Knjiga
ČESTITKE

Alice Munro osvojila Nobelovu nagradu za književnost

objavljeno prije 3 godine i 7 mjeseci

Nobelovu nagradu za književnost u 2013. godini dobila je kanadska spisateljica Alice Munro, koju se nerijetko zove majstoricom suvremene kratke priče. Rezultat nije neko čudo, jer Munro… više »

1947. - 2013.

Umro slavni američki pisac Tom Clancy

objavljeno prije 3 godine i 7 mjeseci

Nekoliko knjiga Toma Clancyja, u kojima je glavni lik analitičar CIA-e Jack Ryan, poslužilo je kao predložak za uspješne filmove, uključujući 'Lov na Crveni oktobar' i 'Patriotske… više »

SAJAM

Sajam rabljenih, starih i antikvarnih knjiga

objavljeno prije 3 godine i 7 mjeseci

Na sajmu mogu sudjelovati svi, slobodno donesite svoje stare knjige i ostalu zanimljivu literaturu. Sajam je otvoren za sve vrste literature, od književnosti do teorije, od stripova do… više »

KNJIGA TJEDNA

Povijest moje naporne obitelji

objavljeno prije 3 godine i 7 mjeseci

Adriana Altaras vodi nas kroz svoj život isprepličući prošlost i sadašnjost u autobiografskom romanu TITOVE NAOČALE u izdanju Mozaika knjiga. Riječ je o duhovitoj zbirci epizoda… više »

KNJIGA TJEDNA

Zaronite u zaraznu mješavinu iskustva i nevinosti!

objavljeno prije 3 godine i 7 mjeseci

U izdanju Mozaika knjiga na police knjižara napokon je stigao dugo iščekivani prvijenac PODMORNICA Joe Dunthornea. Uz dobre reakcije čitatelja i kritike, autor je dobio nagradu Curtis… više »

STRAŠNO

Sve manje knjiga u Hrvatskoj

objavljeno prije 3 godine i 7 mjeseci

Stanje knjige u Hrvatskoj - tema je koja uvijek iznova privlači pažnju domaćih medija, iako se ni oni posljednjih ljeta nisu iskazali po interesu za samu književnost. Medijskih je kulturnih… više »

FESTIVAL KNJIGE

KaLibar bestiVal u Zadru

objavljeno prije 3 godine i 7 mjeseci

Kalibar bestival je bestival književnosti i kvalitete koji će se održati u Zadru u posezoni na otvorenoj sceni Kazališta lutaka Zadar od 19. do 21. rujna 2013. Već i odrednica… više »

NAGRADE

Objavljeni finalisti za nagradu Man Booker

objavljeno prije 3 godine i 8 mjeseci

Na popisu su Jim Crace s romanom 'Harvest', irski pisac Colm Toibin s djelom 'The Testament of Mary', Ruth Ozeki, kanadska spisateljica i zen-budistička svećenica s… više »

HITOVI

Koliko je jaka Moć navike?

objavljeno prije 3 godine i 8 mjeseci

Knjiga Moć navike Charlesa Duhigga govori o navikama, o znanstvenim spoznajama vezanima uz njih i mogucnosti njihova mijenjanja. Navike imaju iznimno velik utjecaj na ponašanje i… više »

ERICA JONG

Željela sam otvoriti ženski mozak i pokazati što se događa

objavljeno prije 3 godine i 9 mjeseci

Strah od letenja Erice Jong svjetska je senzacija iz 1973., roman dosad prodan u više od 20 milijuna primjeraka u više od 40 zemalja. "Da knjiga nešto znači možete… više »

ROBERT GALBRAITH?

Skrivanje iza pseudonima kao marketinški trik

objavljeno prije 3 godine i 9 mjeseci

Svijet spisatelja je kao malo jezero s mnogo malih i nekoliko velikih riba. I kada se nešto neobično dogodi, kao što je to slučaj s najnovijim otkrićem da se iza autora… više »

NAGRADE

Dosad najšarolikija lista kandidata Bookera

objavljeno prije 3 godine i 9 mjeseci

Samo su dvojica od odabranih autora već bila nominirana za nagradu.Jim Crace na popisu se našao s 11. romanom 'Harvest', 16 godina nakon što je ušao u uži izbor s… više »

ODBJEGLA NEVJESTA

Nova knjiga Susan Elisabeth Phillips

objavljeno prije 3 godine i 9 mjeseci

Na police hrvatskih knjižara u izdanju Mozaika knjiga stigao je najnoviji roman „Odbjegla nevjesta" slavne i megapopularne autorice modernih ljubavnih romana Susan Elizabeth Phillips.… više »

LJETNI HIT

Neka vas očara Čarobni vrt Sarah Addison Allen

objavljeno prije 3 godine i 10 mjeseci

Ljubavni roman Čarobni vrt, proslavio je svoju autoricu Sarah Addison Allen koja je po njegovu objavljivanju postala jedna od najomiljenijih američkih autorica ljubavnih… više »

KAMPANJA

S knjigom Mozaik knjige na odmor

objavljeno prije 3 godine i 11 mjeseci

Omiljene bestselere i novitete sada možete pronaći po posebno povoljnim cijenama i u vrlo praktičnom formatu. Pripremili smo za svakog po nešto, pa bilo da obožavate ljubavne… više »

skrolaj na vrh