i hipnoterapiju u Velikoj Britaniji. Bavi se analitičkom hipnoterapijom i psihoanalizom. Autorica je knjiga Pozitivno razmišljanje, Pozitivno… više »

ILI ILI

Brzo čitanje vs. dobro čitanje

objavljeno prije 3 godine i 3 mjeseca

Još prije nekoliko godina pročitao sam Pohvalu sporosti (Carl Honore, Algoritam 2005.), autorovu doslovnu pohvalu malom svjetskom trendu namjernog usporavanja u svakodnevnom životu i… više »

KNJIZ

4. Knjiz - veselo natjecanje u poznavanju književnosti

objavljeno prije 3 godine i 3 mjeseca

Književni brk je ovog mjeseca organizirao malu potragu. Gledajući kroz lupu tragat će za nekim posebnim mjestima u životima pisaca koja su utjecala na njihova djela. No, da bi potraga bila… više »

BAREM NEŠTO

Hrvatskim piscima 1.36 kuna po posudbi knjige

objavljeno prije 3 godine i 4 mjeseca

Za svaku posuđenu knjigu pisci dobiju 1,36 kuna, dok je kod prevoditelja i ilustratora iznos nešto niži (40 i 10 posto jedinične cijene za posudbu). Prema Pravilniku iz Društva… više »

skrolaj na vrh