Knjiga
FRANCUSKI ROMANOPISAC

Nobelovu nagradu za književnost dobio Patrick Modiano

objavljeno prije 3 godine

Vrlo neočekivano, šezdesetdevetogodišnji francuski pisac Patrick Modiano dobitnik je ovogodišnje Nobelove nagrade za književnost. "Patrik Modijano je izuzetno poznat u… više »

KNJIZ

KNJIZ - veselo natjecanje u znanju iz književnosti

objavljeno prije 3 godine i 1 mjesec

U organizaciji portala za knjigu i kulturu čitanja Moderna vremena Info, a uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture RH u Hrvatskoj se u sezoni 2014./2015. održava književni kviz zgodnog naziva… više »

SUD

Legalizirana digitalizacija knjiga

objavljeno prije 3 godine i 1 mjesec

Redovni korisnici knjižnica dobro poznaju problem: baš knjiga koju bi čovjek želio posuditi trenutno nije tu, drugog primjerka nema. Dosada je jedino rješenje bilo: čekati.… više »

MAN BOOKER

U finalu izbora za Man Booker autori iz cijelog svijeta

objavljeno prije 3 godine i 1 mjesec

"Kako nagrada Man Booker širi svoje granice, tih izvanrednih šestero autora čitatelja vode na put oko svijeta, od Velike Britanije, preko New Yorka i Tajlanda do Italije i… više »

DOMINACIJA

Tko može zaustaviti 'Amazon'?

objavljeno prije 3 godine i 3 mjeseca

S američkog portala Amazon stižu sve čudnije i nove ideje. Sad su se dosjetili ponuditi flat rate za elektroničke knjige: svi američki korisnici koji mjesečno plate 9,99 dolara (oko… više »

ŽALOSNO

Knjige se sve manje kupuju kao pokloni

objavljeno prije 3 godine i 3 mjeseca

Knjige se sve više povlače pred gadgetima kao pokloni, pokazala je analiza tržišta knjiga u Velikoj Britaniji gdje je pad prodaje knjiga bio 4 posto, dok je zarada od prodaje… više »

KNJIGA TJEDNA

Sasha Grey - Klub Juliette

objavljeno prije 3 godine i 3 mjeseca

KLUB JULIETTE u izdanju Mozaika knjiga, krajnje je provokativan ali i nevjerojatno dobro napisan erotski roman iznikao iz posve neuobičajenog izvora. Autorica romana je ni manje ni… više »

NOVOSTI

Plivač Joeakima Zandera je novi skandinavski triler

objavljeno prije 3 godine i 5 mjeseci

Mozaik knjiga predstavlja talentiranog pisca Joakima Zandera i njegov uzbudljivi triler roman Plivač. Ovaj izvrsno napisan i nevjerojatno uzbudljiv roman iznenađuje svojom… više »

JOYCE

Četvrti Bloomsday 16. lipnja u Puli

objavljeno prije 3 godine i 5 mjeseci

Kažu, 16. je lipnja najveći dan zapadne književnosti. Dan u kojem je 1904. godine kroz osamnaest sati Leopold Bloom, najpoznatiji protagonist James Joyceovog Uliksa kroz osamnaest epizoda… više »

POSJETITE

Sajam starih, rabljenih i antikvarnih knjiga i druge solidarne akcije

objavljeno prije 3 godine i 6 mjeseci

Sajam starih, rabljenih i antikvarnih knjiga održava se po četvrti put u organizaciji knjižnice Pippilota u Medici (Pierottijeva 11) u subotu, 10. 5. 2014. s početkom u 12:00 sati. Tijekom… više »

INTERNETSKA KNJIŽEVNA SENZACIJA U HRVATSKOJ

Colleen Hoover: Bez nade

objavljeno prije 3 godine i 6 mjeseci

Nakon što je JK vratila generaciju rođenu devedesetih godina prošlog stoljeća u knjižare i knjižnice, današnji adolescenti prigrlili su novu poplavu žanra Young Adult… više »

COOL

Noć knjige je sjajan izbor za danas

objavljeno prije 3 godine i 6 mjeseci

Noć knjige je sve popularnija, pa će se današnjoj manifestaciji pridružiti 156 gradova, 370 raznih knjižnica, muzeja, knjižara, čak i vrtića, zatvora i bolnica. Knjižare će raditi duže… više »

1927. - 2014.

Umro je Gabriel Garcia Marquez

objavljeno prije 3 godine i 6 mjeseci

Gabriel Garcia Marquez, slavni kolumbijski književnik preminuo je danas u 88. godini života. Smrt je član uže obitelji potvrdio agencijama.  Njegovo je najpoznatije djelo i jedna od… više »

COOL

Indiegogo kampanja za hrvatski roman

objavljeno prije 3 godine i 7 mjeseci

Indiegogo je iznjedrio nekoliko milijunaša čiji su projekti završili u rukama velikih kompanija, no uz to je prepun malih, zgodnih projekata koji ne traže puno novaca, a bilo bi… više »

ZA EU IZBORE

Manifest književnika, nakladnika i knjižara EU

objavljeno prije 3 godine i 8 mjeseci

Navedena društva (EWC, FEP i EBF) ističu 4 prioriteta, među kojima su i uravnoteženi i pošteni uvjeti u zaštiti autorskih prava za proizvođače i čitatelje. 'Potrebno je… više »

skrolaj na vrh